Şimdi Ara

YENİ SEAT TOLEDO KULLANICI YORUMLARI (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.669
Cevap
45
Favori
402.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    blackwolves reno ucan araba yapmis desem ... sonucta reno ucan araba yapsa nolcak diceksin he ;) saka maka artik cok berbat arabalar yok piyasada var tabi ama zaten dunya genelinde rehabet gormuyolar bazi arac markalari turkiye ve turkiye benzeri ulkeler olmasa ayakta duramaz markalari sayip kimseyi gucendirmek istemem ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga3461

Öncelikle Herkese Merhaba.. 11 Ekim itibari ile bende uzun araştırmalar sonucunda 1.2 tsi style paket capuccino bej renginde toledo aracımı aldım. ve hemen ertesi gün 1 haftalık tatile çıktım. 18 ekimde tatilden döndüğümde araç 3500 km yol yapmıştı. bu süreçte aracın yakıt tüketimi ile ilgili diyebileceğim fabrikasyon verisi olan 4.9 litrenin altına bile düşürebildim. sabit hızda 90-100 arası seyrettim arabada 2 kişiydik ve yakıt tüketimini 4.7 litreye kadar düşürdüm. dolayısıyla araç çok hız yapmadığınız sürece yakıt tüketimi olarak tatmin ediyor. diğer özelliklerden bahsedecek olursak özellikle lansman rengi capucino bej araca çok yakışıyor. en çok hoşuma giden ise trafiğe çıktığınızda sizin kullandığınız aracın aynısına pek rastlayamamanız. bir sürü bmw, mercedes var ama bir toledo daha göremiyorsunuz. yaklaşık 20 günde sadece 1 kere istanbul temde bir toledoya daha rastladım yolda. :) bence bu güzel birşey.. araç fazla olmadığından trafikte veya bir yerde durduğunuzda ilgi de çekiyorsunuz. onun dışında ben toledoyu test etmeden aldım, onun yerine gidip jettayı test ettim 1.2 motorla. jetta 1300 kg, toledo 1150 kg. jettayı hayli hayli götüren motor toledoyu da götürür dedim ve aldım pişman değilim ve kim ne derse desin jetta veya farklı bir vw grubu aracı kullanmaktan farksız toledo style paketi kullanmak. skoda rapid mi seat toledo mu diye soranlara şöyle söyleyeyim: 1) skoda rapid ambition paket, toledo style dan daha boş ve daha pahalı. 2)yanlışım varsa düzeltin ama skoda rapid ile ilgili bir sorunda skodanın servisi gelir bakar, seat toledo ile ilgili bir sorunda vw servisi gelir bakar. örneğin istanbulda skodayı yüce auto getirir, ama seatı doğuş oto getirir ve gelecek olan servis vw servisidir. bunu skodayı kötülemek amaçlı değil seat ın vw grubuna skoda dan daha yakın olduğunu belirtmek için söylüyorum ki bence bir avantaj.

Bunların dışında sorusu olan arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca az sayıda seat toledo kullanıcısı olsak ta bir seat toledocular kulübü kurmak isterim.

aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.tüketim değerleriniz harkulade sakin kullanımda gerçekten fabrika verilerine yakın değerler elde etmek hiçde zor değil.YENİ TOLEDO KULÜBÜ adı altında kurulabilecek bir kulübe herzaman destek vereceğimi bende taahhüt ediyorum.yalnız forum kullanımından pc den iyi anlayan özelliklede zamanı olan biri olursa daha iyi olur.

• blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    blackwolves reno ucan araba yapmis desem ... sonucta reno ucan araba yapsa nolcak diceksin he ;) saka maka artik cok berbat arabalar yok piyasada var tabi ama zaten dunya genelinde rehabet gormuyolar bazi arac markalari turkiye ve turkiye benzeri ulkeler olmasa ayakta duramaz markalari sayip kimseyi gucendirmek istemem ...

