Şimdi Ara

Yeni Qashqai alacaklar 3 ay bekleyin! (Renault Koleos içerir!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nissanın otomatik vites konusunda acımasız fiyat politikasından bıktıysanız lütfen 3-4 ay bekleyin,

Fransız Qashqai'si renault Koleos Paris Motor Show da tanıtılıyor, birkaç ay sonra ülemizde olur. QQ nun aynısını çok daha uygun fiyata alabileceksiniz.

Hatta büyük ihtimal CVT fiyaskosu yerine 1.5 DCI EDC olarak gelecek ve süper tüketim değeri olacak.

Kasa birebir QQ nun aynısı !

Edit: ayrıca 10 binde bir fahiş bakım ücreti olmayacak, bakımlar 20.000 km de bir olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntor -- 12 Eylül 2014; 14:32:27 >

• Umarım artık vites dizaynı konusunda da başka firmaları taklit ederler, çubuk gibi vites koyuyorlar arabalara
  • Birde 1.6 160 bg motorlar gelse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemenin sonu yok hocam dizel otomatik kaleos cikacak sonra tiguan cikaracak sonra skoda snowman cikacak vs vs bunlar benim bildigim cikacaklar birde bilmediklarim var hayat kisa fazla ertelemeyin. Bu isin sonu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: desgilad

Beklemenin sonu yok hocam dizel otomatik kaleos cikacak sonra tiguan cikaracak sonra skoda snowman cikacak vs vs bunlar benim bildigim cikacaklar birde bilmediklarim var hayat kisa fazla ertelemeyin. Bu isin sonu yok
    cvt niye fiyasko onu anlayamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

Alıntıları Göster
    Cvt ye fiyasko diyip EDC nin gelebilme ihtimaline sevinme, komik olmuş gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman

Cvt ye fiyasko diyip EDC nin gelebilme ihtimaline sevinme, komik olmuş gerçekten

Qq 2014 forum sayfasini okuyun anlarsiniz.
    Kisaca qq daki cvt dezavantajlarini ozetlersek:
    1) yuksek yakit tuketimi
    2) ani hizlanmalarda yetersizlik.
    3) 1.5 dci ye uyarlanmamis olmasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntor -- 13 Eylül 2014; 9:34:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

8000 tl fiyat farki ve asagida yazdigim diger maddeler.

• Önce koleosun ucube tipini bi düzeltsinler gerisine sonra bakarız..

• quote:

Orijinalden alıntı: syntor

quote:

1) yuksek yakit tuketimi

Yakıt tüketimin yüksek oluşu şanzımandan değil 1.6 dci motordan kaynaklanmaktadır. 1.6dci manuellerde bile yakıt tüketimi yüksek, ayrıca yakıt tüketiminin yüksek oluşuda göreceli bir kavram. 130 beygir ve otomatik şanzıman için 6.5 lt / 100 km bence yüksek tüketim değildir.
    EDC DSG ve CVT kullanan birisi olarak içlerinden bana göre en konforlusu açık ara CVT dir.
    Ani hızlanmalarda ki yetersizlikte yine şanzımandan değil beygir gücüyle alakalı bir durum. Araç 130 bg değilde 250 beygir olsa araç çok daha atik olabilir. Ama ekonomi ve konfor için ideal bir araç diyebilirim 1.6 dci cvt ye.

• Eskiden Dacia Renault 12 nin aynısını kendi markasıyla sattı alan arkadaşlar satana kadar ölmüşlerdi o dönemde aynısı kaleosta olur ilk önce çıkan pastayı götürür birde ülkede aynı kasa varken 2. Kasa başka markaya zor gelir Dacia duster Renault duster ikiside aynı ama Türkiye'ye sadece Dacia duster geliyor bunun gibi örnekler çoğalır gider dip not bu araç QQ nin 4 de 3 büyüklüğündeymiş Mart 2015 Cenevre Fuar'ından bahsediliyor Buda Haziran 2015 i bulur o zamana kadar ortalık yeni kasa QQ dolar ne geleceği belli olmayan ne olacağı belli olmayan araç için 1 yıl beklenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvet -- 13 Eylül 2014; 14:40:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvet

Eskiden Dacia Renault 12 nin aynısını kendi markasıyla sattı alan arkadaşlar satana kadar ölmüşlerdi o dönemde aynısı kaleosta olur ilk önce çıkan pastayı götürür birde ülkede aynı kasa varken 2. Kasa başka markaya zor gelir Dacia duster Renault duster ikiside aynı ama Türkiye'ye sadece Dacia duster geliyor bunun gibi örnekler çoğalır gider dip not bu araç QQ nin 4 de 3 büyüklüğündeymiş Mart 2015 Cenevre Fuar'ından bahsediliyor Buda Haziran 2015 i bulur o zamana kadar ortalık yeni kasa QQ dolar ne geleceği belli olmayan ne olacağı belli olmayan araç için 1 yıl beklenmez

Qq nun 4 te 3 u buyuklugundeki arac captur zaten. Captur ile ayni buyuklukte bir arac daha cikartacaklarini sanmam. Spy resimlerde 1 e 1 qq ile ayni gibi gorunuyor.

