Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.607
Cevap
292
Favori
1.583.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KORHAN ÖNDER İLE OTO DÜNYASIyoutube
    Peugeot Yeni 308 Test Lansman - Oto Dünyası
    https://www.youtube.com/watch?v=UdBCJqzM7L8

carviseryoutube
    Peugeot 308 Test Sürüşü - Review (English subtitled)
    https://www.youtube.com/watch?v=mlrsE8spROw

• Recharged kullanıcısına yanıt
    Bir örnek alabilirmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yivlik

Bir örnek alabilirmiyiz.

Cebine 70.000 TL koy ve etrafına bakın hocam.
  • Recharged kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara daha iyi araçlar alınabiliyor demişsiniz, bizde heyecan yapmıştık. Cevabınız la kendimizi denize sıfır 5 yıldızlı otel satın alıp 3 yıldızlı otelde bulan kandirilmis yerli turist gibi hissettik...C sınıfı HB modeller içerisinde bu fiyatlara daha iyisi varsa sadece bir örnek rica edelim, yok cebine 70 bini koy etrafına bakın da ısrarcı isen bende kubradan sallamayalim lütfen derim.

• quote:

Bu fiyatlara daha iyi araçlar alınabiliyor demişsiniz, bizde heyecan yapmıştık. Cevabınız la kendimizi denize sıfır 5 yıldızlı otel satın alıp 3 yıldızlı otelde bulan kandirilmis yerli turist gibi hissettik...C sınıfı HB modeller içerisinde bu fiyatlara daha iyisi varsa sadece bir örnek rica edelim, yok cebine 70 bini koy etrafına bakın da ısrarcı isen bende kubradan sallamayalim lütfen derim.

Boşuna laf anlatmaya çalışmayın bence:) öyle sanıyorum ki birçok kişi ötv zammı + döviz artışı sonrası fiyat listelerine hiç göz atmadan bu aracın fiyatını değerlendirmeye kalkıyor.
    70000 lira olan 308 1.6 115 beygirlik full donanımlı(ki hakikaten bayağı bir dolu) bir araç.
    diğerlerinden örnek vermek gerekirse
    astra 1.3 !! dizel full olan cosmo modeli 75
    focus 1.6 dizel titanium yine 75
    golf highline 90 civarı :))
    fransızlardan örnek vermek gerekirse
    megane hb icon 69
    citroen c4 exclusive 75 (mcp şanzıman)

dolayısıyla bence 70.000'e allure 308 çok kelepir.

sadece seat leon var full olanı style donanım 65000 civarı bence en az 308 kadar şık bir araba (gerçi 65000'e full dedikleri araç 308 e oranla bomboş bir araç denilebilir herşey opsiyon)
    ben olsam bu iki araç arasında kalırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 25 Şubat 2014; 1:42:32 >

• Bu araç özelinde fiyat eleştirisi yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Zira her sınıfta araç fiyatları genel olarak zaten fazlasıyla yüksek.
  • yok yok arkadaş olmamış senelerin peugeot kullanıcısıyım 106 gti'dan 306 platinium'una efendime söyleyim 206 + 'na tepee sine 207 rc sine alayınla bir sürü tecrübem oldu ama yok yok peugeot tamam sağlamlık olarak ileriye gidiyor ama o asi ruh kalmadı arabalarında. artı şu donanım olayı nedir ya avrupadaki muadillerinin yarı donanımına eyvallah diyoruz artık. adamlar aluminyum jant ı bile opsiyon diye sattılar senelerce. şimdi burda lafım sadece peugeot ya değil hepsine. zaten devlet vurmuş ötv'siydi benziniydi ekonomisiydi diye . bir de sizin gibi fırsatçılar türk halkına avrupadaki aracın yarı donanımlısını full diye satıyorsunuz dahası opsiyonların hepsinede bir kuş serisi araç fiyatı çekiyorsunuz sonra da satışlarımız düşük de bilmem ne de... yok artık arkadaş ben yeni araba filan alıpta devletin ekmeğine ve bu fırsat düşkünlerinin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. avrupada milletin burun kıvırarak bindiği dandirik c sınıfı araçlara 70000-80000 veripte BMW AUDI MERCEDES almış gibi sevinmeyeceğim. İkinci el işimi gören makul aracımı alır işimi görürüm. Bu yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın alana lafım yok güle güle kazasız belasız kullansın. benim tepkim devletin vergi politikasına ve firmaların fırsatçılığına. Avrupa'da elin oğlu emisyonu düşünerek, tüketimi azaltmayı düşünerek yeni araçların vergisini düşürüp, eski araçların vergilerini yükseltir. Yurdumun zavallı devleti vatandaşını eski araçlara yönlendirir. . Arabayı alırken dünyanın vergisini ödersin hatta verginin vergisini ödersin :D. sonrada o yetmezmiş gibi yeni araba aldın cezası faiş mtv ödersin. PES diyorum PES..

