Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.329
Cevap
117
Favori
239.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
Giriş

2023 bendeki, yenilerde bir kaç farklılık var diye biliyorum. Yaya vs algılama, kapıları açarken tehlike farkederse uyarı, kör nokta uyarı sistemi, en güzeli siz şerdinizde giderken dikkatsize yaklaşan veya makas atan olursa çok iyi refleks gösteriyor ve müdahalede bulunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sbsezgin S kullanıcısına yanıt
    İyimiş. Genel olarak memnun olmadığınız neler var araçta ve en çok beğendiğiniz özellikler nelerdir ? Yakıt durumu nasıl ? Geçen ay bir dostuma bayiiden sıfır 3008 aldık 2 kamp sandalyesi,stanley termos,şemsiye gibi hediyeler aldık renaultda buna benzer şeyler varmı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fikir vermesi ve şu an bayilerdeki durumu anlatmak için yazıyorum. 

3 ay önce ilk gelen büyük ekranlı modellerden; aktif sürüş, direksiyon ısıtma ve park paketi hariç olan modeli aldım. Saten mineral gri almak istediğim için en dolusunu alamamıştım ama biraz da işime gelmişti açıkçası. Çünkü onları da ekletince 100k daha pahalıya geliyordu aldığım günlerde ve bütçemi aşıyordu. 

Aldıktan sonra ilk iş olarak arabanın mat olması ve boyayı koruması biraz zor olduğu için kaplama yaptırmaya karar verdim. Özellikle saten gri alan herkese öneririm. Fiyat performans olarak gördüğüm için Endurayı tercih ettim. 3 ay erken ama memnunum bir sorun görmedim. Yaklaşık 50k civarıydı. 

Havuzlu paspas olarak buradakilere danışarak Sahler aldım ve sıfır kokuyla beraber kaliteli bir malzemesi olduğunu ben de gördüm. Almak isteyenlere de öneririm. Bagaj için rizline diye satılan ürünü aldım ama fason bir ürün belli. Koku yok ama paspasların kalitesinde de değil. Paspas 1500, bagaj havuzu 600 civarıydı.

Araç şehir içinde kullandığınız mod, trafik ve ne kadar km gittiğinize bağlı olarak 7-10 litre arası yakıyor. Uzun yolda ise genelde çok trafik olmadığı düşünülürse mod ve hıza bağlı olarak 5-8 arasında yakıyor. 110-120 6 litreler zor değil. Ayrıca spor mod sizi yoldan çıkarabilir çok kullanmamalısınız 😄.

Araba kendine yolda giderken baktırıyor. Nazara gelmemek için nazar boncuğu öneririm 😄. Ses sistemi biraz göreceli ydışı paketler gibi ya da Rafale gibi harman kardon olmasını istiyor tabii insan ama 75k daha üstüne kaç kişi verirdi opsiyon olarak gelseydi? Bence üstündeki ses sistemi iyi sayılır sizi üzmez. Sensörler biraz gecikmeli ses çıkarıyor onda dolayı bir yerlere yanaşırken dikkat edin buna kesinlikle. Kamera leş ama sebebi galiba kaliteden çok balık göz olarak tasarlanıp geniş açılı göstermeye çalışmasından kaynaklanıyor. Google servisli android tesla ekrandan sonra başka markaların kendi arayüzleri bana daha kullanışsız gelmeye başladı. Tablet kullanır gibi medya ekranı çok güzel bir özellik bence. My Renault uygulamasına arabaya biz gitmeden koltuk ısıtma, klima çalıştırma gibi özellikler gelse güzel olur ama şu an sadece konumu veriyor, far yakıp korna çalıyor. Şimdilik aklıma gelenler 3 aylık kullanımda bunlar.

Şu an bayilerdeki durumdan da bahsetmek istiyorum. Çevremde birine baktığımız için araştırma yaptık ve benim arabanın aynısını 1960-2010 civarına bayilerde bulabiliyorsunuz. Neredeyse aldığım güne göre 100k daha ucuz demek bu aslında. Hatta ticari olarak alırsanız 1900e kadar bulunabiliyor. İstanbuldaki bayileri tek tek arayarak öğrenebilirsiniz. Araçlar 2024 ve stokları bitirmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla. 2025 modeller mart ayında gelecekmiş ve zamlı olacağı kesin gibi. Benim paketin üst versiyonunu aradığımız bayilerde bulamadık ama belki onu da bulabilirsiniz. 2. elde küçük ekranlara 1900 yazanlardan önce bayilerle büyük ekranlar için görüşün derim. Bir de dipnot benim paketi full diye satıyor bazı bayiler ama daha dolusu var ve alanlar oldu öncesinde. Her bayiye en dolu paket gitmediği için bazı bayiler en dolusu bu diyebiliyor. Haberleri olmayabilir ya da işlerine öyle geliyor olabilir. 

