Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (798. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.286.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brkrn

Evet herhalde çok tutulmadı.Ben o az sayıdaki kullanıcıdan birisiyim.2017 haziranda 1.0 Ambition aldım,makyajsız olandan ve bugün 15k bakımına gittim.
    Anlayacağınız üzere çok kilometre yapan birisiyim ve benzinli-dizel farkının saçmalık düzeyine ulaştığını gördüğüm için 12 yıldan sonra biraz da kumar oynayarak tekrar benzinli araca dönüş yaptım.Ayrıca firmaların 3k'lık donanım ekleyip fiyatı 10 hatta 15 şişirmelerine de gıcık olduğumdan giriş donanımını satın aldım.Şimdilik bir pişmanlığım yok.Motor gayet güzel,sessiz,araç oldukça akıcı hızlanıyor.Gerek iç genişliği gerekse bagaj genişliği mükemmel.Tek şikayet edebileceğim konu yol tutuş olabilir.Daha önce Astra sedan kullanan birisi olarak yol tutuşu pek güven vermiyor.Arka amortisorler yumuşak ve sanki biraz hızlı virajlarda hemen arkayı bırakacakmış gibi geliyor.O nedenle Astra'daki gibi virajlara rahat giremiyorum.
    Tüketim hakkında da merak edenlere biraz bilgi vereyim.
    Her hafta yaklaşık 700 km uzun yol yapıyorum.Bunun 100 km'si şehir içi giriş/çıkış ve geri kalanı otoyol ve duble yol.Sakin kullanıcıyımdır.100-120 aralığında giderim,ara ara 140'a kadar çıkarım.Uzun dönem tüketimim 4.8 ortalama 60 km civarı hızla. Haftalık 700 km.lik tüketim ortalamam da 4.4-4.5,ortalama 75-80 hızlarda.Ayrıca seyahat dönüşü şehir içi kullanımım da oluyor.Onun da ortalaması 5.5-6.0 yine ortalama hız 30-35 civarı.Çok kısa mesafeli kullanımlarda 8.5'a kadar çıkabiliyor.Ama genel olarak tüketime baktığımda bence kesinlikle dizele o farkı(15k) vermeye değmez.Biraz da resim ekledim.

Benzinli almakla doğru bir iş yapmışsınız. İkisi arasında 17.000.-tl motor farkı var. Dizel almak artık aptalca bir durum olmaya başladı. Zaten artık dizelin geleceği yok. Büyük motor üreticilerinin önümüzdeki 10 yıllık üretim programında dizel üretim oranı çok düşük bir seviyeye inecek, hatta bazı üreticiler tümden kaldıracak...Benimki 2014 dizel ve ben aldığımda aradaki fark 10.000 tl'ydi..O zaman bile 1 ay boyunca düşünmüştüm dizel mi benzinli mi alsam diye, aradaki fark bana fazla gelmediği için dizel almıştım ama şu an alacak olsam hiç düşünmeden direk 1.0 benzinli alırım..Ama tabii ki dizel arabayı daha rahat kullanıyorsun çünkü ne kadar gaza bassan da yakıt tüketiminin fazla artmayacağını bildiğin için bazen yorucu bir günün akşamı eve giderken biraz gaza yükleneyim de günün stresini atayım diyebiliyorsun..Benzinli olsa herhalde böyle birşey yapılmaz çünkü anında tüketim 10-12'li rakamlara çıkar..Yol tutuş konusunda size katılıyorum, maalesef ESP tabanlı bir araç, esp olmasa virajlara girerken insan tedirgin olur..

• Arkadaşlar şu APP kısmını Ambition donanımda aktif etmenin bir yolu var mı?
  • pumperking P kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Android ile mi yaptınız? Apple ile çok şey yapılamıyor diye biliyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jailbreak ile. Araç hareket halindeyken video tv bile izleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pumperking

Jailbreak ile. Araç hareket halindeyken video tv bile izleniyor.

Çok güzel olmuş. Nasıl yaptınız , aşamalarını söyler misiniz lütfen?
  • Hocam NGXplay tweakini kuruyorsunuz.

Ngxplay içinden ekrana yansımasını istediğiniz uygulamaları seçiyorsunuz.sonra configure and respring dediğimizde işlem tamam.direk telefonu bağlayıp kullanıyorum araçta

Ngxplay 2 seçenek sunuyor native ve mirror.mirror direk ekranı yansıtıyor.tuş kilidi kapalıyken siyah ekran oluyor.nativede bolero ekranı kullanabiliyorsunuz ancak multitouch yok. Native seçeneğinde zoom özelliği ile yazıları 1 - 1.5 2 kat büyütüp küçüktebiliyorsunuz.mirrorda sadece fps ayarlanabiliyor.

Ben iptv izlemek için kullanmaktayım.bazen youtube açıyorum.çoğunlukla spotify.

Yandex navigation ve google maps güzel çalışmakta ancak ben kullanmıyorum. Apple haritalar işimi görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pumperking

Hocam NGXplay tweakini kuruyorsunuz.

Ngxplay içinden ekrana yansımasını istediğiniz uygulamaları seçiyorsunuz.sonra configure and respring dediğimizde işlem tamam.direk telefonu bağlayıp kullanıyorum araçta

Ngxplay 2 seçenek sunuyor native ve mirror.mirror direk ekranı yansıtıyor.tuş kilidi kapalıyken siyah ekran oluyor.nativede bolero ekranı kullanabiliyorsunuz ancak multitouch yok. Native seçeneğinde zoom özelliği ile yazıları 1 - 1.5 2 kat büyütüp küçüktebiliyorsunuz.mirrorda sadece fps ayarlanabiliyor.

