Şimdi Ara

Yeni Skoda Octavia hüsranı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
2
Favori
34.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Octavia f/p araci mi puhahahaha

• birecikk B kullanıcısına yanıt

Zughahahhaha. F/p dedi ya, çok komik.

Fındık motor octavia 343bin tl. Donanım desen ful değil. F/p öyle mi? Kafayı yemiş millet

• ''Y''octavia sınıfının F/P olarak en kötü aracıdır. En dolu donanımda geri görüş kamerası sunamayan bir C sedan'a aklı başında kimse para vermez. 170-180 Bİn TL başlangıç fiyatı olsa idi rakipleriyle belki yarışabilirdi. Kaldı ki dsg belası da cabası.

• Arkadaşlar.

2017 model Skoda Octavia arabaya müşteri oldum. Bugün gidip görüşeceğim. Bu araba hakkında ne dersiniz?

2017 model 1.6 TDI DSG 7 ileri şanzıman. Optimal paket. Sahibi sonradan multimedya ekran koydurmuş. Araba 180.000 km de. 800.000 küsür TL

Birinden arızalı DSG şanzımanların 2014 yılı ile bittiğini söyledi. Sonra üretilen hiç bir arabada kronik DSG arızası olmadığını söyledi.

Bu araba olmazsa Renault Megane 4 bakılacak. Aynı adamda o da var. O da 1.5 dizel Otomatik. EDC şanzıman.

İki araba kalite olarak farklı demenize gerek yok. Beklentim klima olması ve otomatik olması. İki araba da bunu karşılıyor.

14 senedir klimasız araba kullanmaktan sıkıldık.

• topaz42 kullanıcısına yanıt

800 bin TL'ye 180 bin km de bir araç almak büyük risk . Km gercekten çok yüksek . Yeriniz de olsam Clio tarzı daha küçük ama daha yeni modellere bakardım yada çok daha düşük km'li egea falan da olabilir.

Birinden arızalı DSG şanzımanların 2014 yılı ile bittiğini söyledi. Sonra üretilen hiç bir arabada kronik DSG arızası olmadığını söyledi.

Sana özetle demiş ki DSG cortlayacak onun masrafını düş benimle anlaştığın rakamdan

Cortlama fiyatına 50 bin TL yaz

750ye bitir

Bu yeni nesil dsg palavrasi bitti sanıyorduk,her sene yeniden hortluyor biinzillah

Forumda da müritleri var bu Ahmaklığın,adama kaynak soruyorsun topuklayip kaçıyor Yeni Skoda Octavia hüsranı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Temmuz 2024; 13:31:17 >
  • DSG Revizyon fiyatını baştan düş öyle anlaş. Bu araçların yumuşak yanının Şanzıman olduğunu bildikleri için satıcılar böyle şeyler uyduruyor.

satıcının verdiği böyle bir bilgiye güvenmezdim ben. benimkisi 2018 model ve sorunsuz. hangi yıldan itibaren mekatronik arızaları vermemeye başladı onu bilmiyorum. bir arkadaşım 2.0 passat'ını mekatronik arızalarından bıkıp satmıştı. yani öyle ıslak/kuru ile alakası yok aslında. bir yıldan sonra düzelmiş muhtemelen ama hangi yıl? onu araştır ama satıcıdan değil. :)

bu arada chatgpt'de satıcıyla aynı fikirde :) :

Volkswagen'in DSG (Direct Shift Gearbox) şanzımanlarıyla ilgili yaşanan sorunlar özellikle 2000'li yılların ortalarında üretilen modellerde sıkça rapor edilmiştir. Ancak, bu şanzımanlarla ilgili önemli iyileştirmeler ve güncellemeler yapılmış olup, özellikle 2013 ve sonrasında üretilen modellerde bu sorunların önemli ölçüde azaldığı gözlemlenmiştir.

Volkswagen, kullanıcıların şikayetlerine ve geri bildirimlerine dayalı olarak DSG şanzımanlarını sürekli olarak iyileştirmiş ve 2013 yılından itibaren üretim kalitesinde belirgin bir artış yaşanmıştır. Bu nedenle, 2013 ve sonrasında üretilen Volkswagen modellerinde DSG şanzıman arızalarının daha az sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 22 Temmuz 2024; 18:47:42 >

• 2020 1,3 tce edc orta paket megane bak. 4 yıl 55bin km kullandım. Hiç problem çıkarmadı. Bu bütçeye 60-80bin km aralığında kazasız bulursun gibi geliyor.
    Skoda km çok yüksek. Saatli bomba bana kalırsa.
  • Araç 180 bine gelmiş , DSG ile ilgili bir işlem yapılmış mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

2020 1,3 tce edc orta paket megane bak. 4 yıl 55bin km kullandım. Hiç problem çıkarmadı. Bu bütçeye 60-80bin km aralığında kazasız bulursun gibi geliyor.
    Skoda km çok yüksek. Saatli bomba bana kalırsa.

