Yıl sonuna doğru 5008 geldiğinde, hem 5008 hem de 3008 için fiyatların nasıl olacağı ile ilgili tahmininiz var mı? E-5008 Allure'u 10% ile 2M altına sokarlarsa 3008'in önünü kesecek, 40% ile 2.5M üzerine çıkarlarsa bu sefer Allure donanım için abartılı bir fiyat olacak ve bu durumda GT'nin iyice uçması gerekir. Allure paketin getirilmeme, GT'nin de 3008 GT'den 150-200bin yüksek olma ihtimali, en gerçekçi seçenek gibi geliyor. Sizin tahmininiz ne? |
YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (3. sayfa)
-
-
Hibrit te versiyon da o seçenek yok diye biliyorum sadece elektrikli olanlarda var -
Yeni 5008'in ne zaman geleceği tam olarak belli değil. 2025 yılı içerisi gelmesi muhtemel ama bu yıl sonu gelmeyecek.
Bu araçlar gelene kadar elektrikli araçların ötv dilimi için bir değişiklik olabilir ama aynı kaldığını varsayarsak, 5008'in sadece Allure paketini %10 dilime sokabilirler zar zor olur diye tahmin ediyorum.
Orada ki fiyat konumlaması da muhtemelen E 3008 GT paketinden bir miktarda daha fazla konumlanacaktır fiyat olarak.
Tabi bu durumda E3008 GT'nin gelen zamlardan dolayı veya peugeot'nun vereceği karar doğrultusunda %10 ötv diliminde ne kadar durabileceği de belirsiz. Şahsi fikrim E-3008 GT'yi %10 diliminde tutmak için ellerinden geleni yapacaklar çünkü araçtaki kar marjı oldukça yüksek.
Özetle şunu söyleyeyim e-5008 GT paketi %10 ötv dilimine girmesi şuan ki şartlarda mümkün gözükmüyor. Allure paketini sokabilirler (burasıda muallak) oda şuan ki e-3008 gt paketinin fiyatından 150-200bin farkla satılacaktır.
Muhtemel senaryolar bunlar tavsiyem, e-5008'i bekliyorsanız şuan için e-3008'e yönelmeniz GT yada Allure farketmez.
Tek önermeyeceğim şey benzinli versiyonların alınması çünkü bu araçlar satış performansı fiyat kaynaklı beklentileri karşılamıyor ve indirimli bekliyorum bunlar için. Elektrikli araçlar ise ya çok ufak bir indirim söz konusu olur oda dişe dokunur olmaz ve aldığınıza pişman etmez.
Bunların hepsi sektör içinde gözlemlerim sonucu şahsi fikrimdir görünen köy kılavuz istemez misali mantık bunu diyor. Yatırım tavsiyesi değildir bilginize. Zaten kesinlikle bir arabayı yatırım olarak düşünüp almamalısınız. Sayg.
-
Merhaba,
Bende de eşimde 2020 Active Life Skypack 1.5 dizel araç var bunu satıp yerine e-3008 allure almayı düşünüyorum dün bayiyi gezdik elektrikli olanı düşünmüyordum fakat fiyat olarak avantajlı ve neden olmasın dedik. Siz aracınızı teslim aldınız mı ? kullanım deneyiminiz nasıl ?
-
Burak bey yazdıklarınız için teşekkür ediyorum. Ben 21 eylülde bir bayiden sipariş verdim. Bana üzerinde şase numarası olan bir konfigürasyon için fiyat teklif belgesi verildi. Bunun üzerine 24 eylül tarihine kadar 1 milyonluk ödemeyi yaptım ve fiyatın sabitlendiği bana iletildi. Sonrasında da 1 ekimde aracın gebzeye geldiği ve sevkiyatının beklendiği söylendi. O tarihten bu yana hala bayiye araç gelmedi. Bu süreçte açıkçası 2017'de opel bayisinde başıma gelen tırdan inerken hasar almış aracın daha ucuza satılmaya çalışılması ama bana doğrudan belirtilmediği durum aklıma geliyor. Acaba araç geldi de üzerinde işlem mi yapılıyor diye düşünmeden edemiyorum. Bir de son yönetmelikte vergi ödendikten sonra 15 gün içinde teslim edilmesi zorunlu diyor. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mıdır?
Bir de bu yazdıklarınızdan sonra satın aldığım bayideki satış temsilcisinin bana tek ayak üstü söylediği yalanları anlayınca içim daha kötü oldu. Ben GT almak istiyorum dediğimde 2025 öncesinde gelmeyecek dedi, hafta geçmedi internette ilan gördüm. Neden doğruyu söylemezler anlamıyorum.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
iyi günler.
-
Satış danışmanı arkadaş muhtemelen size yönetim ne dediyse onu iletmiştir. Birazda doğru 2025 de sevkiyat daha yoğun gelmeye başlayacak tabi geldiğinde orada ki fiyat ne olacak meçhul.
Aracın geliş süresi ile ilgili endişelenmeyin Peugeot'da araç geliş süresi sancılı olur biraz. PDI ve güncellemeler uzun sürmekte. Yazılım kontrolleri araç kontrolleri vb. çok fazla işlem oluyor. Hasar oluşma ihtimali çok çok zor o konuda içiniz rahat olabilir.
