Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ryzen master deneme yapmak için aslında. Orada yakaladığımız değeri en son biosa girip sabitliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Suan biostayim. Cpb disabled konumda onu ellememe gerek var mi yoksa core ratio ve voltage’in auto olmasi yeterli mi?

• xmhkceza X kullanıcısına yanıt
    Cpb disabled kalabilir. Bildiğim kadarıyla ryzen masteri etkilemiyor o. Bu şekilde sabit 3.6ghz olarak açılır sonra ryzen Masterdan istediğin ayarları yapabilirsin.

• Bios'tan değerleri auto'ya aldıktan sonra ryzen master üzerinden tekrar 4.2 ghz 1.3v olaraka ayarladım. Bu sefer c20 testini tamamladı. Puan 3624. Max sıcaklık 84 derece gördü. Normalde bu sıcaklığa ulaşmıyordum. Stok fan kullanıyorum. Önerebileceğin bir ayar var mıdır hocam değerleri yorumlayarak? Normalde 3.9ghz 1.1v kullanıyordum.
    Sonuc dusuk 4.3ghz icin.

4.2ghz 1.1v ile dener misiniz? Eğer test koşmazsa 1.15, onda olmazsa 1.2v deneyebilirsiniz sabit 4.2ghzde. Sonucu da yazar mısınız?

Testi 4.2 ghz 1.3v ile yaptım hocam. 4.3ghz değil.
    Kusura bakma hocam, 4.2ghz 1.2v dener misin?

• bluelife27 kullanıcısına yanıt
    Yabancı testlerde fark oluştuğunu görmüştüm hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam ryzen master testinden gecti 1.2v 4.2 ancak cinebench yine hata verdi testin ortasinda. Ne yapmak lazim?
    OCCT'de hata verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmhkceza -- 8 Temmuz 2020; 14:29:19 >
  • 2012sus ve 2013sus arasında fark var mı ? 2010sus bulamadım, 2012 veya 2013suslu gelecek, düne göre 100 Tl zamlı siparişi verdik bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predator536 -- 8 Temmuz 2020; 14:31:49 >
    1.2v 4.1ghz olursa eğer 1.1v 4.1ghz. Hangisi stabilse orda kalırsınız.

1.2v 4.1ghz olmazsa 1.2v 4ghz. 1.2v 4ghz olursa 1.1v ile 4ghz deneyin. Hangisi atabilse orda kalırsınız. Cinebench sonucunu da yazarsanız karsilastirabiliriz

• 2019 sut mu 2010 2012 2013 sus mu beyler sizce?

1.2v 4.1 ghz c20 sonucu 3599 puan, ort. sıcaklık 70 derece.
    1.15v 4.1 ghz c20 sonucu 3539 puan, ort sıcaklık 70 derece.
    1.1v alınca ryzen master testinden geçti ancak c20 testi sırasında pc restart attı.
    Hocam bu arada benim işlemci 2016SUT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmhkceza -- 8 Temmuz 2020; 14:54:0 >
    1.25v ile 4.1ghz dener misiniz hocam? Skor yükselecek mi bir bakın.
    Yükselmezse 1.2v 4.2ghzde kullanmaya devam edebilirsiniz
  • Performans da Yüzde 5 10 kayıpla soğuk bir sistem için voltaj ve ghz olarak öneriniz varmı. İtx ile stres test ile 100 leri buluyor.

• refsak kullanıcısına yanıt
    1.2v 4.2ghz şu an ortak buluşulan değerler. Hem performans daha yüksek stoğa göre hem de serin. Eğer yeni seri işlemciniz varsa tabi
  • 1.22v 4.1ghz 3462 puan max sıcaklık 77 derece.
    1.2v 4.1 ghz 3555 puan max sıcaklık 75 derece.
    Az önce yaptığımda daha yüksek sonuç vermişti. Böyle değişken olması normal mi?
  • Geçen hafta aldım ama şimdi işlemciyi monte ettim geri Sökmem gerekecek bakmam için. Farz edelim eski seri ne yapmak gerekir.

3.9.ghz 1.125 versem ne kadar etkiler sizce oyunlarda.

Msi kendi programında silent modda 2200 hz 0.9 küsür voltajla bile 55 60 derece valla.

• refsak kullanıcısına yanıt
    Valla benimkisi 2016 ama 4.2ghz 1.2v'da takılıyor. Ya benim şansıma böyle geldi yada genelleme yapmak doğru değil.
    Biostan 1.2v 4.1ghze sabitleyebilirsiniz. Bilgisayar açıldığında arka planda kosan programları kapatıp tekrar cinebench koşun. 3600 civarı alırsanız bu şekilde devam edersiniz.

Ilerde oyunlarda sebepsiz kapanma masaüstüne atma, mavi ekran reset vs alırsanız frekansı daha da düşürmek gerekir

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.