Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.607
Cevap
292
Favori
1.583.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eylülden sonra yavaş yavaş liste fiyatlarından epey indirime gitmeye başlarlar, yeni araçların hazır müşterisi olduğundan indirime pek yanaşmazlar. aynı durum yeni Nissan QQ'da yaşanıyor.
    bluehdi ne zaman gelecek haberiniz varmı?
  • fullflavor1977 F kullanıcısına yanıt
    yılın 2. yarısı diye daha önce okumuştum bir yerde ama son çeğreği yada 2015 i bulur bu gidişle bence..araç satılmıyoki ellerindekileri bitirip blue hdı ye geçsinler..
  • mustafaserhan M kullanıcısına yanıt
    ötv indirimi biraz zor gibi ama herhangi bir kampanyayı beklemek mantıklı
  • Yeni 308 hakkında konuşmak yasaklandı mı? 8 gündür tek bir yorum yok. Bu aracı alıp kullanan da mı yok. Hayırdır inşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkoc

Yeni 308 hakkında konuşmak yasaklandı mı? 8 gündür tek bir yorum yok. Bu aracı alıp kullanan da mı yok. Hayırdır inşallah

Ben yeni 308 in hem 156 hp benzinlisini hemde 115 hp dizelini uzun uzun kullandım ama satın almadım çünkü kendi arabamı satmak istemiyorum zira kendisinden çok memnunum.2011 allure auto6r 508'im var
    Eğer sorunuz varsa cevaplayabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 22 Mart 2014; 18:55:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Size bir sorum yok ama forum birden durdu. Bunun anlamı satısların ve yeni araca ilginin çok azalmış olması galiba…
  • Sıfır araç satışları zaten durma noktasında. Ötv döviz derken en basit araçlar bile 50.000 lira gibi rakamlara satılır oldu haliyle insanlar üzerinde muhabbet etmeye değer bulmuyorlar. Bir tek 308 değil, birçok markanın Türkiye'ye giriş yapan yepyeni modelleri olmasına rağmen doğru dürüst satışı yok. Vw ler hariç onlarda sıra var.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaserhan -- 22 Mart 2014; 23:19:07 >
  • Ya Şu forumda ne kadar gereksiz insan var ya . Kimi çıkıyor Yeni 308 ' i Golf ' den daha kötü olmuş , kimi çıkıyo Yeni 308 ' e Dizel+Full+Otomatik 60 bin işler diyo kimisi çıkıyor yeni 308 ' in otomatik versiyonu ETG6 olacak diyo . Şimdi Arkadaşlar duyma çatma laflarla burdaki insanları yanlış yönlere çekmeyin .

* Yeni 308 hem şasi yapısıyla hemde iç mekandakı en az seviyedeki sert plastikle beraber şuanda en çok tutulan ve en az yakan dizel motoruyla bence Golf ' ten geride değil . Golf Tasarımı Eski kasalardan beri arka tarafta '' C '' şekli hala devam ediyor . Ama bizim insanlarımız '' İşte Volkswagen Yaparsa iyi olur , Golf Bir Numara , Alman her zaman iyidir '' gibi bir takıntısı var . Almanlar iyi araba yapabilir fakat Volkswagen firmasını öyle bir yere çıkartıyorlar ki sanarsın Mercedes S-Sınıfı ayarında felan . Şuan En ful golf 103.000 TL civarı iken 1.6 TDI DSG HIGHLINE + Opsiyonlarıyla birlikte , Yeni 308 1.6 e-HDI Manuel 6 ileri ALLURE + Opsiyonlarla 85.000 TL civarı . İnsanlar test ediyor ve bu Türkiye ' deki Eleştirmenlerin tavrını zaten az çok bilgili okuyan insan Edebiyattan da bilecektir . Bu iş Senin arabanı Galericiye götürüp satmak için fiyat istediğinde ölü fiyat vermelerine benziyor . Yeni 308 ' in ne yapacağını ileride hep beraber göreceğiz . Araç Daha 2 aylıkken '' Car Of the Year 2014 '' ödülünü aldı ki geride bıraktığı araçlar Mazda 3 , Mercedes S Class Vs . gibi araçlar ...

* Arkadaşım sen hayatında lüks arabaya bindinmi hiç gibisinden soru sorupta seviyene inmicem şuanda senin 60.000 Tl ye alacağın Sıfır KM araba VW Golf 7 1.2 TSI Midline Plus alırsın , 60.000 tl ye yeni 308 full + dizel + otomatik hayal olur ...