Gümrükte 1 ay 2 ay bekleyen araçlar gördüm ben bunlar ekstrem örnekler ama oluyor maalesef. Çoğunlukla işlemler 15 gün içerisinde çözülüyor, hasar konusunda endişelenmeye gerek yok. Rahat olabilirsiniz.
-
İlginiz için çok teşekkür ederim. Gebze diye bahsi geçen yer gümrük mü oluyor? Çünkü en son bana güncelleme yapılıp o şekilde gelecek, o nedenle 1-2 gün sarkma olabilir denmişti.
Bu arada 2012'den bu yana 308(2009),3008(2015-mpv),3008(2016-suv),c5 aircross(2023) olmak üzere bayağı bir stellantis grubu araç kullandım. Bu aracı da görmeden, sadece resim ve yurt dışı inceleme videoları ile aldım. Umuyorum ki pişman olmayacağım.
-
Merhaba Burak Bey,
Hangi şehirdesiniz? 1.5 dizel 2020 model 40bin km 'de 3008 aracım var , bunu satıp e-3008 alma aşamasındayım. Bayi bana 1900 lira fiyat verdi allure için opsiyonlar dahil.20bin lira da e-şarj için bakiye veriliyormuş online site üzerinden seçim yapılınca. Aldığım fiyat nasıl , ikinci olarak da satmaya çalıştığım aracım için de fiyat ortalama ne olur?
-
Ben geçen hafta Çetaş'tan 1860 fiyat almıştım. Kasım teslim. Çok aceleniz yoksa değerlendirin derim.
-
kocaelin de stallantis gurubunun çok büyük bir deposu var, tüm araçlar buraya iniyor , stallantis gurunda ki diğer markalar da buraya iniyor, bu bekle süreleri gayet normal biraz yavaş işliyor, içinizi ferah tutun öyle tır indirme kazası felan olmaz ,ben bayide aracı gördüm ayırdım çıkması 10 gün sürdü ,şimdi k, sistem de ares uygulaması denen birşey var , motor no ve şase bilgileri bu sistem üzerinden izleniyormuş bunun işlenmesi 10 gün sürdü.
-
Merhaba, E3008 ALL 1.860 bandından bulabiliriz. İstanbul yerim. E-şarj hediyesi olmamakta bu fiyatta. Kendisi aracınız için ortalama fiyat aşağı yukarı 1.6 ye kendiniz satabilirsiniz muhtemelen.
-
Genelde müşteri ile çok detaya girmiyoruz gümrükte lafı çok kullanılır. Çünkü, gümrük evrak işleri, PDI kontrol, güncelleme ön inceleme gibi işlemleri var. Bunlar kişinin aklını karıştırıyor hepsi için tek gümrük demek yeterli. Araç güzeldir bir pişmanlık duymazsınız diye düşünüyorum.
-
1250 km oldu an itibarı ile.Araç harika,bilhassa süspansiyonu müthiş olmuş,bataryalardan dolayı ağırlık merkezinin alta kayması ile yol tutuş da şahane.Bu fiyat bandında yaygın servis ağını da göz önünde bulundurarak alınabilecek en makul seçenek bana göre.Özellikle merak ettiğiniz tüm detayları yazın lütfen,severek cevaplarım
-
Hibrit olanlarda sanırım bu seçenek yok.
-
Batarya tam dolum kac tl.ve menzil olarak nasıl tecrubeleriniz ? -
Tamamen sıfırlayıp tamamen full yapmadım hiç.Pil sağlığı için çok önerilmiyor.Fakat DC istasyonlarda 9,6 tl /kw olarak fiyatlandırıldığını düşünürsek 73 kw X 9,6 = 715 tl gibi bir rakama teorik olarak tam boş iken doldurabilirsiniz.Bu en pahalı seçenek.Evde şarj ettiğinizde maliyet neredeyse 1/4 oluyor.100 km de 17-18 kw gibi tükettim ama hiç esirgemeden gayet spor kullandım,210 hp elekttrik motorunda çok tatlı bir ivme veriyor o yüzden şimdilik hep spor modda kullanıyorum.
-
Kesinlikle katılıyorum.Elektrikli bagajı,koltuk ısıtmayı filan bi yere kadar anlayabiliyorum ama ön park sensöründen tasarruf nedir allahaşkına
-
Kısmetse yarın teslim alıyorum. Bugün biraz kullanma fırsatım da oldu. Turbo dizel araçlardan sonra çok farklı bir deneyim gerçekten.
-
Şahane,aynı renk araçlarımız.Güzel günlerde kullanın,renginin fotoğraftakinden çok daha güzel olmasına ne demeli
-
Öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Siz de iyi günlerde kullanın.
Rengine gelince. Kesinlikle fotoğraf ile gerçek arasında çok fark var. Daha önce bir önceki kasada yeşil kullanmıştım. O renk de çok hoşuma gitmişti. Bu da katalogdakinden çok daha güzel görünüyor.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
Alışmak biraz zor olacak gibi. Gaza basınca motor sesi duymaya alışmışız. Bugün biraz sürdüm. Çok garipsedim. Umarım alışmak zor olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X