Şimdi Ara

Yeni Taşınanlar Apartmanın Bacasını kapattilar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
21.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm sorunlu kişiler mi bizi mi buluyor nedir ?
    Aparmanın en üst 2 katı uzun süredir boştu daha dogrusu sahibi gelmedigi için ne kiraya verdi ne sattı vs vs.
    Sonra satiliga çıkardiktan sonra satildi.
    Yeni birileri satın almiş. herhalde evin iç dizaynını yeniden yapiyorlar bayadir bakımsızdı. sonra ögrendikki apartmanın Bacasını kapatmişlar. daha dogrusu evlerini genişletmek için apartmanın tüm dairelerine ait olan bacayı yıktılar
    yani şuanda soba yakmak istesek yakamiyoruz çünki bacaya beton dökmüşler

Tamam belki şuanda apartmanda herkeste dogalgaz + klima mevcut ama yarın bir gün ne olacagini kim ne bilebilir. ?
    komşu ülke dediklerimiz bi anda gazı keserse birde üstüne elektrikler gitse tek çare kalıyor oda soba...

Ne önerirsiniz ? ne yapılabilir ? ne yapmak lazım ?

İnsancıl yollar tercih sebebi olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Taşınanlar Apartmanın Bacasını Kapattilar!

Yeni bir eve taşındıktan sonra, apartmanın bacasının kapatıldığını fark etmek oldukça sinir bozucu bir durum olabilir. Bu durum, özellikle de sobalı ısıtma sistemine sahip eski binalarda yaygındır.

Apartman baca kapatma kararının alınmasının çeşitli nedenleri olabilir:

• Güvenlik: Kullanılmayan bacalar, kuşların yuva yapması ve yangınların yayılması gibi güvenlik tehlikelerine yol açabilir.
    • Enerji Verimliliği: Kapatılan bacalar, ısı kaybını azaltarak enerji verimliliğini artırabilir.
    • Estetik: Kullanılmayan bacalar, binanın görünümünü bozabilir.

Bununla birlikte, apartman baca kapatma işlemi kanuni prosedürlere ve bina yönetmeliklerine tabiidir.

Apartman Baca Kapatma Prosedürü

Apartman baca kapatma işlemi için şu adımların izlenmesi gerekmektedir:

• Yönetim Onayı: Baca kapatma kararı alınmadan önce, bina yönetiminin onayı alınmalıdır.
    • İnşaat Mühendisi Raporu: Kapatılacak baca ile ilgili inşaat mühendisinden bir rapor alınmalıdır. Rapor, kapatmanın binanın statik yapısı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağını belirtmelidir.
    • Belediye Onayı: Kat mülkiyeti olan binalarda, belediyeden baca kapatma izni alınması gerekir.

Baca Kapatma Cezası

Kanuni prosedürlere uyulmadan baca kapatma işlemi yapılması, para cezası ve hatta hapis cezası gibi yaptırımlara yol açabilir.

Kullanılmayan Baca Deliği Nasıl Kapatılır?

Kullanılmayan baca deliğini kapatmak için şu yöntemler kullanılabilir:

• Taş Duvarla Kapatma: Baca deliği, tuğla veya taş duvarla kapatılarak kapatılabilir.
    • Çimento veya Harçla Doldurma: Baca deliği, çimento veya harçla doldurularak kapatılabilir.
    • Cam Elyafı veya Poliüretan Köpük: Baca deliği, cam elyafı veya poliüretan köpük gibi yalıtım malzemeleriyle kapatılabilir.

Baca deliğini kapatmadan önce, havalandırmayı sağlamak için küçük bir açıklık bırakılması önemlidir. Ayrıca, baca kapama işleminin mutlaka yetkili bir kişi tarafından yapılması gerekir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, apartman bacasının kapatılması işleminin yasal prosedürlere uygun olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde, ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalınabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onlara bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle.
  • onu söyledim başka
  • Soba borusunu pencereden dışarı çıkar.
  • karşı saldırı yapın ve çatıyı yıkın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal4Life

Soba borusunu pencereden dışarı çıkar.

cıx.. çok mantıksız...
  • Şöylelerine acayip ayar oluyorum.Sövesim geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

karşı saldırı yapın ve çatıyı yıkın

çatıyıda onlar yıkacak. yeniden yapacaklar. böyle olursa ekmeklerine yağ sürmüş oluruz

Hukuki olarak nasıl bi hakkımız var ben onu merak ediyorum. bu adamlarin laf anlayacagi yok gibi. anlayışları olsa zaten böyle bişey yapmazdilar. nereli olduklarinida söylemiyorum

• Belediyeye şikayet edin apartmanca..Cezasını verirler.
  • Evin iskanı varsa şikayette bulunabilirsin belediyeye. Öyle kafasına göre bacayı nasıl yıkıyor herifler anlamadım ki?
  • binanın dışarıdan görünüşü değiştiyse hemen şikayet et yıktırsınlar
  • Bir inşaat öğrencisi olarak söyleyebilirim ki:

Yasal olarak her apartmanda bir tane baca kesinlikle bulunmalıdır. Eğer herhangi bir ev sakini bilerek baca yolunu kapamışsa gerekli yerlere bildirilerek gereği yaptırılabilir.

