Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nty35

bu arada ben işlemciyi sitem.com.tr'den aldım 2günde istanbula yolluyılar. 2010sus geldi. 4.2 mhz 1.10 voltta stabil çalışıyor.tavsiye ederim fiyatlar da uygun orda
    4.4 İÇİN 1.195 verdım gene calıstı 4.2 cekem bari oyunlarda 40 derecede calıssın :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Second sister

4.4 İÇİN 1.195 verdım gene calıstı 4.2 cekem bari oyunlarda 40 derecede calıssın :d

Alıntıları Göster
    hocam 2010 sus muydu sizin. satip oyle almaya karar verdim takoz gelmis bana resmen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerhac

hocam 2010 sus muydu sizin. satip oyle almaya karar verdim takoz gelmis bana resmen

Alıntıları Göster
    aynen 2010 sus
  • 3600x için durum nedir
    Ve üretim tarihi nerden bakılıyor?

• armax kullanıcısına yanıt
    3600x için bir güncelleme yok gibi görünüyor şu anda.
    Üretim tarihi işlemci üzerinde RYZEN yazısının altında BF ile başlayan kod

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

3600x için bir güncelleme yok gibi görünüyor şu anda.
    Üretim tarihi işlemci üzerinde RYZEN yazısının altında BF ile başlayan kod
    hocam 20 ile baslayanlar 19 a gore kesin daha iyi dimi sehir efsanesi falan degildir ona gore saticam cunku cpuyu. benimki 1.25 4.05 stabil gibi. 4.1 alinca hata veriyor falan stok hizda da kullanmak istemiyom yeni seri alirsam en kotu 1.20 4.2 falan ayarlarin stabil olursa yada 4.3 4.4 denerim zaten seneye de satarim 4. nesil cikinca.

• Merhaba, internette forumlarda olsun redditte olsun yüksek voltaj değerleriyle beraber manuel olarak atanan düşük voltajların da yıpranmaya (Degrade) sebep olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru, ellerinde somut delilleri var mı bilmiyorum. Herneyse merak ettiğim husus şu , Core performance boost dahil, tüm bios ayarlarını defaultta bıraksak voltaj işini anakart ve işlemciye teslim etsek zamanla yine degrade yaşar mıyız? Konunun başında default ayarlarda voltaj dengeli olarak veriliyor demişsiniz fakat core performance boost 4.1 Ghz hıza nerdeyse sabit 1.450 volt veriyor yük altında değilken bile. Bunun için de değerleri yanlış okunuyor aslında o voltajlar kısa süreli , yazılımlar tam okuyamıyor diyorlar. Kısacası ortalık karışık Evet hocam cevap bekliyorum. O.C konusunda çok iddiam yok, doların durumu, teknolojik cihazların fiyatı malum. Core boostu kapatıp sabit 3.6 ghz ile devam mı yoksa hepsini auto'da bırakıp sıcaklığı falan kafayı takmadan yoluma mı bakayım ?

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    3300x'te 1.2v SOC ile 4.6 işi yemedi ramleri de yavaşlatmak gerekiyor.
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    20li baslayanlarla en az 4.2ghz alırsınız. Onu da 1.2v ve aşağısında alırsınız.
    Geçmişe dönük okuyup kendiniz karar verin hocam, kimseye yatırım tavsiyesi vermiyoruz

• Hocam ram stabilitesi için ekstra ayarlar da var. Dram calculatorda en sağ alttaki değerleri girmeyi denediniz mi

• 4.4GHZ 1.25V ile kullanıyorum bende 10 gün kadar oldu bu şekilde bir sorun yaşamadım. CİNEBENCH R20 Multi skorum düşük ancak size göre değerler şu şekilde.Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    evet cpu z de yük altında en fazla 1.328 1.34 gördüm bilmiyorum belki hwinfo daha doğru gösteriyordur ben ztn çok kötü işlemciden geçtiğim için bana stok yeter ama kapasiteyi ölçmek adına dediğinizi yaptım 1.2v 4.2 ghz stabil gibi cinebench tamamladım oyunlarda da birkaç saat yardıracam bakalım sıcaklık 75 dereceyi geçmedi gibi fan tuningi biraz sessize ayarlamıştım bunun da etkisi var. sonucu paylaşıyorum iyi midir ?
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2332246/b52085dd-5493-4199-8157-41f858c92ddb.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SheKilLll -- 26 Haziran 2020; 22:2:41 >
  • Ducard kullanıcısına yanıt
    bunu ben de merak ediyorum bana çok güçlü geliyo stok haliyle bile ama 4.1 ghz sabit 1.15v felan versek ya da 4.2 1.2v felan bi sıkıntı olmaz sanırım herkes bu tarz sabitlemiş hem sıcaklıklar da biraz daha iyi oluyo bi yandan da amd milisaniyelik voltaj inip çıktığı için stok ta 1.4 v felan normal diyo dediğiniz gibi bilemedim
  • benim 4.2 ghz ustunde 1.27 1.28 v ile yememesi ram hizindan olabilir mi 3800 mhz oclu ramler yoksa direk cip mi çöp?

• ramle alakası yok durumun benim işlemcide +100 mhz için 0,1v istiyor

4300 yük altında 1.206 stabilken
    4400 için 1.3v lara gelmek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 26 Haziran 2020; 22:30:12 >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    hocam 1.28 mi 1.3 mü ne oyle bi voltajla 4.3 ghz denedim pc allahına kavuştu aklım gitti. llc ayarlamak falan çözüm olur mu yada soc voltaj artırmak? hala umudum var şu çöp cpu dan.

• soc c olarak + yansıyor llc voltajın dalgalanmasının önüne geçer bir miktar konuyu takip etmedim anakart ram ne vardı sizde
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    b450 gaming plus max , crucial 2x8 3200 c16( 3800 c16 oclu)

soğutucu ne var bilmiyorum ama anakartın ayarları 85c den sonra kapanmaya ayarlı gelir limit kaldır vs gibi şeyleri kurcalamanı hiç tavsiye etmem bios güncellemesi ile ufak voltaj dalgalarında değişiklik olabilir bios deneyebilirsin

llc ayarı için 8 kademe olması lazım günlük kullanımda sıcaklığı kontrol ederek 3 4 5 kademeler ideal olabilir yük altında oto da hangi kademe benzerlik gösteriyorsa onu seç vrm ısını kontrol et 70 80c üzeri yine tehlikeli
    Aynı durum bende de var ama ram en az 6 7 fps net etki ediyor oyunlara boşver ram sağlam olsun işlemci 4.3 çıkmasın :D aslında çıkmaya 4.4 de de stabil oluyor da sıcaklık artıyor oda da küçük bunaliyorum ben 1 2 saate hamam gibi oluyor

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.