Şimdi Ara

YENi PS3 SÜPER SLiM - ANA KONU - Tek Farki Boyutlari (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
8
Favori
87.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle fotoğrafları paylaşan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni kasanın disk takma yeri falan güzel olmuş, düğmeye basınca disk kapağının açılması iyide keşke tekrar basınca da kapansaydı. Çünkü playstation' ı dik kullanan kişiler tek eliyle kapatamayabilirler. Devrilmemesi dengede durması için bir elle o kapağı iterken bir ellede playstaionı tutmak gerekir.

Valla işin açıkçası Sony bu kasayı tasarlamak için epey zaman, emek ve para harcamış, eee buda benim uzun çalışmalarım sonucu elde ettiğim yeni nesil playstaiton' ın 2013 Kasımla - 2014 Mart arası çıkacak tahminimi biraz zora soktu. Özellikle PS4 ün 2014 yılbaşından 15 gün önce çıkmasını bekliyordum. Artık 2015 e sarkabilir düşüncesine kapıldım. Çünkü Sony bu yeni kasaya baya emek harcamış ve geri dönüşünü de beklemeden yeni konsolu piyasa sürmez. Bu yeni kasayı ne kadar çok kişi alır ve ne kadar çabuk Sony' nin üretim maliyetini çıkartıp kara geçirmeye başlarsa o zaman belki PS4 ün piyasaya sürülmesi yakındır diye düşünebiliriz.

Muhtemelen SİPAHİ kardeşimin de PS4 için 2013 Kasım tarihi beklentisi zora girmiştir. Sony bu kasaya çok emek harcamış çok

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Zaten eski ps3 modelleride desteklmemiyor mu HDMI 1.4'ü yoksa 3D görüntüyü nasıl alacağız

1.3b var PS3'de ve bu yüzden 3D görüntülerde çözünürlük 720p oluyor.

1.3 Kabloyla 3B görüntü alamazsınız, 1.4 desteği var zaten normal fat ve slim PS3'lerde.

1.4 HDMI girişi yapılmadığı takdirde zaten 3d seçenekleride aktif olmuyor destekleyen oyunlarda.
  • Taş gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir aciklama olmus.

"Tabii ki de PS3'e önümüzdeki bir kaç yıl destek vermeye devam edeceğiz. Ve tabii ki de konsolumuzu desteklemeye, gelişim süreçleri her seferinde bu kadar sıcak olduğu müddetçe sürdüreceğiz. Ve size şunu söyleyebilirim ki, PS3 için gelişim süreçleri şu anda inanılmaz sıcak. Bir çok müthiş oyun şimdiden yolda. "

kaynak: merlininkazani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

quote:

quote:

Zaten eski ps3 modelleride desteklmemiyor mu HDMI 1.4'ü yoksa 3D görüntüyü nasıl alacağız

1.3 Kabloyla 3B görüntü alamazsınız, 1.4 desteği var zaten normal fat ve slim PS3'lerde.

1.4 HDMI girişi yapılmadığı takdirde zaten 3d seçenekleride aktif olmuyor destekleyen oyunlarda.

Yanlış. 1.4 desteği diye birşey olmaz. PS3'lerdeki HDMI 1.3'dür ve bu bir donanımdır. Yazılımla güncelleme olanaksız. 1.4 HDMI ile 1.3b HDMI arasında taşınan data miktarı farkı vardır genel olarak. Yani 1.3b kablolarda da 3D izlemek mümkün olur ama datadan tasarruf etmek için çözünürlük yarıya düşer.

Ben bir süre 1.3b kabloyla 3D kullandım PS3'ü, daha sonra 1.4 kabloyla devam ettim. Cihazdaki HDMI 1.3 olduğundan, kablo ne olursa olsun gereken hız sağlanamadığı için çözünürlük yarıya düşüyor. Cihazdaki çipin yenilenmesi, donanımsal olarak 1.4 olması gerekiyor.

Aynı olay Xbox 360 oyunlarında da oluyor. 1080p olan ekran çözünürlüğü, 720p oluyor 3D modunda.

Gizmodo'da şöyle yazıyor mesela,

quote:

Back in January, Sony announced that the PS3 would support 3D Blu-ray movie playback. But at the same time, it was announced that in order to get 3D from your Blu-ray player to your TV, you’d need HDMI 1.4 to connect them. Considering how you can’t exactly upgrade a physical port with firmware, the two statements seemed to be slightly at odds with eachother. Turns out there’s a loophole…

Within the HDMI 1.4 specification, there are lots of subsections – one for HDMI ethernet channel, one for audio return channel, one for 4K support… and one for 3D over HDMI. Turns out that while you need all of those features to be capable of calling yourself a HDMI 1.4 standard device, the current 1.3 standard is capable of playing back 3D content. Obviously the PS3 will need a firmware update in order to be able to register that information, but after that it’ll give you 3D pictures for your 3DTV… although there is a catch.

