Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun hocam, güzel bir tercih yapmışsınız.
    bende benzer sebeplerle bu aracı tercih ettim. 6aydır en ufak bir sorun çıkarmadı. sessizliği ve konforu da cabası.
    tek sorun insanların merakları ve sürekli bu arabayı birilerine açıklamak zorunda kalmanız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmethell

Hayırlı olsun hocam, güzel bir tercih yapmışsınız.
    bende benzer sebeplerle bu aracı tercih ettim. 6aydır en ufak bir sorun çıkarmadı. sessizliği ve konforu da cabası.
    tek sorun insanların merakları ve sürekli bu arabayı birilerine açıklamak zorunda kalmanız :)
    zamanında buradaki malzemec arkadaş demişti balıkesirden fırsat aracı diye 61.000 di 2015 gri renk 10000 km civarıydı heralde 59.000 e kadar indi teledonda kaza boya yoktu almadık şimdiki fiyatlara bak peh.
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum aracda bir sürtünme sesi var sanki düşük hızda frene basınca servisede sordum normal diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurjoya

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum aracda bir sürtünme sesi var sanki düşük hızda frene basınca servisede sordum normal diyor

önden geliyorsa birisi burada klima hortumunun sürtünmesinden bahsetmişti.
  • 22 marttan bu yana bende hybrit kullanicisiyim. 2016 model Barcelona kirmizisi hybrit cool aracim 1 yil boya koruma ve lumar kirilmaz cam ile birlikte 62350 liraya satin aldim. Trafik sigortasi 1185 lira + %5 sigortamnet indirimi. ziraat full kasko 1350 TL 9 taksit. Şuana kadar toplam 260 km yaptim. Ört. Yakit tüketimi şuan 5.8 lt. Konuyu bastan sona 6 günde ancak okuyabildim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzcan

22 marttan bu yana bende hybrit kullanicisiyim. 2016 model Barcelona kirmizisi hybrit cool aracim 1 yil boya koruma ve lumar kirilmaz cam ile birlikte 62350 liraya satin aldim. Trafik sigortasi 1185 lira + %5 sigortamnet indirimi. ziraat full kasko 1350 TL 9 taksit. Şuana kadar toplam 260 km yaptim. Ört. Yakit tüketimi şuan 5.8 lt. Konuyu bastan sona 6 günde ancak okuyabildim :)

Hayirli olsun araciniz kazasiz belasiz gunler sizin olsun. Hangi bayiden aldiniz ve spirit modeline baktiniz mi liste fiyati pahali olan arasindaki fark fazla gibi. Yakitinizda umarim kullandikca düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conq_34 -- 4 Nisan 2016; 23:42:23 >
  • GTC global toyotadan aldim.spirit modeli için hic pazarlik yapmadim. Ekstra özellikleri beni çok cezbetmedi acikcasi ve daha önceden hiz sabitleyici olan aracim da vardi çok kullanmiyordum. Ev ile iş arasi 5 km. Motor isinmadan işe gelmiş oluyorum bu yüzden olabilir yakit tüketiminin fazla olması.

• yuzcan Y kullanıcısına yanıt
    aman hocam yakıt tüketimim fazla falan demeyin çünkü değil :) . benimde ev iş arası aynı mesafedeydi benzinli audi a3- honda civic ve mercedes e200 kullandım. honda ve audi 12litre/100km mercedes 15lt/100kmnin altına hiç inmemişti.
  • Mehmethell M kullanıcısına yanıt
    Şuan 5.1 e düştü yakıtı. Ama İstanbul trafiği sakin kullanmama izin vermiyor. Sokak arasında 20-25 ile giderken arkamdan sellektör yapip kornaya basiyorlar.

• yuzcan Y kullanıcısına yanıt
    dizel kullanıyordur onlar :) dizelin gürültüsü insanı gıcık ettiği için biran önce arabalarından inmek için yol istiyordur onlar :)
    huzur hybridde :)
  • conq_34 kullanıcısına yanıt
    62 bin TL ye , temiz var ,
    İstanbul'da
    Hybrit sprit...
    Buda fırsat...
    Sahibinden.com da

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

İstanbul'da
    Hybrit sprit...
    Buda fırsat...
    Sahibinden.com da

sizin zamanında balıkesirden ilan açan kişi ile görüşmüstüm telefonda 59.000 e en son vereceğim demişti. tabi 62.000 lik ilanlada konuşulabilir ama biraz daha beklemeyi hatta 2016 yı bitirmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conq_34

quote:

İstanbul'da
    Hybrit sprit...
    Buda fırsat...
    Sahibinden.com da

sizin zamanında balıkesirden ilan açan kişi ile görüşmüstüm telefonda 59.000 e en son vereceğim demişti. tabi 62.000 lik ilanlada konuşulabilir ama biraz daha beklemeyi hatta 2016 yı bitirmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim sağolun.

Alıntıları Göster
    2015 yılında araçlar

hibrit cool 59800
    spirit 66800
    1.0 motor 41200

satıldı. çok ekstrem bir şey yoksa bayi zaten alım sırasında arka park sensörünü hediye ediyor.

