Şimdi Ara

Yeni Topladığım PC'ye Elektrik Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son 2 haftada aşağıdaki malzemelerle bir pc topladım.

MSI MAG VAMPIRIC 010M Temperli Cam 1x Fan RGB ATX Gaming Bilgisayar Kasası
    MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart
    Cougar Stx-700 700W 80+ Bronze Power Supply
    AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
    VGA: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
    RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram
    SSD: Kingston 240GB SSDNow A400 Disk SA400S37/240G

Dün akşam eve gidip bir hevesle montaja başladım ve tamamladım. Ancak power tuşuna bastığımda herhangi bir hareketlenme olmuyor. Ne fanlar, ne led ne bir şey. Hiçbir hareketlilik yok. Bu yüzden canım bayağı sıkıldı. Nerede hata yapıyor olabilirim? Akşam eve geçtiğimde fotoğraf çekeceğim ve konuya ekleyeceğim.

Power tuşunun, ledlerin ve reset butonunun bağlantılarını MSI rehberindekine göre sağladım.

Gözden kaçırdığım bir durum olabilir diye yorumlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler

• Uzay kasa olarak toplayıp denediniz mi?
  • Basit bi soru olacak ama, Muhtemelen çoğaltıcı ya da çoklu priz ile takıyorsun. Sorun prizde ya da uzatmada olabilir mi?
  • PSU nun arkasındaki ON OFF tuşunu bi kontrol et. PC bağlıyken zaten ekran kartının ek güç girişindeki yerde Kablolar takılı değilken kırmızı takılıyken beyaz yanar o ışığı görebiliyormusun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Uzay kasa olarak toplayıp denediniz mi?
    Hayır, dün direkt kasanın içine toplamayı denedim. Şimdi tekrar MSI'ın
    MSI Gamingyoutube
    PC Build Tutorial (Full Version) | #YesWeBuild | MSI
    https://www.youtube.com/watch?v=qCPIEYfN_hc
    videosunu izledim ve bağlantılarda bir problem göremedim.
    Anakartta da hiç led vs yanmaması canımı sıkıyor özellikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Junceala211

PSU nun arkasındaki ON OFF tuşunu bi kontrol et. PC bağlıyken zaten ekran kartının ek güç girişindeki yerde Kablolar takılı değilken kırmızı takılıyken beyaz yanar o ışığı görebiliyormusun?
    Doğrudan prize takıyorum. Prizin çalıştığını farklı bir alet takarak teyit ettim. PSU'nun anahtarını ON konumuna getirdim ancak herhangi bir ışık vs. yanmıyor.
  • Fişe taktiğin power kablosunda bir problem olabilir başka bir kablo ile kontrol et. Eğer kabloda sorun yoksa problem power kaynaklı görünüyor.
  • Birde anakart üzerinden manuel açmayı dene sistemi. Kasanın açma kapama tuşu da problemli olabilir
  • power supply arızalı olabilir veya gücü yetmiyor olabilir, ana kartınızda sorun olabilir.
  • Stenia kullanıcısına yanıt
    Güç kablosu arızalı olabilir, PSU da sorun olabilir ama psu nun gücü yetersiz gelmediği için çalışmaması olmaz pc doğru düzgün çalışmaz sadece kapanır açılır falan sürekli. Sorun ya kabloda psuya giden ya da direkt psu arızalı hocam
  • Doğru montelediğine eminsin zaten
  • yanıtlarınız için teşekkürler beyler. PSU'yu kısa devre ile çalıştırdım. Onda bir problem yokmuş. Şimdi tüm parçaları söktüm. Tekrar toplayacağım. Sonucu tekrar paylaşacağım sizlerle. Sağolun.
  • Herkese selam,

Tüm parçaları tekrar topladım. Şu anda sorunsuz çalışıyor makine. Çok teşekkürler yorumlarınız için.
    Tahminimce -ne kadar eminim desem de- PSU 24pin güç kablosunu tam oturtamamışım anakarta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.