Bildirim
yeni ssd windows kurma, eski hdd windows silme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
hddyi çıkaracaksın sadece ssd yi takıp windows yükleyeceksin.Sonra hdd yi takıp içinden istediğini alıp sonra biçimlendirirsin -
Sata usb dönüştürücü kablo veya harddisk kutusu gibi ürünlerle eski hdd yi bilgisayara bağlayıp önemli dosyaları alip sonra da low level formatlayabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım en azından. Çünkü windows dosyaları tam olarak temizlenemiyor. Temizleyebilen program varsa da ben bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, eğer HDD(hard disk/fixed disk drive) içindeki işletim sistemini SSD(solid-state drive)'ye aktarmak istiyorsanız Samsung Data Migration yazılımını kullanabilirsiniz. Bu şekilde HDD içindeki işletim sistemleriyle ilgili bölümler eğer içindeki veriler SSD boyutunu aşmıyor ise klonlanabilir(kaynak diskin ilgili bölümlerinin hacmi değil içindeki veri miktarı önemli).
İki disk de takılı iken SSD'ye yeni sistem kurulumu yapacaksanız bilgisayarınızın önyükleme ayarlarından sistem açılış önceliğini SSD'ye tanımlamanız gerekli. Normandia_06'nın tavsiyesini bende öneriyorum, SSD'yi tek başına sisteme takıp kurulum yapın sonra eski HDD'yi bilgisayara takın.
Ancak burda dikkat edilmesi gereken bir unsur bilgisayarınızda "Windows Secure Boot" etkin ise hdd üzerindeki verilerinize sistemi buradan boot etmedikçe erişemezsiniz. -
merhabalar, yardımlarınız için teşekkür ederim. klonlama işlemini duydum fakat kapasite yetmediği için maalesef yapamayacağım. kasanın içinden hdd'ye takılı sata3 kablosunu çıkarıp ssd'yi taksam sonra windowsu kurup açtıktan sonra hdd'nin kablosunu takarsam buradan sonra yapmam gereken taktıktan sonra bios'tan boot ayarı yapacağım öyle mi ? bunları yaptıktan sonra hdd'nin içindeki klasörleri görüntüleyebilirim o halde -
Uğraşma klonlama ile hem sağlıklı olmuyor.Hdd'nin kablosunu sök, ssd ye işletim sistemini sıfırdan temizce kur.. Sonra tak hdd'nin kablosunu.Alacağın dosyalarını al müzik,resim vs.. sonra hdd'yi biçimlendir geç.O kadarquote:
Orijinalden alıntı: Micegrubu
merhabalar, yardımlarınız için teşekkür ederim. klonlama işlemini duydum fakat kapasite yetmediği için maalesef yapamayacağım. kasanın içinden hdd'ye takılı sata3 kablosunu çıkarıp ssd'yi taksam sonra windowsu kurup açtıktan sonra hdd'nin kablosunu takarsam buradan sonra yapmam gereken taktıktan sonra bios'tan boot ayarı yapacağım öyle mi ? bunları yaptıktan sonra hdd'nin içindeki klasörleri görüntüleyebilirim o halde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 7 Mayıs 2020; 17:37:34 > -
direk windows boot usbsi hazirla. windows yukleme ekraninda hdd ni bicimlendirirsin sonra da ssd ye kurarsin windowsu. cikar takla ugrasma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işlem de aklında bulunsun derim. Ben pek anlamıyorum açıkcası bu işlerden onun için sürpriz bir durumla karşılaşmamak için bu yöntem çok işime yaradı. Bu yöntemle klonlama işlemini yaptım, hdd yi değiştiridm. Bilgisayarımı açıp kaldığım yerden devam ettim. Kolay gelsin. teknobiyotikyoutubeSSD'ye 5 Dakikada Geçmek / Bedava Yedekleme İnanılmaz Hız Artışı !https://www.youtube.com/watch?v=TvW1A8lt9p0&feature=youtu.be
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X