Benim aldığım pakette yazan özellikleri yazayım sizlere referans olsun. Onlar dışında zaten yukarıda 2. paragrafta belirttiğim özellikler kalıyor. Güvenlik paketsiz versiyonları da varmış aman dikkat kör nokta vs yokmuş onlarda.

Koltuk Konfor Paketi

Güvenlik Paketi  

Elektrikli Bagaj Kapağı 

Hacim Kazanımlı Yedek Lastik 

Çift Renk 

Gövde Tavan (Yıldız Siyah Tavan)

Almayı düşünenlere biraz fikir olması için uzun bir yazı yazdım. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• emrebjkwade E kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık hocam bende mineral gri için anlaştım araç bekliyorum.Sizinkinden eksik olarak güvenlik paket yok. Dediğiniz gibi 2024leri bitiriyorlar ve seçenek az güvenlik paket farklı 13 bin tl normalde ama koltuk konforla aynı anda ikisinin olduğunu bulamadık. Kör nokta sonradan eklenebilir diye düşündüm bende ve bu şekilde tercih yaptım. Çok bayii ile görüştüm ekran olarak 12 inç openR link var büyük ekran hiç bir bayiide yok o şekilde gelmiyor diye biliyorum

• Metiny9 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam içine binince insanı mutlu eden yakışıklı bir araba sahibi olacaksınız. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben İstanbulda elinde olan bayilerle telefondan görüştüm dediğiniz şartlarda olana. hangi renkler var diye detaylı sormadım tabii.

ben ekim ayında alırken aktif sürüş, direksiyon ısıtma ve gelişmiş parklı araç vardı. rengi de bir bayide mavi, diğerinde de saten mineral griydi hatta. mais istanbuldan ve bikadan teklif almıştım. teklif şablonları hala duruyor elimde.

• emrebjkwade E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bizde çpk beğenerek aldık ve memnun kalcağımızı düşünüyoruz. Şuan opsiyon olarak sadece 4 tane var eklenebilecek stok durumundan bağımsız şekilde.
    Güvenlik paket
    Yedek lastik paketi
    Koltuk konfor paketi
    Gelişmiş park paketi
    Aktif sürüş standart donanım olmuş, direksiyon ısıtma koltuk konforla beraber geliyor.

güvenlik paketi (GP): arka çapraz trafik uyarı sistemi (RCTA), arka acil fren destek sistemi (R-AEB), kör nokta uyarı sistemi (BSW), güvenli yaya çıkış sistemi (OSEWA)

yedek lastik paket (YLP): hacim kazanımlı yedek lastik, ayarlanabilir bagaj bölmesi

koltuk konfor paketi (KKP): ısıtmalı yolcu ve sürücü koltuğu, elektrikli 6 yöne hareketli sürücü ve yolcu koltuğu, masajlı sürücü koltuğu, ön cam ısıtma, kayar arka koltuklar

gelişmiş park paketi (GPP): 360 derece görüş kamerası, eller serbest park, hafızalı, elektrikli ayarlanabilir, otomatik katlanır ve ısıtmalı yan aynalar,
    yan aynaların altında Renault logolu LED karşılama aydınlatması

Gelişmiş park paketi ve güvenlik park paketi içerikleri önümzdeki aylarda serviste veya sanayide sonradan ekletilebilir özellikler olarak düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metiny9 -- 22 Ocak 2025; 13:30:34 >

• Hediye vs ekstra birşey yok maalesef,

@emrebjkwade gereken hertürlü bilgiyi detaylıca paylaşmış. 😊

Hayırlı olsun…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbsezgin -- 22 Ocak 2025; 20:42:49 >
  • Arkadaşlar yeni büyük ekranlı araçlarda harita kadrana aktarilabiliyor mu

whatsapp gruplari varsa link atar mısınız

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.