Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.091
Cevap
187
Favori
990.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl yok...Benim GL+ 4x4 de var....Telefonu kontrol ettiğim kısım.Var var....
  • Bir de merak ettiğim. ASR var mı yok mu? Antipatinaj sistemi kendi sitesindeki özelliklerde yazmıyor. Ama internette çeşitli sitelerde olduğu yazıyor. Olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz.

Birde multimedya tablet şifresi için Daiichi ile yazıştık :) sözleşme gereği veremiyorlarmış ama bulucam şifreyi :) bulan varsa paylaşsın lütfen
  • Arkadaşlar ...
    Hangi apk dosyalarını yüklediniz...
    Bu dosyaları nerelerden buldunuz...
    (Lütfen düzgün kurulup çalışanları yazınız...)

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperkuzu

Nasıl yok...Benim GL+ 4x4 de var....Telefonu kontrol ettiğim kısım.Var var....

ilk gelen partiden almışsın
    Yeni gelen partide yok ben gördüğümü söyledim forumda alan birkaç arkadaş da olmadığını söyledi bluetooth aparatın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aracı otoyolda zorladım max 200km ulaştı, en yüksekte 5bin devir yaptı, 120km adaptif cruise ayarlıyken 6.5lt ortalama gösteriyordu ama yol inişli çkışlıydı eryaman-incek yolu hattında, yol tutuş ve ses yalıtımı çok iyi, viraj dengesi mükemmel, 120km normal seyirde 2500-3000 devir aralığındaydı

• 600 km de ışık yandı depoyu doldurdum 41.5 litre benzin aldı. İstanbul trafiğinde iyi diye düşünüyorum.(Ataşehir - Atatürk havaalanı 85 km 3 saat 15 dakika ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zman -- 4 Haziran 2016; 21:39:39 >
  • Arkadaşlar...

Kendi aramızda toplanalım...
    Alanlar... Almak isteyenler...
    Birbirimize faydamız olsun...
    Tanışmış oluruz...
    Kafalar uyarsa devam ettiririz...
    Ağır olmayan bir 5-10 Km toprak çamur güzergaha girelim kendimizi ve aracı deneyelim...
    Keyifli bir köy lokantasında yer miyiz...Çay içip döner miyiz bakalım...
    Kırıp dökmeden bir bakalım...
    İstanbul için önerisi olanlar yazsın lütfen...
  • Adanada suziki gl manuel 68.500, otomatik e 73500 diyorlar.ayrica tup takilabilecegini ama kendilerinin takamayacagini soyledilwr.ayrica motor disinda garantisinin devam edecegini soylediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperkuzu

Arkadaşlar...

Kendi aramızda toplanalım...
    Alanlar... Almak isteyenler...
    Birbirimize faydamız olsun...
    Tanışmış oluruz...
    Kafalar uyarsa devam ettiririz...
    Ağır olmayan bir 5-10 Km toprak çamur güzergaha girelim kendimizi ve aracı deneyelim...
    Keyifli bir köy lokantasında yer miyiz...Çay içip döner miyiz bakalım...
    Kırıp dökmeden bir bakalım...
    İstanbul için önerisi olanlar yazsın lütfen...

hocam bende bu hafta içi aracı teslim alıyorum biraz daha fazla katılım olursa dediğiniz çok keyifli olacak
    jeep renagade ve duster kulüpler var bizim neden olmasın

bu arada bir önceki yazınız da APK dosyalarını sormuşsunuz aşağıda linkini verdiğim sitede google play'de bütün ücretli uygulamaları
    ücretsiz şekilde edinebilirsiniz kurulumu çok basit aynı bir android tablette nasıl kuruyorsanız aynı şekilde usb belleğe apk dosyasını
    atın sonra aracın usb girişine taktıktan sonra uygulamalardan es file (ES Dosya Yöneticisi) girip usb belleği şeçip uygulamayı kurun hepsi bu kadar
    Not:usb bellek yok ise araçla birlikte verilen USB belleği kullanabilirsiniz
    http://www.apk-mania.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 4 Haziran 2016; 22:28:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhurfatih

Adanada suziki gl manuel 68.500, otomatik e 73500 diyorlar.ayrica tup takilabilecegini ama kendilerinin takamayacagini soyledilwr.ayrica motor disinda garantisinin devam edecegini soylediler.

hocam araç yakmıyor yaksada 6.5 7.0 gibi değerler veriliyor ki normal bu araca tüp takıp yazık etmeyin
    senede 5.000 ila 10.000 km arası yol yapıyorsanız naçizane kendi görüşüm hiç gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 4 Haziran 2016; 22:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: togalak

quote:

