2 gün önce Pazar günü Türknet'in sitesinden ikinci bir internet aboneliği şeklinde sıfırdan kurulum başlattım. Hali hazırda Comnet VDSL kullanıyordum fakat Fifa'da yaşadığım problemler nedeniyle pek memnun kalmadım. Bugün TT ekibi gelip port bağladı. Ev müstakil dışarı telefon direğinden direkt siyah telekom kablosu geliyor. Gelen kablonun içerisinde 4 adet renkli kablo var. Siyah-kırmızı demet boşta olduğu için onu yeni porta bağladı. Mavi beyaz comnet'i kullandığım porta ayrılmış durumda kırmızı siyah ise Turknet için ayrılan port. Saçmalık şu ki iki portta farklı saha dolaplarına bağlı durumda gibi bir durum var. Comnet'in bağlı olduğu kabloyu takıp Turknet'in modem şifresini girince hat fast path modunda çalışırken yeni bağlanan portun olduğu kabloyu takınca interleaved modda çalışıyor ve ping epey artıyor (yaklaşık 20ms). Modemin ip alma süresi de epey arttı resmen 3-4 dakika beklemek gerekiyor. Bu eski portun olduğu hat değerleri. Fast Path ve Broadcom dslam dolabı. Bu da yeni port DSLAM bilinmiyor ama ilk bağlandığında Infineon (Lantiq) yazdığını gördüm sonradan reset atınca kayboldu. Fast Path modunda tracert. Interleaved modunda tracert. Yani kafam epey karıştı Turknet online işlemler menüsünden destek kaydı açtım ama bakalım ne sonuç çıkacak. Aynı kablo aynı direkten gelen hat nasıl olurda iki farklı dolaba bağlanabilir çok ilginç. |
Bildirim