• quote:

Orijinalden alıntı: 23JAN23

yok usta o kadarda değil yalnız burda amacım renoyu kötülemek değil her malın bir alıcısı kullanıcısı vardır ki zaten reno özellikle dizel motorlarda kendini ispatlamış bir marka asla kötüleyemem ama gerek malzeme kalitesi gerek dayanıklılık gerekse marka imajı açısından fransız arabaları hiç bir zaman bir alman arabasının kalitesinde olmayacaktır o değeri görmeyecektir.

emin ol saka takiliyorum ... alman araba konusunda cok cok haklisin hemde

• aga3461 A kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz.Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileklerimle keyifli sürüşler dilerim.Dilinden anladıktan sonra motor gerçekten ekonomik fabrika verilerini rahatlıkla yakalıyorsunuz şehiriçi ve şehirdışında farketmiyor,4000 km yi tamamladım bende tüketim dahada azaldı en son şehirler arası 5,1 i yakaladım,şehiriçide 6,7 lerden 6,2 ye inmiş durumda.

Burada fırsat buldukça paylaşım yapmaya çalışıyorum,seat toledo kulübü olursa oraya da katkıda bulunmaya çalışırım.

Herkese iyi akşamlar...
  • Seat ve VW bayilerindeki satış temsilcileri aslında birer Stok yöneticisi...
    Yani satış için bir çaba sarfetmelerine gerek yok çünkü zaten talep haddinden fazla..
    Bu nedenle satış temsilcileri aslında stok yönetiyor , bu nedenle şeyi şeyine denk trampet çalıyor kimseyi umursamıyor adamlar...

Toledo nun en büyük ayıbı bana göre arka cam kumandalarının sürücü tarafından kumanda edilememesi.. Bu eksiklik felan değil resmen tüketiciye yapılan bir ayıptır...
    301 ve C-Ellysee nin cam kumanda düğmelerinin vites çevresine serpiştirilmesi için mırın kırın edip onlara ayıp etmişiz Toledoyu görünce...

Aynı durum Rapid içinde geçerliydi ancak son gelen paketlerde Sürücü tarafında dört camın da kontrol edilebilecek şekilde bir iyileştirme yapıldığı gözükmekte...
    Toledo içinde bu iyileştirme 2014 te yapılacaktır sanırım... Ama ilk parti Toledo alanlara gerçekten büyük ayıp yapıldı....

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Seat ve VW bayilerindeki satış temsilcileri aslında birer Stok yöneticisi...
    Yani satış için bir çaba sarfetmelerine gerek yok çünkü zaten talep haddinden fazla..
    Bu nedenle satış temsilcileri aslında stok yönetiyor , bu nedenle şeyi şeyine denk trampet çalıyor kimseyi umursamıyor adamlar...

Toledo nun en büyük ayıbı bana göre arka cam kumandalarının sürücü tarafından kumanda edilememesi.. Bu eksiklik felan değil resmen tüketiciye yapılan bir ayıptır...
    301 ve C-Ellysee nin cam kumanda düğmelerinin vites çevresine serpiştirilmesi için mırın kırın edip onlara ayıp etmişiz Toledoyu görünce...

Aynı durum Rapid içinde geçerliydi ancak son gelen paketlerde Sürücü tarafında dört camın da kontrol edilebilecek şekilde bir iyileştirme yapıldığı gözükmekte...
    Toledo içinde bu iyileştirme 2014 te yapılacaktır sanırım... Ama ilk parti Toledo alanlara gerçekten büyük ayıp yapıldı....