Herkese selamlar, amacım kimseyi kırmak yermek değil içimdekileri siz dostlara döktüm. Lafımız meclisten dışarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

yok yok arkadaş olmamış senelerin peugeot kullanıcısıyım 106 gti'dan 306 platinium'una efendime söyleyim 206 + 'na tepee sine 207 rc sine alayınla bir sürü tecrübem oldu ama yok yok peugeot tamam sağlamlık olarak ileriye gidiyor ama o asi ruh kalmadı arabalarında. artı şu donanım olayı nedir ya avrupadaki muadillerinin yarı donanımına eyvallah diyoruz artık. adamlar aluminyum jant ı bile opsiyon diye sattılar senelerce. şimdi burda lafım sadece peugeot ya değil hepsine. zaten devlet vurmuş ötv'siydi benziniydi ekonomisiydi diye . bir de sizin gibi fırsatçılar türk halkına avrupadaki aracın yarı donanımlısını full diye satıyorsunuz dahası opsiyonların hepsinede bir kuş serisi araç fiyatı çekiyorsunuz sonra da satışlarımız düşük de bilmem ne de... yok artık arkadaş ben yeni araba filan alıpta devletin ekmeğine ve bu fırsat düşkünlerinin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. avrupada milletin burun kıvırarak bindiği dandirik c sınıfı araçlara 70000-80000 veripte BMW AUDI MERCEDES almış gibi sevinmeyeceğim. İkinci el işimi gören makul aracımı alır işimi görürüm. Bu yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın alana lafım yok güle güle kazasız belasız kullansın. benim tepkim devletin vergi politikasına ve firmaların fırsatçılığına. Avrupa'da elin oğlu emisyonu düşünerek, tüketimi azaltmayı düşünerek yeni araçların vergisini düşürüp, eski araçların vergilerini yükseltir. Yurdumun zavallı devleti vatandaşını eski araçlara yönlendirir. . Arabayı alırken dünyanın vergisini ödersin hatta verginin vergisini ödersin :D. sonrada o yetmezmiş gibi yeni araba aldın cezası faiş mtv ödersin. PES diyorum PES..

Herkese selamlar, amacım kimseyi kırmak yermek değil içimdekileri siz dostlara döktüm. Lafımız meclisten dışarı.

Aslında ötv,benzinden alınan vergi falan.hakikaten insanı isyan ettirecek hale geldi ama firmaların fırsatçılık yaptığı,düşük donanımlı araba getirdiğine katılmıyorum.
    En azından peugeot için böyle olmadığını biliyorum.
    Kendim 508 kullanıyorum o yüzden iyi biliyorum aracımın birebir aynı donanımlı olanının fransadaki vergisiz baz fiyatı euro bazında türkiyeden yüksek.
    Öyle sanıyorum ki zaten ötv yüzünden aşırı yükselen fiyatları kar oranlarını azami düşürerek pazarda yer tutmaya çalışıyolar.
    Bu vw için ya da zaten türkiye de pazar,satış sorunu yaşamayan benzeri markalar için geçerlimi emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 26 Şubat 2014; 18:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

Orijinalden alıntı: krom7

bu arabayı hiç beğenmdim bu kadar araba varken neden bunu alayım hem de sıfır olarak?

herkes bu arabayı beğenmeli ve herkes bu arabadan almalı, lütfen birisi arkadaşı ikna etsin

drogba arkadaşım ben fikrimi söledim seni rahatsız eden ne?
  • zamcık yemiş. allure e hdi 69.200 iken 71.200 olmuş.
    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaserhan

quote:

Boşuna laf anlatmaya çalışmayın bence:) öyle sanıyorum ki birçok kişi ötv zammı + döviz artışı sonrası fiyat listelerine hiç göz atmadan bu aracın fiyatını değerlendirmeye kalkıyor.
    70000 lira olan 308 1.6 115 beygirlik full donanımlı(ki hakikaten bayağı bir dolu) bir araç.
    megane hb icon 69

sadece seat leon var full olanı style donanım 65000 civarı bence en az 308 kadar şık bir araba (gerçi 65000'e full dedikleri araç 308 e oranla bomboş bir araç denilebilir herşey opsiyon)

