Şimdi Ara

Yeni Sata Hdd Aldım Pc Sürekli Kilitlenmeye Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5-6 kez kilitlendikten sonra mavi ekran çıkıyor.Hdd sata2 anakartımın sata2 desteği yok galiba ama sorun çıkartmaz dediler.Acaba bu yüzden mi yapıyor?Acil yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar

• bad sector vardır. kitlenir mavi ekran verir.
    kitlenince kasadan tık tık tık diye tıkırtılar gelir.

hdtune ile kısmende olsa badsectorleri görürsün. hdtune health bölümünde rellocated sector 5 diye geçer kendileri sarı veya kırmızı ise arızalıdır. olmadı yine hdtune scan ile önce bi hızlı tarama yapın kitlenme olmazsa yavaş tarama ile taratın sorun ortaya çıkacaktır.
  • Tarattırdım temiz çıktı

Edit:Healt bölümü de bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OfHell -- 14 Şubat 2010; 19:13:47 >
  • kabloyu değiştirin hdd ile anakart arasındaki...
  • Az önce windowsu açmayı denedim açıldı yeniden başlattım açılmadı hdd hata verdi bir açılıyor bir açılmıyor.Sata kablosunu değiştirdim şimdi oldu.Umarım düzelmiştir.
  • çıkan mavi ekranda hatanın ne olduğu yazar zaten. mavi ekranda yazan hatayı google da aratırsan sorununu bulursun.
  • sistem açlısınca f8 e aralıklarla basın oradan sistem hatasında otomatik baslatma secenegini devre dısı bırakın... ve mavi ekrandaki kodu buraya ekleyin...
  • stop:0x000000F4 (0x0000003,0x898c3020,0x898c3194,0x805FA7A8)

Mavi ekrandaki kod bu.

Şimdi söyle söyliyeyim bazen sorunsuz bir şekilde açılıyor bilgisayar hiçbir sorun çıkartmıyor.Bazen ise biosda diski görmüyor açılışta please instert diye başlayan uzunca bir yazı var o hatayı veriyor.

Edit:Bir şey daha ekliyeyim hdd'nin üzerinde jumper takılı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OfHell -- 15 Şubat 2010; 14:18:23 >
  • Çoğunlukla mavi ekran hataları RAM (bellek)'den kaynaklanır.bu zamanlarda raminizdede bir değişikige gittiniz mi?
  • Hayır 1 senedir aynı rami kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.