* Arkadaşım Yeni 308 ' in OTOMATİK şanzımanı '' Aisin '' firmasına yaptırılıyor Ağustos ' ta Türkiye ' de olacak . Aisin Firmasınıda otomobil işlerinden anlayanlar bilicektir . Zamanında yaptığı Şanzımanlarla Hissettirmeyen geçişlerle müşterileri tatmin eden bir firma . ETG Sistemi şuan aktif Peugeot 208 , 2008 vs . Citroen C4 Picasso gibi modellerde var . Yeni 308 ' in otomatik versiyonu bambaşka olucak ...

Kısaca Özet Geçersek ;

Volkswagen 1.6 TDI 105 PS GOLF 7 Highline + Opsiyon (FULL+FULL) = 103.000 TL

Yeni Peugeot 308 1.6 e-HDI 115 HP Allure + Opsiyon (FULL+FULL) = 85.000 TL

Aradaki 13.000 TL lik fark ise seneye kapanır merak etmeyin ... Herkese Kolay gelsin Umarım beni anlayan olmuştur ...

• Bugün Sanayi mah Efe de 308 i inceleme fırsatım oldu(test sürüşüne çıkamadım zaman problemimden dolayı).İncelemez olaydım.Bu kadar hayal kırıklığı beklemiyorudum açıkçası.

Dış tasarım güzel,çizgiler hoş dışardan bakınca sıkıntı yok ama derler ya dışı seni içi beni yakar diye;arabanın içine oturur oturmaz kendimi dışarı atmak istedim boyum 1.90.ön konsol başlı başına bir fiyasko göstergeler olsun müzik sistemi,ekran olsun çok kötü görünüyor öncelikle.direksiyona söyleyecek laf bulamıyorum hangi akla hizmet böyle küçük bir direksiyon koydular anlamak mümkün değil açıkçası.müzik sisteminin kontrol kumandalarının olduğu bölüm sert plastik fakat biraz bastırınca içeri girip çıkıyor rijit değil parçalar oradaki.kapının üst iç döşemesi yumuşak plastik fakat kontrol ederken bastırdığımda sağa sola rahatlıkla oynadığını gördüm insan gerçekten hayret ediyor.koltuklara gelince aşırı dar geldi bana heleki arka koltukların yapısı çok çok vasat genişlik ve rahatlık olarak.öne oturup koltuğu vucuduma göre ayarlayınca arkaya 1.30 boyunda çocuk bile sığamaz diz mesafesi çok kötü.lakin bagaj çok geniş ama keşke bagajı küçültüp arka kısmı genişletselerdi.

arkadaşlar kesinlikle marka sempatizanı değilim fakat gerçekten hayal kırıklığına uğradım,308in ülkemizde istenilen satış rakamlarına ulaşması imkansız bence

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaserhan

quote:

Orijinalden alıntı: talkoc

Yeni 308 hakkında konuşmak yasaklandı mı? 8 gündür tek bir yorum yok. Bu aracı alıp kullanan da mı yok. Hayırdır inşallah

Ben yeni 308 in hem 156 hp benzinlisini hemde 115 hp dizelini uzun uzun kullandım ama satın almadım çünkü kendi arabamı satmak istemiyorum zira kendisinden çok memnunum.2011 allure auto6r 508'im var
    Eğer sorunuz varsa cevaplayabilirim :)

156 lık hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz? tüketim performans gaz tepkileri vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

Bugün Sanayi mah Efe de 308 i inceleme fırsatım oldu(test sürüşüne çıkamadım zaman problemimden dolayı).İncelemez olaydım.Bu kadar hayal kırıklığı beklemiyorudum açıkçası.

