Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok teşekkürler ilgin için.
  • xmhkceza X kullanıcısına yanıt
    Takılıyordan kastın cinebencmark tamı yoksa alır almaz mı sistemi kararsızlaşıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuqwert7878

Kasa airhawk duo
    Asus 450 tuf pro
    2x8 dual hyperx preodetor 3200mhz
    Gxt1660 6gb ventus gdrr5

Ryzen3600 2013SUS ile katıldım aranıza malesef stock soğutucu ile kullanmak zorundayım 5-6 ay önerebilceğiniz bi ayar varmıdır soğuk ve performanslı şekilde stock Soğutucu olduğu için çok zorlayamam muhtemelen
    2013sus var 4.2 ile 1.1 dene r20 testi at sorun yaratmassa aida64 ile 30 dk kararlılık testi uygula ondada sorun cıkmassa o ayarda kulan
  • refsak kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda etkisi olmaz diyebiliriz bu değerler için.

1- amd chipset driverlarini kurun
    2- windowstan güç ayarlarından ryzen balanced se cin
    3- biostan cool and quiet enable global c states enable yapın.

Bunlarla idle sicakliklariniz düşer

• refsak kullanıcısına yanıt
    C20 test esnasında hata veriyor, ayrıca OCCT testinde 1. dakikada baya hata tespit edildi.
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada biostan voltaj sabitlerken sadece cpu core voltage kisminda oynama yapiyoruz degil mi? Bircok secenek var override’a alip yapmak dogru olan sanirim.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• xmhkceza X kullanıcısına yanıt
    Override seçeceksiniz hocam. Ondan sonra mevcut voltajınızı göreceksiniz. Onu 1.2v ile değiştirin eğer aynı sayfada yukarıda işlemci frekansını da degistirdiyseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Oyunlarda etkisi olmaz diyebiliriz bu değerler için.

1- amd chipset driverlarini kurun
    2- windowstan güç ayarlarından ryzen balanced se cin

Bunlarla idle sicakliklariniz düşer

acılımı ne işe yaradıgını acıklarmısın hocam bilmediğimden soruyorum
  • İkiside 64 bit işlemciler için güç tüketimi azaltma optimasyonudur bios da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

İkiside 64 bit işlemciler için güç tüketimi azaltma optimasyonudur bios da
    ben suanda 1.2v ile 4.4 kullanıyorum o secekleri kapatmamamın bana faydası varmıdır hocam işlemci hızından değişiklik yapmıyor dimi mugen5 rev.b sogutucum var kapatsam getirisi varmıdır performasnı etkilemeden ?
  • Örneğin kapatıp full yükte c20 de 4000 alırken güç korumaları açıkken 3970 alırsın bunun için ekstra yıpratmaya gerek yok açık kalsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool and quiet frekans ve voltaj düşümü yapıyor işlemci boştayken.
    C states de işlemci boştayken iş yapmayan çekirdekleri uykuya alıyor.

Toplamda hem güç tüketimi hem de sıcaklıklar düşüyor. Overclockta instabilite yaratabiliyor o sebeple sistemi zorlayanlar için disable tavsiye ediliyor.
    Yok sıcaklıklar düşsün fan sessizlessin derseniz enable

• Geçen gün SUT2019 kodlu bir 3600 OC'ledim. Stok soğutucuyla 1 CCX 4,25 diğer CCX 4,3 Ghz olarak 1,1v ile çeşitli stress testlerde maksimum 89 derece olacak şekilde(ortam sıcaklığı 24 dereceydi) overclock ettim. Kısa vadeli çeşitli stress testlerden geçti. MSI anakartlarda CCX OC özelliği de gelmiş ucuz bir anakart olmasına rağmen BIOS'ta bu özelliği görmek hoşuma gitti. Oldukça başarılı. İyi bir soğutucu, anakart ve iyi üretim bir silikonlar 4,5 ve hatta 4,6 bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Temmuz 2020; 15:58:14 >
  • 2001 sut siparişi verdim eski seriyse almayacağım.
    Yanıtlarmısınız.

• Del Murder kullanıcısına yanıt
    Yeni seri fakat kritik. 2007 2009 sonrası almaya çalışın derim.
    En eski gördüğüm iyi olan 1947pgs var.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam Msı Tomahawk Max kullanıcısıyım. Daha işlemci elime geçmedi ama oc yaparken ccx ayarlarını vs. nasıl önerirsiniz?

• bir şey soracağım, işlemciyi aldığımdan beri 4400de kullanıyorum.

sizce sadece oyun için 4200 ile 4400 arasında büyük fark yaşanır mı ? ona göre 4200e düşürmeyi düşünüyorum biraz sıcaklıklar düşsün diye.
  • 1.1v ile 4.2ghz kullanıyorum şuan için gayet güzel bir problem yok. boştaki sıcaklık 39-41 derece arasında yük altında ise 55-58 derece arasında. Daha üst frekanslara çıkmamı önerir misiniz kullanan arkadaşlar büyük bir fark yaşıyor mu acaba ?
  • designr kullanıcısına yanıt
    ramleriniz cl16 3800 ise düşüs olur. ramleriniz stabil çalısmayada bilir.
    cl16 3600 de ise düşürebilirsiniz. çok fazla bir kaybınız olmaz. tabi yüksek fps li oyunlar oynamıyorsanız.
  • designr kullanıcısına yanıt
    bu sorunun cevabı ekran kartınızın modelinde yatıyor hocam. üst düzey bir kartınız yoksa 3600 4.2'de de 4.5'de de her türlü besliyor zaten. Dün gece RX580 ekran kartının takılı olduğunu sistemde size yardımcı olabilecek bir video hazırlamıştım. FPS'de bir değişim olmamıştı. Aşağıya linkini bırakıyorum.

2013SUS kodlu 3600 için Red Read Redemption 2'de Stok, 1.125v 4.2GHz, 1.2v 4.2GHz, 1.2v 4.3GHz, 1.2v 4.4GHz ve 1.3v 4.5GHz sıcaklık karşılaştırmasına dair bir video;

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.