Golf Highline 90 civarı demişsiniz fakat Golf 1.6 tdi highline manuel aracın liste fiyatı 79.500 hocam. Bi şeyleri savunurken bol kepçeden sallamayalım :) Eleştiren insanlara fiyat listelerine göz atmıyor demişsiniz ama bir daha düşünün derim :)
    308'in fiyatı da 71.200 olmuş, 8.200 liralık bir fiyat farkı vw gibi bir markanın golf gibi bir modeline kıyasla fransız pejosunun 308ini hiç de fiyat konusunda avantajlı yapmıyor zannımca.

• 8200 değil 8300 tl gibi bir fark oluyor öncelikle. Kişisel fikrinizdir elbette; ben 10000 tl'ye yakın bir parayı fark olarak verip illa vw'ye binerim şeklinde düşünebilirsiniz. Fakat izlediğim ve okuduğum birçok yerli ve yabancı test, inceleme ve karşılaştırmalı testte Golf'ün hiçbir konuda yeni 308'e üstün gelebilecek bir yanı yok. Motor, şanzıman, dizayn, hacimler, ölçüler, fren mesafeleri, hızlanmalar, şasi, yakıt tüketimi, güvenlik teknolojileri, çarpışma testleri hatta malzeme ve işçilik kalitesi dahil. Tabii bunları karşılaştırdığınız 1,6 dizel-manuel-yüksek donanım paketli araçlar için söylüyorum. İç ve dış tasarım tümüyle subjektif beğeni konuları olduğu için buna birşey denilemez elbette. Bu arada bahsettiğim testlerin bir kısmını bu başlığın altında bulabilirsiniz. Hatta bir tanesinde direk Golf'le kıyaslıyorlar yorumlamalarında.

Hal böyleyken adamlar fiyatlandırmasını Golf paşadan %10 gibi bir oranda düşük konumlandırmış. Bu yetmiyor yarı fiyat mı çeksinler? Fiyat konusu bazında, fransızdı almandı konusu bazında eleştiri getiren insanların tümüyle önyargılı, sabit fikirli, tecrübe etmeden kulaktan dolma düşüncelerle hareket ettiği kanısındayım. Zaten bu kişiler "eleştiri" getirmiyor, marka fanatizmi yapıyor.

Ha bu arada unutmadan, bir "fransız pejosu" olan yeni 308 2014 Car of the Year seçildi Avrupa'da. Bu ödülün seçim sürecini, prestijini internetten inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 7 Mart 2014; 0:27:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliaydn

quote:

quote:

megane hb icon 69

Golf Highline 90 civarı demişsiniz fakat Golf 1.6 tdi highline manuel aracın liste fiyatı 79.500 hocam. Bi şeyleri savunurken bol kepçeden sallamayalım :) Eleştiren insanlara fiyat listelerine göz atmıyor demişsiniz ama bir daha düşünün derim :)
    308'in fiyatı da 71.200 olmuş, 8.200 liralık bir fiyat farkı vw gibi bir markanın golf gibi bir modeline kıyasla fransız pejosunun 308ini hiç de fiyat konusunda avantajlı yapmıyor zannımca.

