Benimkinde de öyle. elektrik sistemini bekleme moduna ayarlıyor muhtemelen. eski aracım ibiza idi. Ondan da benzer sesler geliyordu. ben normal görüyorum. |
YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (8. sayfa)
-
-
Kişiselleştirme kısmından widgetlara basıp RPM yazanı sol ekrana ekleyeceksiniz.
-
Bu arada bahsi geçen 46.000₺ rakamı %40 ötv dilimine giren araçların opsiyon bedeli. Bu konuda bile yalan söylemişler.
-
Arkadaşlar selam, 1 aydır gt hybrid modelini kullanıyorum 3500km oldu. Araçtan gayet memnunum ancak merak ettiğim bazı konular var. Öncelikle ilk kez hybrid bir araç kullanıyorum, daha önceki araçlarım corsa ve astra idi.
1.aracı kapatınca bir süre gelen sesler. Bu konu yukarıda konuşulmuş, elektrik aksamları vb denmiş, normal olduğunu anladım.
2. Motor geçişlerinde garip bir ses geliyor. Özellikle düşük devirlerde içten yanmalı motora geçerken yaşıyorum. Normal marş sesi desem değil, sürtünme sesi desem değil, daha önce hiç karşılaşmadığım bir ses. Marş gibi ama biraz sürtünmeli ve daha uzun sürüyor sanki. Video çekmeye çalıştığım zamanlarda kayda alamadım ancak 3500 kmde bi 8-10 sürüşte birkaç kez denk geldi.
3. Mypeugeot app. Bu da daha önce konuşulmuş, şu anda veriler gelmiyor. Opelde de birebir aynı uygulama vardı, çokta bir esprisi yok gibi ama peugeotta ek özellikelr varsa kullanmak isterim.
Son olarak kauçuk paspas rizline sahler vb benzeri bulabilen var ise bilgi verirseniz sevinirim. Grupta paylaşılan paspaslar mevcut halı paspaslardan çok farklı gelmedi, havuzlu model arıyorum.
Özellikle ses konusunda hybrid sahipleri dönüş yaparsa çok iyi olur. Normal mi değil mi bilemedim
-
selamlar bende de hibrit allure var, 2000km oldu tecrübelerim şöyle ,aracı kilitleyince evet bir takım sesler devam ediyor, bunu zaten ben yazmıştım ilgili arkadaşlar konu hakkında fikirlerini söylemişler bence de mantıklı
ancak içten yanmalı motorun devreye girme sesini anlattığınız gibi pek anlayamadım pek tabiy ki motor çalışınca bir titreşim oluyor ve ekran da zatem motor simgesi beyaz şekilde çıkıyor ancak ses tarifinizi anlamadım,sanki devreye girerken zorlanıyor gibi mi bunu mu anlatmak istediniz?
kauçuk paspas konusunda henüz benimde içime sinen bir üreticiye rastlamadım, orjinal peugeot kauçuk paspas gelir mi acaba bunu bekliyorum piyasa da mevcut olanlar açıkçası tam istediğim değil maalesef
-
bu arada peugeot yetkili servisi aradım ellerinde orjinal peugeot ithal kauçuk paspas varmış, 1860 tl fiyat verdiler,cmtesi bakacağım istediğim gibiyse foto atarım, fiyat olarak başka servisler daha uygun verir mi bilemiyorum
-
Selam, evet anlatması biraz zor, genelde normal benzinli araçlardaki start stoptaki marş sesi gibi motor açılıyor. Ancak bazen özellikle eco modda düşük devirde biraz daha zorlanıyor, sanki 2 vites birden yükseliyor gibi ve biraz sürtünmeli çalışıyor gibi hissediyorum. Şimdi kendi çektiğim videolara da baktım ama carplay bağlı olduğu için ses gelmemiş. Youtube’da şu videoyu buldum.
