3 haftalık 600 km kullanım deneyiminin ardından kesinlikle doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum, garantiyi de uzattım 2 sene. Memnun olmadığım iki konu var. Şerit takip sistemini her çalıştırmada kapatmak zorunda olma olayına hala alışamadım, direksiyona müdahale ettiği anda aklıma geliyor. "Hay senin ..." diyerek kapatıyorum. Eski aracım olan Corsa'da bir kere kapatınca bir daha açılmıyordu, keşke bunda da öyle olsaymış dedirtiyor. Diğer konu da ön iki kapının hoparlör kısımlarından gelen trim sesleri, her şarkıda yapmıyor ama bazen can sıkıyor. Bunlar dışında araçtan çok memnunum, nazar değmesin. |
Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu (74. sayfa)
-
-
rantiyi ne kadara nerede uzattınız?
-
Istanbul'da her araca yapiyorlar , Ben T9 kasaya yaptirmistim , Profesyoneller bu konuda, maliyetlidir ama saglamlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar 2020 model seat leon xcellence paket aracıa sahibim 1.5 ecotsi 150 hp 40 bin kmde henüz aracımı satıp daha güzel durduğunu düşündüğüm pejo 308 e geçmeyi tavsiye eder misiniz çok fazla nakit eklemeden allure paket düşünebilirim çok fark varmıdır gt ile motor performansı nasıldır leon çünkü uzun yolda vs çok keyifli bir araç teşekkür ederim.
Antalya bayisinde, +2 yıl ama toplam kilometre 50 bine düştü. 11450 TL ödedim, -tam hatırlamıyorum- her 10 bin km için fiyat yaklaşık 3000 tl daha artıyordu galiba. Bayilerden fiyat konusunda net bilgi alabilirsiniz.
Normalde garanti 3 yıl ve 100 bin km. Ben yılı uzatıp kilometre sınırını düşürmeyi tercih ettim çünkü araç 8 bin km'de ve benim yıllık kullanımım 6 bin km civarı. Çok fazla kilometre yapan için garanti uzatma işi ciddi maliyet olabilir.
-
Tip ve kalite hissiyatı olarak daha iyi bir arabaya geçeceksin. Yakıt ve performans olarak hemen hemen aynı olacaktır.
308'in GT ve Allure paketi arasından bir motor farklı bulunmamakta altyapı aynı. İç donanım ve dış tasarım farkı bulunuyor. Alınabiliyorsa GT paket tercih edebilirsin ama GT paketin tavanı siyah döşeme ve olduğunda daha küçük hissettiriyor içeride.
Uzun yolda 180 den sonra viraj kabiliyeti azalıyor ama leon ile karşılaştıramayacağım pek tecrübem olmadı.
Süspansiyon konforu oldukça iyi iç trim sesi yok orta sertlikte bir araç. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
-
Karşılaştırma yapacak olursak Leon sert bi araba ama 308 ona göre daha yumuşak,performans konusunda leonu aratmaz. gt ve allure arasında makyaj farkı var. allure de sunroof yok birde gt de I-toogles ve 3d gösterge var bunlar sizin için çok önemli degilse allure almanızı tavsiye ederim
Benimde bütçem yetmediği için allure aldım ve çok memnunum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Klima ayarlına girdiğinde koltuk ve direksiyon ısıtmalar gözüküyor olmalı sadece koltuk gözüküyorsa. Direksiyon ısıtma yok demektir. Bilinenin aksine tüm 308 GTlerde Direksiyon ısıtma bulunmuyor.
Gelen uğultu sesi normaldir.
Alt kartal koruma standart olmalı, eğer yoksa mutlaka taktırın.
-
Dostlar selam 1.2 gt paket 2023 aracim var 20 bin bakimina goturecegim randevu alirken servisteki kadin bujilerde degisecek dedi 11 bin fatura cikar dedi bu kmde buji degisimi normal mi ? Fiyat onemli degil soymasinlar maksat
Hocam genelde 30 binde değişiyorlar bujıleri ama fiyat gayer makul geldi bana gitmişken degişsin bence bujıleri degişmeden fiyat alın daha uygunsa bujileri sonra değiştirecem dersiniz
Corsa için 2. bakıma gittiğimde zorla buji değiştirdiler, araç daha 10 bin km'ye gelmemişti. Bujilerin 2 yılda bir değişmesi gerekiyor, değiştirmezsek garanti dışı kalır aracınız dediler. PSA olduğu için mantık aynı olabilir.
-
Arkadaşlar selamlar. 2023 allure aracım var. Bayi Matrix Led uygulaması yapıyor mu allure paketlere?
-
Mümkünse bile serviste bunu yapabilecek yeterlilikte adam yoktur
Selamlar. Aracı stop edince şoför koltuğuna göre aracın sağ altından saca vurma sesi gibi bir ses geliyor genleşme tarzında denebilir ama daha sert ve tok. 5-6 kez sonra gelip sonra duruyor. Belli bir mesafe gittikten sonra misal ışıklarda araç rölantide beklerken de oluyor yani araç içinden duyuyorum. Çekişte yakıtta hiçbir problem yok. Birden başladı.
Başına gelen veya tahmini olan var mı? Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 19 Ekim 2024; 18:16:19 >
Hiç beklemeden direk servise gidin.
-
Arkadaşlar ön konsoldan motor titremesi sırasında tıkırtı sesi gibi bir durum yaşayan ve çözen var mı?
-
O bende de var hocam yolda giderken gelmeye başladı ses torpidonun üstündeki büyük plastik yere elimle bastırdım ses gitti henüz tam çözemedim ama oralardan bi yerden trim sesi gibi ses geliyor haftaya servise gidecem onuda sorucam bi çözüm olursa burdan haber ederim
Normal giderken yok bende hocam, sadece dur kalk yaptığımda araca gaz vermeden ilk kalkarken az bir miktar geliyor ses. Servise sordum 3 silindir motor titreşimli çalışır zaten diyor bana :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X