Merhaba dün vatandan yeni bi sistem aldım kendime montajınıda orda yaptırdım, eve getirdim yeni hdd almadığım için eski hddmi takıp güzel bi formatladım driverlarını falan kurdum.oyuna girdikten 10-15 dakika sonra bilgisayar kendini resetliyor herhangi bir hata mesajıda almıyorum direk resetliyor, nasıl çözebilirim bu sorunu?
boşta çalışırken veya internette gezerken böyle bi problem var mı? sadece bahsettiğin oyunda mı reset sorunu var diğer oyunlarda da sıkıntı yapıyor mu? ekran kartı driverinin, win kütüphane dosyalarının ve directx'in güncel olduğuna emin ol. oyun içinde sıcaklıkları okuyabileceğin bir program ile -msi afterburner- oyun içi (özellikle reset öncesi) sıcaklıkları kontrol et, sıcaklıktan dolayı yapıyor olabilir.
İşlemci fanın yerine oturmuş mu kontrol et
ArwenSChild
kullanıcısına yanıt
dün gece oyun indirmek için açık bıraktım sabaha kadar sorunsuz açık kalmış başka 1-2 oyunda da denedim reset atıyor.ekran kartı driver'ını direk sitesinden indirdim güncel olduğunu düşünüyorum.bi de şeyi soracaktım anakart üzerinde cpu_phase_leds var ordaki 4 ışıkta yanıyo bu ne anlama geliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Gece772
İşlemci fanın yerine oturmuş mu kontrol et
HWMONİTOR KURUP İNTERNETTE KAÇ DERECE ONU BİR ATARMISIN ? hwmonitor/1.25.v/
Gece772
kullanıcısına yanıt
biraz önce reset attıktan sonra belki termal macun sürmemişlerdir diye çıkartacaktım ama sürmüşler sanırım, yapıştığı için baya zor hareket ediyodu geri takıp bıraktım.
quote:
Orijinalden alıntı: MaiqTheLiar
HWMONİTOR KURUP İNTERNETTE KAÇ DERECE ONU BİR ATARMISIN ? hwmonitor/1.25.v/
msi after burnerda fan speed % seçeneğini otomatikden çıkarttım ve %70'e aldım oyuna girdim 48-49 C arasında gidip geliyor yarım saat civarı oynadım ve reset atmadı galiba düzeldi
craxes15
kullanıcısına yanıt
14.7 beta çıktı onu kur amd driver tam sürümden daha çok hatası olur ama oyunda daha iyi performans alırsın onu indir
quote:
Orijinalden alıntı: craxes15
umarım doğru programı indirmişimdir
Doğru Program Kullanmaya Devam Et Çok İyi Programdır
craxes15
kullanıcısına yanıt
3100 RPM fazla bile abi nasıl fan öyle 3100 RPM de 41-42-45 falan sıcak stok fansa yenisini al TPC 812 iyidir ben kullanıyorum fiyat açısından diğerlerine göre fark var (ucuzluk)(Kalite tüksek boşta 35 PC açıldığında 30)
hocam dediğim gibi fan hızını %70'e çektim deniyorum henüz bi sorun çıkmadı ekran kartı maksimum 51 dereceyi gördü borderlands 2'de, umarım böyle devam eder :)
quote:
Orijinalden alıntı: craxes15
hocam dediğim gibi fan hızını %70'e çektim deniyorum henüz bi sorun çıkmadı ekran kartı maksimum 51 dereceyi gördü borderlands 2'de, umarım böyle devam eder :)