Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
104 Misafir (1 Mobil) - 103 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni işlemciye geçmeden önce benim de değerlerim öyleydi. 2019 yılından işlemcim vardı. Zaten default ayarlarda da 4,2 ye boost yaparken 1,4 veriyor. Bizim uğraştığımız şey de düşük gerilimde yüksek frekans. İşte bunu da eski işlemcilerle yapamıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducard

@zzonerr CPB 'yi auto'da bırakıp peak voltajını elle versem nasıl olur hocam? İşlemci kullanımda iken amd tarafından tanımlanan boost frekansına benim belirlediğim max volt ile çıkması mantıklı değil mi? Idle'da iken de aynı volt'u vermesini istemiyorum sabit frekans atayıp. Çünkü PBO kapalı iken bile hayli ısınma mevcut. Kule tipi soğutmaya rağmen.

Recep Baltaş dediğim gibi yapmış:

@4ÆM normal değil. 4.2 ghz için 1.4v yüksek bir değer. İşlemci takoz çıkabilir ama 4.2 ghz için bile 1.4v isteyecek kadar takoz olamaz heralde Belki çok ısındığı için rese atıyordur. Sıcaklıklar ne alemde? Daha düşük volt denediniz mi?
    1.35v'ta da reset atiyor. Normalde 1.3v benim inebildigim en alt sınır oldu fakat stres testlerinden basariyla gecmesine ve en fazla 75 dereceleri gormesine rağmen render olayinda nedense reset atiyor. Kaç defa konu actim bununla ilgili kimse bişey deyemedi bu duruma. 1.4v'ta render alirken halen nadir de olsa reset atiyor ve render sirasinda sicakliklar 87 dereceye kadar cikabiliyor. Kule tipi soğutucu kullaniyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam bu durumda malesef yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi eski üretimli çiplere denk gelmişiz. Benim çip de takoz çıktı sanırım. Yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 27 Haziran 2020; 12:44:4 >
  • Ducard kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu açıkçası denemedim, fakat tahminim şu. Eğer işlemciniz yeni nesil ise 1.25v verirsiniz, bu şekilde 4ghz civarı boost eder. Benim tavsiyem 1.25v ile bir ihtimal 4.4ghz alabilirsiniz yeni seri ile. Bu şekilde manual overclock yaparsınız. Güç ayarlarından ryzen balanced seçersiniz. İşlemciniz boşta 1voltlara kadar düşer. Çekirdekler uykuya geçer. Mouse oynamıyorken 35derecelere düşersiniz.

• Arkadaşlar Ryzen Master ile OC ayarını buldum ama BIOS’a yansıtamadım. Gigabyte anakartta bir türlü voltaj ayarını anlayamadım, dynamic vcore, dynamic vcore soc ve dram var nasıl ayar çekiyoruz bilen aydınlatabilir mi? Mesela 1.15 ayarlamak istiyorum..

Edit;Son BIOS ayarıma göre alınan değerler, AIDA64 stress testinde 17dk bekledik..

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byshakram -- 27 Haziran 2020; 14:23:43 >
  • Ben de bugün yeni ryzen 5 3600 e geçtim.
    techno_store mağazasından aldım n11 den. 2019 sut model yolladılar.
    ilk test
    4.3 ghz all core
    1.2 core voltage 1.1 soc voltage
    smt vs herşey açık
    cpb ve pbo kapalı
    prime 95 testi yaparken 86lara kadar çıktı.
    bu cinebench
    cpuz
    msi b450a pro anakart 7B86vAD2 bios version
    arctic freezer 34 duo var sogutucu olarak.
    elimdeki macun fazla kalmamıştı cokta az olmayacak kadar sürdüm ama ısılar biraz yüksek geldi macundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.
    boşta sıcaklıklar 40 derece civarı.oda sıcaklıgı 30-35 arası.

• 4ÆM kullanıcısına yanıt
    Anormaldir yeni seriye geçin. 2009pgt 4.2 1.2 stabil

• Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    Cinede 4.2 ile aynı puanı alıyoruz hocam arkaplanda kileri kapayın ya da biraz daha voltaj verin

• Herkese merhaba r5 3600 ile enteresan değerler aldım. Büyük bir ihtimal sağlam bir çip denk geldi. Manuel volt ve frekans ayarları vs auto ayarlar, - offset voltu karşılaştıran cinebench testlerini paylaşıcam.

Öncelikle cpb kapalı + pbo kapalı + auto volt @3.6 ghz cinebench puanı ; (oldukça düşük)

@4.2 ghz 1.136 volt (3709 puan)

@4.3 ghz 1.2125 volt (evet bu volt ile bu frekansı sorunsuz çalıştırdı, cinebenchi geçti.) (3792 puan)

Anakarttan -offset mod ile voltaj düşürerek sıcaklıkların ve performansın düşüp düşmediğini görmek için öncelikle all auto ayarlarla başladım.(Cpb + Pbo ikisi de açık) (3526 puan)

Şimdi sıra geldi biraz volt düşürmeye. -0.05 offset ile başlayalım. (3548 puan)

Voltu biraz daha düşürelim -0.07 offset (3522 puan)

-0.1 offset volt (3297 puan) rezalet

Evet görüldüğü gibi offset ile voltaj düşürmek sıcaklıkları bir nebze azaltsa da performansı ciddi noktada düşürdü. Özellikle -0.1 offset ile.