Evet şimdi şiz böyle söyleyince bir daha düşündüm ve hala aynı fikirdeyim.
    90 rakamını yanlış yazmışım doğru ama bol keseden salladığım için değil öyle olsa diğer araçların fiyatlarına bakın yanlışlık var mı? yanlış bakmışım dsg li golf'ün fiyatını yazmışım. Şunu da atlamayın bu 79500 liralık liste fiyatı aslında satın alınması mümkün olmayan bir arabanın fiyatı zira ithalatçısı heralde en üst donanım modeli olduğu için olacak highline golfleri en azından ledli xenon far gibi opsiyonları dahil edilmiş araçlar olarak ithal ediyor ki bence gayet normal çünkü insanlar xenon farı bile olmayan bir golf almak istemiyorlar.
    Yani bayiye gittiğinizde highline golf alıcam dediğinizde yine benim yanlışlıkla yazdığım 90.000 rakamına oldukça yaklaşıyorsunuz. Bu paraya bunlar 308 de olduğu gibi standart olsaydı neyse.
    Ayrıca golf'ün 79500 lira olduğunu ve hatta benim ilk görüşümü yazdığım tarihten sonra 308'in 2 bin lira daha zamlandığını bile göz önüne aldığımızda fikrim değişmiyor.
    Fiyatları eleştirenlere listelere bakmıyorlar demişim doğru söylemişim bu paraya golf alırım astra alırım diyenler vardı çünkü. E alamazlar!! onu yazdım.
    Sırf alman bir markanın üretimi diye bir arabaya 8-9 bin lira fazla vermenin de mantıklı bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Yani''golf fazladan 8-10 bin lirayı hak ediyor niye çünkü alman markası'' demek mantıklı değil zannımca. Bir araba iyidir ya da kötüdür, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz o ayrı ama nedir bu otomobil markalarını ülke bazında değerlendirme hastalığı onu hiç anlamam. Bu o kadar saçma bir matık ki dünyanın en prestjli otomobil markası olan alman mercedes bile en yeni üretimleri olan A - CLA - C - E serilerinde fransız renault'tan aldıkları motorları kullanıyorlar ya da kullanacaklar hatta citan örneğinde olduğu gibi doğrudan fransız br markaya kendi logosunu koyduğu bir aracı ürettirme konusunda insiyatif kullanıyolar.
    Yeni 308 de kullanılan platform yine bir alman markası olan opel ile birlikte geliştirildi yeni nesil opel ve psa grup araçlarda kullanılacak. Sallama değil objektif aktardığım bilgi!!
    Bizde şu anda çekirdek aile içindeki 5 kişide 5-6 yıl içinde en az 80-100 bin km kadar kullandığımız kendimize ait veya çalıştığımız şirketin tahsis ettiği farklı markalardan araçlar var.
    Bunlar; 2011 peugeot 508 1.6 dizel, 2012 citroen c4 1.6 dizel, 2013 vw jetta 1.6 dizel 2013 ve polo 1.2 dizel ve 2010 opel corsa 1.3 dizel mevcut. Bunlardan önce 2010 vw passat ,2006 Peugeot 407 ,2007 focus ,2010 jetta, 2010 ve 2012 fluence 2010 clio 2007 ve 2010 fiesta ve 2010 corsa.
    Dediğim gibi sallama değil doğrudan gözlem aktarıyorum, bu araçların hiçbiri sorunsuzluk ya da kalite anlamında birbirinden hiçbir üstün yanı olmayan markaların çeşitli modelleri.
    Dolayısıyla ben alman ya da fransız diye değil de doğrudan Yeni Peugeot 308 ve diğer c segmenti hb'ler bazında değerlendiriyorum ve 308 in 70 küsür bin liralık full (yalandan değil gerçekten full) donanımlı allure modelinin kesinlikle pahalı olmadığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliaydn

quote:

quote:

megane hb icon 69

8200 tl fiyat farkı Manuel yılların 105 hp golf u temize çıkarmaz.genel olarak araç fiyatları yüksek.308 in fiyatı yüksek ama 80k ilk golf un fiyatı kazık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

Arkadaşlar harika bir 308 incelemesi... izlemenizi tavsiye ederim.

bu adam iki saat tasarımdan bahseder, şu çizgi şurdan çıkar şuraya girer falan der en iyisi videoyu ortadan başlatayım dedim.
    duyduğum ilk şey şuydu;
    saffet pejo yetkilisine soruyor:
    - bu aracın tasarım felsefesi nedir?
    hemen kapattım tabi
    ya saffet bi git işine oto-parktaki gençleri biraz seyret testin nasıl yapılacağını öğren.

• Golf Highline'larin tamaminda Bi-Xenon far standart donanim kapsamindadir, U-LED ekstra donanimdadir , bu da zaten alicinin keyfine kalmis birsey.

Bunun yanisira , Highline Golf'lerde genelde sikca rastladigimiz ek donanimlar , sunroof-metalik boya-birde son zamanlarda LED farlar var, boyle oldugu zaman bile 90,000'lere gelme ihtimali yok.

Bakin arkadaslar bu forum bunu cok yapiyor , Dogus'un sacma sapan fiyatlandirmasini , rakiplerle kiyaslayarak insanlar elestiri getirmek istiyor ancak kimse HANGI DONANIM STANDART, LISTE FIYATI NE KADAR gibi ayrintilara takilmayip bol keseden salliyor, argumanlar inandiriciligini yitiriyor.

