Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konu başlığında yazan şekilde kullanmaya devam ediyorum. 4.5ghz 1.225v.
    Cstates disable yaptım. Güç ayarlarından da ryzen high performans yaptım.
    Cstates enable yapılıp ryzen balanced kullanılsa daha da düşer
  • Hocam baktım ama tam dediğiniz gibi değil sanırım.https://www.hwinfo.com/forum/threads/effective-clock-vs-instant-discrete-clock.5958/

Hwinfo kendisine verilen aralıkta işlemci saat hızını sorgular ve bunların ortalamasını alır diyor.

Dediğiniz açıklamayı amd sayfasında buldum. Eski bios sürümü için geçerli sanırım. Şöyle demiş:
    Effective Frequency: The frequency of the processor cores after factoring in time spent in sleep states (e.g. cc6 core sleep or pc6 package sleep). Example: One processor core is running at 4GHz while awake, but in cc6 core sleep for 50% of the sample period. The effective frequency of this core would be 2GHz.

Linki de şu:

Özetle en çok Ryzen Mastera güveniyorum, sonra da ona en yakın sonuç veren gördüğüm hwinfo64 var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3CA67B32

Bu mesaj silindi.
    Evet hocam maalesef burada herkesin övdüğü seriden olmasına rağmen hatalı üretim muhtemelen bendeki işlemci çünkü 1.16-1.21 gibi voltajlarda 100 dereceleri geçtiği oluyor. Garantiye de gönderdim aslında ürünü çok iyi paketlediğim için sıfır zannedip aynı işlemciyi geri yollamışlar. Yarın tekrar yollayacağım garantiye, inşallah düzgün seriden bir işlemciyle değişim yaparlar.
  • yok kapanan çekirdek olmadı ama sıcaklıklar 90 lara kadar dayandı 20 25 dakika sonra kapattım
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    hocam prime95 ten geçmeyince bu sefer solidworks ve benzeri 3d tasarım programları kullanıyorum Cinebench gibi 1 dakikada bitmiyor renderlar.Render alırken bakıyorum 20 dakika sonra çakılmış sistem tüm render boşa gidiyor.ŞuaN 4.4 ghz 1.225v sorunsuz her testen geçiyor sıcaklıklarıda halletim.Macunu bittiği için sürememiştim arkadaştan aldım max 65 derecelerde seyrediyor render aldıgım zamanlarda oyunlarda 50 55 arası gidip geliyor boşta 38 45 arası.
    4.5 için llc ayarı vs denicem bakalım sonuçları tekrar yazarım gene
  • Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    Tamamdir öyle bir durum varsa tabi haklisiniz. 1.275v gibi bir değerle geçebilir, yada 4.4ghzde de kalinabilir. Arada ciddi fark oluşmaz 4.4 ile 4.5 arası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umitslam U kullanıcısına yanıt
    70w civarı çekiyor tam yükte 4.2 1.2 de yerinde herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Konu başlığında yazan şekilde kullanmaya devam ediyorum. 4.5ghz 1.225v.
    Cstates disable yaptım. Güç ayarlarından da ryzen high performans yaptım.
    Cstates enable yapılıp ryzen balanced kullanılsa daha da düşer
    Cstates ayari neden onemli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Bu ayar aslında çekirdeklerin boştayken uykuya geçip geçmemesine karar veriyor.
    Bu disable iken windows güç ayarı ne olursa olsun çekirdekler uykuya geçmiyor.
    Enable iken de tam tersi. Çekirdekler uykuya geçmezse işlemci tepkisi hızlanıyor fakat idle güç tüketimi biraz artıyor.

• Voltaj ile frekans sabitlenince reyzen balanced ve benzeri tüm seçenekler enable-disable yapılsa dahi voltaj ve frekans kesinlikle değişmiyor bu işlemcilerde tüm yolları denedim. Sadece kullanım oranı sistem boşta düşüyor frekans hep sabit kalıyor

Hangi programdan frekanslara bakıyorsunuz?

• 2012SUS işlemcim var.Anakartim Msi B450m bazooka v2. Stok fan ile kullanacağım. Sizce nekadar voltaj vermem mantıklı?

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Hwinfo64 hariç hepsi :)

Ben de diğerlerini yükleyip deneyeyim.

• Ve XTler piyasaya düşmeye başladı.
    Hindistandan bir video:

Vimal Chintapatlayoutube
    Monster PC Build with Ryzen 5 3600XT & Aorus 2080 Super 🤯🔥 Ultimate 4K Gaming & Editing!
    https://m.youtube.com/watch?v=WgpqJ9ccC9M&t=618s

Oyun benchmarklari da var. Ayrıntılı incelemeler bugün yarin gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 29 Haziran 2020; 23:33:15 >

• 40 sayfa olmuş oyun testine rastlamadım. 4.0 vs 4.4 veya 4.5 hızlarındaki FPS sayılarını karşılaştıran benchmark atabilme imkanınız var mı?
  • Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Hocam amaç oyunlarda performans ne kadar artar değildi o sebeple hiç denemedim. Amaç yeni ryzen 5 3600ler eskilere oranla daha yüksek hızlara daha düşük gerilimle çıkıyorlar. Hatta performansları 3600xt ile neredeyse aynı. Bunu göstermek amaç.

Oyun konusunda baz alinan bir test varsa yapayim. Ama onun için bana hem testin ismini yazmanız lazım hem de üst düzey bir ekran kartı göndermeniz lazim

Mevcutta gtx1060 3gb kullanıyorum ve ekran kartı darboğaz oluyor.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.