Şimdi Ara

Yeni Sistemin Oyunlarda Mavi Ekran Vermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Sistemin Oyunlarda Mavi Ekran VermesiYeni Sistemin Oyunlarda Mavi Ekran Vermesi

10 gündür kullanıyorum sıkıntım yoktu. Bugün bir anda Total War: Attila oynarken mavi ekran verdi ve şu hata çıktı: SYSTEM-SERVICE-EXCEPTION. Bilgisayar yeniden başlarken de şu yazı çıktı (ilk fotoğraf)

Belki bir hata sonucu olmuştur diyerek bu sefer AC: Origins'e girdim onda da mavi ekran verdi fakat şu hatayı gösterdi, sistem yeniden açılırken ise bir ekran çıkmadı.

Dün Kaspersky, Emsisoft, HitmanPRO, Malwarebytes vb. yazılımlarla tam tarama yapmıştım. Hiç birinde virüsle karşılaşılmadı, virüs hususu ile alakalı değildir diye düşünüyorum.

Sistemimin özellikleri şöyle:
    MSI Z370 Tomahawk Anakart
    ASUS GTX1080 STRYX Ekran Kartı
    Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP Ram
    İ5 8600K 3.6 GHZ işlemci
    Samsung EVO250 250 GB SSD
    WD Caviar Blue 1TB HDD
    Windows 8.1 64 bit
    XIGMATEK Tauro 700 Watt Bronze 80+ PSU

Ayrıca bilgisayarım oyunda bile sessizken ses seviyesi de arttı.

Arkadaşlar en son kernel security check hatası verdi, şimdi ise bilgisayar açılmıyor. Çalışma sesi geliyor ancak birşey olduğu yok. O kadar da masraf yaptım, bugün beni deli edecek neredeyse.

Bilgisayarı açabiliyorum ancak oyuna girdikten kısa süre sonra mavi ekran veriyor. Windows bellek tanılamayı yapın belleklerde sorun olabilir denmiş, onu yaptım sorun algılamadı. XMP'yi kapatın diyordu onu da kapattım, yinede sorun devam ediyor.

Oyunlara girdikten sonra mavi ekran devam ediyor ve her mavi ekran hatası farklı oluyor. Overclock yapmadığım halde Overclock konusunda hata veriyor.
    https://drive.google.com/file/d/1eTygCPgd1N70BHh1Sbn263Wy4KzmfFqX/view

Minidump dosyası da bu arkadaşlar.
    Yeni Sistemin Oyunlarda Mavi Ekran VermesiYeni Sistemin Oyunlarda Mavi Ekran Vermesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanlızşahin -- 14 Kasım 2017; 13:26:51 >

• 2 gündür uğraşıyorum biri yardım etsin lütfen. 2 gündür 2 farklı forumda yazıyorum kimse cevap vermiyor. Bugün uzun süre oyun da oynadım sorun yok gibiydi. Bir süre bilgisayardan ayrıldım tekrar mavi ekran verdi ve açılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anladıysam affola ama sanki sistemde overclock yapılmış gibi. Açılış ekranında verilen uyarıda varolan overclock ayarlarında hata olduğunu belirtmiş.

Anakart üzerinde ya da biosta hız aşırtma modunda mıdır?

Bir de her ihtimale karşı bios sıfırlama yapmayı denediniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız aşırtma yapmadım, BIOS'ta hatanın XMP'den kaynaklanabileceğini duyduğumdan onu kapattım sadece. RAM slotlarından birin söktüm ve bilgisayar sorunsuz şekilde açıldı. BIOS'u da sıfırlasam mı yoksa sorun olup olmadığını iyice anlamak için tekrar oyunlara mı girsem bilemiyorum. BIOS'a da bakacağım birazdan hangi modda diye ancak benim BIOS'ta gaming mode kısmı var o kısım açık değil, özelliklerine baktığımda bilgisayarın otomatik işlemciyi ve ekran kartını overclock yapabilmesine imkan veriyor fakat bende kapalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.