S*.com ' a bakıyorum. adam 2015 model arabayı 13500 km yapmış, yukarıda bahsettiğim fiyattan daha pahalıya satıyor. çünkü nedenmiş 2016 modeli(spirit 72800, cool 66800, 1,0motor 44200) tl imiş.

bende bunu merak ediyorum. bu fiyatlara alan arkadaşlar nasıl alıyorlar diye. ya fiyattan haberleri yok, yada paraları çok sayma ihtiyacı duymuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURQUAZ06

2015 yılında araçlar

hibrit cool 59800
    spirit 66800
    1.0 motor 41200

satıldı. çok ekstrem bir şey yoksa bayi zaten alım sırasında arka park sensörünü hediye ediyor.

S*.com ' a bakıyorum. adam 2015 model arabayı 13500 km yapmış, yukarıda bahsettiğim fiyattan daha pahalıya satıyor. çünkü nedenmiş 2016 modeli(spirit 72800, cool 66800, 1,0motor 44200) tl imiş.

bende bunu merak ediyorum. bu fiyatlara alan arkadaşlar nasıl alıyorlar diye. ya fiyattan haberleri yok, yada paraları çok sayma ihtiyacı duymuyorlar.

Alıntıları Göster
    Yıl sonu kampanyaları ile Yaris Hybrid Spirit'in satış fiyatı listelerde 67.800TL olarak görürsem şaşırmam. Bir de üzerine pazarlık payı var.

2015'in başlarında listedeki satış fiyatı 71.800 liraydı, sonra kampanyalarla 66.800 lira oldu, pazarlıkla 63.000 lira civarına alınabiliyordu. 2016 sonundaki kampanyalar sonucu buna yakın bir senaryo oluşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Yıl sonu kampanyaları ile Yaris Hybrid Spirit'in satış fiyatı listelerde 67.800TL olarak görürsem şaşırmam. Bir de üzerine pazarlık payı var.

2015'in başlarında listedeki satış fiyatı 71.800 liraydı, sonra kampanyalarla 66.800 lira oldu, pazarlıkla 63.000 lira civarına alınabiliyordu. 2016 sonundaki kampanyalar sonucu buna yakın bir senaryo oluşur.

Alıntıları Göster
    İstatistikler ne diyor, bir de buna bakalım...

2016 ilk çeyreğinde (Q1), yani Ocak, Şubar ve Mart aylarında Türkiye'de satılan araçların modellerine göre adetleri aşağıdaki linktedir.

http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/1500/bulten.pdf

Buna göre;

İlk üç ayda toplam 425 adet Toyota Yaris satılmış, net bilgim olmasa da bunun 25-30 tanesi Yaris Hybrid olabilir. Renault Zoe ise 1 adet satılmış. Başka da elektrikli veya hibrit araç göremedim listede.

1. VW Polo 4.790 adet,
    2. Renault Clio IV 3.815 adet satılmış.
    3. Q1'de toplam satılan otomobil sayısı (ticari araç hariç) 127.921 adet, hibrit ve elektrikli(EV) satış oranı %0,0234. Tahmin ediyorum bu oran, yıllık orana çok yakındır.

Gelelim Fransa'nın istatistiklerine... önce 2016 Q1 istatistikleri...

http://www.best-selling-cars.com/france/2016-q1-france-best-selling-car-brands-models/

1. VW Polo 11.170 adet,
    2. Renault Clio IV 28.331 adet satılmış.
    3. Q1'de toplam satılan otomobil sayısı 516.392 adet, hibrit satış oranı %3,28, EV satış oranı %1,17, toplam hibrit ve EV araç oranı ise %4,45. Diğer bir değişle; Fransa'da, Türkiye'ye göre 190 misli daha fazla hibrit ve EV otomobil satılmış.

İlginç bir not daha; Fransa'da, 2015 Q1'de %0,61 oranında EV otomobil satılmışken, 2016 Q1'de bu oran neredeyse 2 katına çıkarak %1,17 olmuş. Zaten Fransa'da 2015 yılında satılan toplam EV ve Plug-in otomobil oranı 2013 yılına göre artmış ve hibrit oranı düşmüş. Bu da aşağıdaki linkdeki istatistikten görülüyor.

http://www.jato.com/wp-content/uploads/2016/02/JATO-Market-Focus_France_Electric-Hybrid-Plug-In-Hybrid-Vehicles-2015.pdf

Yukarıdaki linkte, "ELECTRIC (EV) & HYBRIDS MARKET OVERVIEW" başlığında 2015 yılında Fransa'da toplam hibrit ve EV otomobil satış oranının %3'ten fazla olduğu (2016 Q1: %4,45), 2013 yılında hibrit oranının %2.57'den 2015 yılında %2.18'e düştüğü, bu sırada EV ve Plug-in pazarının %0,91 (2013: %0,48) ve %0,30 (2013: %0,05) olduğu belirtilmiş.

Yani dünya hibrit otomobili bitirmiş, Plug-in ve EV otomobillere yönelmeye çalışıyor. Biz? Biz maalesef yine gerilerdeyiz...

