Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30.619
Cevap
292
Favori
1.584.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten 4250mm bir araçtan bahsediyoruz. yani segmentinin en küçüklerinden. astra ile yaklaşık olarak 15 cm fark var. şimdi bu fark arka diz mesafesinde 15 cm mi? HAYIR. keza bagajı 308 in daha büyük. astra ağırlığı ve uzunluğu ile daha iyi yol tutar. belki. gerçi yol tutuşta önemli olan aks mesafesidir ki onda da fark yok diye biliyorum.

ben astra ile 308 i kıyaslarsam. astra için + olarak ön konsol ve marka ismi derim.
  • Geçen hafta bu aracı inceleme fırsatı buldum.Yaşım 21 ama bu markanın tasarımları hiç hitap etmiyordu.Ama peugeuot 308'i beğendim.Kullanma fırsatım da oldu.Ceed havası var ama benim güzellik anlayışıma uyan bir araç olmuş açıkcası.İçi çok ferah iyi güzel de 72.000 tl liste fiyatı vardı.Bu kadar parayı hak eder mi muamma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

zaten 4250mm bir araçtan bahsediyoruz. yani segmentinin en küçüklerinden. astra ile yaklaşık olarak 15 cm fark var. şimdi bu fark arka diz mesafesinde 15 cm mi? HAYIR. keza bagajı 308 in daha büyük. astra ağırlığı ve uzunluğu ile daha iyi yol tutar. belki. gerçi yol tutuşta önemli olan aks mesafesidir ki onda da fark yok diye biliyorum.

ben astra ile 308 i kıyaslarsam. astra için + olarak ön konsol ve marka ismi derim.

astra çok güzel araba ama dizel motoru güçsüz ayrıca yüzü eskidi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

küçüklük göreceli olmakla birlikte, aslında segmentler arası çizgi diye bir şey yok. yani bu segmentte bir 308 4250mm iken bir astra 4400 mm. yani neredeyse bir üst segment HB gibi boyutu var. bu açıdan bakarsak her disiplinde olduğu gibi boyutta da kriter belirlemek gerekir. aile genişliği çocuk sayısı gibi...

ancak 300 kg farkın olduğunu da unutmamak lazım. 1 litre yakıt farkı yaniii...

Aynı segmentte iki aracın arasında 10-15 cm fark olabiliyor. Bu fark genelde tampon ya da burun dizaynı kaynaklı olduğundan çoğu zaman iç mekana yansımıyor.

Çok doğru. Zaten yeni dizayn şaselerde öncelikli vaad, aracın dış ölçülerini olabilidiğince küçük tutup, yaşam alanını genişletmek... (hafifletmenin bir yolu)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun 2.000 lira daha zam gelmiş alan var sanki yolda bir kere bile görmedim
    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

• Abi içi manyak yaa.bir bu iki pro ceed gt.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkLord97 kullanıcısına yanıt
    satamadıkları arabaya zam yapıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

Aynen. Belki de satmak istemiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkLord97

geçmiş olsun 2.000 lira daha zam gelmiş alan var sanki yolda bir kere bile görmedim
    Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

ben hep denk geliyorum , avcılar haramidere arası , hatta kırmızı bi tane az önce eve gelirken gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Ben active dizel düşünüyodum ama bu fiyata hayatta almam 2 ayda 5 bin tl zam yaptılar, yeni çıkan 1.6 dizel astrayı düşünüyorum aynı para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he_man kullanıcısına yanıt
    Bende Peugeot 308 Allure almayı düşünüyordum. Bugün Opel Astra 1.6 CDTI 136HP test ettikten sonra büyülendim desem yanlış söylemiş olmam...
  • merhaba arkadaşlar astrayı seçen arkadaşlara aygım var astra da güzel ben de astra nın kasasını seviyorum eminim 1.6 dizel ile daha iyi olmuştur. ben hafta sonu yeni 308 i denedim görüşlerimi paylaşmak istedim .ben de şu an 308 sportium 2011 otomatik var onunla kıyas edeceğim. araç öncelikle dış tasarım olarak gayet güzel ve çekici. iç tasarıma gelince malzeme kalitesi bence iyi düzeyde tabi kontrollerin ekran üzerinden yapılması alışkanlık gerektirecek ama ben çok beyendim bu zevk meselesi kimsenin de bu aracı kötülemesine gerek yok.araç sonuçta tescilli 2014 ün aracı seçildi.yalnı önceki kasaya göre ön cam daha küçük biraz darlık var tavan biraz daha alçak bu da cam tavanla giderilebilir. arka diz mesafesi bence iyi ben 1.82 boyundayım.süspansiyon öncekine göre biraz daha yumuşak, beyendim. direksiyon hafif öncekine göre rahat . ve küçük olması kullanışlı.bana göre eksi yanı sadece ön kısım öncekine göre ferahlık açısından dar ama cam tavanla bu giderilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

