Şimdi Ara

Yeni Şafak: Faizler düştüğü için artık üniversiteliler ev alabiliyor (YUH!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
8.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faizlerin yüzde 1’in altına düşürülmesi öğrenci velilerini harekete geçirdi. Öğrencinin 4 yıl boyunca ödeyeceği toplam kira tutarını hesaplayan aileler, kiralamak yerine bazı şehirlerde ev satın almayı tercih etti.

Emlak danışmanları öğrencilerin en çok bin lira ile bin 500 liralık konutları kiralama eğiliminde olduğunu belirtiyor. Bu durumda 500 bin TL’ye kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık yüzde 0.99’a düşmesiyle birlikte öğrenciler için kiralama yerine satın alma ciddi bir alternatif haline geliyor. Biz de bu hafta bu konunun öğrenci ve velilerde yansımasının nasıl olduğunu sorduk. Masar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Ghassan Altınawı, hesabını iyi yapan velilerin çocuklarına ev kiralamak yerine ev satın aldığını söyledi.

Altınawı, “4 yıllık lisans eğitimi boyunca ödenen kira tutarı, 80 bin TL’yi buluyor. (YALANA BAK YALANA) Oysa yüzde 0,99 faiz oranıyla, uzun vadelerle ödeme yaparak kira tutarında taksitlerle konut satın almak mümkün. Üniversite öğrencileri için ev kirası derdi sona erdi, ev satın alma dönemi başladı. Biz de öğrencilerin ağırlık kazandığı şehirlerden biri olan Düzce’de inşa ettiğimiz Masar Tower projesi aracılığıyla aileleri kira derdinden kurtararak, kolaylıkla ev sahibi yapmayı hedefledik” dedi.

172 BİN LİRAYA 1+1 ALINABİLİYOR (ay ne kadar da ucuzmuş ya hemen ev alalım. YUH GERÇEKTEN)
    Evin alım kararında en etkili unsur fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Altınawı, Düzce projesinde ev fiyatlarının 172 bin liradan başladığını söyledi. Proje, 13 kat, 2 blokta toplam 228 adet daire ve 16 ticari alandan oluşuyor. Her katta 19 dairenin bulunduğu sitede, 1+1 dairelerin metrekare aralıkları, 63 ile 67 metrekare aralığında değişiyor. 2+1 daireler ise 91 metrekare ölçüsünde.

4 yıllık üniversite boyunca ödenen masraf 500 tl kira x 12 ay x 4 yıl = 24 bin lira anca ediyor. Yalancılar 80 bin lira ediyor yazmış. SİZİN ENES TALHA VE SÜMEYYELERİNİZ LÜKS VİLLALARDA KALDIĞI İÇİN HERKESİ ÖYLE SANIYOR OLABİLİR MİSİNİZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Civitas Terrana -- 7 Eylül 2019; 18:18:46 >

• O zaman kyklari kapatalim
  • Yurt masraflarından bihaber herhalde?
  • Ben mutmain oldum açıkçası.
  • Yeni öğrencilere ev satılır. 3+1 160 metrekare. Konum güzel. Fiyat 199.999.00 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

Yeni öğrencilere ev satılır. 3+1 160 metrekare. Konum güzel. Fiyat 199.999.00 TL.
  • Bilgiler eksik diye niye gülüyon. Tamam ayrıntı vereyim. 20 metre yakında her yere ulaşım sağlayacağınız otobüs durağı var. 500 metre uzaklıkta metro. Kuzey cepe ve gayet serin. Komşular girene çıkana karışmazlar :) tam öğrenci evi.
  • nasil da yalan atiyorlar.
  • Hesabini iyi yapan ailelerin cocuklari diyor okuduysaniz, orada bahsettigi hesap siyasi hesap iste, yanlayana ev kolay arabayi belediye veriyo zaten
  • Haberde yanlışlık yok. Yurda 1800-2300 lira (İstanbul) vereceğine 4 yıl eve veriyor aileler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 7 Eylül 2019; 21:40:55 >
  • Bulunduğum devlet yurduna %30 un üzerinde zam geldi.
    Okuldaki yemek fiyatına dönem içerisinde %37.5 zam geldi.
    Ama enflasyon 14 yersen.

Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 8 Eylül 2019; 13:28:44 >
  • Resim atmışlar kız en üstteki kattan poz veriyor.

Lavuklara bak ahırdan bozma giriş kat daire 150.000 TL ise en üstteki 550.000TL eder be!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Eylül 2019; 22:20:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Haberde yanlışlık yok. Yurda 1800-2300 lira (İstanbul) vereceğine 4 yıl eve veriyor aileler.
    İstanbul’da özel yurtlar aylık 900-1200 TL arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

İstanbul’da özel yurtlar aylık 900-1200 TL arası.

Alıntıları Göster
    Neresi kanka ben de kalayım beşiktastayim.
  • At yalanı seveyim inananı
  • 16 yıldır çalışıyorum ben alamadım
  • Halen bu paçavrayı okuyan var mı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.