Ben iptv izlemek için kullanmaktayım.bazen youtube açıyorum.çoğunlukla spotify.

Yandex navigation ve google maps güzel çalışmakta ancak ben kullanmıyorum. Apple haritalar işimi görüyor.

Çok teşekkür cevap için. Acaba bu işlem için bolero ekran smartlink uygulaması açtırmış mı olmamız gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabii ki.

Smartlink lisansı, obd2 soketi üzerinden araca tanımlanıyor.

Telefonun jailbreaklı olsa bile araç izin vermedikçe (carplay lisansı olmadıkça) ekranı yansıtamazsınız.

Vagcom ile crack gibi olayları zamanında epeyi araştırdım ama nafile. Yabancılar bile lisans satın alıp açtırmışlar.Lisans ise dvd kutusunda geliyor yarım saate kodlanıyor.

• Merhaba..2014 1.6 tdi dsg elegance 58bin km'de aracım var..
    Bu aralar;
    -Aracın ön kısımlarından lakır lukur sesler duyuyorum. Bu ses bazen kasislerde bazense dönüşlerde duyuluyor. Ama çok abartılı bir ses değil. Dikkat edilince duyuluyor.
    -Birde gaza ilk basışta "tık" diye ses geliyor bir yerden. Araç hangi hızda olursa olsun ayağı gazdan çekip tekrar bastığımda tık sesi geliyor.

Bu sorunları son birkaç haftadır yaşıyorum. Sizce nedeni ne olabilir?
  • uthec_ U kullanıcısına yanıt
    Ön kısımdan gelen sesler bende de var servise sormuştum onu ön takımlarda bir yerleri yağlıyorlar geçiyor ama belli bir süre son ra tekrar gelmeye başlıyor o sesler servise gittiğinizde söyleyin hallederler kesin çözümü yok diyorlar.Diğer ses konusunda bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

quote:

Orijinalden alıntı: Emre0624

arkadaşlar merhabalar aramızda VRS Difüzör bulabilen var mı acaba

Böyle bir şey mi arıyorsun?

bu çakma difüzör ben orjinal VRS difüzör arıyorum egsoz çıkışı yapacağım çift taraflı ancak difüzörü bulamıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uthec_

Merhaba..2014 1.6 tdi dsg elegance 58bin km'de aracım var..
    Bu aralar;
    -Aracın ön kısımlarından lakır lukur sesler duyuyorum. Bu ses bazen kasislerde bazense dönüşlerde duyuluyor. Ama çok abartılı bir ses değil. Dikkat edilince duyuluyor.
    -Birde gaza ilk basışta "tık" diye ses geliyor bir yerden. Araç hangi hızda olursa olsun ayağı gazdan çekip tekrar bastığımda tık sesi geliyor.

Bu sorunları son birkaç haftadır yaşıyorum. Sizce nedeni ne olabilir?

Süspansiyonların çalışma aralığı az olduğu için olabilir..Kasislerde hızınızı iyice azaltırsanız sorun gidiyor.
  • volkanistanbul V kullanıcısına yanıt
    Takmayın....
    A3 sedan da da aynı sıkıntı mevcut.Maalesef servis de bana arada bir yağlamak için getirin dediler:) Maalesef bu sıkıntı kronik sanırım vag grubunda....
  • Octavia sport için kış lastiği alacağım. Orjinal ebat 225 45 R17 mi, 215 50 R17 mi daha uygun olacaktır?
  • Dostum su sport modeli bir turlu goremedim. Dogru duzgun karsima.vrs cikiyor nette. Bende sport duusnuyprum nasil memnunmusun yakit olayi falan nasl

• Arkadaslar merhaba bugun araci detayli bi temizlemeye koyuldum. Yedek lastige bi bakiyim dedim lastik 205 55 16 nexen. Lastiğimin orjinal ebadı 225 45 17 dunlop sport maxx.Hadi marka dunlop değil onu anlarımda ebadın 17 inç yerine 16 inç olması normal mi? Yedek lastiği kullanacak olsam arabada dengesizlik oluşturmazmı?

• Firmalar son zamanlarda stepne lastikleri bir boy küçük koyuyor. Geçici olarak kullanacağınız için sorun teşkil etmez.
  • ankmrkz A kullanıcısına yanıt
    aracı o km mi yoksa 2 elmi aldınız

• mfaydin kullanıcısına yanıt
    Sifir aldim daha oncede bakmistim ebada yuzde 99 17 inc ebattaydi

• quote:

Orijinalden alıntı: ankmrkz

Arkadaslar merhaba bugun araci detayli bi temizlemeye koyuldum. Yedek lastige bi bakiyim dedim lastik 205 55 16 nexen. Lastiğimin orjinal ebadı 225 45 17 dunlop sport maxx.Hadi marka dunlop değil onu anlarımda ebadın 17 inç yerine 16 inç olması normal mi? Yedek lastiği kullanacak olsam arabada dengesizlik oluşturmazmı?

Siz buradan yazınca ben de az önce aracıma (2017 1.4 Sport) baktım aynen yedek lastik 205/55/16 continental eco contact 5 miş. Evet bence de garip bir durum ama şöyle bir şey var; yedek lastiğin kullanılması halinde olumsuz bir durum ortaya çıkmayacaktır, lastik çapları aynı olduğu için hiç bir fark olmayacaktır sadece biri 16 biri de 17 ebatındadır.
  • 
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.