bayilerin tavırları aynen dediğiniz gibi ama bazen istisnalarda çıkabiliyor dediğiniz gibi bizim arabayı aldığımız bayi çok ilgili sıcak kanlı personellerden oluşuyordu hatta öğleden sonra varmıştık aracı almaya uzak yoldan geldiğimiz için önce bizi yemek yemeye götürdüler sonra aracı teslim aldık.c e-ellysee-301 i bayide inceleyip test sürüşü yapmıştım cam kumandalarının haricinde bana göre olumsuz yönleri arka koltuk kafalıklarının sabit olması,direksiyon kumanda müzik sisteminin kumandası direksiyonda değil arkasında,arka cam kontrol düğmeleri kapı üzerinde değil orta konsolda,beni en çok şaşırtan şeyse test araçalrı dizeldi aracı çalıştırıyorsunuz hiçbir sıkıntı yok ses az fena değil ama klimayı çalıştırdığınız anda araç başka bir kimliğe bürünüyor ve tabir yerindeyse tam anlamıyla horluyor,motor sesi olduğu gibi kabinde ve çok rahatsız ediyor,yalıtımını toledo ile karşılaştırırsak toledo bir kaç tık daha üstte.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1

quote:

Orijinalden alıntı: sporcu23

Aracım clio hb night&day..
    Kalite açısından symbolle aynı değil, güvenlik açısından özellikle..
    Toledo'dan + olarak örneğin yarı deri koltuk ve ön konsol, yağmur ve far sensörü, hız sabitleyiciye ek olarak hız sınırlandırıcı var.

usta clio dediğin araç reno değilmi far sensörü olsa ne yazarki bende pejo 307 xt vardı yok yoktu ama sonuçta pejo idi.seatın motorunun üzerindeki vw ve audi amblemi yeter.

quote:

yok usta o kadarda değil yalnız burda amacım renoyu kötülemek değil her malın bir alıcısı kullanıcısı vardır ki zaten reno özellikle dizel motorlarda kendini ispatlamış bir marka asla kötüleyemem ama gerek malzeme kalitesi gerek dayanıklılık gerekse marka imajı açısından fransız arabaları hiç bir zaman bir alman arabasının kalitesinde olmayacaktır o değeri görmeyecektir.

Markanın ürettiği aracın kalitesi aslında hitap ettiği müşteriyle de alakalı sonuçta fiyat kalite satış rakamı dengelerini de sağlamak zorunda..
    Günümüzde firmalar artık birçok aracı birbirine benzer üretmekte. Hatta birçok parçayı aynı tedarikçiden temin ederek veya ortak üreterek geliştirerek maliyeti düşürüyorlar.
    Artık G. Kore firması bile ABD gibi bir yerde en iyi otomobil ünvanı alabiliyorsa eskisi gibi bu işi yaparsa almanlar yapar anlayışı bence tarihe karışmıştır.
    Sonuçta Seat Wv grubuna dahil oldu ve arkasındaki vw gücü ile öne çıkıyor. Avrupa'da satış durumu nası onu da bilmiyorum, Alman değil zaten İspanyol firması.. Tek başınayken firma olarak otomobil dünyasında yaptığı prestijli bir işi var mıydı tartışılır.
    Renault için ise hala aklınızda broadwaya göre değerlendirme yapıyorsanız yanılıyorsunuz. Sonuçta kaliteli motorlar üreten, nisssan hatta mercedesle bile ortaklığı olan formula da yarışabilen bir firma var artık. Ayrıca 8 model otomobili ile Euro ncap'te 5 yıldız alan ilk markaydı yanlış hatırlamıyorsam.
    Bense clionun toledodan üstün olduğunu iddia etmedim, zaten aracı beğendiğim için almayı düşündüğümü, sadece donanım veya boyut olarak bazı beklentilerimin olmasının doğal olduğunu söyledim. Yoksa Toledo daki standart esc bile vw grubu gibi donanım sunma konusunda cimri bir grup için iddialı bir durum bence..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackwolves1

quote:

Aracım clio hb night&day..
    Kalite açısından symbolle aynı değil, güvenlik açısından özellikle..
    Toledo'dan + olarak örneğin yarı deri koltuk ve ön konsol, yağmur ve far sensörü, hız sabitleyiciye ek olarak hız sınırlandırıcı var.

usta clio dediğin araç reno değilmi far sensörü olsa ne yazarki bende pejo 307 xt vardı yok yoktu ama sonuçta pejo idi.seatın motorunun üzerindeki vw ve audi amblemi yeter.

