Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam şansa bak şirkete hybrid alındı he. Valla senden çok sevindim :) ve ilk defa duydum. Genelde hep 301 c-elysee sembol linea olur ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    Yokbir yanlış anlaşılma oldu sanırsam. Şirkete alınmadı. Bendeki şirket aracı değiştirdik geçici bir süre. Yoksa şirket olarak hybride geçmedik :D

Skoda Octavia var şirkette normalde.
  • Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), polis raporlarından oluşturduğu verilere göre Autonomous Emergency Braking (AEB) (Otonom Acil Fren) sistemi sayesinde trafikte arkadan çarpmaların %39, arkadan çarpmalardaki yaralanmaların %42 azaldığını tespit etmiş.
    Kaynak :http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/crashes-avoided-front-crash-prevention-slashes-police-reported-rear-end-crashes

AEB, Toyota Safety Sense içindeki bir bileşendir ve Avrupa'da yaklaşık bir yıldır standart veya opsiyon olarak sunulmaktadır. Kaynaklara göre yakın zamanda ABS, ESP gibi AEB sistemi de Amerika'da ve Avrupa'da standart olacaktır. Şuanda Türkiye'de ; Mercedes, Volvo, Ford, VW, Seat, Mazda gibi markalar AEB ve daha gelişmiş sürücü destek sistemlerine donanım paketlerinde yer veriyorlar.

Trafikte arkadan çarpmaları %39, arkadan çarpmalardaki yaralanmaları %42 azaltabilen bu sistemi Toyota Türkiye neden Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sunmaz? Yorum sizin...

• Sizde Yaris Hybrid var mıydı? Yoksa sadece geçici şirket arabası olarak bir süreliğine mi bu aracı kullandınız?
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bende Yaris Hybrid yok. Benim kendime ait aracım bile yok şirketin verdiğin skoda octavia kullanıyorum dsg şanzımanlı o da kiralık. Kiralama şirketine rica ettim geçici bir süreliğine Yaris Hybrid ile değiştirdik aracı deneme maksadı ile.

Bu kadar. Dün itibariyle yeniden octavia'ya dönüş yaptım.
    AEB hali hazırda Yaris Hybrid de var. Ani fren basışlarında 4 lüleri devreye sokuyor.
  • Sizin için iyi bir deneyim olmuş. 4.2l/100km şehiriçi ortalaması iyi bir değer olmuş.

Şehirler arası yolda araç biraz fazla yol ve rüzgar sesi alıyor. Siz de aynı konuya değinmişsiniz. Yalıtım biraz zayıf sanki. Daha doğrusu, araç şehiriçi aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluttr

AEB hali hazırda Yaris Hybrid de var. Ani fren basışlarında 4 lüleri devreye sokuyor.

Yanlışı düzelteyim. AEB öndeki araça çarpmamak veya çarpışma şiddetini azaltmak için aracın otomatik olarak fren yapmasıdır. Yaris Hybrid'de bu sistem yoktur.

Acil Fren Uyarı Sistemi (EBS) ise; sert frenleme ile dörtlü flaşörlerin yanıp sönmesidir. Yaris Hybrid'de standarttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Orijinalden alıntı: mutluttr

Yanlışı düzelteyim. AEB öndeki araça çarpmamak veya çarpışma şiddetini azaltmak için aracın otomatik olarak fren yapmasıdır. Yaris Hybrid'de bu sistem yoktur.

Acil Fren Uyarı Sistemi (EBS) ise; sert frenleme ile dörtlü flaşörlerin yanıp sönmesidir. Yaris Hybrid'de standarttır.

evet tamam ben karıştırdım :D
  • mutluttr kullanıcısına yanıt
    :)) olsun hocam bir süre de olsa binip keyfini çıakrtmanız güzel olmuş.. Sizin adınıza sevindim
    Bu arada bu aralar sigortalar ile ilgileniyorum yakında bu konuda da msjlarım olabilir. Ama şimdilik öğrendiğim kadarıyla bu bahsedilen güvenlik ekipmanları sayesinde Trafik sigortalarınız da ciddi indirmler olacaktır. Abs Ebd v.b. bir arabada ne kadar çok ise Trafik sigortası o kadar düşük çıkıyor. Şahin Doğan tarzı araçların 1500 - 200 çıkmasının sebebi olarak gösteriliyor.
  • **************3,3lt/100km*** Yaris hybrit*************
    Topkapı dan Göztepe ( Kadıköy )
    Fikirtepeden bağcılar,
    Gidiş ortalama hız: 51 km/ saat
    Gidiş tüketim 3,4 lt
    Dönüş ortalama hız 33 km / saat
    Dönüş tüketim 3,2 lt/100 km
    Ortalama gidil dönüş : 3,3 lt /100 km
    Gidiş normal trafik lakin köprü yoğun,
    Dönüş aşırı yoğunluk bir köprü trafiği , köprü çıkışından Haliç köprüsüne kadar orta yoğun ve Haliç den Bağcılar'a kadar yoğun,
    KÖPRÜ TRAFİĞİNDE YAKTIĞIM YAKIT 3,3 lt/100 km...
    Tekrar teşekkürler ,TOYOTA...

