Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (814. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.455
Cevap
194
Favori
1.284.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben garantisi var diye düşünmüştüm garanti yoksa hiç elletmeyin zaten dsg malum birde ellenirse daha büyük sıkıntı olabilir.
    yalnız şunu da söyleyeyim bizim müdürün jetta sizin hatayı vermişti birkaç kez sonra yolda kaldı inşallah sizin başınıza gelmez.
  • Tüm DSG vw grubu araç kullanıcılarına önemle duyrulur...

7 yıldır severek kullandığım octavia 1.6 tdi dsg aracım 218bin km de ( yetkili servis bakımlı) vites kutusu bilyelerini bozarak arızalanmıştır..bu km de normal denilebilir ama çok önemli bir kaç ayrıntıyı okumanızı isterim..
    Dsg sistemi ( volan-kavrama- mekatronik- mekatronik beyni ve vites kutusu) olarak ,5 ayrı parcadan oluşuyor..
    Genelde mekatronik ve beyin arizasi olusuyor, yüksek km li araclardada kavrama ( kavrama=entegre ikili baskı balata sistemi)
    haliyle bitiyor...Buraya kadar herşey normal denilebilir..
    Asıl sorunu oluşturan durum,herkes tarafından ( yetkili servisler dahil) " yağı değişmiyor " veya " onun yağı ömürlük" ifadeleriyle bozulması beklenen vites dislisi( ana şanzıman)..
    Yeni fiyatini duysanız düşüp bayılırsıniz...

Lütfen kimsenin lafina sözüne inanmayın,ben şuan bunun ceremesini çekmekteyim.. aracım 10 gündür yetkili serviste,,,
    Şuan çıkma dişli kutusu aramaktayım...

Dsg sistemli aracı olup 120-150 bin km ye gelenler,mutlaka dişli kutusunun yağını 1000-1500 masrafa bakmasın degistirsin...

DSG mükemmel bir sistem,kim ne derse desin .. diğer arızalarıda kolayca giderilebiliyor...
    Ama bu vites dişlisinin yağı degistirilmediği için bilyeleri bozulup pert oluyor...
    Benden söylemesi...

Bu arada gittigim yetkili servis ve müdürü çok yakın ilgi ve alakali,ellerinden geleni yapiyorlar...
    Ama katolokta bu yağ değişim olayı bu sekilde belirtiliyor herhalde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• taylor1956 T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Bu değerli bilgi için teşekkür ederim.
    Sizin araçtaki yağ hiç mi değişmedi peki? 7 ileri DQ200 mi sizin şanzıman?
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağı hiç değişmedi...daha doğrusu değişimi servisde sormama rağmen kimse onermedi
    Evet aracım 7 ileri son kasa octavia 1.6 tdi dsg

Bu arada sanzimanlarimiz bilyesine kadar japon malı,bunuda gözlerimle görüp teyid ettim..
    Mekatronik romanya mali...kavramayi bilmiyorum ama markası "LUK"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 2 Ekim 2020; 7:21:7 >
  • Bakım için istanbul anadolu yakasında hangi yetkili servisi tavsiye edersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç kameram bozuldu sd kartı çıakrayım derken elimden düştü ve yoldu orta havalandırma ya düştü gitti bir yerlerde kalmışmıdır yoksa araçtan dışarı atılmış mıdır oralarda durması zarar verir mi yoksa nasıl alabilrim

• quote:

Orijinalden alıntı: serpico,,,

Servisle konuştum getirin bakalım dedi. Tespit ücreti olarak 120 tl + kdv alıyoruz dedi. 2 ihtimal var dediklerine göre. Ya mikro şalter değişimi (1000 tl) veya vites mekanizması değişimi (8-9000 tl). Ben kronik sorunmuş dediğimde yok beyefendi hepsinde olmuyor dedi. İyi niyet garantisine girip girmediğiyle ilgili de muallak konuşuyorlar. Bir yandan da böyle kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun çıkarmaz dedi görüştüğüm kişi (Bostancı-Erel ile görüştüm) Çamura yatacakları hissiyatı baskın olarak kapattım telefonu.

Yaklaşık 2 yıl önce ücretsiz bir şekilde vites mekanizmasını değiştirdiler serviste. Aynı uyarıyı ben de alıyordum. Aracım 2015 Octavia 1.2 dsg

• quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

Şanzıman yağı hiç değişmedi...daha doğrusu değişimi servisde sormama rağmen kimse onermedi
    Evet aracım 7 ileri son kasa octavia 1.6 tdi dsg

Bu arada sanzimanlarimiz bilyesine kadar japon malı,bunuda gözlerimle görüp teyid ettim..
    Mekatronik romanya mali...kavramayi bilmiyorum ama markası "LUK"

7 ileri kuru diye biliyorum, ne yağı????

6 ileri olanlar ıslak, yani yağı değişmesi gerekiyor.

Burada Japon, Rumen vs malı diyerek bir serzenişiniz mi var anlamadım. Bendeki mekatroniğin kutusu üzerinde "Made in Romania" yazmıyordu; "Made in Germany" yazıyordu. VW her parçayı üretemez. Triger kayışına bakın, aynı model olmasına rağmen birinde delphi'dir, diğerinde gates'dir. Araçlar farklı partiden çıkmıştır. Olabilir bunlar.

