Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En düşük gördüğüm voltaj 1.27v ile degrade olduğunu yazmış biri. Daha düşük varsa atın link okuyalım bakalım.
    Stok ayarlarda degrade yaşamazsınız. 10yıl kullanım ömrü sunar.

Yük altında değilken 1.45volt yazmışsınız. Bu zaten normal yapması gereken. Tek çekirdek yüklerinde 1.45v veriyor ki tek çekirdeği 4.2lere boost edebilsin. Hem de çekilen akım düşük sıcaklık düşükken degrade olmasın. Ama yük arttıkça voltajı düşürür. Çekilen akım artar sıcaklık yükselir. Tüm çekirdek yüklerinde voltajı 1.2volta düşürür.

Şu linkte biri detaylı incelemiş
    Actually Hardcore Overclockingyoutube
    Buildzoid's thoughts on safe voltages for static Ryzen 3000 overclocking.
    https://www.youtube.com/watch?v=jmPVr8M-9yI&feature=youtu.be

3700xteki denemelerinin stok olanını ekliyorum
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Tek çekirdek 1.44v tüm çekirdekler 1.2v olarak kaydetmiş prime95te.

İşlemciniz yeni seriyse 1.2vta çıkabildiğiniz en yüksek frekansa çıkın kullanın. Tüm çekirdek yüklerinde saatlerce kullansanız da degrade yaşamazsınız olarak yazılıyor.

Kendi sisteminiz için güvenli değeri bulmak isterseniz:
    Herşeyi autoya alın. Stress testi koşun. Prime95, aida64vb. Tüm çekirdek yüklerinde hwinfo64ten svitf2n vcore voltaj değerini okuyun. O değer sizin sisteminiz için güvenli değer. O değerde çıkabildiğiniz en yüksek frekansta sistemi kullanabilirsiniz.

• Mckhan kullanıcısına yanıt
    noctua u12se taktım 2 gün önce sıcaklık sorunu yok. vrm de 40 larda geziyor onda da sorun yok gibi. psu olabilir mi dicem ama o da seasonic 620w 80+bronze var o da muhtemel gozukmuyor. 4.2 de boot ediyor 4.3 etmiyor. benim eski ram de boyleydi fabrika ayarının bir tık üstünü yemiyodu değiştim 3800 oc lu suan simdi de cpu cıktı sorunlu. ama belki de 1.3 lü voltlar istiyodur ama vermem o voltları. o voltlarda boot etse de stabil olcak mı sıcaklık nolck vs. büyük ihtimal cip eski oldugu için sorunlu tek yolu satmak gibi yeni çip alıp kafamı rahatlatayım en iyisi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Aynı durum bende de var ama ram en az 6 7 fps net etki ediyor oyunlara boşver ram sağlam olsun işlemci 4.3 çıkmasın :D aslında çıkmaya 4.4 de de stabil oluyor da sıcaklık artıyor oda da küçük bunaliyorum ben 1 2 saate hamam gibi oluyor
    nasıl yani hocam kesin olarak ram hızından mı oc olmaması işlemcinin sizde ? belki benimde ondandır.ama benim büyük ihtimal bf1947 sut olmasından ram hızından sanmıyorum. ramlere ellemem zaten boyle iyi.sogutucunuz neydi hocam bende noctua var 4.4 lere cıksam da günlük kullanımda oyunda vs sorun yasıcagımı sanmıyorum.

• sonerhac kullanıcısına yanıt
    ramden değil kesinlikle işlemci takoz

ha 4.5 olmuş 4.6 olmuş ryzen da fazla getirisi yok hele ki 2k görüntü alıyorsan takılsın 4.2 4.1 bunun için ekstra masrafa girme sadece test etmek için 10 15dk lık 1.4v bile verebilirsin elindeki soğutucu ile yeterki 85c lere yaklaşma
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Cpuz tam yüklenmiyor. O sebeple 1.34 normal. Prime95 aşırı yükleniyor onda 1.2v görürsünüz tahminim.
    Değer iyi. Voltajı sabit tutup daha yükseğe çıkmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

ramden değil kesinlikle işlemci takoz

ha 4.5 olmuş 4.6 olmuş ryzen da fazla getirisi yok hele ki 2k görüntü alıyorsan takılsın 4.2 4.1 bunun için ekstra masrafa girme sadece test etmek için 10 15dk lık 1.4v bile verebilirsin elindeki soğutucu ile yeterki 85c lere yaklaşma
    hocam su an 4.2 de volt 1.25 de aida hata vermedi 10 dk falan ama smt kapalı 6c kullanıyorum yani tam kapasite kullanmıyom cpu yu.4.1 de de stabil olmuyor smt acıkken. anca 4.05 de falan smt acıkken. o yüzden yeni seri istiyom. bir de en cok cs go oynadıgım için cs de işlemci yogun oyun oldugundan sanırım fark ediyor. donanım arşivi incelemişti bunu galiba.