• syntor S kullanıcısına yanıt
    Resmi aldığın siteyi buldum onu Google'da çeviri yaptım sonuç bu çıktı QQ ile aynı değil ayrıca aynı olsaydı aynı anda çıkardı piyasaya hususi binmek için araç alacaksanız en çok hangisini beğendiyseniz onu alın derim ticari olarak ekmek teknesi olacaksa araştırmak önemli ama hususi ise çok araştırmaya gerek yok bence hayat geçiyor bugün varız yarın yokuz duster ilk çıktığında arkadaşım aldı biniyordu ya bende alacağım ama yeni kasa çıkacakmış onu bekliyeceğim dedim sen onu bekleyene kadar ben bunu eskitmiş sonrada yenisini almış olurum demişti yani para varsa en beğendiğinizi alın o gelecek bu gelecekle zamanı geçirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvet -- 13 Eylül 2014; 20:23:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvet

Resmi aldığın siteyi buldum onu Google'da çeviri yaptım sonuç bu çıktı QQ ile aynı değil ayrıca aynı olsaydı aynı anda çıkardı piyasaya hususi binmek için araç alacaksanız en çok hangisini beğendiyseniz onu alın derim ticari olarak ekmek teknesi olacaksa araştırmak önemli ama hususi ise çok araştırmaya gerek yok bence hayat geçiyor bugün varız yarın yokuz duster ilk çıktığında arkadaşım aldı biniyordu ya bende alacağım ama yeni kasa çıkacakmış onu bekliyeceğim dedim sen onu bekleyene kadar ben bunu eskitmiş sonrada yenisini almış olurum demişti yani para varsa en beğendiğinizi alın o gelecek bu gelecekle zamanı geçirmeyin
    Bu arada 2015 yılında baya yeni model geliyor bu segmente iyi bir haber
  • quote:

quote:

1) yuksek yakit tuketimi

1.6 motor 1.5ten daha sessiz ve güzel bir motordur.

Cvtye çok yakıyor diyenlere resimli,örnekli anlattım karma ortalamam 6.0lt/100km 4000km için.Bu 1.5 edc dizel meganda 7 litreydi ben kullanırken

Hızlanmayı beğenmiyorsanızda x5 alırsınız olur biter, tertemiz..ayrıca koleosu çok ucuza vereceklerini düşünüyorsanız dizel otomatik ve donanımlı megane/scenic fiyatlarına bakınız.
    Keşke hepimiz daha az kredi borç ile vs araba alabilsek buna kimse karşı değil, ama bu fikirleri çok isabetli bulmadım, yanıltmayalım vatandaşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_dz

quote:

quote:

1) yuksek yakit tuketimi

1.6 motor 1.5ten daha sessiz ve güzel bir motordur.

Cvtye çok yakıyor diyenlere resimli,örnekli anlattım karma ortalamam 6.0lt/100km 4000km için.Bu 1.5 edc dizel meganda 7 litreydi ben kullanırken

Hızlanmayı beğenmiyorsanızda x5 alırsınız olur biter, tertemiz..ayrıca koleosu çok ucuza vereceklerini düşünüyorsanız dizel otomatik ve donanımlı megane/scenic fiyatlarına bakınız.
    Keşke hepimiz daha az kredi borç ile vs araba alabilsek buna kimse karşı değil, ama bu fikirleri çok isabetli bulmadım, yanıltmayalım vatandaşı.

"1.6 motor 1.5ten daha sessiz ve güzel bir motordur." --> şahsi fikrinizdir, insanların geneli 1.5 dci nin daha iyi olduğunu düşünmektedir.(kaynak: forum)

"Cvtye çok yakıyor diyenlere resimli,örnekli anlattım karma ortalamam 6.0lt/100km" --> bu da şahsi fikriniz, sizin kullanımınızla az yaktırabilirsiniz bende 6 yıl CVT araç kullandım sizden daha az da yaktırırım fakat normal bir insan evladı ortalama 6.5-6.8 yaktırıyor bu arabaya. (kaynak: forum) bu da beyan edilen değerden 1.5 L yüksektir. Çok yakmak ile kastedilen budur.

"Hızlanmayı beğenmiyorsanızda x5 alırsınız olur biter," --> x5 bu aracın alternatifi değildir. elma ile armut karışmış veya bu paraya bu kadar araba mı demek istiyorsunuz anlamadım.

