Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.010
Cevap
183
Favori
971.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hobbiest hocam yeni yorum yok mu, anladığım kadarıyla tek Suzuki Vitara sahibi sensin burada. Özellikle yakıt konusunda ve motor konusunda yorumlarına ihtiyacımız var.
  • İyi günlerde keyifle kullanın bize de yazın kullandıkça ... gerçi ben fanatizm seviyesinde suzukiciyim o yüzden bekliyorum GLX leri :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzsaglam

Hobbiest hocam yeni yorum yok mu, anladığım kadarıyla tek Suzuki Vitara sahibi sensin burada. Özellikle yakıt konusunda ve motor konusunda yorumlarına ihtiyacımız var.

Ah ah! Arabayı hanıma kaptırdık, bir uzun yol yapabilsem de yazsam. Yeni bir araç peşindeyim. Duruma göre ya Vitara hep hanımda kalacak, ya da yeni aracı hanım kullanacak ben Vitara'yı geri alacağım. 1-2 güne durum netleşecek.

Genel kanı, araç görenler tarafından dizayn ve donanım olarak beğeniliyor.

- Navigasyon güncellemesi (İgo Primo) 2 yıl için geçerli imiş. Ancak güncellemenin yapılacağı sitede (burada) henüz Suzuki yer almıyor. İlgili birime durumu anlattım, ama ne zaman ilgilenirler bilemiyorum.

- Multimedya sistemi sanırım "Clarion" marka.
    *Sistem Android 4.4.2 sürümünü kullanıyor. İşlemci QuadCore-R16 1.6G ve oldukça hızlı. Ancak bize sürümü güncelleme imkanı sunmuyor. Belki servisin yetkisi vardır.
    *Wi-fi ile internette gezinti ve android marketten istediğinizi indirebiliyorsunuz. Bir otomobil için pek alıştığımız bir şey olmadığı için şimdilik nasıl kullanabileceğimizi pek bilemiyoruz. Ama ileride yaygınlaşacağı ve bir çok kullanım alanı olacağı kesin.
    *Maalesef ses kalitesi vasat. Bluetooth ile telefon eşleşmesinde giden ses kalitesi de vasat. Karşı taraf sizi neredeyse hiç anlamıyor. Yani pek kullanılabilir değil.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar. Sürüşe ve tüketime yönelik yorum yapamadığım için üzgünüm. 500 km.den fazla yol yaptık, henüz benzin almadım. İlk depo ile devam. Daha çeyrek depo benzin var.47 lt deposu olan bir araç için bence iyi değerler.
    Saygılarımla..

• Yeni vitaralar satmak istediğimizde cok değer kaybedermi? Bütcemizi zorlayarak almayı düşünüyoruz ancak satarken cok değer kaybeder endişesini soktular içime.

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum suzuki kullanıcılarına.

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybetmeyen araç var mı? Piyasanın en tutulan araçlarından biri olan 2015 7.000 km deki VW Golf aracımı 80.000 TL ye sattım. Sıfır liste fiyatı 92,900 TL. Ama ikinci elde hızlı bir araç olduğu için 2 günde sattım, o ayrı konu.

Geçmişte SUV segmentinde VW Tiguan, Dacia Duster ve Nissan QQ sahibi oldum. Bu araçların hepsinde de zarar ettim. Hiçbirini de kolay ve hızlı satamadım.

Vitara piyasaya iddialı bir fiyat ve donanımla girdi. Şu anda piyasada 2016 model ikinci el Vitara yok. Piyasaya düşen ilk ikinci el yeni Vitara'yı da ben aldım sanırım. O da zaten sıfır ayarında idi (94 km). 2-3 bin TL avantajla aldım. O sırada bayilerde 4x4 Vitara yoktu. Gelecek olan yeni partide vardır sanırım.

Vitara'yı ne maksatla aldığınız önemli. Hafif arazi şartlarında kırda-bayırda gezerim, kışın 4x4 sisteminin keyfini sürerim, yakışıklı kompakt bir SUV'a binerim diyorsanız; bu donanım ve fiyata başka araç yok.

Ama sık araba değiştiriyorum, güçlü ve torklu motora sahip ekonomik bir araç istiyorum diyorsanız o zaman dizel ya da turbo benzinli binek araçlara bakmanızı tavsiye ederim.

Yeni Vitara ağır başlı ve donanımlı bir araç. Gaz tepkilerine biraz dikkat ederseniz, çok da ekonomik. Uzun yolda 5-6 lt/100 km ortalama rahatlıkla yakalanabilir. Ama malzeme kalitesi göreceli. Ben VW Golf'ten indim, onunla kıyaslanınca vasat.

Sürüş stili bir binek araç gibi değil. Yüksek araç, sürüş dinamikleri, yol tutuş vs. farklı, alışkanlık gerektiriyor.

Yukarıda daha önceki yazılarımda ilk sürüş deneyimlerimi aktardım. Alacak arkadaşlar; kendileri test yapsınlar, malzeme kalitesine, performansına, ergonomisine baksınlar öyle karar versinler.

Sonuçta ben torklu araç sevdiğim için, dün dizel otomatik bir araç daha aldım. Şimdilik Vitara'yı eşim kullanıyor. Ama doğa gezileri ve kış için iyi bir aile aracı.