Orijinalden alıntı: cumhurfatih

Adanada suziki gl manuel 68.500, otomatik e 73500 diyorlar.ayrica tup takilabilecegini ama kendilerinin takamayacagini soyledilwr.ayrica motor disinda garantisinin devam edecegini soylediler.

hocam araç yakmıyor yaksada 6.5 7.0 gibi değerler veriliyor ki normal bu araca tüp takıp yazık etmeyin
    senede 5.000 ila 10.000 km arası yol yapıyorsanız naçizane kendi görüşüm hiç gerek yok

zaten aracı almadım daha..sadece test surusune cıktım...yaklasık yılda 15.000 km yapıyorum....
  • Arkadaslar otomatik vites geçişleri nasıl sarsıntılı mı? 21. Sayfada Ayrıntısı yla sordum. Cevap lütfen.

• Haziran ayında bir çok markada zamlı fiyata geçmişler. Suzuki de durumlar nasıl son alan arkadaşlar fiyatları karşılaştırabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mutdos

Arkadaslar otomatik vites geçişleri nasıl sarsıntılı mı? 21. Sayfada Ayrıntısı yla sordum. Cevap lütfen.

sarsıntılı degıl..dun test surusune cıktım ..ama su dıkkkatımı cektı..arac hızlanırken asırı motor sesıyo gelıyor gıbıydı yada motor cok bagıgırıyordu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutdos M kullanıcısına yanıt
    Suzuki de vites geçişleri sarsıntısızdır, çoğu japon arabasında oldugu gibi. Yüksek devirdeki vites geçişi bile diğer markaların normal geçişlerine eş değer

• Vites geçişleri temiz,
    360 km de ort.7.3 lt(ş.içi+200 km şehirdışı)
    Ancak sürekli şehir içi kullanımda 8-9 u bulur bence.
    Kamera bende şimdilik seri açılıyor.mavi ışık görmedim.
    Navigasyonla gideyim dedim,bana yolu uzattı,yazılımla ilgili olabilir,belki güncellemek gerekir.

• Sayın arkadaşlar

Araç yüksek devirde bağırır çünkü motor turbo beslemeli değil ki bu da bize saf motor sesi duymamızı sağlıyor benim çok hoşuma gidiyor. Vites geçişleri bence çok yumuşak şimdiye kadar beni çok tatmin etti. Sadece çok accık küçük rampalarda hillholder çalıştığı için gaza bastığınız anda araç fırlıyor ama alışkanlık olduğunda sıkıntı olmaz
    İstanbulda gezi işine bende katılırım hatta süper olur polonezköy taraflarına gidilebilir. Ben müsait olunca diğer grupların sayfalarından nerelere gittiklerine bakayım

Navigasyon için ise şunu söylemek istiyorum igo navigasyonu aracın yeşil yolunu belirliyor yani ne kadar az rampalı yol varsa o rotayı kullanıyor CO2 emisyonu için. Navigasyonun ayarlar menüsünden ayarlayabilirsiniz.
    Mavi ışığı hallettik resim yükleyeceğim. Cumartesi pazar İstanbul Zonguldak İstanbul yaptım ortalama 140 km idi hız. 5.9 litre yaktı klima açıktı. Genelde Cruise kontrol 135 te idi. 170 e kadar çıkarttım hızı ama bebeğimiz olduğu için zorlamadım

O zaman Forza suzuki vitara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaankalay -- 6 Haziran 2016; 9:59:17 >

