Epey bir araştırmadan sonra 2018 model 3008 GT Line ımı satıp 2 gün önce obsession blue Allure e-3008 imi %10 ötv ile 1,87 milyon tl ye aldım.Soruları memnuniyetle yanıtlayabilirim. |
YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (2. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun, keyifle iyi günlerde kullanın. Benim en çok merak ettiğim husus açıkçası yol sesi yalıtımı. Normalde Peugeot bu konuda çok başarılı fakat EVlerde motor sesi de olmadığından daha da ilerlediler mi acaba? Özellikle uzun yol yaparsanız, bilhassa satıh kaplama deneyimi yaşarsanız paylaşırsanız kendi adıma sevinirim.
-
Çok teşekürler.Bir önceki arabama göre (2018 3008 gt line 1.6 dizel) oldukça sessizleştiğini söyleyebilirim.Fakat daha dikkat çekici olan arkadaki konfor artışı ve yol tutuş.Torsiyon çubuğundan bağımsız süspansiyona geçiş ciddi fark yaratmış.100 km kadar satıh kaplama yolda seyahat ettim,aynı yolda önceki kasayı da çok kullanmıştım.Kabin içerisine daha az yol sesi aldığını rahatlıkla söyleyebilirim.Üzerinde Giti marka 19" lastiklerle geldi.Tecrübe ettikçe paylaşırım
-
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 2 hafta önce 1,88'e anca bulup anlaştım. Hala aracı bekliyorum. Umarım bu hafta bitmeden alırım.
Bir soru sormak istiyorum. Araç koltukları komple kumaş mı? Yoksa önceki modellerde olduğu gibi yanları deri mi? Hiç aracı görmeden alma kararı verince böyle oluyor.
-
Daha önce 2016 allure elegance kullandım, sonrasında da 2023 c5 aircross. 360 kamera olmaması çok kötü olacak diye tahmin ediyorum. Siz hiç sorun yaşadınız mı?
-
Yan desteklerin olduğu kısım suni deri.Fakat koltuklar genel olarak önceki nesile göre daha iyi olmuş.
-
Aracın genel eksikleri şöyle;
Ön park sensörü yok,dolayısı ile böyle bir alışkanlığınız varsa biraz temkinli olmakta fayda var.( Tasarruf edecek başka birşey yokmuş gibi buradan kısmışlar,sene 2024 yahu!)
Elektrikli bagaj kapağı olsun isterdim,önceki aracım olan GT line da çok alışmışım,olmayınca eksiklik hissettim,özellikle eşim,görece ağır olan bagaj kapağını kapatırken epey söyleniyor.
Ön koltuklarda ısıtma yok.Kışı ağır geçmeyen bir yerde yaşadığım ve araç iç ısısını önden ayarlama seçeneği olduğu için çok eksiklik hissedeceğimi sanmıyorum.
Ön koltuklar manuel ayarlanıyor ki bana göre çok atla deve bir eksiklik sayılmaz,önemsemedim.
-
%10 ötv dilimine sokmak için çok saçma kesintiler yapmışlar. Ön park sensörü hatta 360 kamera bence de çok büyük eksiklik. Alışırız tekrar herhalde.
Bu arada çetaş'a sordum. Eylül ayında 1 adet gt 1960'a verdik dedi satış temsilcisi. Umarım aldıktan sonra bu tarz bir duyum almayız. Yoksa içine oturur adamın.
Tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozilix -- 10 Ekim 2024; 14:8:11 > -
araç içi ısısını önden ayarlama seçeneği nasıl oluyor acaba? bende yeni aldım allure modeli hibrit versiyon, böyle bir ayar olduğunu bilmiyordum
-
1960 a verilen gt nasıl oluyor, fiyat 2555 ilan edildi
-
bir de sormak istediğim bu yeni kasada paspas vermediler, henüz gelmemiş ,alan oldu mu acaba? yoksa beklemeye devam mı edeceğiz
-
Hocam e-3008'i TR'ye geldiğinden beri takipteyim, Eylül'de GT sadece belli bayilere ve çok az geldi, onlarda %10 ÖTV den 1910'a verdiler, şimdi GT gelmiyor, çünkü 2550'e satamayacaklarını biliyorlar, %10 ÖTV'ye soksalar bu sefer allure satılmayacak, bizzat bayi calışanlarının söylediği bu şekilde, ben allure'un bu fiyatı haketmediğini düşündüğümden almaktan vazgeçtim, ancak bayi çalışanı gt'nin Aralık gibi %10 ÖTV'ye girebileceğini söyledi, o zamana kadar aracımı değiştirmemiş olursam düşünebilirim, bakalım zaman neyi gösterecek.