Dış tasarım güzel,çizgiler hoş dışardan bakınca sıkıntı yok ama derler ya dışı seni içi beni yakar diye;arabanın içine oturur oturmaz kendimi dışarı atmak istedim boyum 1.90.ön konsol başlı başına bir fiyasko göstergeler olsun müzik sistemi,ekran olsun çok kötü görünüyor öncelikle.direksiyona söyleyecek laf bulamıyorum hangi akla hizmet böyle küçük bir direksiyon koydular anlamak mümkün değil açıkçası.müzik sisteminin kontrol kumandalarının olduğu bölüm sert plastik fakat biraz bastırınca içeri girip çıkıyor rijit değil parçalar oradaki.kapının üst iç döşemesi yumuşak plastik fakat kontrol ederken bastırdığımda sağa sola rahatlıkla oynadığını gördüm insan gerçekten hayret ediyor.koltuklara gelince aşırı dar geldi bana heleki arka koltukların yapısı çok çok vasat genişlik ve rahatlık olarak.öne oturup koltuğu vucuduma göre ayarlayınca arkaya 1.30 boyunda çocuk bile sığamaz diz mesafesi çok kötü.lakin bagaj çok geniş ama keşke bagajı küçültüp arka kısmı genişletselerdi.

arkadaşlar kesinlikle marka sempatizanı değilim fakat gerçekten hayal kırıklığına uğradım,308in ülkemizde istenilen satış rakamlarına ulaşması imkansız bence

Nedense bu rijit olmayan araç '' Car Of The Year '' ödülü alıyor Allah Allah ne kadar Enteresan . Aslında bu araba firmaları araç yapmadan önce Türk Halkına Danışmalı ..

• quote:

Bugün Sanayi mah Efe de 308 i inceleme fırsatım oldu(test sürüşüne çıkamadım zaman problemimden dolayı).İncelemez olaydım.Bu kadar hayal kırıklığı beklemiyorudum açıkçası.

hocam bu inceleme esnasında nasıl bir gözlük taktınız. anlamak güç. benim corsanın bile arka koltuğuna 3 tane 130 cm çocuk sığıyor. geriye kalanları söylemiyorum bile. bu kadar yanlı bir yorum olmaz.

• arkadaşlar neden yanlı yorum yapayım bana ne getirisi veya götürüsü var,bundan önceki başka konulardaki cevaplarıma bakabilirsiniz yanlı bişeyler bulabilecekmisiniz.biraz tarz meselesi galiba ben beğenmedim siz beğenmişsiniz.car of the year olayına şaşırdım.dediğim gibi cidden ben hiç beğenmedim stil meselesi diyelim o halde
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    156 lık 6 ileri manuel aracı kullandım. Araç dizele oranla çok hızlı 6 ileri araç 3. viteste devir saatinin dibine kadar zorladığınızda 150-160 arası bir hıza kadar çıkıyor ama öyle GTI ataklığında yada en azından ona yakın performanslı bir araba gibi hissettirmiyor ben aynı motora sahip 208 kullandım o çok daha hızlıydı.
    Dizel düşük devirde çok daha yüksek çekiş gücü hissettiriyor ama daha kısa bir devir bandında. Benzinlinin çekişi devir bandına daha dengeli dağılıyor ama gaza bastığınız anda daha düşük bir güç patlaması gerçekleşiyor. Sonuçta araba hızlı ama sanki o kadar hızlı hissettirmiyor.
    Dizelin kullanımı daha keyifli bence.
    Yakıt tüketimi de benim kullandığım 300 km boyunca ortalama 8-9 litre civarı gerçekleşti ama tabi arada gaza yüklendim çok bişey diyemiyorum ona.

• quote:

Şu anda ne kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ben 508 kullanıyorum ve 308 in içine oturduğumda bende dar olduğunu hissettim ama öyle kendimi dışarı atmak istemedim:)Bence de aracın çok önemli bir kusuru içinin darlığı.Emin olmak için kardeşimde 2012c4 var onun arka koltuğuna oturdum baktım sonra arkadaşımda 2014 golf var ona da baktım kıyasladım özellikle arka diz mesafesi 308 de biraz daha dar ama 1.30 luk çocuk bile nasıl sığamaz onu hiç anlamadım. Benim boyum 1.74 dizlerim ön koltuğa değmedi bile.
    Mesela sizin kötü bulduğunuz iç mekan plastik kalitesi şimdiye kadar okuduğum tüm dergilerde izlediğim tüm test videolarına aracın en çok övülen özelliği hatta normal olarak bu sınıfın lider konumdaki modeli olan vw golf ile doğrudan karşılaştırmalı testlerde bile 308 in plastik kalitesinin daha iyi olduğunu yazanlar bile var.
    Fikirlerinize saygı duymakla beraber sanki biraz abartılı ifadeler kullanmışsınız.