When it comes to 3D Blu-ray playing from your PS3, you won’t be getting 1080p signals to each eye, you’ll only be getting 1080i. Without HDMI 1.4′s speed, version 1.3 just can’t push dual 1080p images through the pipes.

Still, it can push dual 1080i signals, and that’s still pretty decent. You’ll still need to upgrade your TV, but at least you can stick with the PS3 as your Blu-ray player of choice…
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış. 1.4 desteği diye birşey olmaz. PS3'lerdeki HDMI 1.3'dür ve bu bir donanımdır. Yazılımla güncelleme olanaksız. 1.4 HDMI ile 1.3b HDMI arasında taşınan data miktarı farkı vardır genel olarak. Yani 1.3b kablolarda da 3D izlemek mümkün olur ama datadan tasarruf etmek için çözünürlük yarıya düşer.

Ben bir süre 1.3b kabloyla 3D kullandım PS3'ü, daha sonra 1.4 kabloyla devam ettim. Cihazdaki HDMI 1.3 olduğundan, kablo ne olursa olsun gereken hız sağlanamadığı için çözünürlük yarıya düşüyor. Cihazdaki çipin yenilenmesi, donanımsal olarak 1.4 olması gerekiyor.

Aynı olay Xbox 360 oyunlarında da oluyor. 1080p olan ekran çözünürlüğü, 720p oluyor 3D modunda.

Gizmodo'da şöyle yazıyor mesela,

quote:

Back in January, Sony announced that the PS3 would support 3D Blu-ray movie playback. But at the same time, it was announced that in order to get 3D from your Blu-ray player to your TV, you’d need HDMI 1.4 to connect them. Considering how you can’t exactly upgrade a physical port with firmware, the two statements seemed to be slightly at odds with eachother. Turns out there’s a loophole…

Within the HDMI 1.4 specification, there are lots of subsections – one for HDMI ethernet channel, one for audio return channel, one for 4K support… and one for 3D over HDMI. Turns out that while you need all of those features to be capable of calling yourself a HDMI 1.4 standard device, the current 1.3 standard is capable of playing back 3D content. Obviously the PS3 will need a firmware update in order to be able to register that information, but after that it’ll give you 3D pictures for your 3DTV… although there is a catch.

When it comes to 3D Blu-ray playing from your PS3, you won’t be getting 1080p signals to each eye, you’ll only be getting 1080i. Without HDMI 1.4′s speed, version 1.3 just can’t push dual 1080p images through the pipes.

Still, it can push dual 1080i signals, and that’s still pretty decent. You’ll still need to upgrade your TV, but at least you can stick with the PS3 as your Blu-ray player of choice…

Dostum ben güncellemenin yalancısıyım zamanında 3d desteği geldiğinde 1.3 lük HDMI kablosuyla 3d destekli bir monşitörde denedik ve sonuç alamadık , 1.4 kablosunu takıp güncellemenin ardından 3d görüntüsüne eriştik yani 1.3 lük bir hdmi kablosuyla 3d deneyimine erişim sağlayamadım.

Nette yazanı çizileni pek umursamıyorum kendi deneyim ve sonuçlarımı deneyimlemem daha önemli benim için. Zaten playstation ın önceden beri 3d teknolojisini destekleyen ölçüde tasarlkandığı ve sadece güncellemeyle bunu serbest bıraktıklarını satış stratejisi gereği uygulandığını biliyorum.

Amanda aman bir teknoloji olmasada bazı oyunlarda 3d olması görsel bir ayrıcalık katıyor, Killzone 3 te ki kar partikülleri odanın içinde uçuşup duruyordu sanki başarılı bulmuştum.

Konuda geçen Süper Slim PS3 ün cd rom kapağının manuel olarak açılıp kapandığını görmem modeli gözümde bitirdi o yan bölgedeki sürgüye zamanla dolacak toz pislik vs ler kapama açma işlemi sırasında direl bluray oıkuyucunun içine dolacak sonra uğraş dur.