• sonerhac kullanıcısına yanıt
    elindeki monitor en fazla 280 hz olabilir 3600 işlemcisi olan adamında 280 hz monitor olmaz diye düşünüyorum varsın 144 hz olsun 144 fps den sonrasını gözle fayda sağlamayadıktan sonra ne olur hocam sen smtyi aç 1.3v ver llc yi 4 ayarla bakalım ne yapıyor
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    3600x in ihtiyacımı yok yada buna daha sıra mı gelmedi
  • armax kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum ama tahminim 3600x ler 3600xt olarak satılacak. 3600x diye bir işlemci kalmayacak, 3600 düz ve xt versiyonu olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    144 hz var ama 240 alıcam hocam. ben yuzde 90 cs oynuyorum ve 240 hz baya farkediyor cs de. diğer oyunlarda takıntım olmaz zaten fps düşmüş etmiş kötü olursa da 100 hz e alırım sorun olmaz yani

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Hayır pc yı nadir kullanabiliyorum bu aralar yoksa epey kurcakayacam ram oc felan da yapacam bir de eskiye göre bu haliyle bile güçlü geliyo :D

• @zzonerr, hocam dediğiniz gibi herşeyi auto'ya alıp prime 95 açtım (blend modu) core volt değerlerine baktım. O kadar çok değer var ki hangisine bakmam gerekiyor bilemedim. İkinci SS'deki 1.319 volt mu? Eğer o ise sanırım eski model 3600'a sahibim ? Daha düşük volt vermesi gerekiyordu sanki ...
    SS 1:

SS 2:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 27 Haziran 2020; 0:51:26 >

• Ducard kullanıcısına yanıt
    1.319 volt evet. Voltaj gerçekten yüksek çıkmış. Bir de prime95te fft koşarken ölçer misiniz?
    Bir de biostan otomatik overclock gibi özellikleri varsa kapatır misiniz? PBO disabled da yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 27 Haziran 2020; 1:12:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

1.319 volt evet. Voltaj gerçekten yüksek çıkmış. Bir de prime95te fft koşarken ölçer misiniz?
    Bir de biostan otomatik overclock gibi özellikleri varsa kapatır misiniz? PBO disabled da yapın
    Buyur hocam prime 95'te small fft testi, biosta core performance boost kapalı (geri kalanlar auto) .CPB 'yi kapatınca zaten ghz 3.6'nın üstüne çıkmıyor. Ayrıca auto o.c tarzında bir ayar yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 27 Haziran 2020; 3:54:43 >

• quote:

Hocam ram stabilitesi için ekstra ayarlar da var. Dram calculatorda en sağ alttaki değerleri girmeyi denediniz mi
    ramlere ayar girmek değil de komple auto bırakmak 4625 yaptırmıştı mesela ama ben ram de istiyorum çünkü test yapacam.2133 ramle pek anlamı olmuyor.
    Cpb açık olacak hocam. Precision boost overdrive kapalı olacak.
    Bu şekilde prime small fft atar misiniz

• quote:

Cpb açık olacak hocam. Precision boost overdrive kapalı olacak.
    Bu şekilde prime small fft atar misiniz
    Asus bios'unda 2 tane precision boost overdrive seçeneği var. İkisini de farklı ayar olarak görüyor. Herneyse ikisini de kapattım, dediğiniz gibi Core performance boost açık, Prime 95 small ffts testi şu şekilde :

Voltaj değerleri all auto ayarlara göre daha düşük çıktı. Şu durumda hangi şekilde kullanmak daha güvenli? Hepsi auto mu, yoksa pbolar kapalı ama cpb açık şekilde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 27 Haziran 2020; 11:5:50 >

Bu voltajlar daha mantıklı hocam. Pbo kapalı cpb açık stok hali. Pbo otomatik overclock olarak düşünebilirsiniz.

Soğutmaniz biraz daha iyi olursa 1.2v görürsünüz.

Yada biraz risk alırım derseniz yapabildiğiniz en ağır işi yaparken aynı voltajı ölçün. Onu overclocktaki maks voltajınız olarak kullanin

• 1.4v'ta 4.2Ghz zar zor alıyorum, hatta böyle bile bazen render alirken reset atabiliyor. Normal midir sayın hocalarım?

• @zzonerr CPB 'yi auto'da bırakıp peak voltajını elle versem nasıl olur hocam? İşlemci kullanımda iken amd tarafından tanımlanan boost frekansına benim belirlediğim max volt ile çıkması mantıklı değil mi? Idle'da iken de aynı volt'u vermesini istemiyorum sabit frekans atayıp. Çünkü PBO kapalı iken bile hayli ısınma mevcut. Kule tipi soğutmaya rağmen.

Recep Baltaş dediğim gibi yapmış:

@4ÆM normal değil. 4.2 ghz için 1.4v yüksek bir değer. İşlemci takoz çıkabilir ama 4.2 ghz için bile 1.4v isteyecek kadar takoz olamaz heralde Belki çok ısındığı için rese atıyordur. Sıcaklıklar ne alemde? Daha düşük volt denediniz mi?

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.