Şimdi Ara

Yeni takılan işlemcinin aşırı ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ASUS M5A78L-M LX3 anakart alıp AMD FX-SERIES X4 4100 3.6GHz 12MB 32nm işlemci taktım.
    Sıfır yük altında 39-42 derece stabil sıcaklık. aşırı yük altında ise 55-60 arası.
    Önceki M3A anakartıma yine benim taktığım amd athlon 2x boşta 20-30 arsı çekiyordu.
    Normal mi?

Ayrıca takarken söyle sorunlar oldu ki fanın soğutucusunun kelepçeleri anakarttaki yere yetmedi bir şekilde.
    İlkinde çok zorladım takamadım macun rezil oldu yeni macun sürüp yine cok zorladım olmadı bende anakartdaki plastik kısmın vidalarını söküp kelepçeleri öyle takıp sıktım. Fakat sıcaklık yine kötüydü. Bende bir kez daha açtım macun çok yayılmıştı yanlara, tekrar macun sürüp bu sefer vidaları önceden söküp fazla bulaştırmadan taktım yine fakat soğutucuyu yine aşırı sıktım durum itibari ile.

Eğer sıcaklık normal değilse benim sorum şu ki acaba fan soğutucusunun işlemci üstüne aşırı sıkı takılmış olması macunun aşırı yayılmasına ve ortanın boş kalmasına mı yola açtı acaba?

• benim işlemci 70 derece ile 80 derece arası çalışıyor için rahat olsun kardeş olmadı 50tlye bir fan al bakır telli kalliteli kalitelide bir termel macın o işlemci 50dereceninin üstüne çıkmaz
  • Su sıcaklık olaylarını cozemedım gıttı H70 var yukte 40 derece goruyorum benımde korkmam gerekıyormu.
  • Haha normal 70-80 derece çekse benim varya 32 kere macun sürerim gerelirse.
    Valla kormalık birşey olmadığı kesinde ne kadar normal onu merak ediyorum ben.
    Önceki içlemci 20 min çekerken bu neden 40 çekiyor. Bilgisayarımı fazla kapamıyorum ben o yüzden en düşükte olsun istiyorum.
  • Macun sür.

Aslında çok da anormal değil herkesin aşağı yukarı böyledir
  • Güzel bir macunla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrayTotem

Arkadaşlar ASUS M5A78L-M LX3 anakart alıp AMD FX-SERIES X4 4100 3.6GHz 12MB 32nm işlemci taktım.
    Sıfır yük altında 39-42 derece stabil sıcaklık. aşırı yük altında ise 55-60 arası.
    Önceki M3A anakartıma yine benim taktığım amd athlon 2x boşta 20-30 arsı çekiyordu.
    Normal mi?

Ayrıca takarken söyle sorunlar oldu ki fanın soğutucusunun kelepçeleri anakarttaki yere yetmedi bir şekilde.
    İlkinde çok zorladım takamadım macun rezil oldu yeni macun sürüp yine cok zorladım olmadı bende anakartdaki plastik kısmın vidalarını söküp kelepçeleri öyle takıp sıktım. Fakat sıcaklık yine kötüydü. Bende bir kez daha açtım macun çok yayılmıştı yanlara, tekrar macun sürüp bu sefer vidaları önceden söküp fazla bulaştırmadan taktım yine fakat soğutucuyu yine aşırı sıktım durum itibari ile.

Eğer sıcaklık normal değilse benim sorum şu ki acaba fan soğutucusunun işlemci üstüne aşırı sıkı takılmış olması macunun aşırı yayılmasına ve ortanın boş kalmasına mı yola açtı acaba?

Cpu nun durumu stabil.ısının diğer işlemcinize göre yüksek olmasının nedeni performans farkıdır. güçlü cpu lar daha çok ısı üretir ve bu yüzden ısıya daha dayanıklı üretilirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benım intel cpu da normal kullanımda 30-33 derece arası, yük altında 50-55 arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz
    Cpu nun durumu stabil.ısının diğer işlemcinize göre yüksek olmasının nedeni performans farkıdır. güçlü cpu lar daha çok ısı üretir ve bu yüzden ısıya daha dayanıklı üretilirler.

Evet benimde merak ettiğim buydu fakat yinede yeni işlemci olduğu için daha düşük olmalı gibi hissediyorum.

Acaba dediğim gibi soğutucu çok baskılı takıldığı için macun fazla yayılmış olabilir mi?
    Veyahut baskılı takılma dolayısı ile başka bir zarar gelir mi işlemciye ileride?
    Valla 3 kere işlemci fan taktım daha önce ilk defa böyle kelepçeler uymadıda plastiklerin vidaları gevşetip öyle takıp sıktım.
    Aklımda kaldı şimdi bende tekrar söküp eski işlemcinin soğutucu kasayı takma hazırlıkları yapıyordum.
  • quote:

quote:

Evet benimde merak ettiğim buydu fakat yinede yeni işlemci olduğu için daha düşük olmalı gibi hissediyorum.

