Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.505
Cevap
105
Favori
174.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam merhaba satış temsilcisi ile görüştüm, benim aracım Türkiye'ye gelmiş gümrükte yazılım güncellemesi bekliyormuş. Tahmini 10-15 gün içerisinde bayiye ulaşır ama teslimatı ocak ayına sarkar dedi.

Wi-Fi güncellemesi ile ilgili mi diye sordum, detayını bilmiyorum dedi.

Türkiye'ye gelecek bir sonraki geminin adı Young Shin'miş. Radar sitelerinden baktım gemi Fransa'ya 3 gün sonra gidecekmiş.

Aralık sonu teslim denen araçlarda bile sarkma varsa yola çıkacak araçlar her türlü sarkar.

• cyberghost34 C kullanıcısına yanıt

Hocam aralık sonu teslim etmeleri çok avantajlı değil. Ekstra MTV ödemenize gerek kalmaz. Sigorta ve kaskoyu Aralık ayında yaptırırsınız. Ocak'ta ciddi zam gelebilir.

Teslimat neden ocak ayına sarksın ki bayide 1 günlük işi var

Bende bu gün bayi ile görüştüm araç bize gelsin boya koruma cam filmi vs yapılacak 1 gün sürer dedi
    Araç geldikten 2 gün sonra teslim ederiz dedi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cam filmi, boya koruma ve kaput filmi 3 gün sürer diye bilgi verdiler. En erken 10 gün sonra gelse, 3 gün de o sürse zaten ayın 26'sı yapıyor ve yeni yıla pek bir süre kalmıyor.

@cratos4203 'ün de dediği gibi son hafta teslim edilmesinin bir avantajı kalmıyor, ocakta teslim edilirse en azından temmuz MTV'sini ödemekten kurtulmuş olurum.

@cratos4203 henüz proformam da olmadığı için sigorta kasko fiyatları ne çıkacak bir fikrim yok ama dediğiniz gibi öncesinden yaptırırım.

araç gelmeden sigorta ve kasko yaptırırlar mı acaba?

• apollo_aa A kullanıcısına yanıt

Son zamanlardaki sigorta fiyatlarından ötürü işleyişte bir değişiklik olmadıysa yapılıyor diye biliyorum, sigortacım proforma kesildiğinde gönder fiyat çalışması yaparız demişti. Plaka çıkmadan şase ve motor numarası ile yapıyorlar sonra plaka değişiklik işlemi uyguluyorlardı.

Anladım hocam, birde MTV durumunu açıklar mısınız? Tam olarak anlayamadım. Aralıkta veya Ocakta araçı teslim almanın farkı nedir?

Hocam şöyle ki 0 araç trafiğe çıktığı anda bulunduğu dönemki MTV ödemesi borç olarak yansıtılıyor.

Mesela aracınızı 2022 Eylül'de teslim aldınız. Bu aracın trafiğe çıkış tarihi 2022 2.dönemde olduğu için 2022 Temmuz-Aralık arasında ödenen 2. taksit MTV'yi ödemeniz gerekiyor.

Bendeki durum da şöyle Aralık'ta teslim alırsam 2022 Temmuz MTV'si ödeyeceğim, üstüne birkaç gün sonra 2023 MTV borcu gelecek. Ama aracı 2023 Ocak'ta tescil ettirirsem 2022 Temmuz MTV'si yansıtılmamış olacak.

Teşekkür ederim hocam 👍🏻

Siz bakiyeyi kapatıp faturayı kestirmediniz mi?

• cratos4203 kullanıcısına yanıt

Bakiyeyi kapattım ama faturam kesilmedi.

• Ben de kasım sonunda bakiyeyi kapattım ertesi gün fatura kesildi şase ve motor numarası ile kasko ve sigortayı yaptırdım, aralık 7 de tescili yapılıp ruhsat ve plaka çıkmış, teslim için aralık 20 gibi dediler daha önce de olabilirmiş, geçen perşembe gümrükte bekleyen gt lerden biri gelmiş bayiye yavaş yavaş gönderiyorlar sizinki de bugün yarın gelebilir dedi satış temsilcisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bakiyeyi kapattıysanız faturanın hemen kesilmesi gerekir, bayi ile görüşün. Sigorta ve kaskoyu hemen yaptırmakta fayda var. Sigorta şirketleri çok fazla zarar ediyor ve fiyatlar sürekli artıyor. Hatta bazen sigorta için teklif verecek firma bile olmuyor.

Hocam şöyle ki araca yapılacak seramik vs. işlemlerini kaskoya ek kalem olarak işleteceğiz bunun için de seramik faturası kesilmesi gerekiyor. Bu işlemlerin faturası kesilmediği için sigorta yaptıramadık.

Bu arada zorunlu tutmadılarsa bu tarz işlemleri serviste yapmanızı önermem. Hatta yaptırabiliyorsanız güvenilir bir yerde ppf kaplama yaptırın.

Seramik işlemi içerisinde motor kaputuna PPF kaplama da dahil onu yazmayı unutmuşum, bu işlemler zorunlu tutuldu. O nedenle kafamdaki yerde yaptıramıyorum, belki seneye filan değiştiririm.

• bende kırmızı var ne PPF ne de seramik yaptırdım. seramik bakımı zor kendin yıkamıyorsan. yıkamacının dikkat etmesi lazım. PPF de maliyetli ve yapan yer özenli yapmalı, keserken çizmemeli vs.

bilemedim, aldığım gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis-i Eagles kullanıcısına yanıt

Kapalı otoparkınız varsa zaten koruma çokta elzem değil. Özellikle seramik kaplama bizim ülkemizdeki yıkamacıların kullandığı deterjanlar yüzünden birkaç yıkama sonrasında yok oluyor. PPF kaplama dediğiniz gibi 30-35k maliyet çıkıyor. Sökme zamanı geldiğinde yaşayacağımız stres de cabası ama sokakta duruyorsa PPF biraz daha mantıklı şu anda.

hocam hangi bayiden aldınız aracı?

hdi 23.415,79 TL
    aveon 21,966.54
    Ray Sigorta 11.940,18 ₺
    Allianz Sigorta 13.390,73 ₺
    Orient Sigorta 13.583,24 ₺
    Groupama Sigorta 15.233,16 ₺
    Ak Sigorta 15.265,16 ₺
    Türkiye Sigorta 15.768,71 ₺
    Unico Sigorta 17.221,71 ₺
    Doğa Sigorta 22.116,26 ₺
    Sompo Sigorta 23.666,37 ₺
    Gri Sigorta 28.061,47 ₺
    Prive Sigorta 42.855,62 ₺
    anadolu 21.400
    neova 30,853.31

Sigortacımın 308 için çıkardığı kasko fiyatları

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.