• Merhaba arkadaşlar,
    26 Mayıs itibariyle Yeni Vitara GLX paket 4x2 tek renk sahibi oldum. İlk izlenimlerimi paylaşıp almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Satıcı arkadaş 4x4 modunun araç 50 ya da 60 km hızın altındayken çalıştığını söyledi. Bende bu arabayla dağ/kum/çamur gezmeyeceğim için, Yüksek hızda da güvenlik amaçlı 4x4 kullanamayacaksam ne gerek var dedim ve 4x2 aldım.
    İlk olarak 2 tane küçük çocuğum olduğu için eldeki aracı (2012 model Polo) bagajına bebek arabalarını rahatça koyabileceğim, yakıtta beni üzmeyecek, hanımın da kolay kullanabileceği bir araçla değiştirmeye karar vermiştim. Aşağıda baktığım tüm araçların bende bıraktıkları izlenimleri yazıyorum. Arasında bildiğiniz bir araç varsa mukayese yapmada yardımcı olur. İncelediğim arabalar Citroen C4 Picasso, Yeni Tiguan, Subaru Levorg ve XV idi.
    1) C4 Picasso: Bagaj genişliği ve arkada birbirinden bağımsız 3 koltuk olmasından dolayı tam bir aile arabası. Fakat tüm kontrollerin elektronik ve dokunmatik olması (fazlaca sorun demek), içeriye çok fazla motor gürültüsü alması, büyük ön cam ve açılmayan cam tavan sebebiyle fanusta yolculuk ediyormuş hissi uyandırması ve çok çook kalitesiz koltuk kumaşlarından dolayı araca ısınamadım.
    2) Yeni Tiguan: Çok güzel ama Vitara doluluğuna yakın bir modeline 120 - 130.000 vermek gerekiyor. Gereksiz pahalı.
    3) Subaru Levorg: Çok geniş ve güzel. 174 beygir ve sürekli 4 çeker olması dikkatimi çekmişti. Japon arabaları içinde en iyi malzeme kalitesi kesinlikle Subaru' da. Yakıt sarfiyatı 10-11 lt.lerde olunca vazgeçtim.
    4) Subaru XV: Sürekli 4 çeker 116 beygirdi yanlış hatırlamıyorsam. Ağırlık olarak 1400 kg civarı olunca kasa motora ağır geldi ve yakıt sarfiyatı onun da fazlaydı. Ayrıca Vitara özelliklerinde almaya kalkarsanız 100.000 bulur fiyatı.

ve gelelim aldığımız Vitara' ya.. Araba henüz 250 km. de. 100 km şehir dışı (bayiden eve gelirken) 150 km şehir içi kullanımım oldu.
    Aracı İzmir Bornova bayisi Özdemirler Otomotiv' den aldım. Kendi aracımın üzerine 45.000 TL verdim. Ekstra olarak 500 TL' ye kol dayama takdırdım. Kauçuk paspaslarını da hediye verdiler.
    Tek renk sedefli beyaz aldım. Aslında çift renk için gitmiştim fakat ellerinde yoktu. Haziranda gelecek olanlarda da ne renk garantisi ne de fiyat garantisi vermediler. Fakat beyazı da metalik olduğu için hoşuma gitti, aldım geçtim.
    Aracın artıları:
    - Adaptif cruise çok güzel çalışıyor. Öndeki araçla aranızda bırakmak istediğiniz mesafe için 3 seçenek sunulmuş. (50-100-150 mt. gibi, tam bilmiyorum mesafeleri) Eğer yolda giderken önünde bir araç çıkarsa ya da öndeki araç yavaşlamışsa, belirlemiş olduğunuz mesafeyi korumak için Vitara kendisi fren yapıp aradaki mesafeyi koruyor. Önünüzdeki araç çekildiğinde tekrardan kendisi gaz verip sabitlemiş olduğunuz hıza çıkıyor. Eğer mesafe aracın frenlemesine rağmen azalıyorsa belli bir noktadan sonra göstergelerin ortasındaki bilgi ekranında sesli ve görsel olarak "Çarpışma Uyarısı" çıkarıp kontrolü sizin almanızı istiyor. Sistem çok güzel çalışıyor. Herhangi bir sorun görmedim.
    - 10 inçlik dokunmatik ekran bence güzel. Navigasyonu henüz kullanmadım. Sadece vermiş oldukları usb' ye müzik ve çocukların fotoğrafını yükleyip araca taktım. Fotoğrafı ekranda arka plan olarak kullandım. Çok güzel oldu. Flası takar takmaz müzikleri okudu. Herhangi bir gecikme olmadı. Ama flashtan araca nasıl yükleyebilirim ya da yükleyebilir miyim bilmiyorum. Telefon sarj etmek gerekse flashı çıkarıcam, bu sefer müzikler gidecek. Bilmiyorum nasıl olacak..
    - Geri görüş kamerası gayet güzel çalışıyor. Herhangi bir gecikme ya da görüntüde bozukluk yok.
    - Park sensörleri sıkıntısız çalışıyor.
    - GLX paketin koltukları çok hoş. Yarı nubuk yarı deri olması kaliteli gösteriyor. Ayrıca kapı içleri de nubuk oluyor.
    - Koltuk ısıtma güzel çalışıyor.
    - Frenler çok iyi..
    - Klima süper çalışıyor. 2. kademede bile kısa sürede arabanın içini buz gibi yapıyor.
    - Cam tavan olayı çok güzel, içeriyi aydınlatıp ferah bir alan sağlıyor. Ama bulunduğum şehirde tüm yollar kilit taş döşeli olduğu için tavan açıkken plastik gıcırtısı şeklinde çok ses yapıyor. Servise telefon ettim, hepsi aynı dediler. Sizlerde durum nedir?
    - Şanzıman çok iyi, vites geçişleri pürüzsüz.
    - Sakin kullanımda hiç motor sesi yok, ama biraz yüklendiğiniz zaman motor çok bağırıyor. Bağırdığı kadar da gitmiyor gibi geldi bana 1000 km rodajı bitsin sıkıştırmaya başlarım.
    - Ön göğüslük ve kapıların üst kısımları sert plastik. İlk başta hoşuma gitmemişti ama sonradan yukarıda bir arkadaşın yazdığı "sanki göğüslüğüme oturucağız" lafı gayet mantıklı geldi
    - El freni klasik tip, çekiyoruz yani Onun da elektrikli olmasını isterdim.
    - Anahtarsız giriş ve çalıştırma kullanışlı. Cebinizde ya da çantanızdayken anahtar çıkarma derdi yok. Ayrıca her iki ön kapıyı ve bagajıda anahtarsız açabiliryorsunuz. Düğmeye 1 sefer basarsanız sadece o kapıyı, 2 sefer arka arkaya basarsanız tüm kapıları açıyor.
    - Start/Stop düzgün çalışıyor.
    - Far sensörü ve yağmur sensörü sorunsuz çalışıyor. (Aracı ilk aldığım gün çok berbat bir yağmurda kullandım. Otomatik silecekler ve farlar çalışmadı. 1 sefer manuel modda çalıştırdıktan sonra otomatiğe aldım. Şimdi sorunsuz çalışıyorlar.
    - Arabanın önden görünüşünü beğenerek aldım. Arkasını beğenmiyorum. Ön taraf gibi ledli neonlu bir arka far grubu koysalardı çok daha şık görünürdü.
    - Bagaj hacmi katologta 375 lt. görünüyor. Tabanı bir alt kademeye indirirseniz 425 lt civarı birşey oluyor. Benim için yeterli.
    - Stepne de ufak boy lastik kullanmışlar.
    - İlk 100 km.lik kullanımım şehir dışıydı. Ortalama 120 km hız, klima açık, ve çok yağışlı bir havaydı. Eve geldiğimde ortalama tüketim olarak 8.0 lt. gösteriyordu. Şu an şehir içi kullanıyorum. Klima açık ortalama 8.0 - 8.5 arası değişiyor. Kullandıkça yakıtın düşeceğini düşünüyorum.
    - Uzun farlarında Xenon olmasını, selektör yapınca şimşek gibi çakmasını isterdim.
    - Sürücü kapısındaki cam kumandalarından tüm kapılar için Auto mod olmasını isterdim. Ayrıca diğer kapılarda cam düğmelerinde ve arka yolcu ayakları için ufak bir ambiyans aydınlatma olsa hoş olurdu.