quote:

Markanın ürettiği aracın kalitesi aslında hitap ettiği müşteriyle de alakalı sonuçta fiyat kalite satış rakamı dengelerini de sağlamak zorunda..
    Günümüzde firmalar artık birçok aracı birbirine benzer üretmekte. Hatta birçok parçayı aynı tedarikçiden temin ederek veya ortak üreterek geliştirerek maliyeti düşürüyorlar.
    Artık G. Kore firması bile ABD gibi bir yerde en iyi otomobil ünvanı alabiliyorsa eskisi gibi bu işi yaparsa almanlar yapar anlayışı bence tarihe karışmıştır.
    Sonuçta Seat Wv grubuna dahil oldu ve arkasındaki vw gücü ile öne çıkıyor. Avrupa'da satış durumu nası onu da bilmiyorum, Alman değil zaten İspanyol firması.. Tek başınayken firma olarak otomobil dünyasında yaptığı prestijli bir işi var mıydı tartışılır.
    Renault için ise hala aklınızda broadwaya göre değerlendirme yapıyorsanız yanılıyorsunuz. Sonuçta kaliteli motorlar üreten, nisssan hatta mercedesle bile ortaklığı olan formula da yarışabilen bir firma var artık. Ayrıca 8 model otomobili ile Euro ncap'te 5 yıldız alan ilk markaydı yanlış hatırlamıyorsam.
    Bense clionun toledodan üstün olduğunu iddia etmedim, zaten aracı beğendiğim için almayı düşündüğümü, sadece donanım veya boyut olarak bazı beklentilerimin olmasının doğal olduğunu söyledim. Yoksa Toledo daki standart esc bile vw grubu gibi donanım sunma konusunda cimri bir grup için iddialı bir durum bence..

haklı olduğunuz noktalar var hocam yanlış anlaşılmasın üsttede söyledim markayı kötüleme gibi bir niyetim asla yok.ben daha genel baktım olaya reno sonuçta bir fransız arabası (reno,pejo,citroen) seatta tam alman olmasada alman menşeili(seat,vw,skoda,audi,mercedes,bmv) bugün fransız araçlarının hangisini gösterip alamanlar yapar ama tarihe karışır tezinizi destekler ben örnek vereyim passatla-latüde veya 501 mi yoksa 308 veya c4 golfü tarihe gömmüştür bmw,audi ve mercedesi hiç katmıyorum ,böyle söylersek biraz komik oluruz sadece espride değilse zaten gülünmez.euro ncap in kimn tekeilnde olduğunu herkes iyi bilir avrupalı araçlar için hizmet eder dacianında euro ncap testleride var hocam.çok satan iyidir mantığından artık kurtulmamız lazım reno bu ülkede gerçekten en çok satan arabadır ama bu çok kaliteli olduğu anlamını taşımaz zamanında kuş seriside çok sattı ama durum ortada.ne alırsanız alın içinize sinmeyen aracı almayın hocam sanırım bu toledoda içinize sinmemiş gibi görünüyor size tavsiyem linea lounge,c elize,ve cruze incelemenzi tavsiye ederim bu araçlar toledoya göre nisbeten daha geniş.

saygılar.