Özet:
    Manuel frekans + manuel voltaj = Daha düşük sıcaklık, daha düşük voltaj, daha yüksek performans.
    Auto frekans + pbo + auto volt=Daha yüksek sıcaklık, daha fazla voltaj, daha düşük performans.

Arkadaşlar durum böyle görünüyor. Ben pbo'nun faydalı olduğuna bir türlü ikna olamıyorum niyeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 28 Haziran 2020; 2:46:2 >

• Ducard kullanıcısına yanıt
    4.3 GHz yukte 1.192 yapmış işlemcin

Bu konuda herkes ikna olmuyor pbo nun daha faydalı olduğuna :)

4.3 GHz 1.206 benim işlemcide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Herkese merhaba r5 3600 ile enteresan değerler aldım. Büyük bir ihtimal sağlam bir çip denk geldi. Manuel volt ve frekans ayarları vs auto ayarlar, - offset voltu karşılaştıran cinebench testlerini paylaşıcam.

Öncelikle cpb kapalı + pbo kapalı + auto volt @3.6 ghz cinebench puanı ; (oldukça düşük)

@4.2 ghz 1.136 volt (3709 puan)

@4.3 ghz 1.2125 volt (evet bu volt ile bu frekansı sorunsuz çalıştırdı, cinebenchi geçti.) (3792 puan)

Anakarttan -offset mod ile voltaj düşürerek sıcaklıkların ve performansın düşüp düşmediğini görmek için öncelikle all auto ayarlarla başladım.(Cpb + Pbo ikisi de açık) (3526 puan)

Şimdi sıra geldi biraz volt düşürmeye. -0.05 offset ile başlayalım. (3548 puan)

Voltu biraz daha düşürelim -0.07 offset (3522 puan)

-0.1 offset volt (3297 puan) rezalet

Evet görüldüğü gibi offset ile voltaj düşürmek sıcaklıkları bir nebze azaltsa da performansı ciddi noktada düşürdü. Özellikle -0.1 offset ile.

Özet:
    Manuel frekans + manuel voltaj = Daha düşük sıcaklık, daha düşük voltaj, daha yüksek performans.
    Auto frekans + pbo + auto volt=Daha yüksek sıcaklık, daha fazla voltaj, daha düşük performans.

Arkadaşlar durum böyle görünüyor. Ben pbo'nun faydalı olduğuna bir türlü ikna olamıyorum niyeyse
    hacım ort slikon gelmiş sana sağlam değil

4.4 1.2v ile
    4.2 1.1v 1.080 iel r20 testlerini aida 64 testlerini geciyo ve bu degerlerden daha dusuk kullananalarda gordum 1.250 de 4.5 kullananda var

• 3600XTnin geekbench skorları düştü internete. Ben de geekbench indirip koştum, ilk sayfada skorları görebilirsiniz.
    Siz de koşabilirsiniz, yüksek ihtimalle multicoreda aynı yada daha fazla skor alacaksınız. Singleda ise 4.63 boost ettiği için skorlar biraz düşük kalıyor.
  • @clarq26 daha yüksek değerleri henüz denemedim hocam Yarın gündüz gözüyle tekrar bi kurcalarım
  • quote:

@clarq26 daha yüksek değerleri henüz denemedim hocam Yarın gündüz gözüyle tekrar bi kurcalarım
    bende 1.275e kadar denedım 4.5 yemedi
    ama 4.4 için 1.2 1.185 biel stabil oldu bende 2060 ekran kartı oldugu için oyunlarda bol bol yetiyo 4.2 en dusuk degeri yakalamaya calısıyom 5 kere ard arda test ettim r20 ile

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

1.225 cpu
    1.1 soc
    4.4ghz sonuçlar bu şekilde
    ram 3200 mhz sıcaklıklar test sırasında max 70i gördü.Prime95te 90 küsür.herhangi bi mavi ekran vs almadım.
    4.5 ghz için biraz voltaj arttırmam gerekiyor aynı voltajda cinebenchten geçiyor ama prime95te çakılıyor.

• Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    4.5ghzte cinebenchten kaç alıyor?

• İsteyen varsa elimde 2019SUS var sıfır kutusunda dükkanımdan bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 28 Haziran 2020; 11:28:21 >
  • Geçen hafta hepsiburada dan aldim serisine bakmadım ama 1.12 volt ile 4.2 ghz stabil şekilde kullanıyorum stok soğutucu ile. Cinebech r20 de 3855 puan alıyor aida64 da 70 dereceyi geçmiyor prime95 testlerini geçti. Oyunlarda ortalama 55 derecelerde masaüstünde 42 derecede. Bu düşük voltun zararı olurmu ? Islemcinin sürekli 4.2 de olması zararlı mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: umitslam

Geçen hafta hepsiburada dan aldim serisine bakmadım ama 1.12 volt ile 4.2 ghz stabil şekilde kullanıyorum stok soğutucu ile. Cinebech r20 de 3855 puan alıyor aida64 da 70 dereceyi geçmiyor prime95 testlerini geçti. Oyunlarda ortalama 55 derecelerde masaüstünde 42 derecede. Bu düşük voltun zararı olurmu ? Islemcinin sürekli 4.2 de olması zararlı mıdır?
    o nasil bir stok sogutucudur onu da mi guncellediler yoksa. yada dusuk voltajin etkisi midir.

• Benim işlemci de 2019sut galiba tam hatırlamıyorum şimdi. Amazondan aldım ithalatçı garantili geldi. Yeni seri işlemci mi bu?

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.