• quote:

Orijinalden alıntı: JusT_SmiLe

Bu arada bu aralar sigortalar ile ilgileniyorum yakında bu konuda da msjlarım olabilir. Ama şimdilik öğrendiğim kadarıyla bu bahsedilen güvenlik ekipmanları sayesinde Trafik sigortalarınız da ciddi indirmler olacaktır. Abs Ebd v.b. bir arabada ne kadar çok ise Trafik sigortası o kadar düşük çıkıyor. Şahin Doğan tarzı araçların 1500 - 200 çıkmasının sebebi olarak gösteriliyor.

Ben de okumuştum böyle bir bilgiyi. Madem ki bu sistemler kazaları azaltıyor, o zaman trafik sigortası primleri de azaltılabilir.

Türkiye'de bir çok konuda adım atılamıyor veya çok geç kalınıyor.

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Hocam harika değerler. Bir süredir hybrid i süremediğim için benim değerler hava ısınmasına ne tepki verdi bilemiyorum ama bu Msj dan sonra çokgüzel merak ettim. İlk fırsatta bakayım.

Hocam trafik sigortası açısından en doğrusunu yapıyorsunuz bilerek veya bilmeden. Çünkü dediğim gibi ne kadar güvenlik önlemi o kadar sigorta da tasarruf. Ama Toyota da şu var, parçaları pahalı. Bu yüzden kasko çok çıkıyor.

• Şehir içi tüketimi 3,3 litre olarak verilmiş. 4 litrenin altını gören oldu mu?
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt
    2.5 lt yi de gördüm ,
    Lakin,
    Trafik de frene basmadan yapmış olduğum bir 30 km lik kısa bir sürüştü ,
    Beylikdüzü E 5 den, bağcılar Medipol hastahanesine kadar gidilen yol.,.
    Hız 70 km yi geçmeden ve frenebasmadan yapılan bir sürüş,
    Frene her bastığınızda pilleri dolduruyorsunuz , fakat eski hızınıza ulaşmak için kazandığınız enerjiden daha fazlasını harcıyorsunuz,
    Meyil aşşağı inişlerde araç pillerini doldurdum ,
    Sürüşün çoğunu pille yaptım ,
    3 tane uzun iniş var ,
    İnişlerde pilleri doldurdum çıkışlarda ise benzinli motora güç verdim,
    Aynı yolu Polo 1.2 tsı ile de denemiştim,
    3,7 lt /100 km tüketimim olmuştu,
    Araç kullanmak bir tecrübe işi ,
    gaz fren dengesini iyi kullanan ,
    Meyil inişlerde kinetik enerjiyi,
    İyi kullanan , en uygun değerler ile gezer,...

Hocam peki gidiş dönüş değil mi? Çünkü çoğunluğu iniş olan yol tüketimi yanıldır.
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt
    Tek gidiş, tek yön tüketimi,
    Beylikdüzü ile bağcılar arasında fazla rakım farkı yok,
    Bağcılar rakım: 90 mt
    Beylikdüzü rakım:100 mt
    10 mt lik bir fark var, etkisi 1/2 lt civarında olabilir ,
    2.5 lt lik tüketim sakin sürüşte elde ettiğim değer,
    Sert sürdüğümde,
    5,5 lt yi geçemedim ( şehir içinde)
    Şehirler arası sürekli sert kullanımda 6 ,5 lt leri anca buluyor,
    Normal şehirler arası tüketim değerim,4,5-5 lt arası.
    Ekonomi yapmak isterseniz çok rahat yapmanıza izin veren bir yapısı var,
    Piller den korkmayın 10 yıl ile 15 yılar arası ömrü var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 22 Mart 2016; 21:19:37 >
    Ben de aracımı genelde şehir içinde kullanıyorum. Fazla dur kalkı olmayan ortalama bir yol diyelim. Tabi bu arabaya bu fiyatı vererek yakıttan tasarruf yapabilmek için çok uzun yıllar kullanmak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.