< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1396. sayfa)
-
-
Fikir olsun diye yazıyorum;
Araç 2021 Rifter Allure 1.5 100 Beygir manuel;
Trafik ; 9583
Kasko ; 13050
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2021 model Rifter GT sahibi oldum bir sorum olacak.
Sürgülü kapıyı sonuna kadar açtıktan sonra kilitleniyor ya, o kilitden cıkarmak için ciddi bir güç uygulamam gerekiyor kapıyı kapatmak için. Genel olarak mı böyle yoksa benim araca ozel bir sorun mu? Çünkü arka koltuğa oturunca tek el ile kapıyı kapatmak bayağı zor oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde çok kolay kapanan bir kapısı var, ayarlarda bir bozukluk olabilir, bir göstermekte fayda var.
-
Anladım hocam. Servise gostermekte fayda var demek ki
Aracınız hayırlı olsun. Bütün araçlarda var. Güvenlik amaçlı yapılmış.Evet tek elle kapanmayı zorluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKRİFTER -- 18 Nisan 2024; 6:30:33 >
Birde o kilitten çıkarmak için kapıyı hafifçe biraz daha geriye ittirmek gerekiyor, yoksa dediğiniz gibi çok zor çıkıyor, acaba söylemek istediğiniz bu muydu. Eğer bu ise kapıyı biraz daha geriye ittirip öyle deneyin.
-
Çok teşekkür ederim. Normal olduğuna kanaat getirdim ve bu şekilde kullanıyorum. Yokuştayken biraz daha sert oluyor kapı kaymasın diye düz bir zeminde daha rahat kapanıyor.
-
Tam olarak bundan bahsettim evet. Dediğiniz yöntemi de deneyeceğim. Arkadaşa da dediğim gibi yokuştayken biraz daha zor çıkıyor, istemsizce kayıp yaralanmalara yol açmasın diye ama düz zeminlerde daha rahat kapanıyor.
-
Hocam olayı şu şekilde düşünün, manuel el frenini sonuna kadar çektiğinizde indirmek için düğmesine basamazsınız da biraz daha yukarı çekerek pimi serbest bırakırsınız, bunda da benzer bir mekanizma işliyor, rampada doğal olarak daha çok yük olduğundan ve kapının kendi yer çekimi nedeni ile ittirilmeside zorlaştığından bu daha çok hissedilir.
-
merhaba bugün ilk kez rifter satın alarak aranıza katıldım :)
aracı kurcalaya kurcalaya keşfetmeye çalışıyorum. bi kaç küçük sorum var:
- radyo kapatma tuşuna basıyorum ama mute'ye alıyor radyoyu. tamamen kapatmıyor mu acaba? radyo kapat demek onu sessize al demek mi bu arabalarda?
- şehir için 7,5lt yakar diyorlar (istanbul) eco modunda bu 7,5lt'yi kaça düşürür araç?
- viraj aydınlatma, kendi kendine otomatik park vb gibi gizli özellikleri açtırmak aracın garantisine veya kendi beynine bi zararı olur mu?
- şimdilik ad-blue'yu iptal ettirmeyi düşünmüyorum ama ilerde iptal ettirirsem motora veya araca bi zararı olur mu?
- güvenilir bir yerden ara bölme demiri sökülünce ortaya çıkan tavandaki delikleri kapatma aparatı satın alan var mı ve memnun mu?
- zemin aydınlatmalı yan aynalar, follow me home aydınlatma gibi özellikleri nereden açılıyor?
teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZIL_ÖTESİ -- 31 Mayıs 2024; 1:9:33 >
-
Aracınız hayırlı olsun. Sadece adblue sorunu için 4. soru tecrübelerimi aktarayım. Şehir içinde Eco modu kullanmıyorum. Sadece şehirler arası uzun yolda Eco mod açıyorum. Mutlaka adblue bidon şeklinde alıyorum. Doldurmak için adblu ışığın yanmasını beklemiyorum. Özellikle kışın dolu olmasına dikkat ediyorum. Çünkü adblue soğukta kristalleşerek pompayı bozabiliyor. Ara ara şehirler arası yol müşaitse yüksek devirde ve hızda aracı kullanıyorum.
Merhaba dostum.
Arka demiri çıkarıp koltukların biraz daha yatmasını sağlıyorsunuz kesinlikle çıkarın. Bağlantı yeri için servisten plastik parçalar var veriyor lar isterseniz ben almıştım gri tonda kötü durmuyor zamanla alışıyorsun. Gizli özellik açılması garanti konusunda ne sorun olur ne kadar olur tam emin değilim bende açtırmadım. Radyo kapanmıyor bende uğraşmadım mute oluyor araştırmadım onada alıştım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allah kimseye kaza bela vermesin.
