Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güç yönetimi AMD balanced islemci ek ayarları min işlemci kullanımı yüzde 10 yap biosda Cool n quiet enable cbp enable kalsın ryzen master ile bak işlemci çekirdeklerinin çoğu uykuda kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 28 Haziran 2020; 19:8:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    dediklerini yaptım reyzen masterda uykuda görünüyor ama HWMonitör AIDA v.s. hicbirinde uykuda değil 1.12 V 4.2 GHZ 28 Watt güç çekiyor işlemci sürekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitslam -- 28 Haziran 2020; 19:15:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jericho11

1.225 cpu
    1.1 soc
    4.4ghz sonuçlar bu şekilde
    ram 3200 mhz sıcaklıklar test sırasında max 70i gördü.Prime95te 90 küsür.herhangi bi mavi ekran vs almadım.
    4.5 ghz için biraz voltaj arttırmam gerekiyor aynı voltajda cinebenchten geçiyor ama prime95te çakılıyor.
    4,4 ghz'de P95 ile yaptığınız testte çekirdeklerden kapanan olmadı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam iade yolunu deneyebilirsiniz tabiki.
    Ama ayni seride farklı sıcaklıklar olması normalmiş.
    Der8auer 9900k lar için incelemişti. Linki surda:
    der8aueryoutube
    i9-10900K: Temperature-Analysis and comparison of 30 CPUs
    https://www.youtube.com/watch?v=k8II0NoI6cc&feature=youtu.be

• umitslam U kullanıcısına yanıt
    Hwinfo64 doğru gösterir. Hwmonitor çok güvenilir bir program değil.

• Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    4.5ghzde aldığınız cinebench sonucu normal. Prime95 geçmeye kasmayın derim. Günlük kullanımda sıkıntı yaşarsanız gerilim arttırırsınız yada frekans düşersiniz.
    Intel de işlemcilerinde avx kullanılırsa boost frekansını düşürüyor. Aynı mantık.

• Amazondan alacağım, 1325 liraya ryzen 5 3600, amazon satıcı axsess 75 tl çip para ile uyguna gelecek müşteri hizmetleri ile görüştüm oyun kodu yokmuş ama 1250 lira gelmiş olacak, bende ki 3600x'i iade edeceğim umarım yeni ürün denk gelir amazondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALt4iR -- 28 Haziran 2020; 22:13:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3CA67B32

Bu mesaj silindi.
    Hocam biraz okudum da yaşadıklarınıza benzer bir durum yaşadım ben de işlemciyi garantiye göndereceğim önceki sayfalarda yazmıştım. Ben bu sıcaklıkları normal kabul edemiyorum, stok soğutucu da olsa stress testinde 95 dereceleri geçiyor oyun oynarken 92-93 derece işlemci. Sizin işlemci hangi seri acaba benimki BF2013SUS.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Hwinfo64 doğru gösterir. Hwmonitor çok güvenilir bir program değil.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Burada hangi cpu hızı gerçeği gösteriyor şimdi :)
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt
    Bence iyi çözüm üretmişsiniz. Şansınız yaver giderse siz de 4.4ghzliler arasında yerinizi alırsınız

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Effective yazanlar. Siz 4.2ghze ayarlamışsınız ama işlemci baya yatıyormuş ekran görüntüsü aldığınızda

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Effective yazanlar. Siz 4.2ghze ayarlamışsınız ama işlemci baya yatıyormuş ekran görüntüsü aldığınızda
    eskiden görev yöneticisinde hız boşta iken düşerdi aıda64 de de öyle. Peki anlık güç tüketimi boşta 28 watt diyor HWinfo64 te. bu effective deki hızlarla 28watt nasıl oluyor anlamadım

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle olur düşmeyen sıcaklık ilk hedefim ayar oldum ona zaten, güzel yeni üründe gelip güzel oc olursa tadından yenmez
    ürün iadesi tamamlanmadan kutuyu açmayacağım. Pazartesi ürün kargolanır salı elime ulaşır, amazonun en sevdiğim yanı çok hızlı gelmesi daha iki gün kargo beklediğim ürün olmadı, amazon satıcı olduğu alışverişlerde, iade işlerinin tamamlanması falan çarşamba perşembeyi bulur diye tahmin ediyorum. O zaman oynarım artık ayarlar ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALt4iR -- 28 Haziran 2020; 22:50:1 >
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt
    2019sut kodu diye hatırlıyorum ben dün geldi işlemcim ama ithalatçı firma faturalı geldi haberiniz olsun. Amazon problem olunca bizimle irtibata geçin sıkıntı olmaz aklınızda soru işareti varsa iade edebilirsiniz dedi
    Internette hızlıca baktım 21watt civarıymış.
    Ben de baktım şimdi hwinfo64te 22 25 arası geziniyor

• ben 1.215 te 4.5 kullanıyorum :)
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Kaç volt ve ghz de kullanıyorsunuz

• efektif hız saati diye bir şey yok, o hwinfo yazılımcısının kafasına göre ürettiği bir değer

o an çekirdek yüzde kaç kullanılıyorsa o yüzde ile çarpıp bir hız sunuyor, yani aslında uydurma bir değer

örneğin çekirdek %50 kullanılıyorsa 4 ghz işlemcin varsa 2 ghz yazar vs

bir zamanlar redditte de infiale yol açmıştı, işlemcim aslında 4 ghz çalişmiyor mu nasıl olur nasılllll diye xd epey açıklama yapılması gerekmişti
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.