SDA Dan Carsyoutube2024 Peugeot 3008 GT Hybrid Night Test Drive POV | Ambience Binaural Soundhttps://www.youtube.com/watch?si=gBwQX36v_j0TUc09&v=26pDF7W-mps&feature=youtu.be
Burada 13.40 sonrasını kulaklıkla dinlerseniz benzer sesler 1-2 kez duyuluyor. Bazen bu şekilde bazen biraz daha sürtünmeli sesler duyuyorum.
Dediğim gibi ilk hybrid aracım olduğu için normal mi yoksa bir sorun mu var anlayamadım. Kendim sürüş yaparken de yakalarsam yine buradan paylaşacağım. Sadece sizden ve hybrid kullanan arkadaşlardan eco modda bu geçişleri biraz takip etmelerini rica ediyorum, zaten farklı bir ses olduğunu duyunca anlarsınız. Devir saatini de açarsanız hatta genelde 0’dan bir anda 1500-2000lere, hatta bazen üzerine çıkıp sonra düşüyor.
Orjinal paspaslarda havuzlu değil gibi geldi ama fiyat iyimiş, eğer alırsanız fotoğrafları paylaşabilirseniz çok iyi olur
-
eco modda hiç kullanmadım,hep standart modda sürüş yapıyorum 2000 km boyunca standart modda kullandım
ayrıca dediğiniz devir saati göstergesini henüz ekrana alamadım ,nasıl yapılacağını da deneyerek bulacağım heralde biraz karışık gibi, bir de motor sıcaklık göstergesi benim ekranda yok o da mı acaba bir yerlerden çıkartılacak??
-
Sıcaklık göstergesini bilmiyorum ama devir için yukarda arkadaş söylemiş, kişiselleştirmede rpm widgetını eklemeniz lazım. Ecoda kullanırken bu ses olayını geçişlerde biraz takip edebilirseniz sevinirim -
Herkese selam, Mevcut 3008 2021 model allure 1.6 180 bg puretech kullanıcısıyım.
2. el fiyatların, km si düşük olduğu için 1.5 - 1.6 mio tl civarında olduğunu görünce araç yenileme fikri depreşti :) beygir gücü ve donanım eksiklikleri kafamı karıştırıyor.
3 tane spesifik sorum olacak 1.2 gt hybrid kullanıcılarına;
-Ş.içi ağırlıklı ortalama yakıt tüketim kaç? kaç km hızdan sonra benzinli motor devreye giriyor?
-Arka kol dayama mevcut mu? Sürücü ve yan koltukta güneşlikteki makyaj aynalarında lamba var mı?
-Koltuk ısıtma bu araçta olmalı mıydı? mevcut koltukların oturma yerleri bir önceki modele göre çok mu rahatsız edici?
şimdiden teşekkürler.
-
Selamlar,
Dediğiniz gibi 1.2 gt hybrid kullanıyorum. 3500 km şehir içi 2 uzun yol ortalamam şu anda 7lt, muhtemelen benimki fazladır, biraz dikkat edince daha aşağılara gelir diye düşünüyorum.
Arka kol dayama mevcut, hatta orta koltuk içeriden çok kolay kapanarak bagaja erişimde sağlanıyor. Eşim çok rahat bir şekilde çocukla birlikte arka tarafı kullanıyor.
Koltuk ısıtma zaten var. Deri koltuklu alırsanız 4 koltuk ısıtma ön koltuklar soğutma + masajlı geliyor. Ben koltuklardan gayet memnunum -
Widget lardan rpm ekleyince sıcaklık da gelecek.
-
Eski allure den bu allure ye geçmek işin tek sebep var bence o da kayışın artık yağ içinde dönmemesi.
hybrid japonların uzun yıllar deneyip piyasaya sürdüğü güvenilir bir teknoloji.
eski kasanın vites sayısı daha yüksek
daha hafif
allure pakette arka kol dayama, ısıtmalı koltuk, 360 park, kör nokta uyarısı yok. Bunlar kırpılmış.
yenisinde sadece ekran var setı olarak ve hybrid. Bir de kablosuz carplay ile şarj var.
koltuk kenarları, torpido sadece gt de halı kaplı. Çerçevesiz ayna yine sadece gt de. Ön park sensörü de gt de var.
gT alacaksanız mantıklı. Diğer türlü ben geçmezdim.