• ps4 çıkar çıkmaz ps3 fiyatları iyice düşecektir.tıpkı ps3 çıkınca ps2'nin ucuzlaması gibi.işte o zaman ps3 alacağım.gerçi ps4 çıkana kadar mesleğe başlama ihtimalim var.elime para geçince sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Öncelikle fotoğrafları paylaşan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni kasanın disk takma yeri falan güzel olmuş, düğmeye basınca disk kapağının açılması iyide keşke tekrar basınca da kapansaydı. Çünkü playstation' ı dik kullanan kişiler tek eliyle kapatamayabilirler. Devrilmemesi dengede durması için bir elle o kapağı iterken bir ellede playstaionı tutmak gerekir.

Valla işin açıkçası Sony bu kasayı tasarlamak için epey zaman, emek ve para harcamış, eee buda benim uzun çalışmalarım sonucu elde ettiğim yeni nesil playstaiton' ın 2013 Kasımla - 2014 Mart arası çıkacak tahminimi biraz zora soktu. Özellikle PS4 ün 2014 yılbaşından 15 gün önce çıkmasını bekliyordum. Artık 2015 e sarkabilir düşüncesine kapıldım. Çünkü Sony bu yeni kasaya baya emek harcamış ve geri dönüşünü de beklemeden yeni konsolu piyasa sürmez. Bu yeni kasayı ne kadar çok kişi alır ve ne kadar çabuk Sony' nin üretim maliyetini çıkartıp kara geçirmeye başlarsa o zaman belki PS4 ün piyasaya sürülmesi yakındır diye düşünebiliriz.

Muhtemelen SİPAHİ kardeşimin de PS4 için 2013 Kasım tarihi beklentisi zora girmiştir. Sony bu kasaya çok emek harcamış çok

Benim basindan beri söyledigim tarih 2013 son ceyrek en gec 2014 yili diyordum . Hala gecerli 2013 de PS4 adina ilk oyun vidyosunu izleyecegiz.

PS2 Slim 2004 de cikti. 1 yil sonra 2005 Subat ayinda ilk PS3 oyununun ilk vidyosu Killzone 2 internete sizdi. Yine aynisi olucak guzel kardesim 2013 de ilk PS4 vidyosunu izleyecegiz en gec 2014 de PS4 cikar.

Sony CEO su 2015 e kadar PS3 e destek verecegiz derken bu cumleden PS4'ün 2015 den sonra cikacagini asla anliyamazsiniz, bilakis, bu cümle resmen PS4'ün 2015 den önce yani en gec 2014 de cikacagina isaret ediyor. PS4 ciktiktan sonra Sony nin ayni PS2 de oldugu gibi PS3'ede destek verecegini dusunursek bu hic sasirtici olmaz.

PS4 en gec 2014 de cikar Sony PS3 e destegi yinede devam eder Nasilmi ?

Örnek : Sony PS2

YENi PS3 SÜPER SLiM - ANA KONU - Tek Farki Boyutlari

God of War II nasil Sony tarafindan PS3 ciktiktan 1yil sonra sadece PS2 ye 2007 de cikarttiysa, yine PS4 2014 de ciktiktan sonra da PS3 destegi devam.

• 2013 de hazir olun ilk defa PS4 adina PS4'e özel uretilmis ex bir oyunun ilk PS4 vidyosun izleyecegiz. Bu Killzone 4 olur, Uncharted 4 olur veya daha farkli bir EXolur orasini bilemem. 2005 de nasil PS3 adina PS3 cikmadan 1 yil once Killzone 2 vidyosunu internete izlediysek 2013 dede PS4 adina ilk vidyoyu izleyecegiz. Yasayarak gorecegiz az sabir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

SCEE CEO'su Yeni PS3 Modelini Yalanladı

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve yeni PS3 modeli olacağı söylenilen PS3-4000, Sony Computer Entertainment Europe CEO'su Jim Ryan tarafından yalanlandı.

CVG ile yaptığı bir röportajda Ryan'a yeni PS3 modelinin neden Gamescom'da gösterilmediği soruldu. Jim Ryan ise gülmeden önce "Hangi yeni PS3?" cevabını verdi. Yeni model hakkında neden söz edilmediği sorulduğunda ise "Bizim yazılım tarafında konuşacak çok şeyimiz var ve bizim hakkında konuştuğumuz tek şey bu." diyerek yeni PS3 modelini yalanladı.

Yeni PS3 modelinin 16GB, 250GB ve 500GB'lık versiyonlarının pazara sürülmesi bekleniyordu.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-SCEE_CEOsu_Yeni_PS3_Modelini_Yalanladi-30635.htm

YENi PS3 SÜPER SLiM - ANA KONU - Tek Farki Boyutlari

Demek neymiş. her ceonun yalanlamalarına inanmıyacakmışız.Daha 2-3 hafta önce yalan dediği haber, resmi duyuruyla delinmiş oldu.Ps4 falan ne,nedir, kimdir, o ne diyen ceolara asla inanmıyacaksın.