• küçüklük göreceli olmakla birlikte, aslında segmentler arası çizgi diye bir şey yok. yani bu segmentte bir 308 4250mm iken bir astra 4400 mm. yani neredeyse bir üst segment HB gibi boyutu var. bu açıdan bakarsak her disiplinde olduğu gibi boyutta da kriter belirlemek gerekir. aile genişliği çocuk sayısı gibi...

ancak 300 kg farkın olduğunu da unutmamak lazım. 1 litre yakıt farkı yaniii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaserhan

quote:

Şu anda ne kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ben 508 kullanıyorum ve 308 in içine oturduğumda bende dar olduğunu hissettim ama öyle kendimi dışarı atmak istemedim:)Bence de aracın çok önemli bir kusuru içinin darlığı.Emin olmak için kardeşimde 2012c4 var onun arka koltuğuna oturdum baktım sonra arkadaşımda 2014 golf var ona da baktım kıyasladım özellikle arka diz mesafesi 308 de biraz daha dar ama 1.30 luk çocuk bile nasıl sığamaz onu hiç anlamadım. Benim boyum 1.74 dizlerim ön koltuğa değmedi bile.
    Mesela sizin kötü bulduğunuz iç mekan plastik kalitesi şimdiye kadar okuduğum tüm dergilerde izlediğim tüm test videolarına aracın en çok övülen özelliği hatta normal olarak bu sınıfın lider konumdaki modeli olan vw golf ile doğrudan karşılaştırmalı testlerde bile 308 in plastik kalitesinin daha iyi olduğunu yazanlar bile var.
    Fikirlerinize saygı duymakla beraber sanki biraz abartılı ifadeler kullanmışsınız.

beklentimin çok altında kalınca biraz acımasız yorum yapmış olabilirim belki fakat dediğim gibi stil meselesi birazda.ben astra j kullanıyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

küçüklük göreceli olmakla birlikte, aslında segmentler arası çizgi diye bir şey yok. yani bu segmentte bir 308 4250mm iken bir astra 4400 mm. yani neredeyse bir üst segment HB gibi boyutu var. bu açıdan bakarsak her disiplinde olduğu gibi boyutta da kriter belirlemek gerekir. aile genişliği çocuk sayısı gibi...

ancak 300 kg farkın olduğunu da unutmamak lazım. 1 litre yakıt farkı yaniii...

Aynı segmentte iki aracın arasında 10-15 cm fark olabiliyor. Bu fark genelde tampon ya da burun dizaynı kaynaklı olduğundan çoğu zaman iç mekana yansımıyor.
    sizin görüşlerinize katılıyorum babasamsunlu arkadaş biraz acımasız bir eleştiri yapmış valla arkadaş herhalde astra kullanıyor ben ona da bindim içinde darlandım ben de 308 sportium var ondan geniş yenisi için de astra dan dar değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazcan

sizin görüşlerinize katılıyorum babasamsunlu arkadaş biraz acımasız bir eleştiri yapmış valla arkadaş herhalde astra kullanıyor ben ona da bindim içinde darlandım ben de 308 sportium var ondan geniş yenisi için de astra dan dar değildir.

Dediğim gibi yeni 308 bence de dar hatta tercihi etkileyecek kadar ve evet bence de tasarımcılar keşke bagajı bu kadar büyük tutacaklarına arka diz mesafesine önem verselerdi zira dar diye eleştirdiğimiz arabanın bagajı sınıf standartlarının çok üstünde.
    Acaba 508 kullanıcısı olarak algımda bi sıkıntı olabilirmi diye hem C4 hemde Golf e baktım ama 308 gerçekten dar.
    Ama yine de samsunlu arkadaş 1.30 luk çocuk falan yazınca o kadar da değil sonuçta benim dizlerim ön koltuğa değmedi bile öyle olunca cevap verme gereği hissettim. Kullandığı aracı sordum çünkü alışık olduğu aracı merak ettim nitekim astra j sınıfın üzerinde bir genişliği olan bir araç 308 i küçük bulması çok normal. Tabi bu kompakt yapının kendince avantajları da var araç çok hafif dolayısıyla hem az yakıyor hem de 0-100 performansı hemen hemen sınıfında en iyi.(1.6 dizeller arasında)
    Ayrıca plastik kalitesi de son derece yüksek.
    Eğer çocuklarınızın yaşı küçükse bu arabanın iç genişliği sıkıntısız size yetecektir ama yok 14-15 yaş üzeri 2-3 çocuklu bşr aileye kesinlikle yetmez.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.