Acaba dediğim gibi soğutucu çok baskılı takıldığı için macun fazla yayılmış olabilir mi?
    Veyahut baskılı takılma dolayısı ile başka bir zarar gelir mi işlemciye ileride?
    Valla 3 kere işlemci fan taktım daha önce ilk defa böyle kelepçeler uymadıda plastiklerin vidaları gevşetip öyle takıp sıktım.
    Aklımda kaldı şimdi bende tekrar söküp eski işlemcinin soğutucu kasayı takma hazırlıkları yapıyordum.

macunu dikkatli kullanmak lazım.fazla veya az sürerseniz zarar verirsiniz.orta seviyede dağılmayacak kadar sürmeniz lazım.azda sürerseniz biliyosunuz daha fazla ısınır.

baskı olayına gelince eğer cpu fanı dönerken zorlanmıyorsa sorun olacağını zannetmem.sonucta cpu ezilecek bi madde değil diye düşünüyorum.ama fazla sıkıştırmayın çünkü anakart ısı + sıkışık oldugu durumda çatlayabilir.

hp laptobumun anakartını çatlatmıştım ısıdan dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 22 Mart 2013; 18:05:22 >

• Hmm tamam çok teşekkür ederim bütün bilgiler için ykpnrgz. Bakalım dayanamıyorum ben tekrar söküp şu eski soğutucuyu deniycem, beğenmezsem tekrar bunu takıcam falan sonucu yazarım buraya bakalım ısınma fazla sıkma sebebi ile miymiş.
    Diğer alakadar olan arkadaşlar sağolun sizde.
  • quote:

Hmm tamam çok teşekkür ederim bütün bilgiler için ykpnrgz. Bakalım dayanamıyorum ben tekrar söküp şu eski soğutucuyu deniycem, beğenmezsem tekrar bunu takıcam falan sonucu yazarım buraya bakalım ısınma fazla sıkma sebebi ile miymiş.
    Diğer alakadar olan arkadaşlar sağolun sizde.

yani cpu sıkıştıkca macun dağılır.az önce aklıma gelmedi.neyse..denemekten zarar gelmez deneyin...sonucu merak ediyorum...
  • 2 işlemciyi birbirleriyle kıyaslarsan neden ısındıgını anlarsın
  • quote:

yani cpu sıkıştıkca macun dağılır.az önce aklıma gelmedi.neyse..denemekten zarar gelmez deneyin...sonucu merak ediyorum...

Evet sorun çözüldü. Ykpnrgz un ın önceden açıkladığı gibiymiş. İşlemci daha güçlü olduğu için doğal bir ısıya sahip
    ama yüksek ısılarlada iyi başa çıkıyor zaten hertür oynadığım oyunda son görüntülerde sorunsuz 54-58 arası max.

Benim deneyimlerime gelecek olursak eski soğutucu kasayı çok daha kolay ve iyi macun sürerek taktım 1 gün boyunca kullandım hertür ısıda 1-3 derece arası daha iyiydi =) Bende tekrar söküp yeni soğutucu kasayı daha muntazam şekilde güzel macunla taktım. 1 gündür Totalde 2-4 derece iyi durumdayım yüksüz 34 derece yüklü 54. Yani olabilecek tek sorun varmış oda fazla sıkma sonucu macunun aşırı yayılması ve taşması eminim ki uzun vadede kuruyunca daha çok sorun olacakta fakat onun dışında sorun yok işlemcinin doğal hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrayTotem -- 24 Mart 2013; 21:16:01 >

• quote:

quote:

Evet sorun çözüldü. Ykpnrgz un ın önceden açıkladığı gibiymiş. İşlemci daha güçlü olduğu için doğal bir ısıya sahip
    ama yüksek ısılarlada iyi başa çıkıyor zaten hertür oynadığım oyunda son görüntülerde sorunsuz 54-58 arası max.

Benim deneyimlerime gelecek olursak eski soğutucu kasayı çok daha kolay ve iyi macun sürerek taktım 1 gün boyunca kullandım hertür ısıda 1-3 derece arası daha iyiydi =) Bende tekrar söküp yeni soğutucu kasayı daha muntazam şekilde güzel macunla taktım. Totalde 2-3 derece iyi durumdayım yüksüz 35 derece yüklü 55. Yani olabilecek tek sorun varmış oda fazla sıkma sonucu macunun aşırı yayılması ve taşması eminim ki uzun vadede kuruyunca daha çok sorun olacakta fakat onun dılında sorun yok.

sorununuzu çözmenize sevindim...iyi forumlar...

• quote:

sorununuzu çözmenize sevindim...iyi forumlar...

Teşekkür ederim ilginiz için.
    Ayrıca cevap veren herkese iyi forumlar ve sağolun.
  • prime 95 testine sok bakalım birde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.