Şimdi Ara

Yeni Sigara Zammı!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
3
Favori
87.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
188 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sorun var tabiki, sigarayı bırakamayanların yüzde 90'nı bağımlı olduğu için bırakamıyor, zaten bırakmak o kadar kolay olsa emin ol zengin olup, parası çok olup zevkine içenler hariç herkes bırakırdı.

İnsanların bu zaafiyiyetini bilen ve bunu fırsata çevirip orantısız zamlar yapanları eleştirmek, karşı çıkmak yerine boş keseden sallıyorsunuz, sözde millete sigarayı bıraktırmak adı altında yapılan bu zamlar vatandaşı sömürmekten başka bişey değildir, madem insanların sağlığı düşünülüyor komple yasaklansa ya sigara, bunların amacı sigarayı bıraktırmak falan değil para koparmak,

buarada sigaranın sağlığa olan zaralarına falan girmiyorum çünkü ayrı bir konu ama sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece bu ülke bir adım dahi ileri gitmez, ezilmeye mahkumdur, mantığa bak sigara içme kardeşimmiş.

O zaman etin kilosu da 500 lira olsun, et yeme kardeşim et yemezsen ölmezsin, nede olsa sizin gibi insaları bir şeyden vazgeçirmek için zamla dayatma yapmak doğru bir adım.

• Geçen gün Carrefour konusunu açan arkadaş geldi aklıma.

Carrefour sigara stokladığı ile ilgili açtığı konu gerçekmiş demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: junis

Sorun var tabiki, sigarayı bırakamayanların yüzde 90'nı bağımlı olduğu için bırakamıyor, zaten bırakmak o kadar kolay olsa emin ol zengin olup, parası çok olup zevkine içenler hariç herkes bırakırdı.

İnsanların bu zaafiyiyetini bilen ve bunu fırsata çevirip orantısız zamlar yapanları eleştirmek, karşı çıkmak yerine boş keseden sallıyorsunuz, sözde millete sigarayı bıraktırmak adı altında yapılan bu zamlar vatandaşı sömürmekten başka bişey değildir, madem insanların sağlığı düşünülüyor komple yasaklansa ya sigara, bunların amacı sigarayı bıraktırmak falan değil para koparmak,

buarada sigaranın sağlığa olan zaralarına falan girmiyorum çünkü ayrı bir konu ama sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece bu ülke bir adım dahi ileri gitmez, ezilmeye mahkumdur, mantığa bak sigara içme kardeşimmiş.

O zaman etin kilosu da 500 lira olsun, et yeme kardeşim et yemezsen ölmezsin, nede olsa sizin gibi insaları bir şeyden vazgeçirmek için zamla dayatma yapmak doğru bir adım.
    Dostum sigara içmeyin derken senin gibi yazmasamda aynı şekilde eleştirmek istedim. Bende içiyorum ve bırakmanın nasıl zor olduğunu bildiğim için bu kadar kızgınım. Sigaraya zam nedir tabi ki vatandaşı sömürmek. Ama aynı zamanda bu paralar sağlıkta harcanıyor savunmak için değil de böyle bir gerçekte var zaten vergi alınıyor mecbur harcanacak. Zam ise kesinlikle bir çözüm değil. Şu an en pahalı sigarayı içiyorum onu bulamazsam alternatifler var. Bu konuda topu hükümete atamıyorum halkın iradesi desteği lazım halk bu konuda bölünürse olmaz. Senin gibi bilinçli insanların çoğunlukta olması gerekiyor. Sigara bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığından daha kuvvetliymiş. Hadi isteyerek başlamıyoruz diyelim pasif içicilik ne olacak. Birde şu var yasak geldi diyelim ben içiyorum o ne olacak yasak geldiğinde içmeyeceksem şimdi neden içiyorum böyle bir çelişkide var. Bir kişi iki kişi değil ki yasağı getirmek mümkün olsa sonrası var. Yani buna ne yapılabilir onun için soruyorum fikrin vardır diye. Ancak bence yapmamız gereken tek seferde ne kadar zor olursa olsun bu yönde adım atmalıyız gelecek nesilleri korumamız bizim gibi olmamaları için beraber savaşmalıyız belki böylesi kolay olur.

• son 2 ayda alkol,akaryakıt,sigara ya yüzde 15 seviyelerinde zam geldi. marketlerde en ucuz iyice küçülen atıştırmalık 1.25 oldu.
  • Bıraktığımda Marlboro 8 tl di. Ortalama 12 lira alınca 85 bin cepte kalmış
    Yeni Sigara Zammı!!

• hamzasoph H kullanıcısına yanıt
    Büyükşehirler gitti ellerinden, tarikatlara, isviçre hesaplarına paralar zaten, bir daha ki seçimlerde ne olacağı belli değil, ne kadar daha çalsak yanımıza kardır diye düşünüyor olabilirler.
  • Gariban sigarası Maltepe 14tl olur mu ya.
    el insaf...

akape gidici artık.bu kesin.
  • Badem bıyık sevdalılarına göre hava hoş nasıl olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamların önünü alamıyoruz daha yeni zam geldi sigaraya. Sırf bu vergi düzeni için bırakırım sigarayı. Ne la bu 15 liranın %80 i vergi mi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 3 Ağustos 2019; 14:27:8 >
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Vay be tebrik ediyorum , bu süre zarfında arada bir içtiğiniz oldu mu ?

• Reise maaşımız feda,bu kadar nankör olmayın be yaa yuh size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiu_jitsu1905 -- 3 Ağustos 2019; 14:25:28 >
  • En son 6.5 TL ye Turuncu Pall Mall içiyordum bırakmadan önce şimdiki fiyatına bak şaka gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

Geçen gün Carrefour konusunu açan arkadaş geldi aklıma.

Carrefour sigara stokladığı ile ilgili açtığı konu gerçekmiş demek.
    Aynen öyle arkadaşım, gerçekmiş.

Carrefour Sigara Stoklamaya Başlamış başlıklı konu
    https://forum.donanimhaber.com/carrefour-sigara-stoklamaya-baslamis--139193438
  • Kara_06 K kullanıcısına yanıt
    Hayır bir kere bile ağzıma sürmedim, hatta askerliğimi bile yaptım 2012 de. Günde net 3 paket içiyordum, eşimde 2 paket içiyordu şu an çok memnunuz hayatımızdan.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Tebrik ediyorum. bende 5. Ayimdayim umarım sizin gibi 9-10 yılı görürüz.

• Tüm ülke sigarayı bıraksa ülke batar çok net.

• Bende bırakacağım. Cılkını çıkarttılar artık. Sıradaki zam haberi neye olacak acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 3 Ağustos 2019; 16:11:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuh ulan kent switch 16 lıramı oldu
  • Maltepe

14 TL

Maltepe ya.

• Icmeyin su zikkimi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.