-
1.6 puretech 180hp'den 1.2 hybrid'e ben geçmem şahsen. Hem bataryalı ve içten yanmalı daha komplike bir sistem, üstelik Eat8'i bırakıp çift kavramaya geçeceksiniz hem de performans anlamında geri adım atacaksınız. EV versiyonu daha mantıklı olabilir. Şu anda segmentinde Eat8'li 1.6 puretech 180hp'nin alternatif bir rakibi mevcut değil.
-
Merhaba 2023 Model aracım için aşağıdaki bağlantıda bulunan paspas takımını aldım.
dbc online - doruk oto market - araca özel aksesuar merkezi!DBC ONLİNE - DORUK OTO MARKEThttps://dorukotomarket.comŞunu belirtmek isterim ki çevre korumaya hassas birisiyim. Gerek ileri dönüşüm gerekse geri dönüşüm gibi ürünlerin tercih edilmesi yanısıra doğal ürünlerin de kullanılmasını tercih ederim. En son 2018 yılında 4D (Beyaz, Mavi ve Kırmızı renkli logosu olan) markalı kaucuk paspas almıştım. Gerçek kaucuklar, gerçekten ağır oluyorlar. Hatta belli modellerine belli oranda geri dönüştürülmüi kaucuk kattıklarını biliyordum. Aradan geçen 6 senede çok şey değişmiş. 4D markasını bulamadım, ancak 4D bilindik bir marka olduğu için 4Dymiş gibi kaucuk paspas satanlardan satın aldığımda ağır bir parfüm kokusu ile karşılaştım. Bu durumu araştırdığımda ise karşıma şu çıktı: geri dönüştürülmüş her türlü kaucuk hammaddeyi kullanmışlar, ancak oluşan kokuyu farklı bir kimyasalla (parfümle) ört pas etmeye çalışmışlar. O zaman bu durum ileri dönüşüm falan değil... Bundan dolayı yukarıda bağlantısı bulunan firma ile direk bağlantı kurup, temasa geçtim. Yukarıdaki bu bilgileri de teyit ettim. Termoplastik denilen (kimyasal) bir hammaddeden tertemiz bir üretim ile kaucuk paspasa nispeten daha hafif bir ürün üretmişler. Daha 1-2 aydır kullanıyorum. Kimyasal, doğal olmayan bir ürün ancak ileri dönüşüm diyerek biz gibi duyarlı tüketicileri de harcamadıklarını gördüm. Sağlıklı günler dilerim.
-
Bu arada elektrikliler için 1832ye düşme olayını sordum. Fiyat 1832 ekran renk dahil. Benim gibi değer verip lansmandan alanlar 38000₺ zarar etmiş oldu. Baya mükemmel bir marka yönetimi gerçekten…. -
bugün peugeot servisten 1800 tl ye aldım
-
kenarları havuzlu sert kauçuk ve mat, dediklerine göre fransadan geliyormuş, yalnız yine de bir not düşeyim 2016 yılında da peugeot 3008 almıştım o zaman da suv tarzındaki kasayı yeni çıkarmışlardı ona da kauçuk paspas almıştım orjinal servisten,ancak o daha kaliteli ve yoğunluğu yüksek bir pas pastı,bence her şey de kalite bir tık kötüye gidiyor bu araç içinde geçerli bence üretim maliyetlerini kısmak için herşeyin ucuz olanını optimumda tutmaya çalışıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concordet72 -- 7 Kasım 2024; 13:23:52 > -
Ön park sensörü olmaması rezalet gerçekten, önceki allure lardan çok eksik var, sensörü sonradan taktırınca randımanlı çalışmadığını iletti satış temsilcisi -
Merhaba, stepnenin oradaki alet çantasına bir bakayım dedim. Bizim tekerlerdeki bijonlar emniyet kilitli değil mi? Özel bijon anahtar ucu yoktu alet çantasında. Bende mi eksik sormak istedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X