Dün akşam eve gidip bir hevesle montaja başladım ve tamamladım. Ancak power tuşuna bastığımda herhangi bir hareketlenme olmuyor. Ne fanlar, ne led ne bir şey. Hiçbir hareketlilik yok. Bu yüzden canım bayağı sıkıldı. Nerede hata yapıyor olabilirim? Akşam eve geçtiğimde fotoğraf çekeceğim ve konuya ekleyeceğim.
Power tuşunun, ledlerin ve reset butonunun bağlantılarını MSI rehberindekine göre sağladım.
Gözden kaçırdığım bir durum olabilir diye yorumlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
Uzay kasa olarak toplayıp denediniz mi?
Basit bi soru olacak ama, Muhtemelen çoğaltıcı ya da çoklu priz ile takıyorsun. Sorun prizde ya da uzatmada olabilir mi?
PSU nun arkasındaki ON OFF tuşunu bi kontrol et. PC bağlıyken zaten ekran kartının ek güç girişindeki yerde Kablolar takılı değilken kırmızı takılıyken beyaz yanar o ışığı görebiliyormusun?
quote:
Orijinalden alıntı: TheArchaeologist
Uzay kasa olarak toplayıp denediniz mi?
Hayır, dün direkt kasanın içine toplamayı denedim. Şimdi tekrar MSI'ın
MSI Gamingyoutube
PC Build Tutorial (Full Version) | #YesWeBuild | MSI
videosunu izledim ve bağlantılarda bir problem göremedim. Anakartta da hiç led vs yanmaması canımı sıkıyor özellikle.
quote:
Orijinalden alıntı: Junceala211
PSU nun arkasındaki ON OFF tuşunu bi kontrol et. PC bağlıyken zaten ekran kartının ek güç girişindeki yerde Kablolar takılı değilken kırmızı takılıyken beyaz yanar o ışığı görebiliyormusun?
Doğrudan prize takıyorum. Prizin çalıştığını farklı bir alet takarak teyit ettim. PSU'nun anahtarını ON konumuna getirdim ancak herhangi bir ışık vs. yanmıyor.
Fişe taktiğin power kablosunda bir problem olabilir başka bir kablo ile kontrol et. Eğer kabloda sorun yoksa problem power kaynaklı görünüyor.
Birde anakart üzerinden manuel açmayı dene sistemi. Kasanın açma kapama tuşu da problemli olabilir
power supply arızalı olabilir veya gücü yetmiyor olabilir, ana kartınızda sorun olabilir.
Stenia
kullanıcısına yanıt
Güç kablosu arızalı olabilir, PSU da sorun olabilir ama psu nun gücü yetersiz gelmediği için çalışmaması olmaz pc doğru düzgün çalışmaz sadece kapanır açılır falan sürekli. Sorun ya kabloda psuya giden ya da direkt psu arızalı hocam
Doğru montelediğine eminsin zaten
yanıtlarınız için teşekkürler beyler. PSU'yu kısa devre ile çalıştırdım. Onda bir problem yokmuş. Şimdi tüm parçaları söktüm. Tekrar toplayacağım. Sonucu tekrar paylaşacağım sizlerle. Sağolun.
Herkese selam,
Tüm parçaları tekrar topladım. Şu anda sorunsuz çalışıyor makine. Çok teşekkürler yorumlarınız için. Tahminimce -ne kadar eminim desem de- PSU 24pin güç kablosunu tam oturtamamışım anakarta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme