Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 motorin alımı sonrası sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım araca ilk yüklemeyi 50 TL olarak yapmıştım gayet güzel ibre çeyrek depo dolmuştu en azından gösteriyordu. Gelgelelim, dün tekrardan benzin almaya gittiğimde iki farklı yerden 20 şer liralık benzin aldım ve ibre gram artmadı, şamandıra mı takıldı ne oldu bilmiyorum ancak, bu durum yeni bir araçta canımı sıktı açıkçası, rodaj dönemini tamamlamadığı için çok yakmasının yansıra bir de bu durum kreması oldu. Şamandıra mı takıldı, ibre mi bilemiyorum. Ancak hem yol bilgisayarı hem de ibre hiç hareket etmedi, 40 TL lik dizel yakıt sonrası.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Yeni aldığım araca ilk yüklemeyi 50 TL olarak yapmıştım gayet güzel ibre çeyrek depo dolmuştu en azından gösteriyordu. Gelgelelim, dün tekrardan benzin almaya gittiğimde iki farklı yerden 20 şer liralık benzin aldım ve ibre gram artmadı, şamandıra mı takıldı ne oldu bilmiyorum ancak, bu durum yeni bir araçta canımı sıktı açıkçası, rodaj dönemini tamamlamadığı için çok yakmasının yansıra bir de bu durum kreması oldu. Şamandıra mı takıldı, ibre mi bilemiyorum. Ancak hem yol bilgisayarı hem de ibre hiç hareket etmedi, 40 TL lik dizel yakıt sonrası.

az miktarda yakıt alımlarında bu durumla karşılaşıldığını birkaç yerde daha okumuştum peugeot modellerinde. bir sorun olduğunu sanmıyorum. miktarı arttırınca düzelecektir ibre. neyin sebep olduğu konusunda bir fikrim yok. yakıt alımı sırasında anahtarı kontaktan çıkarmadıysanız da yapmış olabilir.

• Yakıt deposu anahtarla açıldığı için unutma ihtimalim yok ancak az miktarda alım yaptığım için gibi geliyor bana da, 50 ila 100 TL lik akaryakıt aldıktan sonra tekrar gözlemleyeceğim durumu ancak yeni bir araçta bu sorun canımı sıktı, 3 gündür, ışık yanarak 120 km yol yaptım dizel olduğu için insan bir de korkuyor, yakıt pompasını yakmaktan ne zaman bitecek edecek diye korkar oldum ne yalan söyliyeyim.
  • Yol bilgisayarında, depodaki yakıtla kaç km daha gideceğiniz yazmıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

Yol bilgisayarında, depodaki yakıtla kaç km daha gideceğiniz yazmıyor mu ?

20 şerden 40 TL yakıt almama rağmen iki gündür kadran sıfırda yani yakıt aldıktan sonra zaten ışık yanıyordu, kullanmaya devam ettikçe iyice sıfırı boyladı ibre hiç benzin yok gösteriyor. Yol bilgisayarıda bugün 40 km yol yaptım son 40 km yi zaten hiç kaç km kaldığını hesaplayamadı çünkü depoda benzin yok gösteriyor. Halbuki şu an en az 20 TL lik benzin kalmıştır tahminime göre, sırf 2-3 gündür ekonomik kullanıyorum yolda kalmamak için.

Pazartesi günü sabah 50-100 Tl koyup tekrar bakacağım tek umudum kadranın çıkması, çünkü depoda ne olduğunu bilmeden gitmek gerçekten berbat, bir de köprüde falan kalırız, rezillik olur. Düzelmezse artık lanet ederek servise götüreceğim.

• 50 liralık yakıt koyunca herşey normale dönecektir merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhti

50 liralık yakıt koyunca herşey normale dönecektir merak etmeyin.

Peki öyle de, bu nasıl bir hata bunu merak ediyorum açıkçası araştırdığım kadarıyla kronik bir problem yani ben 20 TL benzin alamayacak mıyım? İbrenin ne kadar çıktığını görmek için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Peki öyle de, bu nasıl bir hata bunu merak ediyorum açıkçası araştırdığım kadarıyla kronik bir problem yani ben 20 TL benzin alamayacak mıyım? İbrenin ne kadar çıktığını görmek için..

haklısınız, benim okuduğum problemlerde yine 20liralık alımlardı ve birçok farklı yerde farklı kişilerden duydum sorunu bu yüzden bu kadar net düzelecektir diyorum. ortada bir problem olduğu açık, servislerin belki tatmin edici bir açıklaması vardır ben bilmiyorum nedenini.
  • quote:

quote:

quote:

haklısınız, benim okuduğum problemlerde yine 20liralık alımlardı ve birçok farklı yerde farklı kişilerden duydum sorunu bu yüzden bu kadar net düzelecektir diyorum. ortada bir problem olduğu açık, servislerin belki tatmin edici bir açıklaması vardır ben bilmiyorum nedenini.