blackwolves1 kardesim cok hakli oldugun yonler var acikcasi ...tabikide bir marka bir arac cok satiyor diye en kalitelidir mantigi yanlistir her ulkenin belli ekonomik sartlari altinda bir takim firmalar daha fazla satar bu o araci iyi yapmaz ulke ulke bakicak olursak herhalde almanya ekonomisi kotu ulkedir gorusunde olan pek yoktur ordada deli gibi etraf mercedes bmw maseratti vw grubu araclariyla doludur ekinomisi iyi olan bi ulkede kabul goruyorsa ki zaten cogu kendi firmalari burda kalite devreye girer kaldiki bizim bu bahsettimiz araclar orta sinifa yakin insanlarin yani maddi olarak ;) yoksa zengin adamin dusuk butceli adamdan bi tane fazla kulagi yoktur ;) neyse dunya genelinede baktiginizda vw bu sinifta bariz ustunlugu vardir....ayrica kardesim walla bisi diyimmi c4 - golf kiyaslamasina ufak bi soylemim olcak yahu ;) acikca soluyorum az cok hepimiz aractan anlariz gerek dis gerek mekanik golf alicak gucum olsa alirim fakat vw alternatifini kendisi coktan yaratmis tartismasiz bence gerek siklik gerek se guvenilirlik anlaminda golf alternatifi YENI LEON dur...f/p anlamindada oledir ... ben polo dan inip tekrar dar araca binmek istemedigmden tabi kafamda leonu coktan elemistim...;)

• guzel kardeslerim bisi sorcam bu cam otomatlarinin yanindaki tus ne yahu ;) bu tus arkadasi benzettim de cikartamadim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 23JAN23

guzel kardeslerim bisi sorcam bu cam otomatlarinin yanindaki tus ne yahu ;) bu tus arkadasi benzettim de cikartamadim ;)

arka camları klitliyorsunuz üstad çocuklar açmasın diye :)
    tesekkurler kardo

• Slm arkadaşlar konuyu baştan taradım ama göremedim arka cam açma düğmelerinin önde olmaması konusunda çözüm üreten var mı. Birde bagaj havuzu alan var mı. Nereden aldınız uyyumu nasıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayres -- 1 Kasım 2013; 10:44:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayres

Slm arkadaşlar konuyu baştan taradım ama göremedim arka cam açma düğmelerinin önde olmaması konusunda çözüm üreten var mı. Birde bagaj havuzu alan var mı. Nereden aldınız uyyumu nasıl.

aracınız hayırlu uğurlu olsun.

bagaj havuzu konusu ilk defa açılıyor sanırım burda daha bagaj havuzu alan olmadı ama servise sormak lazım yada 1 kaç ay daha bekleyip internetten alınır diye düşünüyorum.

cam açma düğmeleri rapidin yeni modellerinde düzeltilmiş sanırım yeni gelen toledolardada düzeltilecek,bizi için tek çözüm kapı kolunu değiştirmek olacak sanırım.
  • Ben alırken servise eklettirdim. 100 lira fiyatı var dedi, hediye et dedim ama 50 lira aldı. ;) orjinal toledonun.
  • MERHABA arkadaşlarr:

1.2 style toledolar cok güzel ve alınabilecek kaliteli arabalardan benim siz seat kullanıcılarına bir sorum olucak? Öncelikle aracın style donanımına navigasyon paketli orjinal teyp alınabiliyormu ? ikinci olarakta opsiyon donanımlı araclar ne kadar da elimize ulaşır. şimdi den cevaplarınız için teşekkürlerr ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgn26

MERHABA arkadaşlarr:

1.2 style toledolar cok güzel ve alınabilecek kaliteli arabalardan benim siz seat kullanıcılarına bir sorum olucak? Öncelikle aracın style donanımına navigasyon paketli orjinal teyp alınabiliyormu ? ikinci olarakta opsiyon donanımlı araclar ne kadar da elimize ulaşır. şimdi den cevaplarınız için teşekkürlerr ......

alınabiliyor diye biliyorum. dışardan ise;orjinal teyp taktırmak kaydı ile garanti bozulmadan montaj yapıyorlar servisden aldığım bilgi.

ben opsiyon almak istemiştim 2.5 ay süre vermişlerdi bekleme lüksüm olmadığı için opsiyonları alamadım ama sorunda değil benim için.siz yinede bir bayiden fiyat ve süre bilgisi isteyin bu konuda burdan ne konuşsak çokda anlam ifade etmeyecek.

• kayres kullanıcısına yanıt
    Serviste orjinal alirken takdirdim,80 lira verdim bagaj havuzuna,gayet faydali bir urun.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.