• TURQUAZ06 T kullanıcısına yanıt
    Dostum bu iş göreceli bir konu forumda gördüm 62 bin küsüre almış 2016 cool modeli birisi bende sıfır aldım ama şimdiki aklım olsa sıfır almazdım 1-2 ay önce satmaya niyetlendim 55 bine aracımı 2015 model cool 5.000 kmde ekstra uzatılmış garanti sıfır kış lastikleri artı alırken hediye olarak aldığım park sensörü ve paspaslar araçım hatasızde gelen düşük teklifler sonucu ilanı geri çektim. Sonuçda araba alaçak olsam 55.000 tlik ikinci el bir araba alırdım. 2016 model arasında Kasa değişikliği yok. Yaklaşık 8.000 tl fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: conq_34

quote:

Orijinalden alıntı: yuzcan

22 marttan bu yana bende hybrit kullanicisiyim. 2016 model Barcelona kirmizisi hybrit cool aracim 1 yil boya koruma ve lumar kirilmaz cam ile birlikte 62350 liraya satin aldim. Trafik sigortasi 1185 lira + %5 sigortamnet indirimi. ziraat full kasko 1350 TL 9 taksit. Şuana kadar toplam 260 km yaptim. Ört. Yakit tüketimi şuan 5.8 lt. Konuyu bastan sona 6 günde ancak okuyabildim :)

Hayirli olsun araciniz kazasiz belasiz gunler sizin olsun. Hangi bayiden aldiniz ve spirit modeline baktiniz mi liste fiyati pahali olan arasindaki fark fazla gibi. Yakitinizda umarim kullandikca düşer.

Alıntıları Göster
    Dostum hayırlı olsun yakıt konusunda fazla kasmana gerek yok yaklaşık ilk 1.000 km çok az yüksek çıkıyor yakıt değerleri sonra km sıfırlarsan ortalamyakıt tahminimce 5 lere inecektir. Uzun yolda sakin kullanımda 4.6-4.8 değişiyor yakıt kullanımım.

Birde uzun boylu arkadaşlar varsa 1.85 den uzun dizler araç direksiyonuna çok yakın. biraz rahatsız olmuyor değilim . Ayarları yapsamda nafile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurjoya -- 9 Nisan 2016; 23:45:27 >

• Trafik 1 haftadır çok yoğun,
    Polo ile her sabah gittiğim yolu denedim:
    Polo1.2 tsı: 12.5 lt/100 km...:((
    Yaris hybrit: 4,7 lt/100 km

Yaris 1/2 den daha az YAKIT tüketti ve motoru yormadı ,
    Polo, ise start stop bile işe yaramadı ,
    Motor yığın trafikte hep çalıştı,
    Sonuç hüsran, Polo sınıfta kaldı...
    Yaris kalbimi ve cebimi Mutlu etti...

• quote:

Trafik 1 haftadır çok yoğun,
    Polo ile her sabah gittiğim yolu denedim:
    Polo1.2 tsı: 12.5 lt/100 km...:((
    Yaris hybrit: 4,7 lt/100 km

Yaris 1/2 den daha az YAKIT tüketti ve motoru yormadı ,
    Polo, ise start stop bile işe yaramadı ,
    Motor yığın trafikte hep çalıştı,
    Sonuç hüsran, Polo sınıfta kaldı...
    Yaris kalbimi ve cebimi Mutlu etti...

Maşallah diyeyim sıkışık trafikte bile 0,20 kuruş nazar değmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conq_34 -- 9 Nisan 2016; 23:35:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurjoya

Dostum hayırlı olsun yakıt konusunda fazla kasmana gerek yok yaklaşık ilk 1.000 km çok az yüksek çıkıyor yakıt değerleri sonra km sıfırlarsan ortalamyakıt tahminimce 5 lere inecektir. Uzun yolda sakin kullanımda 4.6-4.8 değişiyor yakıt kullanımım.

Birde uzun boylu arkadaşlar varsa 1.85 den uzun dizler araç direksiyonuna çok yakın. biraz rahatsız olmuyor değilim . Ayarları yapsamda nafile.

teşekkür ederim ben araç almadım ama üstteki mesajınızı bana ithafen yazmışsınız etiketleme yanlış olmuş heralde.
    Haklısınız 2015 model şu an alınabilir gibi duruyor eğer yılsonu çok büyük bir indirim olmazsa 2015 i de değerlendirebilirim.
    Zaten bende yoğun artık iş çıkışı yoğunluğunun %69 lara dayandığı istanbul trafiğinde kullanmayı düşündüğüm için hibrid bakıyorum.

Bazı arkadaşlarım 50-60.000 Tl kutu gibi arabaya hele 5 Lt tüketeceğine inanmadıkları hibrid araca verilir mi onun yerine 30-35.000 lik lpgli otomatik araç alınabilir olduğunu söylüyor ama bence bu araç istanbul ve çok yoğun trafiği olan şehirler için bulunmaz nimet gibi. Ne lpg derdi ne dizel zahmeti var. Bende böyle düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.