-
ÖTV matrahları güncellendiğinde GT en alt dilimde kalabilir. Beklemekte yarar var sanki.
-
2555 olan fiyat zaten vergisiz 1520 gibi bir rakam yapıyor. Matrah sınırı da 1450. İndirim ile verilmiş. Bizzat çetaş satış temsilcisi söyledi. Ama sonrasında %10 ile gelme durumu için bir şey diyemem dedi.
Matrah düzenlemesi mevcut %10 diliminde araç varken, hele ki togg %10 dilimde araç satıyorken gelmez diye düşünüyorum. Ne zaman ki togg zam yapmak zorunda kalır o vakit düzenleme olur. Bu durum -ben de dahil- allure alanları çok pişman edecektir.
-
Yalnız şöyle bir durum var, eylülde kur 37,5 iken numune olarak %10 dilimde araç gelmişken, aralık gibi kur 39 civarı bir değerde olursa %10 ile gelebilme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Matrah güncellemesinin de 2025 ilk çeyrekte gelme durumu olur gibime geliyor. Bir nevi zorunluluk nedeniyle aldık bakalım. İnşallah pişman olmayız.
-
Büyüklerimiz togg'u korumak maksadıyla ne yapar, ne eder bu denli dişli bir rakibi eşit koşullarda sattırmaz gibime geliyor. Ne de olsa maksat vatandaşa zulüm.
-
size paspas verdiler mi? bana bu yeni model için henüz paspasları yok dendi, bende diğer aracın yedek paspaslarını koyup şimdilik kullanıyorum,gelince haber vereceklermiş dediklerine göre
-
Henüz teslim almadım. Eylül son hafta sipariş verdim. Güya geçen hafta Gebze'ye gelmişti araç ama hala teslim alabilmiş değilim.
-
Bayi çalışanı olarak şunu söyleyebilirim. Yeni 3008 de en mantıklı seçenek elektrikli olanlar.
Allure ve GT her iki paketide şuan %10 ötv dilimine girmekte fakat GT paket Peugeot tarafından türkiyeye çok sınırlı şekilde gönderiliyor. Elektrikli Allure paket ağırlıklı olarak gönderiliyor yani e3008 düşünüyorsanız Allure paket bulacaksınız çoğunlukla bayilerde hatta neredeyse hepsi allure olacak.
GT paket isteyen müşterilerin gelince bana ayırırsan ..... teklif ettikleri şeyleri anlatsam aklınız şaşar .d
Her neyse e-3008 de hem Allure hem de GT paket oldukça tercih edilebilir bir araç. Menzil olarak oldukça iyi ve her iki paketinde de batarya kapasitesi aynı. Aralarındaki ortalama fiyat farkı 200 ila 300 bandında korunmaya devam edecek.
Ekstra olarak GT paketin %10 diliminden çıkmadan alabilirmiyim diye düşünenlere işiniz zor diyebilirim tüm bayileri arayıp sormanız lazım ve muhtemelen bulsanız bile bir miktar yukarıdan fiyat verecekler size, abartı olmadığı sürece alın derim. Ötv diliminden çıkma durumu şuan için gözükmesede olabilir.
Son olarak şunuda ekleyeyim yarın öbür gün ilerleyen dönemde ''TOGG motor gücünü azaltıyor diye bir haber duyarsanız anlayın ki elektrikli araçlarda ki ÖTV dilimi değişecek demek ve böyle bir şey olursa ki eninde sonunda olacak, o zaman %10 diliminden araç alan arkadaşlar oldukça mutlu olacaktır.
Araç ile ilgili sorusu olan iletişime geçebilir yarımcı olmaya çalışırım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sayg.
-
Güzel bilgiler, güzel ve ilk ağızdan paylaşım için teşekkürler. Sadece tahminen yaptığımız yorumlarda isabet payımızın yüksek olduğunu da gördük sayenizde. %10 ÖTV ile %40 ÖTV arasındaki gap er yada geç doldurulacak. Rakamlar yukarı yönlü güncellenecek olsa dahi aradaki %30'luk fiyat farkı ortadan kalkınca müşteri açısından karar vermek de kolaylaşacaktır. Bu oran farkı diğer markaları da kilitliyor. Daha fazla donanim veya güc için %10 - %15 ( artık neyse o oran ) ödemeyi insanlar göze alabilir ancak şu haliyle aynı araca ₺400k - ₺500k kimse fazladan vergi ödemek istemiyor tabiki. İkinci elde de kayıp artıyor. İşiniz rast gitsin, hayırlı işler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X