Seninle ayni fikirdeyiz guzel kardesim haklisin.
    Aylardi DH de en gec 2014 de gelecegini benim gibi bir cok kisi soyluyor aklin yolu bir.

Yok 2015 - 16 PS3 un yok 10 yillik omru var gibi masallari cok duyduk CEO lardan am gercekler gun gibi ortada. Zira Yapimci firmalar ve IGN, Gamestop 2013 son ceyrek, en gec 2014 diye bas bas bagiriyor bizde aylardir paylasiyoruz. 2013 son ceyrek, 2014 de ilk olarak japonyada cikisini yapacak hep beraber sahit olacagiz.

Aynen resmi aciklamalara bakarak PS4 2015 de gelicek vb soylemleri olan kardeslerimiz bu resmi aciklamalardan örnek alarak nedemek istedigimiz daha net algilarlar sanirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dostum ben güncellemenin yalancısıyım zamanında 3d desteği geldiğinde 1.3 lük HDMI kablosuyla 3d destekli bir monşitörde denedik ve sonuç alamadık , 1.4 kablosunu takıp güncellemenin ardından 3d görüntüsüne eriştik yani 1.3 lük bir hdmi kablosuyla 3d deneyimine erişim sağlayamadım.

Nette yazanı çizileni pek umursamıyorum kendi deneyim ve sonuçlarımı deneyimlemem daha önemli benim için. Zaten playstation ın önceden beri 3d teknolojisini destekleyen ölçüde tasarlkandığı ve sadece güncellemeyle bunu serbest bıraktıklarını satış stratejisi gereği uygulandığını biliyorum.

Amanda aman bir teknoloji olmasada bazı oyunlarda 3d olması görsel bir ayrıcalık katıyor, Killzone 3 te ki kar partikülleri odanın içinde uçuşup duruyordu sanki başarılı bulmuştum.

Konuda geçen Süper Slim PS3 ün cd rom kapağının manuel olarak açılıp kapandığını görmem modeli gözümde bitirdi o yan bölgedeki sürgüye zamanla dolacak toz pislik vs ler kapama açma işlemi sırasında direl bluray oıkuyucunun içine dolacak sonra uğraş dur.

Sanırım o zaman başka bir sorundan dolayı 3D çalışmamıştır. Çünkü ben ilk 3D'ye geçtiğimde, elimdeki zamanında iyi fiyata aldığım kaliteli kabloyu değiştirmeye kıyamamıştım ve kablo 1.3b idi. O zamanlar ben de merak etmiştim bu durumu, PS3 nasıl çalıştıracak falan diye. Yukarıda alıntısını yaptığım olaydan bahsettiler sonra. Açıklığa kavuşmuş oldu. 1.4 HDMI demek, sadece görüntü taşımak demek olmadığı için, 1.3b ile de 3D modunu kullanabiliyorsun. Ha bu sadece oyun konsollarında oluyor tabi. Samsung'un BluRay Player'ında dediğin gibi oluyor, aktif olmuyor 3D modu. Ama onda çıkış zaten 1.4.

Hatta daha sonra 1.3 HDMI olması, 3D aktif olsa bile kalitesinde bir düşüklük veya performans sorununa yol açabilir mi acaba diye sorular çıkmıştı. Onu da test ettiler, çözünürlük düşmesi haricinde herhangi bir farkın olmadığını gördüler. O yüzden ben de bir süre 1.3 ile devam etmiştim, daha sonra bir kampanyaya mı ne denk gelip 1.4 kabloyla değiştirmiştim. Tabi arada hiç fark olmadı.

Ama ben yine de yeni çıkan slim modelde 1.4 HDMI olmasını beklemiştim. Wireless N ve USB 3.0 da olsaydı, zaten o aletin ömrü 2-3 sene daha uzardı sinema everler için. Ama bu haliyle ölü doğacak büyük ihtimalle. Medya oynatıcı olması açısından tasarlanmış bir üründe, en önemli özelliklerin eklenmemesi düşündürücü. Kapak konusunu bilemeyeceğim. Diskleri otomatik içine alan olay da zamanla saçmalayabiliyor. BU halini daha kullanışlı bulan da olacaktır büyük ihtimalle. Düzgün çalıştıktan sonra, bence farketmez.

• 1 - HD Ready TV ler :

Her nesil yeni bir konsol demek, Yeni bir TV teknolojisi yeni cözunurluluk demek. Sony nin konsolu PS3 de HD TV Teknolojisi ile beraber hareket etti. Bunlar hep satis stratejileri.

