Şimdi Ara

Yeni Şafak: Faizler düştüğü için artık üniversiteliler ev alabiliyor (YUH!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
8.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Safak bir gazete degildir, propaganda ajansidir. Dolayisiyla yazdiklari da buna uygun olacaktir.
  • Üniversitedeyken faizler daha düşüktü ama ne ev alması biz kirayı zor ödüyorduk. Makarna, melemen dönen evde ev alacak para ne arar
  • Buna inanacak kadar mal insan var mıdır merak ediyorum. Kim sadece okulu için hayatının çok kısa bir süresini geçireceği yerde kiralamam yerinr ev satın alır. Ayrıca şişirdikleri rakamlarla bile alınacak en ucuz evin fiyatı bu rakamın 2 katından fazlası ediyor. Böyle bir mallık örneği yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilip bilmeden sallıyorsunuz reis faizleri eksiye düşürdü hala konuşuyorsunuz 3. evimi almaya hazırlanıyorum üniversite öğrencisiyim
  • Rezilliklerle dolu şaka gibi bir ülkeyiz. Zaytung bile yazip cizdiklerinin gerçek olacağıni beklemezdi bu kadarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

nasil da yalan atiyorlar.
    İçerideki sayfalarda da Hayrettin Karaman ribanın neden haram olduğunu yazıyor :D

• bizde kardeşime ev kiralayacaktık aynı mantıkla baktık faizler çok düşük ev alalım dedik sonra baktık faizler harbiden düşük euro dolar falan yerinde dedik almışken 1 tane daha alalım 1 tanede araba aldık kenarda dursun diye . çok güzel oldu
  • Yeni Şafak: Faizler düştüğü için artık üniversiteliler ev alabiliyor (YUH!)

Evet ben de hesap yaptım. Bu adamın evleri 172bin tl den başlıyormuş. Devlet bankası olan Ziraat Bankasında açtım kredi hesabını. Yapılabilen en yüksek taksit sayısı olan 180ay seçtim(15 YIL). Taksit Tutarı:2.051,03 TL.

Öğrenciler 1000-1500 lük daireleri tercih ediyor diyor ama ben de diyorum ki 500TL den başlayan fiyatlarla daire kiralıyor.

500 TL kirayı 4 sene ödemek mi?
    2050 TL taksitle 15 yılda daire almak mı?

20 seneye yakın öğrencilik hayatım oldu. Özellikle üni.de zar zor ev kirasını öderken elimizdeki 3-5 kuruşu hangisine versek yaptığımız yemekle doyarız hesabı yapardık.

O zaman deseler "sen 500 kira verme de sana 2000 taksitle ev satalım"
    Onlara gün görmemiş küfürlerden bir demet sunardım.

Şimdi daha sakinim. Çoğu zaman kale almıyorum böyle saçmalıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 9 Eylül 2019; 11:58:49 >

• İyi dalga geçiyorlar lan valla

• gülüyoruz mülüyoruz da bunları ülkenin en az %20'si ciddiye alıyor.
  • Maltepe'de kiralar ortalama 2000 tl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    900-1200 mu herhalde 32 kişilik odalarda falan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyup mühendis olacağıma yenişafakta gazeteci olsaydım keşke. Nasıl bi maaş alıyo bunlar?

• Öğrenciyim , 4 senede tek başıma 50.000 lira kira vereceğim. 25ksını verdim kaldı 25k. 50.000 lira kira vermek yerine 100.000 liraya o evi alabilirdim. Kira çarpanı iyi bir lokasyondayım. 2 senede 30.000 lira para biriktirdim 4 senede 60.000 yapar. Hakikaten ev alabilirmişim.

• Cidden 4 senede, hatta hazırlıkla 5 sene dersek, 100.000 TL sırf kira verecek olanlar biliyorum. Daha diğer masrafları saymıyorum bile. Yani olabilitesi var, 1+0 / 1+1 alınabilir.

Bu kirayı verebilenler toplumun % kaçı asıl kaçırılan nokta o. Evet, bu kirayı verebilenler var ama veremeyenler çok daha fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TMoE

Cidden 4 senede, hatta hazırlıkla 5 sene dersek, 100.000 TL sırf kira verecek olanlar biliyorum. Daha diğer masrafları saymıyorum bile. Yani olabilitesi var, 1+0 / 1+1 alınabilir.

Bu kirayı verebilenler toplumun % kaçı asıl kaçırılan nokta o. Evet, bu kirayı verebilenler var ama veremeyenler çok daha fazla.
    Benim çevremde bunu yapan çok kişi vardı. Olmayacak birşey değil ama bizim toplum mantıklı yatırım yapabilecek seviyede henüz değil. Anlamadıkları içinde tepki gösteriyorlar.

• Evet, böyle aileler var ama yüzbinlerce öğrenciden 50-100 öğrenci belki anca.
  • Allah'tan korkmuyorlar. O yüzden takmayın kafanıza. Zaten bu kanalları Z kuşağı ve Alfa kuşağı ciddiye alıp izlemiyor bile. X ve Y kuşağında da biraz beynini kullanan adamlar yalancı olduklarını hemen anlıyor.
  • Yok ama adamların her dediğine inanan belli bir kitle var. O yüzden hiç şaşırmadım.
  • Bunu diyen de sözde dindar gazete. Faizin haram olduğunu söylemesi gerekirken faizin düştüğünü övüp haber yapıyor dangalaklar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.