Aracı stop ederken nasıl bir yol izliyorsunuz arkadaşlar? Bazı arkadaşlar önce vitesi N konumuna al, elektrik park frenini çek, stop et ve P'ye al diyor, kimisi direk P'ye alıp stop edebilirsin diyor. En doğru ve kullanışlı yöntem nedir sizce?
-
Hocam tam otomatik eat8 şanzımana sahip bir araç kullanıyorsunuz. Direk aracı stop edip gidebilirsiniz. Araç sizin için her şeyi yapıyor. Tadını çıkartın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
düzde farketmez, ama rampa yerlerde önce N ye alıp el frenini çekip yükü frenlere verip sonra P ye almak hangi şanzıman olursa olsun daha sağlıklı bir şeydir.
-
Eyvallah hocam teşekkür ederim bilgi için
HERKES MUTLAKA OKUSUN.
Herkesin bilmesi gerekli diye bir bilgi paylaşmak istedim. başıma çok enteresan bir olay geldi
aracım eylül 2022 model rifter gt 40.000 km
İzmirden istanbula dönerken petrol ofisinden yakıt aldım. Normalde hep shell kullanırım adblue da shellden alırım. Petrol ofisinden yakıt aldıktan sonra yolda giderken araç kimyasal püskürtme adblue arızası 1800 km şeklinde uyarı verdi. Aradan 5 dakika geçmeden 1100e sonra 900e düştü. İşin enteresan tarafı ise 100-150 km gitmeme rağmen full olan depo yarıya düşmüştü. Hızım 110-130 arası. Sonra 10 litre opetten adblue ekledim. Birde yakıtı tekrar fulledim.(opet) Aracı tekrar çalıştırdım aynı hata 1100 km diye devam etti. İstasyonda dururken servisi aradığımda aracın görülmesi gerektipi bilgisi geldi. Yol yardım vs gönderilecekti. Asistan hizmetleriyle görüştüğümde beni birisine yönlendirdi. Onlarda aynı şeyi söylediler ama şunu dedi. Aldığınız yakıtta sıkıntı olabilir çok düşük bir ihtimalde olsa yeni yakıt ve adblue eklediğiniz için biraz yol gidin 5-10 dk belli devirde ve belli bir hızda takip edin.bende söyleneni yaptım. Bir süre sonra arıza kimyasal püskürtme olarak değilde kimyasal yanma mı kullanım mı öyle birşey oldu. Sonra arıza ışığı söndü. Fakat hepsi depo değişmesi lazım vs şeklinde bilgiler vermişlerdi. Aldığınız yakıta dikkat edin. Adblue pompadan doldurmayın. Pompa hava basıyormuş buda arızaya sebep olabiliyormuş. Ayrıca böyle bir durum varsa aracınıza mutlaka düzgün bir yerden yakıt alın. Genel bir hatırlatma yapayım. Ben standart olarak uyarı verdiğinde doldurma yapıyordum. Uyarı verdiğinde çok yüksek hızlarda gitmemek gerekiyormuş. Bu da sensörlere zarar verebiliyormuş. Düzenli olarak 10 l yollamanız yeterli. Forumda çok mesaj oldupu şçin ben okuyabildiğim kadar kısımda bu bilgileri göremediğimden yazmak istedim. Umarım başınıza gelmez. Tatilde ve yoldayken gerçekten bir hüzün kaplamıştı içimizi birde yeni bebeğimle yollarda sürünmen baya strese soktu. Kara şimşeğim biraz göz kırptı bende ona ekstra bakımlar yapacağım şimdi😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız. Yakıt alınan markadan ziyade istasyon çok daha önemli, ben bilmediğim yerlerde şehirler arası istasyonlardan ziyade şehir içi kalabalık olan istasyonları tercih ederim, kendimce bir önlem olduğunu düşünüyorum.
-
İşin enteresan tarafı şehir içi petrol ofisiydi. Valla ucuz atlattık. Servis bakımı geldi aracın. İstanbula döndüğümde servise söyleyeceğim. Komple her yerine bakılsın istiyorum. Ayrıca komple seramik kaplama iç kaplamalar vs vs ne bulursam yaptırıcam araca. Durduğu yerde sağ tarafına kaç kere sürttüler. Şimdi kamerada döşeyeceğim 3 bölge hatta mümkünse 4 bölge
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X