Vitara, hobi tutkunları ve SUV sevenler için evin ikinci aracı olarak kesinlikle güzel. Ama birinci araç için tek başına uygun mu bilemiyorum. Bu konuyu herkes ihtiyaç ve kullanım amacına göre kendisi değerlendirmeli bence.

• Evin 2. aracı için GL+ düşünmeden alınır ...
  • Millet Face sayfasında Suzuki'den yana yakıla araç bekliyor Bursa'dan falan ama onlar 10 tane getirdiler herhalde onları satıp şimdi parasıyla yenilerini alıp getirecekler sanırım.. Durumu yok yani Suzuki'nin :)
  • Acaba ilk iki partide toplamda kaç yeni vitara satıldı? Topiğin bu kadar ölü olması çok araç satılmadığının göstergesi olabilir mi?

Bu arada Jimny de fiyat listesine dahil edilmiş. 4x4 bir araç için fiyat fena değil ama yine de hacim ve donanım yüzünden Vitara tercih edilir diye düşünüyorum.
  • Arkaraşlar Glx donanımın nezaman geleceği konusunda bilgi sahibi olan varmı? Bide yurt dışı bi kaynakta dzel motor seçeneğide gördüm ülkeye gelirmi acaba?
  • freedream kullanıcısına yanıt
    GLX için Haziran sonu, dizel için sene sonu gibi bir bilgi verilmişti.
  • Cevap için teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar,
    Alfa Romeo Giulietta'mı satıp Suzuki Vitara 4x4 modelini almak istiyorum. Bayi olarak önerebileceğiniz yerler var mı? Bir de tanıtım fiyatı olduğu için fiyatlarda indirim söz konusu olabilir mi? Son olarak da Vitara alan arkadaşlar araçlarından memnun mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lafmacun -- 19 Nisan 2016; 11:50:14 >
  • Lafmacun L kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarda indirim yok lansmana ozel oldugu icin cok az kar marji ile satiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimny dediginiz arac hardcore arazi aracidir onun klasmani farkli..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende almak istiyorum bekliyorum glx gelmesini . İzmir Özdemirler Otomotiv bayisine gidip 4x2 sini inceleyip test sürüşü yapmıştım Fiyatta da indirim yapıp üstüne birde kol dayama hediye ettiler . Ama ben glx i beklemeye karar verdim . Fiyat lansman fiyatı olabilir hiç bir firma kar etmeyeceği bir şeyi satmaz . İndirim yok diye bir şey demek yanlış olur.
  • Topiğin ölü olmasının sebebi bu aracın yeni olması bize göre yeni yurt dışında neredeyse 2 senelik bir araç Türkiye pazarına verdiği önem yetersiz reklam yok tanıtım yok .Suzuki araba dediğin zaman bir çok kişinin aklında bir resim oluşmuyor . Kaç kişi fuar fuar gezip yeni model inceliyor ki tanınıp yaygınlaşsın . Satın alan kişiler bile ilgisiz Kendi şahsım adına konuşuyorum boy boy resimleri bizlerle paylaşabilir. Amatör de olsa kendi incelemesini çekip koya bilir. Bir tane gurbetçi arkadaşın çektiği video dışında türkçe tek bir inceleme yok . Hatta istanbul fuarına yabancı bir arkadaş çekmiş bir video fon müziği ile yüklemiş youtube. İncelemeleri izlerken rusça öğrendim sayılır. :)
  • Alfa Romeo'mu satar satmaz inşallah ben de alacağım.
  • AzM!CaN kullanıcısına yanıt
    Bence 4x2 GLX oldugu zaman fiyat avantajini yitiriyor... GL+ 4x4 en mantikli secim.. keza 4x2 alacaksaniz o fiyata Nissan qashqai 1.2 Turbo sky tavan alabilirsiniz ben oyle yaptim.. su an 1.2 Turbo Xtronic Visia donanim 78 bin tl..

Buda youtuba attigim video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 19 Nisan 2016; 16:37:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle arabalardan fazla anlamadığımı belirteyim. Bugün bir arkadaş 4x2 ile 4x4'ün aynı torka sahip olduğu için 4x4'ün gereksiz olduğunu söyledi. Siz ne diyorsunuz?

• Valla bende başından beridir takip ediyorum vitarayı fakat görüyorum ki distribütörün ilgisizliği satış ve servis ağındaki kısırlık vs vs.. Gibi sebeblerden ötürü şu an aklımdan çıkardım Vitarayı.. Bol bol Dacia Duster forumu okuyorum.. Pek memnun olmayan yok.. YouTube de offroad videolarını izliyorum hiç bir extra Donanım olmadan araçlarla neler yapıyorlar neler.. Ikinci el kaybı nerdeyse yok gibi.. Malum sitede arattırma yapıyorum 2015 model yılı ve 30 bin km Sınırı koyuyorum 58-59 dan Aşağıya Duster yok.. Sıfır fiyatı 66 bin olmasına rağmen.. Yani otomatik vites olmazsa olmazınız değilse eğer Dizel kendini kanıtlamış motor.. Yokuş Kalkış desteği.. Daha ne olsun.. Ben öyle yapacağım galiba..
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.