Şu anda hunharca, tüm gücümle Renault Megane 4 araba arıyorum. 2. el. Açık ara 1.5 DCI tercihimdir. Otomatik olması şarttır. Fakat paket önemli değil. Joy, Touch, İcon. Hiç farketmez. 830.000 TL'ye kadar çıkabiliyorum. Bütçe bu kadar.

Siz 1.3 Tce kullanmışsınız. Yakıt durumu nasıldı.

Veya şöyle diyeyim. Ayda 200-300 km kullanan ve senede 3 kere İstanbul-Konya-İstanbul yapan birine 1.3 Tce önerir misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 24 Temmuz 2024; 15:14:21 >

Senin dizel bakman hata,toplasan 10 bini bulmuyor yaptığın km

Direk benzinli araç al

• 7 yaşında o kadar km yapmış araca 800 bin vermek çok mantıklı gelmedi.

az daha üstüne koy sıfır city al

vw gurubu arızaları çok oluyor, adamı canından bezdirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 25 Temmuz 2024; 17:54:21 >
  • Arabayı buldum. 2017 model. 173.000 km. Renault Megane 4. İcon paket. Dizel. Otomatik. Her şey var arabada. Kendisi işyerinden arkadaşım. Renault Bika'dan 50.000 km de almış. Sürekli kendi kullanmış.

Mali müşavir olduğu için araba biraz gezmiş. Sağında, solunda çizik ve ezikler var. 780.000 dedi ama pazarlık yapmadık. Kaportacıma götürüp oralara neler yapabileceğini ve tutarını öğreneceğim. Sonra pazarlık edeceğim.

Metalik Gümüş renk.

Hayırlısı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 26 Temmuz 2024; 13:8:33 >
    Hayırlısı olsun hemşerim. Gönlünüze göre olur inşallah
  • forumda araba almak sitediğinizi gördüm. Fikir beyan etmesi adına yazmak istedim.

Skoda superb 2013 model(2014 mart çıkışlı) elegance 1.6 tdi 112000 km de dsg aracım var, DSG'yi yetkili serviste 5 ay önce değiştirdim(takriben liste fiyatı 75bin tlydi). 2 yıl garanti verdiler. Şanzıman bakımı ve şanzıman yağ değişimi de yapıldı. Latikler 6bin km de sıfır sayılır.(Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5) Yakıt tüketimi uzun yolda 4 ile 4.5 litreleri halen görebilmekteyim. Geçen gün istanbul pendik yeni havalimanı git gel 150 km de 3,6 litreyi gördüm videosu mevcut. İlk sahibiyim, babamın engelli raporu boşta araba almayı düşünüyoruz. Henüz arabamı satışa koymadım. Yeni octavia elite paketi engelli raporu ile alabilirsek satacağım. Arabada kaza felan yok, park manevraları nedeni ile plastik tamponlar boyalı , arka stopda çatlak var ve bagaj kapağında avuç içi bir göçük nedeni ile boya var.Çizik göçük bakımından genel kondisyonu iyi durumda. Trim sesi felan yok. THY de Mühendisim. Düşünürseniz en son 970 den sayarım fakat şu an direk satamam. Ağustosta octavia elit paket gelecek bayi geldiğinde veririz derlerse satarım. Baktığınız arabalarla sınıf farkı var. Bu Arabada olmayan özellik yok. Bu arabaların en hassas yeri dsg ve şanzıman. Tanıdık dahi olsa sanayide yaptırıp sağlam diye satıyorlar. Aman dikkat edin. Ayrıca renault edc şanzıman dsg den daha beterdir. Dikkatli olun,

• Şu an herhalde 100 bini bulur değil mi hocam dsg maliyeti
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Ama o araba olmadı. Sahibi iki kere satmaya yeltendi. İki kere vazgeçti. 50.000 TL'ye satsa almam artık dedim. Kızdım. Onun yerine:

2018 model 108.600 km'de 1.5 DCI otomatik Renault Megane buldum. Onu aldım. Touch paket. 825.000 TL verdim. Artı sigorta. Artı kasko.

Araç galeriden alındı. Sahibinden almaya kalkıştım. Dolandırılacağımı hissettim. Vazgeçtim. Galericiden araba alınmaz diyorlar ama ben aldım. Kurumsal bir galeriydi.

Not: Arkasında bulunan beyaz Dacia Logan dizel araç ta bizim. İlanda amm satılmadı. Onun satılmasını beklemeden bunu aldık. Şimdi iki tane oldular.

Yeni Skoda Octavia hüsranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 14 Ağustos 2024; 12:39:2 >

Yılda 10 Bin km yapıyorsunuz ve 108.000 Km de, 2. El Dizel araç mı aldınız? Hiç DPF diye bir şey duymadınız mı?

• Bizde 800 - 900 bandında bir araç bakıyoruz. Şu an 2011 Corolla var, Elegant paket ve yarı otomatik vites... Düşündüğümüz araç ise 2016 - 2017 - 2018 model 1.4 D-4D Corolla'lar. Bunlar nasıl, tavsiye eder misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.