Şimdi Ara

Yeni Togg T10F tanıtıldı! İşte Togg sedan ile ilgili tüm bilinenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz toguz. Şimdilik Dacia Logan devam. Uzaktan bakıyoruz.

• yerli milli araba alacak paramız yok maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buzdagibalik B kullanıcısına yanıt

Batum'a gittim. Gürcistan Avrupanın araba çöplüğü. Bu arabaların atık olarak ayrıştırılmaları bertaraf edilmeleri çok masraflı olduğu için avrupa arabaları Gürcistana ucuza satıyor bir de buradan para kazanıyor. Batum'da teleferiğe binerseniz çatısı teneke evleri, direkte olması gerekirken yerde olan trafoları asfaltsız varoşları, hurda Ladaları görürsünüz.

Vergi sistemi eleştirisine katılmakla birlikte muhalefet iktidar vergi sistemini değiştirmek için elbirliği yapmalı. Yoksa seçim çalışmalarına Ali Koç'un özel jetiyle gidip muhaliflerin seçilince Koçlardan Cengizlerden alması gereken vergileri alacağını düşünmek komik oluyor.

Devletimiz holdinglerden fabrika sahiplerinden alması gereken vergiyi alamıyor. Almaya kalktığında ise Fabrika sahipleri "Bak benim kazancımı azaltırsan her şeyi satıp savar parayı faize yatırırım. İşçinin ağız kokusunu çekmem." diyor. Fabrika sahiplerinin bu cevabını duyan hükümetler parti farketmeksizin (CHPli, Demokrat Partili, Adalet Partili, DSPli, Anaplı, Doğruyollu, Ak Partili...) biz senden az vergi alırız aman ha fabrikaları kapatma yatırımı azaltma istihdamı azaltma yoksa işsizlik artar diye az vergi almaya razı oluyorlar.

Vergi gelirindeki kaybı dengelemek için akaryakıttan, otomobilden v.b.den fazla vergi alıyorlar. Eğer iktidar muhalefet herkes vergi alma konusunda anlaşır, vergi memurları ABD’deki gibi ellerinde kelepçeyle denetim yaparsa o zaman araçlar, elektronik eşyalar ucuzlar. Yoksa kuyumcu, doktor, serbest mühendis-mimar, pastaneci, manifaturacı, hırdavatçı… hepsi kendilerini bir yılda asgari ücretli kadar para kazandı gösterip Alman jiplerini her yıl yenilemeye, 5 yıldızlı otellerde tatil yapmaya, çocuklarını özel okullarda okutmaya devam ederler. Elbette kobilerden adaletle vergi alınsa bile Devlet en büyüklerden vergi alamayacak tıpkı ABD’nin Amazon’dan, Apple’dan, Google’dan vergi alamadığı gibi. Hali hazırda otomobil satışları yeterli sayıda olduğu için Devletimiz de vergi almaya devam ediyor. 2023’te tüm zamanların satış rekoru kırıldı. Satışlar çok düşse vergiyi de düşürecektir Devletimiz. 

Muhalif arkadaşlar gönül verdiğiniz partilerin seçim programlarına bakın. Detaylı bir vergi reformundan bahsediliyor mu? Yoksa sadece "Biz iktidar olunca vergiler düşüreceğizden mi ibaret."

Sadece bir ayda devletin sokak lambalarına ödediği para 2,5 milyar lira. Devletin tüm hizmetlerinin yapabilmesi için gelire ihtiyacı var, gelirde vergi. Ya vergiyi herkesten alacak zor olan bu, ya vergi almayıp hizmetleri yapmayacak kolay olan bu.

• Türkiye de en büyük israfı yapan devlet iken holdinglere gelene kadar köye su götürür susuz geliriz
    Çok kapsamlı bir toplumsal dönüşüm gerek
    Şehirlerin nüfusu yarıya inmeli dar gelirli kırsala yönlendirilmeli
    Şuan vergiyi kaldırsan gelecek araç dalgasını şehirler kaldıramaz.
    Ne araba park edecek otopark ne gidecek yol var

• YSNYNR kullanıcısına yanıt
    D Sedan bu Şekilde planlanıyor bildiğim kadarıyla

• Olabilir, teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

Hocam uyma şu trole.

Kendini akıllı sanıyor.

Her ay doğalgaz faturasında 25 metreküpe kadarını devlet ödüyor.

Ben bu yaz aylarca fatura ödemedim. Sadece ocak yanıyor bahar yazda, orda da 25 metreküpü geçmediğimiz için aylarca fatura ödemedim.

• İstiklâl Mahkemeleri Savunucusu kullanıcısına yanıt

elektrikli araçlar sana hitap etmiyor. günümüzdeki elektrikli araçların tümü işten eve, evden işe gitmek için. evde şarj imkanı olanlara çok ekonomik bir ulaşım imkanı sağlıyor. yılda bir defa İstanbul dan Antalya ya gidenler bu külfeti çekmeye razıdır diye düşünüyorum. zaten razı değilse almaz olur biter

• en1gma kullanıcısına yanıt

bence kırsala inmelisin.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Ben dizelciyim zaten orda haklısın

• fantomasds kullanıcısına yanıt

Hocam Türkiye'de vergi problemi diye bir konu açıp bu mesajı da ilk Mesaj yapsana. Çok basit ve çok bilinçlendirici olmuş. Tebrikler.

İnmedigimi nereden biliyorsun?

• tahmin ettim. tabi ki bilemem. çobanlık mı yapıyorsun.

Yoo nakliyeciyim,kırsala yerleşmek için çobanlık mi yapmak gerekir?

• ortaokul yıllarımda çobanlık yapmıştım. hayatımdaki en güzel günlerdi. çobanlık yapsaydın tebrik edecektim.

• Güzel iş

• Selamün aleyküm barış abı ben özgür okumuş Bursa'dan ben Engeliyim %60 engelli raporum var size Bir sorum olacak ben bu otomobil'li yeni arabayı almak için TOGG. Firmasına mı.?.Gelmek gerek engeliler bu arabayi kaça alirlar yardımcı olursanız sevinirim

• Vietnamlı VinFast'in yaptığı hatalar yapılmaz umarım. Amerikalılar VinFast ile ilgili en kötü elektrikli otomobil diye dalga geçen videolar yapıyorlar. Marka değerini korumak için en başta ayaklar daha yere sağlam basmalı. İleri dönemlerde daha devrimci ve yenilikçi davranılabilir ancak acele edilmemeli.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.