• Bende servise sorduğumda yağ değişimi yok diyor şanzımanda. Şanzıman indirilir işlem vs. görürse yanlış hatırlamıyorsam sadece mekatroniğin olduğu kısımda yağ yenilenir demişti. Şanzımanın dişli vs. yağ yok dedi. Araç 1.6 octavia dsg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfaydin -- 20 Ekim 2020; 13:52:50 >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt

DQ200'de (0AM/0CW) kuru olan kavrama. Mekatronik ve dişliler yine yağ içinde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 21 Ekim 2020; 16:8:38 >
  • Servisler hâlâ yağ değişimi yok diyorlar.. sakın inanmayın... dün vw servisine gittim onlarda şanzıman yağı ömürlük diyor...dedim ömürlük diyorsunuz sonrada 45 bin istiyorsunuz,kadincagiz kıpkırmızı oldu ve burada öyle yaziyor dedi...
    Yağ kodunu resim olarak aşağıda ekledim...fa rikada 1.9litre konuluyormus sanzimana ve bu az geliyormuş ..benim şanzımana tamirden sonra 2.5 litre koyduk..1lt de mekatronik içine değişik bir yağ koydular...

Burda başınıza gelmeden,yolda kalmadan beni ciddiye alın lütfen...7 iler kuru şanzıman 6 ileriker yağlı sanziman falan hepsi hikaye ,kuru olan kavrama yani ikili baski balata sistemi..sanzimanlar yağlı hep..
    İkinci el dsg arac alinca ilk işiniz 400--500tl verip işi bilen bir sanzimancida mekatronik ve sanziman yağını degistirin.

Önemli bilgi:

Mekatronik ve elektronik beyni, şanzımanın üstüne monteli haliyle...
    Şanzıman yağı degismeyince ha buharlaşarak ha sıvaşarak azalınca sıkışık trafikte özellikle yazın aşırı ısınıyor dolayısı ile mekatronik ve elektronik beyinde aşırı ısınıyor..
    Bu durum şanzıman disli kutunuzdan evvel mekatronik beyninin yada hem beynin hem mekatronigin arizasina neden olabiliyor...
    Yani uzun kullanimlar için her iki yağında zamanında hatta daha erken degismesi gerekiyor..
    BENDEN SÖYLEMESİ...

Resimdeki kod sanziman yaginin kodudur 185tl servisteki litre fiyatidir ( doğuş Esenyurt)

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/891505/0a63e136-c1db-43c4-8eb4-d749879605d4.jpeg[/simage

• Bu dsg sektörü inanimaz paranın döndüğü bir sektör,o yüzden doğruları yazmak söylemek kimsenin isine gelmiyor,tum sanzimancilar ve servisler bu durumdan gayet mutlu anlayacağınız..
    Farklı söylemlere babanız olsa inanmayin,
    İşin aslı benim yazdığım şekildedir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylor1956 -- 24 Ekim 2020; 13:2:54 >
  • G 055 512 şanziman yağı servis kodu
    Serviste litresi 181 tl

• Arkadaşlar yeni kasa octavialar ne zaman hangi fiyatla gelecek bilgisi olan var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 1.4 TSI DSG aracımda da bu hatayı almaya başladım. Servis bakmadan sorun çıkarmaz, mikroşalter arızası dedi. 900-1000 tl tutar deyince bir müddet daha kullandım. Yine hareket halinde bir kaç kez daha bu hata ekrana gelince sinir oldum. info@skoda.com.tr ya mail attım. 10 dk sonra arayıp bizden haber bekleyin dediler. Daha sonra yetkili servis araypı arıza tespiti için randevu verdi. Yine hiç bir teste sokmadan 470 TL parça + 200 TL işçilik +KDV fiyat çıkardı. Skoda'yı arayıp durumu tekrar anlattım. Mikroşalter'i ücretsiz, 180 tl işçilik dediler. Tekrar uğraşmayıp yaptırdım. İşçilik aldıklarından eminim Skoda'nın haberi bile yoktur.

• unsal28 kullanıcısına yanıt

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Ben de çok önemsemedim başta mesajlar hemen kaybolduğu için ama son dönemde giderek mesaj sıklığı arttı. Ben de foto filan çektim mesaj gözükünce ama geçen ki istanbul dolusuna denk geldi araba şimdi de. Şu an serviste çıksın ilgileneceğim. Rica etsem mailleşme detaylarınızı pmden paylaşır mısınız?

Sıfır ürüne katılan yağ, yağ yenilemede eklenenden fazla olur. Geçen bir usta 1.8-1.9 litre civarında yağ çıkardı, yenisini ona göre kattı. Sizin 2.5 litre baya fazla emin misiniz? Benim mekatronik değiştiği için yağ da sıfırlanmış oldu, o yönden kafam rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: serpico,,,

Vitesi P konumuna getirip aracı terk edin hatası alan arkadaşlar var mı? Varsa serviste ne tür deneyimler yaşadınız paylaşırsanız çok yardımcı olur.

aracım 2015 model yetkili servis bakımlı. serviste 400 TL ye mikroşalter takılarak çözüldü.

• bulentboz B kullanıcısına yanıt

Hangi servis hocam? İyi niyete soktular mı aracınızı?

Bana artık iyi niyete girmiyor dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpico,,, -- 9 Kasım 2020; 20:50:34 >
  • 
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.