Tabi bizim ülkede bu yetkili merciler ne kadar ilgileniyor orası ayrı.
  • Kılkuyrukluğa gerek yok bence. Elektrik en fazla 10 saat olmaz, hadi bilemedin 1 gün kimse gidipte bu süre için soba kurmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

karşı saldırı yapın ve çatıyı yıkın

çatıyıda onlar yıkacak. yeniden yapacaklar. böyle olursa ekmeklerine yağ sürmüş oluruz

Hukuki olarak nasıl bi hakkımız var ben onu merak ediyorum. bu adamlarin laf anlayacagi yok gibi. anlayışları olsa zaten böyle bişey yapmazdilar. nereli olduklarinida söylemiyorum

nereli olduklarını anladım

• Arkadaşlar size birşey soracağım neden yeni yapılan apartamnlarda hiç bir tane soba bacası yok şu an ben kömür sobasını kurmak istiyorum kuramıyorum Neden yapılmıyor bu bacalar illa baca yaptırmak zorunda kalıyoruz terasa kurcam soba ama kuramıyorum baca Yok.. Normalde bir tane baca bırakmaları gerekiyordu en azından.
    (sobayı çünkü terasta üç beş saat kalıyorum boşu boşuna gaz gidiyor haliyle çift fatura biniyor bize ve elektrikle aynı şekilde pahalı olduğu için en ucuz yöntemi ondan öyle bulabildim nereden odun çıkarsa doldururum sobaya misler gibi ısınma amacım var en azından terasta oturacağım zaman sıkıntı olmaz.)
    O yeni gelen ev sahibinin hiç bir şekilde hakkı yok yani o apartmanın ortak bacasını yıktırmaya karşın çünkü öyle bir kural yok istiyorsan kendi odandaki bacayı iptal edebilirsin ama öbür türlü kesinlikle öyle birşey yapılamaz.
    Apartamnca onu belediyeye şikayet edin bak nasıl paşa paşa baca yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 25 Ekim 2011; 22:09:01 >

• Klozet deliklerine beton dök zıçamasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar size birşey soracağım neden yeni yapılan apartamnlarda hiç bir tane soba bacası yok şu an ben kömür sobasını kurmak istiyorum kuramıyorum Neden yapılmıyor bu bacalar illa baca yaptırmak zorunda kalıyoruz terasa kurcam soba ama kuramıyorum baca Yok.. Normalde bir tane baca bırakmaları gerekiyordu en azından.
    (sobayı çünkü terasta üç beş saat kalıyorum boşu boşuna gaz gidiyor haliyle çift fatura biniyor bize ve elektrikle aynı şekilde pahalı olduğu için en ucuz yöntemi ondan öyle bulabildim nereden odun çıkarsa doldururum sobaya misler gibi ısınma amacım var en azından terasta oturacağım zaman sıkıntı olmaz.)
    O yeni gelen ev sahibinin hiç bir şekilde hakkı yok yani o apartmanın ortak bacasını yıktırmaya karşın çünkü öyle bir kural yok istiyorsan kendi odandaki bacayı iptal edebilirsin ama öbür türlü kesinlikle öyle birşey yapılamaz.

Aslında her evde bir tane ortak ateş bacası yapılmak zorunda yönetmelikte bu var ama maalesef mühendisler buna göz göre imzayı çakıyorlar. Çok yanlış ama maalesef. Allah göstermesin neler olacağını kimse bilmiyor.

• 1. kat ve 2. kat merdivenlerine beton döktür, sende orayı kapat aşağı inemesinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arheleg

Klozet deliklerine beton dök zıçamasınlar.

mantıklı ama kim uğraşacak bu pis işle
    Sen yukariya izin vermiyorsan bende aşagiya izin vermiyorum mantıgı

birde,
    Baca içten gidiyor yanı dışa baglı degil. bide her dairede 2 tane baca deligi yapılmış. adamlar genişletmek için yıktılar...

o degilde üst komşunun tuvalet havalandirmasinida kapatirsa fena olur neyse ki bizim ki dışariya bakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar size birşey soracağım neden yeni yapılan apartamnlarda hiç bir tane soba bacası yok şu an ben kömür sobasını kurmak istiyorum kuramıyorum Neden yapılmıyor bu bacalar illa baca yaptırmak zorunda kalıyoruz terasa kurcam soba ama kuramıyorum baca Yok.. Normalde bir tane baca bırakmaları gerekiyordu en azından.

Aslında her evde bir tane ortak ateş bacası yapılmak zorunda yönetmelikte bu var ama maalesef mühendisler buna göz göre imzayı çakıyorlar. Çok yanlış ama maalesef. Allah göstermesin neler olacağını kimse bilmiyor.

Mesaj yazmıştım site hata verip kapanıca msaj da uçmuş..

Hocam çok doğru diyorsunuz gerçekten ama inanki buzamandan sonra ne olacağını bizde bilmiyoruz ki zaten soğukta ta kalırız zaten bu faturalar her sene sürekli zamlanıyor ama inanki bu zamlardan sonra doğalgazla ısınmak hayal olacak böyle giderse keşke o zaman ortak ateş bacası yapılsaydı kimisi kömür sobasını kurar kimisi doğalgazını yakardı.

Ama böyle olunca işler çok zor oluyor.
    Valla bede niyetim var terastaki cam kenarlarının birinin duvarını 14 Cm kadar deldirip oradan baca çıkarttırıcam tabi çatının üindenbaşlayacak ve çatıdan bir bucuk metre çıkacak şekilde baca yaptırmayı düşünüyorum başka çare kalmadı bu faturalardan dolayı her gün söyleniyorlar boşu boşuna gaz,elektrik tüketiyorsun ne yapaym başka çarem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 25 Ekim 2011; 22:25:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.