Sony ilk olarak "HD ready" sertifika programı 19 Ocak 2005 tarihinde tanıtıldı ve Avrupada satisa sunuldu. PS3 de Kasim 2006 da cikti. Sony nin En buyuk Referansi bu

Kaynak :
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/HD_ready

2 - 4K TV ler :

PS4 icin üretilen 4K TV ler 2012 Kasim ayinda parakendeci firmalar tarafindan raflarda satilacak.

Kaynak:

http://www.computerandvideogames.com/366928/sony-4k-tv-to-cost-25000/

Sony PS4 ünde destekliyecegi 4K TV leri 2012 son ceyrekte satisina Avrupada Resmen basliyacagini acikladi. Fiyat olara ayni 2005 yilinda piyasada olan HD Tv ler kadar hatta onlardan daha pahali 4K TV ler 20.000$ dan satilicak. Buda demek oluyorki 4K TV lerin en fazla 1, 2 yil sonrasi Next Gen. Ayrica 3 yil sonra fiyatlar anca duser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 22 Eylül 2012; 12:32:56 >

• Başlık sakat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin 2012 Kasim ayinda parakendeci firmalar tarafindan satilacak olan 4K cözünürlülüge sahip XBR-84X900 bu televizyonda su an icin ne izleyeceksiniz ?

Hali hazırda bulabileceğiniz 4K çözünürlük destekli video sayısı bir elin parmakları kadar olsa da, Sony’nin bu konuda da planları var. Firma elindeki 4K çözünürlük destekli filmlerin bir listesini de yayımladı.

Sony’nin yayımladığı listeye asagidaki linkden ulasabilirsiniz :
    Digital Cinema 4K Movie Releases

http://pro.sony.com/bbsc/ssr/mkt-digitalcinema/resource.latest.bbsccms-assets-mkt-digicinema-latest-4kmoviereleaseslisting.shtml

quote:

PlayStation 4 Rumored to Support 4K Resolutions

The TV will be in select stores in November, or online at Sony's store. So tell us, if you inherited extravagant wealth in the next day or so, would you buy the XBR - and if so, what would you play on the 84" XBR 4K LED TV first

Kaynak : iGN

http://www.ign.com/articles/2012/09/05/sonys-84-inch-4k-tv-will-only-cost-25000

• Çok gereksiz normal slim neyimize yetmiyor..
  • Ben tasarımını slimden daha çok beğedim ama aşırı gereksiz bi model. PS4 çıkarmadan ne satsam, taşın suyunu nasıl çıkarsam mantığı. Aynı şeyi PSP Go denen gereksiz bi model PSP ile de yapmıştı sony. Buda aynı taktik...

Bari fiyatını ucu yap şu nesil bitmiş almak isteyen ucuzdan alsın oynasın. 230 300 euro diyo. El insaf...

Bu demektir ki seneye PS4 duyurlacak. Ayrıca sony 3 yıllık 5 yıllık PS3 oyun planımız takvimimiz var demese kim alır bu ultra slimi Tabiki diyicek 3 5 sene oyun planımız var diye. Çıkıp seneye PS4ü duyurucaz mı diyicekti? Seneye PS4 duyuruluncada PS3 e hala oyun çıkarmaya devam edicez takvimimizden planımızdan şaşmadık fln diyip lafı kıvırıcaklar büyük ihtimal...
  • Kahin olmaya gerek yok, 3 yilda bir yeni model cikiyor iste.
    2000: PS2
    2003: PS2 SLIM
    2006 : PS3 FAT
    2009: PS3 SLIM
    2012: PS3 SUPER SLIM
    2015: PS4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 22 Eylül 2012; 14:49:26 >
  • 80GB Fat kullanıcısı olarak Slim'i gerçekten beğenmemiştim ama bu Super Slim'in sırf beyazı var diye bile alınabileceğini düşünüyorum.

Fakat hangi akılla PS1 zamana benzer üstten diski takma olayına dönmüşler çözemedim.

Edit: Hala dandik kompozit kablo çıkıyor kutudan gerçekten tuhaf.HDMI'ın masrafı ne ki PS3'ün çıkacak olan en son modeline bari koyar insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 22 Eylül 2012; 14:38:35 >
  • Bugun iki joistikli iki oyunlu olarak 180 dolara gordum. Turkiye'de de fiyatlar ona gore duser yakinda sanirim.
  • PS2 slim ile PS3 arasinda 3 yil degil 2 yil var.

* PlayStation 2 Slim Cikis Tarihi : 29 Ekim 2004

* PlayStation 3 Cikis Tarihi : Kasim 2006

Kaynak :
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/PlayStation_2

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.