Bir arabadan beklentiniz nedir bilmem ama, bu paraya bu donanımda alabileceğiniz kendini ispatlamış başka bir otomobil markası/modeli yok arkadaşlar..
    Alanlara hayırlı olsun, almayı düşünenlere de çabuk karar vermelerini öneririm... Sağlıcakla kalın...

• Tolga bey merhaba bir önceki mesajınızda çok hoş bir fotoğraf paylaşmısınız
    sizden öğrenmek istediğim bu kaplama işlemi sonrasında ruhsata 2.renk için işletme zorunluluğu varmı
    yani sadece tavan olduğu için aracın büyük bir bölümü ana ranginde

yada 2 rek sahibi arkadaşlar lütfen cevaplarsanız sevinirim ruhsatta tek renk mi yoksa çift renk mi yazıyor
    turuncuya-beyaz / yada turkuaza-siyah sahibi arkadaşlar

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)

• Gezgin350 kullanıcısına yanıt
    merhabalar,
    öncelikle aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kazasız belasız binmek nasip olsun.
    kauçuk paspaslar orjinal vitara için üretilmiş paspaslar mı? ben buradaki bayiye sordum sol ön sağ ön gibi garip paspas önerilerinde bulundu ve tanesine 175 tl gibi uçuk bir rakam verdi. yani sadece önlere 350 tl tutacak, tabii ki almadım. bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.

daha önceki mesajımda sorduğum radyo kullanımı (kayıtlı frekanslara isim girme?kaydedilebilir frekans sayısını arttırma?vb?) ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa sevinirim.

direksiyon kaplaması çok kısa sürede deforme olacakmış hissi veriyor, daha önceki araçlarında bu şekilde bir kaplaması olan direksiyonu kullananlar varsa yorumlarını paylaşmalarını rica ederim.

virajlarda arabayı zorlayan oldu mu? bir iki kere hafif yokladım sanki savrulacakmış hissi verdi, esp ne derece işe yarar bilemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.