Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben arctic 34 duo kullaniyorum 4.2 1.2v de testte 70 civarı oyunda 55 60 civarı takılıyor :D düşük voltajın faydası bence soğutucu falan almayın hiç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence olay tamamen TDP ile alakalı 4.2 ghz 1.1 volt tam yükte 65W güce denk geliyor yaklaşık olarak bunun üzerine çıkacaklar soğutucu almalı benim gözüm yükseklerde değil zaten yetiyor boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitslam -- 28 Haziran 2020; 13:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umitslam U kullanıcısına yanıt
    Bunun bir hesaplaması varmı acaba? Yoksa biryerden mi bakıyorsun

• Amd Ryzen Master'dan çipin çektiği güç değerine bakabilirsin
  • @4.4 ghz 1.19375 volt Acaba volt olarak biraz daha inebilir miyim diye 1.18'leri denedim yemedi reset attı
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

edit:bu hız ve bu voltajda oyun oynanıyor. cinebench testinden de geçti. ama prime 95'te direk patladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 29 Haziran 2020; 14:15:30 >

• 1.10v 4.2 ghz da prime95 reset attırdı 1.12 4.2ghz ile devam ediyorum. Prime95 blender testi hariç diğerleri 1.10 da hata vermedi o yüzden cinebech aidata falan çok güvenmeyin derim cpu testlerinde

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    CPUID HWMonitör uygulamasından bakıyorum CPU-Power-Package bölümünden
  • umitslam U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın pcde denedik primeda 1 saat hata vermeyip rdr2 de crash yiyordu belli aralıklarla bu düşük voltaj yüksek frekans çalıştırabilen arkadaşlardan rdr2 oynayanlar var mı acaba bazen 30dk bazen 1 saat bazen 2-3 saat içinde crash oluyordu mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 28 Haziran 2020; 16:52:7 >
  • Merhaba arkadaşlar
    asus tuf b450 pro-Gaming anakart 5700 xt msi gaming x ekran kartım var.
    ilk sayfadan beri okuyorum konuyu bende 3600x var hiç bir ayar yapmadım, bilgisayarı açar açmaz 45 - 55 derece arası, occt ile %100 stres testine sokunca 80 derecelerde geziyor, Noctua NH-U12S SE-AM4 var montajı düzgün yaptım hatta 1 2 kere söküp tekrar taktım acaba bir yanlış yaptım mi diyerek, konuyu araştırdıktan sonra elle ayar yapmak daha mantıklı gibi geldi, oc konularına daha önce hiç girmedim, rehberlere baka baka yapmayı düşünüyorum.
    Ürünü Amazondan aldım satıcı amazon, 31 temmuza kadar iade edebilirim yazıyor sitede. Sizce iade edip 3600 mü alsam ?
    şuan monitörüm serviste televizyondan pek deneme şansım yok sadece soğutucu montajı sonrası denemek için 5 10 dk takabiliyorum.
    Açık dünya oyunlarını seviyorum sizce oc yaparsam bendeki işlemci tekli çekirdekte daha iyi sonuç verir mi ?
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V
    https://www.incehesap.com/team-t-force-vulcan-tuf-gaming-alliance-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-gaming-ram-fiyati-45301/
    birde bu ramleri aldım incehesapdan direk biosdan 3200 alıp kullanıyorum daha yüksek seviyelere çekmek mümkün mü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Ben arctic 34 duo kullaniyorum 4.2 1.2v de testte 70 civarı oyunda 55 60 civarı takılıyor :D düşük voltajın faydası bence soğutucu falan almayın hiç
    daah aşagıya inmiyo sülüman 1.065 verdim reset attı

• Misal bu işlemciyle 1.4v'ta en fazla 4.2Ghz goruyorum.

• Sicakliklariniz da boost karakteristiği de normal.
    Tek çekirdek yüklerinde 4.2ghzi görür Sogutucunuz iyiyse. Tek çekirdek yüklerinde 1.45v görürsünüz.
    Çoklu çekirdek de 3.9ghz görür 1.25v civarında.
    Değiştirseniz de gelecek olan da benzeri olur. Birkac sayfa öncesinde bir arkadaş detaylı olarak biostan ayarları değiştirip sıcaklık ve performans denemeleri yaptı. Ona bir bakin isterseniz

• ALt4iR kullanıcısına yanıt
    Forumda hem işlemci hem de ram overclock rehberleri var.
    Şahsi tavsiyem 3600xi gönderip 3600 alın. Yada bekleyin xt alın.

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    hocam 4057 puan almıştı galiba ama ss almamışım macun bitmişti elimde şuan idaren az macunla duruyor yeni macun gelince denemeleri yapıp ssleri atarım en kısa zamanda şuan 4.4 ghz 1.225 v ile kullanıyorum bi sorun yok ısılar dışında
  • voltaj sabitledik 1.12 ye ama frekans ta sabit 4.2 oldu onu pc boşta iken düşürme şansımız varmı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3CA67B32

Bu mesaj silindi.
    hacım 2.elde ilan ac r5 3600 1200 tl den satılık dite sat git yenı al sanane bosver her pc de her işlemci aynı calıscak diye bişi yok
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.