Ayrıca diğer modellerinde 2500 TL olan CVT farkını Qashqai 1.6 DCI araç için 8000 TL ye çıkartan fırsatçı ve soyguncu nissan yaklaşımı eminim renaultta olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntor -- 16 Eylül 2014; 17:29:57 >

• syntor S kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce CVT kullanmadım, lakin xtronic "yeni nesil bir cvt" şeklinde yazılar var internette, tahminimce yakıt tasarrufuda sağlıyordur.

Fiyat farkı konusunda yazık ki DSG satanlar da bunu yapıyor, tahminimcede aynı sanzumanı vw farkı,seat ve skoda farklı fiyatlıyordur. Bu tip fiyat politikası güden firmaların kartel yapıp daha fazla paramızı aldıklarına katılıyorum. Diğer taraftan otomatik araçlar konfor kadar eşlerin kullanımı içinde tercih ediliyor ve bazen olmasada olur diyemeyeceğimiz bir gider kalemi haline geliyor.

X5 konusunda, elma armuttan ziyade biraz "bu paraya bu kadar" yaklaşımı güden yazar,düzeyli ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederek yazısını noktalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_dz

Ben daha önce CVT kullanmadım, lakin xtronic "yeni nesil bir cvt" şeklinde yazılar var internette, tahminimce yakıt tasarrufuda sağlıyordur.

Fiyat farkı konusunda yazık ki DSG satanlar da bunu yapıyor, tahminimcede aynı sanzumanı vw farkı,seat ve skoda farklı fiyatlıyordur. Bu tip fiyat politikası güden firmaların kartel yapıp daha fazla paramızı aldıklarına katılıyorum. Diğer taraftan otomatik araçlar konfor kadar eşlerin kullanımı içinde tercih ediliyor ve bazen olmasada olur diyemeyeceğimiz bir gider kalemi haline geliyor.

X5 konusunda, elma armuttan ziyade biraz "bu paraya bu kadar" yaklaşımı güden yazar,düzeyli ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederek yazısını noktalıyor.
    Renault'un güzel bir crosover yapabileceğine bir türlü inandıramıyorum kendimi.Captur'un daha kaslısı gibi duruyor öyle olur birazda yeni qashqai'ye benzerse bu iş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogz45

Renault'un güzel bir crosover yapabileceğine bir türlü inandıramıyorum kendimi.Captur'un daha kaslısı gibi duruyor öyle olur birazda yeni qashqai'ye benzerse bu iş olur.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar koleos quasqai dan pahalı gelir.fluence in 77.000 liraya sattıkları yerde (sunroof suz +xenon suz + navisiz) koleos u ucuz beklemeyin.Yıllar önce evet koleos güzeldi,ona benzer bir araç yoktu ama piyasada öyle aman aman alanda yoktu.hoş artık nissan+reno birlikte hareket ediyor,quasqai nin çakması olur tek farkı amblem olur demedi demeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

arkadaşlar koleos quasqai dan pahalı gelir.fluence in 77.000 liraya sattıkları yerde (sunroof suz +xenon suz + navisiz) koleos u ucuz beklemeyin.Yıllar önce evet koleos güzeldi,ona benzer bir araç yoktu ama piyasada öyle aman aman alanda yoktu.hoş artık nissan+reno birlikte hareket ediyor,quasqai nin çakması olur tek farkı amblem olur demedi demeyin.

Alıntıları Göster
    YENİ KOLEOS'UN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR Renault, yeni jenerasyon Koleos modelini, önümüzdeki yılın içerisinde tanıtmaya hazırlanıyor.

Hem MPV hem de crossover çizgileri taşıyan Captur modeli ile b segmentinde başarı yakalayan ve bu reçeteyi, d segmnetinde yer alan model,i Espace'e de uyarlayan Renault, şimdi de aynı formulle güncel Koleos modelini yenilemeye hazırlanıyor. Nissan'ın Qashqai ve X-Trail modelleri ile kardeş olacak yeni Renault SUV, ölçeklenebilir platform olan CMF üzerinde yükselecek. Henüz resmi fotoğraflar yayınlanmasa da ortaya çıkan kamuflajlı resimler baz alınarak, taslak resimleri hazırlanan Renault SUV, yeni Espace'den izler taşıyacak. Yeni Qashqai gibi 110 hp güç üreten 1.5 litreik dizel motorun yanında güçlü 1.6 litrelik dizel motor ile sunulması beklenen yeni Renault SUV'da otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş opsiyonları da mevcut olacak. Yeni Renault SUV'nin 2015 yılının Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılması bekleniyor.
    http://www.ototeknikveri.com/haber/3165/yeni-koleosun-hazirliklari-suruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komkarbey -- 1 Aralık 2014; 18:52:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.