Cevabınız için teşekkür ederim zaten bir şey fark etmiyor, 50-100 TL koyarım sorun değil o kadar ancak 20 TL koyamıyacak olmamız üstelik, 20x2 koymama rağmen hiçbir şeyin değişmemesi de garip gerçekten, şamandıranın takıldığını düşünerek rampadan mı geçmedim aracı mı sallamadım ancak bir şey değişmedi dediğiniz gibi.

Tekrar teşekkürler, servisle irtibata geçmek şu an için en mantıklı yol gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim zaten bir şey fark etmiyor, 50-100 TL koyarım sorun değil o kadar ancak 20 TL koyamıyacak olmamız üstelik, 20x2 koymama rağmen hiçbir şeyin değişmemesi de garip gerçekten, şamandıranın takıldığını düşünerek rampadan mı geçmedim aracı mı sallamadım ancak bir şey değişmedi dediğiniz gibi.

Tekrar teşekkürler, servisle irtibata geçmek şu an için en mantıklı yol gözüküyor.

Rica ederim. Sorun da bu noktada zaten siz muhtemelen ayrı zamanlarda 20x7 kez de koysanız yine tepkisiz kalacak ibre. Tahminimce servisin söyleyeceği de 5litrenin altında yakıt alımı yapınca algılamıyor diyeceklerdir. Bu bir arıza değildir diyeceklerdir.

• 5 litreyi geçecek şekilde deneme amaçlı alırım çıkmazsa bir de 50 ya da 100 alır öyle bakarım ancak mantıken kadranın çıkması 20x2 alınca depodaki miktarın 5 litre barajını geçtiği için algılaması lazım tabi, eski şamandıra düzeneği biliyordum ancak şu an depo ölçümü için nasıl bir düzenek kullanılıyor bilmiyorum.

Dediğiniz gibi önce 30 alırım sonra 50 alırım ayrı ayrı eş zamanlı kadranı iki seferde de kontrol edeceğim bakalım.
  • Bende 308 kullanıcısıyım, sonucu burdan paylaşırsanız sevinirim merak ettim doğrusu.
  • Tabi ki, konuyu güncelleyeceğim tekrardan.
  • quote:

Tabi ki, konuyu güncelleyeceğim tekrardan.

Benzin göstergesi çoğu araçta lineer değildir. Örneğin 0 dan 100 TL lik yakıt aldığınızda ibre 4 birim oynuyorsa 25 TL lik aldığınızda 1 birim oynayacağı anlamına gelmiyor. Benzin göstergesi belli bir değerden sonrasını ölçmeye başlar 20 TL lik yakıt çok az olacağından ölçmemiş olabilir.
    Ayrıca dizellerde yakıtın çok azalması yakıt devresinde hava yapma gibi dizele özgü bir sorunu meydana getirebiliyor. Bu nedenle dizel bir araçta yakıt miktarının ölçüm sınırı tahminimce daha yukarıdadır. Kısacası ben aracınızda hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Tabi ki, konuyu güncelleyeceğim tekrardan.

Benzin göstergesi çoğu araçta lineer değildir. Örneğin 0 dan 100 TL lik yakıt aldığınızda ibre 4 birim oynuyorsa 25 TL lik aldığınızda 1 birim oynayacağı anlamına gelmiyor. Benzin göstergesi belli bir değerden sonrasını ölçmeye başlar 20 TL lik yakıt çok az olacağından ölçmemiş olabilir.
    Ayrıca dizellerde yakıtın çok azalması yakıt devresinde hava yapma gibi dizele özgü bir sorunu meydana getirebiliyor. Bu nedenle dizel bir araçta yakıt miktarının ölçüm sınırı tahminimce daha yukarıdadır. Kısacası ben aracınızda hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi günlerde kullanın.

Tesekkur ederim artik alinca ben de sonucu yazarim ve durumu bildiririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum korkmana gerek yok arkadaşlarında dediği gibi az miktarda yakıt aldığın için yakıt ibresi kalmadı. Bendede 308 var fakat genelde 100 tl lik yakıt aldığım için başıma böyle bir olay gelmedi ama daha önceki aracım tüplü 307 di, ozaman tabi genelde 20 tlik yakıt alıyodum ve dediğin gibi yakıt ibresi hiç kalkmıyordu. Yani kafaya takılacak bir olay değil, ilk yakıt alışında abre düzelecektir.
  • Doğrusu samandıranın bozuk olacağını zannetmiyorum yakıt doldurun düzelcektir diyenlerdenim.
  • bende 206 var.iki kez başıma geldi.birinde 20 tl diğerinde 30 tl benzin almıştım,ibre oynamadı.kafanı meşgul etmesin.50 tl al bak nasıl yükseliyor
  • 100 liralık yakıt sonrası düzeldi, arkadaşlar. Servisle görüştüm, 5 litre altını algılamıyormuş, önce 30 TL koydum ki bunu test etmek için sonra 70 TL koydum, ayrı ayrı arttı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Absürd bir sorun ancak yapacak bir şey yok.
  • Söylediğimiz gibi hocam, yalnız unutmayın gösterge büyük ihtimalle lineer değildir, ona da takılmayın sonra. Hayırlı olsun tekrar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.