''İndirim'' yapacaklardır. Böyle tav edecekler bizi...
  • 308 1.6 115hp allure satın aldım, aracımın üzerinde bir kaç ek donanım daha var, öncelikle segmentindeki renault megane, hyundai i30, kia ceed ve opel astra gibi araçlar ile kıyas kabul etmeyeceğini bu saydığım diğer araçları birebir kullanan biri olarak söyleyebilirim. Açıkçası golf - a3 arasında bir kaliteden bahsetmek çok yanlış olmaz ki marka aracı 1.16, a180 gibi araçlar arasında konumluyor. Evet aracın boyu diğer araçlardan bir miktar kısa ancak tekerler aracın bir miktar dışına alınarak yol tutuşu arttırılırken içeriye bu kısalma yansıtılmamaya çalışılmış, arka diz mesafesi 2013 hyundai i30 (eski) aracıma göre bir miktar kısa ama kabul edilebilir seviyede, bagaj eski hyundai i30 aracımdan daha geniş. Yol tutuşu, küçük direksiyonunda etkisiyle hissederek kullanım üst seviyede. (daha önceki araçlarımdan eski 308'imde çok güzel yol tutardı, bu araçta yeni dizayn ile yol tutuşu çok çok iyi) Yol sesi, rüzgar sesi çok az, motor sesi bir ford focustaki kadar çok değil ama bir miktar daha az olabilirmiş. Yakıt tüketimi 115hp bir motora göre yüksek performanslı karma kullanımımda 6 litreler seviyelerinde (hyundai dizel otomatik aracımda 10 litrelerin üzerinde yakıt tüketimi yorucuydu) Klima ayarlarının dokunmatik ekranda olması ilk zamanlarda alışmak istiyor sonrasında dokunmatik ekran ve kısa yollara erişime alışılıyor. Açıkçası "sert plastik" yorumlarına pek katılamıyorum kullanıcı olarak temasta olduğum heryerde yüksek kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme var, sert plastik neden istenmez ses yapacağı veya temas halinde kalitesizlik hissinden, araçta şuan negatif bir ses ile karşılaşmadım. Cam tavan güzel, özellikle çocuklu aileler için aydınlık oluyor ama tavan perdesi biraz daha kalın olabilirmiş. Araçta full led far var, gece beyaz ışık ile yolu aydınlatmanın görüşe bir miktar daha artısı oluyor. Hani satın almamda veya değerlendirmemde bir kriter değildir ama kapılar tok kapanıyor mu? gibi bir soru hep sorulur, evet bence tok kapanıyor ve 2013 hyundai i30 ile kıyasladı mı çok fark var. Yukarıda da saydığım araçlardan birini düşünüyorsanız mutlaka 308 allure versiyonunu test ediniz, zaten araç kalite ve performansını görünce farkı farkedeceksiniz.(koyu renk 308 üzerindeki plastikler daha bir güzel duruyor, açık renk araç test ederseniz yanılgıya düşmeyin mutlaka koyu renk bir 308'in içine bakın.)

umarım satın almayı düşünenlere fikir verebilmişimdir, açıkçası kullandığım araçları her zaman objektif değerlendirmeye çalışırım hiç bir zaman "en iyi araç benimkidir" düşüncesi içinde olmadım, mutlaka her aracı iyi yanları olduğu gibi kötü yanlarıda olacaktır ve nihayetinde mekanik ve elektronik karışımı araçlarımızda gözümüz gibi baksakta kimi zaman sorunlar çıkabilmekte. Sorularınız var ise seve seve yanıtlamal isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 7 Nisan 2014; 21:11:51 >

• Leon79 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam güle güle kullanın araç çok güzel hangi opsiyonlarla ne kadara ne zaman aldınız öğrenebilir miyim acaba ?

• 1.6 115hp dizel allure
    Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    18inch jant
    Gerigörüş kamerası ve navigasyon
    Cam tavan
    Denon ses sistemi aracımda var.
    Sedefli Beyaz

79.000tl'ler civarında bir fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon79

1.6 115hp dizel allure
    Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    18inch jant
    Gerigörüş kamerası ve navigasyon
    Cam tavan
    Denon ses sistemi aracımda var.
    Sedefli Beyaz

79.000tl'ler civarında bir fiyat.

aracınız hayırlı olsun.i30 elite dizel otomatik 75500 tl kia ceed premium dizel otomatik 81580 tl. Bahsi geçen araçları hiç kullanmadım. Ama bu segmentteki araçlar üç aşağı beş yukarı aynı malzeme kalitesine sahip. Açıkçası manuel araca o fiyat fazla bu Benim şahsi fikrim. Dizel otomatik her zaman alıcısı vardır.

• haksız değilsiniz dizel otomatik özellikle büyük şehirlerin ihtiyacı, düz vites yoğun trafik bunaltabiliyor, biraz teselli gibi olacak ama işte 100km de 3-4 litre az yakmakta düz vitesin tesellisi.(Özellikle kur etkisiyle tüm araçların fiyatları uçtu gitti...ki daha da artacağı yönünde gazete ve dergilerde haberler var.) herhangi bir marka ufak bir aile arabasının 50-60.000tl lerin üzerinde olması üzücü ve bir o kadar düşündürücü.

• Beyler Euro 2.89 iken bu zamlara anlam veren ve açıklaması olan var mı?
  • Yalnız hakikaten bu model olmus usta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.