Isim vermek gerekirse mesela , umutsirvan adli arkadasimiz ve Neyzen arkadasimiz Dogus grubu araclar kullanmis veya kullaniyor olmalarina ragmen catir catir elestiriyorlar , guclu soylemlerle geliyorlar, bu da cogu kisinin nezdinde kredibilite sagliyor.

Ama bir diger uc ornek , akifsari VAG'i elestirmeye basladigi an borclanip kredi cekip en sacma vw kombinasyonunu alasim geliyor ;)

Sahsi gorusume gelirsek , 1998 Polo sahibiydim , sattim Fiat Grande Punto aldim , cekisi haric inanilmaz memnunum , VW araclarina sempati duyuyorum ama iktidar saksakciligindan oturu Dogus'tan nefret ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ffate

quote:

bu adam iki saat tasarımdan bahseder, şu çizgi şurdan çıkar şuraya girer falan der en iyisi videoyu ortadan başlatayım dedim.
    duyduğum ilk şey şuydu;
    hemen kapattım tabi
    ya saffet bi git işine oto-parktaki gençleri biraz seyret testin nasıl yapılacağını öğren.

saffet bey i çözmüşsünüz...

• Janjan kullanıcısına yanıt
    Benim ne demek istediğim açık. 90 rakamını yanlışlıkla dsg li nin rakamına bakıp yazdığımı izah ettim ve birkaç kez tekrarladığım gibi zerre sallamadan, deneyim aktardım.
    Düz vites highline bir golf en azından metalik rengi falan derken 82 bin lira, birkaç ekstra donanım ilave edildiğinde 90'a yaklaşır dedim. hatta kullandığım ifade tam olarak ''yanlışlıkla yazdığım 90 bin rakamına oldukça yaklaşırsınız'' bu ekstra donanım bi-xenon değil de u led olsun ya da cam tavan olsun dynaudio olsun. O kadar pahalı kombinasyonlu araçlar geliyor ki. Ya da hiçbirşey olmasın da 79500 olsun ne fark eder. Söydiğimde bir tutarsızlık yok. Ayrıca niye sallıyayım bana ne.
    Zaten mevzu golf'un 90 bin lira olup olmadığı ya da opsiyonlarla fiyatının nereye geldiği değil, konu yeni Peugeot 308 olduğu ve fiyatına eleştiri olduğu için hemen herkesin de en çok buna takıldığını görünce araç o kadar da pahalı değil bakın bu kadar dedim, insanların dikkatini ötv zammına döviz artışına dolayısıyla bütün arabaların ve hayatımızdaki aslında çok daha önemli diğer birçok şeyin çok pahalandığına çekmek istedim.
    Forum ortamında kimse kimseyi ikna etmek zorunda veya belli bir inandırıcılık oluşturmak zorunda da değil, herkes fikir beyan ediyor, ama bunları hem doğru anlamak hem de saygı duymak lazım.
    Bu arada bence golf çok başarılı bir araç hatta CC ile birlikte vw markasının en başarılı modeli ama bende doğuş otomotivin müsterisi olarak servislerin kazıkçı ve kim ne derse desin araçların benzerlerine göre anormal pahalı olduğunu ve bu denli fiyat farkının herhangi bir haklılığı olmadığını düşünüyorum. Bunları bahsettiğiniz arkadaşlar gibi vw kullanıcısı olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 7 Mart 2014; 8:28:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ffate

quote:

duyduğum ilk şey şuydu;
    hemen kapattım tabi

saffet bey i çözmüşsünüz...

Türkiyede tüm bu testleri yapanlar, işini tam olarak doğru düzgün yapmıyor. birisi sadece gidişine yol tutuşuna bakar, diğeri dışına, ama nedense iç mekan kullanımı, bardaklıklardan tutun, bagaj indirme yükleme rahatlığını, yada arka koltuklar diz mesafesi, yükseklik, arka koltuklar ne kadar yatar, ön koltuklar vesayire tam tamına komple bir test yapan yok.

Yarım yamalak testler cevapdan daha çok sorular getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullflavor1977 -- 8 Mart 2014; 1:23:21 >

• Güzel bir test 308 almayı planlayan arkadaşlar mutlaka izlesin...
    Murat Öztürk ile Sekizincietapyoutube
    Peugeot 308 1.6 e-Hdi manuel test 2014 - 8. ETAP
    http://www.youtube.com/watch?v=qOOsUdd5fvc#t=157

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.