Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun,
    Hocam, sahibinden.com dan mı sattınız,?
    İlan verme ve satış arasındaki süreç ne kadardı,?
    Alış ile satış arasındaki makas kaç bin TL ?
    Son soru kaça sattınız:?
    Test sorusu gibi oldu ama,
    Bizi aydınlatmış olursunuz,
    Kalın sağlıcakla...
    Saygılar...
    😊😊😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sahibinden.com dan sattım.1haftalık bir süreçti.53 bin tl den fiyat belirledim.en yüksek teklif 51.500 idi.sattım.çok tiftikleyen bir insan değilim,kabul ettim

• 2013 de 53 900 e almıştım diye hatırlıyorum.

• Hayırlı olsun Sercan Bey.

• Yaris Hybrid kullanıcıları EV Mode özelliğini hangi durumlarda kullanıyorlar?

• Tebrik ederim iyi bir fiyatta satmışsınız ikinci el araba ülkemizde hak ettiği değeri bulmaktadır. Yurt dışında olsa avrupada bulgaristan gürcistan romanya gibi ülkelerde 35-40 bine zor zatılır ve zaman alırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Yaris Hybrid kullanıcıları EV Mode özelliğini hangi durumlarda kullanıyorlar?

1. Park yeri değiştirirken kullanılabilir.

2. Bir, iki kilometre içinde 40km/h hızın altında gidecekseniz ve sonrasında yokuş aşağı bir yol varsa kullanılabilir.

3. Park halinde iken warm-up (ısıtma) sürecini erteleyip hareket halindeyken ısıtma yaptırmak için kullanılabilir.

Elbette EV Mode için uygun koşullar olmalıdır. 40km/h hızın geçilmesi, klimanın çalışma durumu, havanın çok soğuk olması, pilin boşa yakın olması gibi durumlarda EV Mode özelliği çalışmayabilir.

• quote:

quote:

Yaris Hybrid kullanıcıları EV Mode özelliğini hangi durumlarda kullanıyorlar?

1. Park yeri değiştirirken kullanılabilir.

2. Bir, iki kilometre içinde 40km/h hızın altında gidecekseniz ve sonrasında yokuş aşağı bir yol varsa kullanılabilir.

3. Park halinde iken warm-up (ısıtma) sürecini erteleyip hareket halindeyken ısıtma yaptırmak için kullanılabilir.

Elbette EV Mode için uygun koşullar olmalıdır. 40km/h hızın geçilmesi, klimanın çalışma durumu, havanın çok soğuk olması, pilin boşa yakın olması gibi durumlarda EV Mode özelliği çalışmayabilir.

AVM otoparklarında, arabalı feribot giriş çıkışlarında da EV modunu kullanıyorum ben. Hatta bazen kapatmayı unutuyorum araç kendisi kapatıyor..

• Yaz lastikleri ile daha fazla EV MOdunda gidebiliyorum.😊

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Piller tam dolu ;
    yada en az%80 doluluk oranında
    ve düz bir satıh da 60 km yi geçmemek üzere yaklaşık 4-5 km kullanabiliyorsunuz.
    Bunun dışında araç sürekli iki motor arasında çalışıyor,
    Piller sürekli bir dolup bir boşalıyor,
    Bu durum yolculuğunuz boyunca devam ediyor,
    Genel olarak 4-5 lt/100 km arasında bir tüketim var.😊

• http://www.teknofora.com/toyota-rav4-hybrid-geliyor/

Rav 4 hybrit- geliyor...

• Yeni nesil Toyota Prius, Türkiye'de satış listesinde yerini aldı. Fiyatı 59.800€+1.230TL.

Şimdi basit bir alım gücü hesaplaması geliyor;

Ülke : Macaristan
    Asgari ücret : 390€
    Toyota Prius fiyatı : 29.250€
    Yaris Hybrid fiyatı : 17.125€
    Asgari ücretli kaç ay sonra bu araçları alabilir ;
    Toyota Prius : 75 ay
    Yaris Hybrid : 44 ay

Ülke : Yunanistan
    Asgari ücret : 684€
    Toyota Prius fiyatı : 29270€
    Yaris Hybrid fiyatı : 17500€
    Toyota Prius : 43 ay
    Yaris Hybrid : 26 ay

Ülke : Fransa
    Asgari ücret : 1.466€
    Toyota Prius fiyatı : 30400€
    Yaris Hybrid fiyatı : 20300€
    Toyota Prius : 21 ay
    Yaris Hybrid : 14 ay

Ülke : Türkiye
    Asgari ücret : 400€ (1300TL)
    Toyota Prius fiyatı : 60.180€ (59.800€+1.230TL)
    Yaris Hybrid fiyatı : 22.400€ (72.800TL)
    Toyota Prius : 150 ay
    Yaris Hybrid : 56 ay

Macaristan, Avrupa'da ekonomik durumu en kötü olan ülkeler arasında ilk sıralardadır. Buna rağmen; Macaristan asgari ücretlisinin bu iki aracı satın alma gücü, Türkiye asgari ücretlisine göre daha fazladır.

Asgari ücreti kaynağı: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Bizim ekonomimiz dünyanın en iyi 5. ekonomisi olacak o yüzden böyle :D:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurjoya

Tebrik ederim iyi bir fiyatta satmışsınız ikinci el araba ülkemizde hak ettiği değeri bulmaktadır. Yurt dışında olsa avrupada bulgaristan gürcistan romanya gibi ülkelerde 35-40 bine zor zatılır ve zaman alırdı.

bir arabayı sıfır alıp 1-2 sene sonra aldığın fiyata satıyor olmak ikinci el bir arabanın hak ettiği değer olamaz. Sadece paramızın değer kaybettiğinin göstergesi olacaktır.
  • Evet o yüzden insanlar yurtdışından ikinci el araba getirmeye çalışıyor. Ülkemizde sıfır araba ile 1 yaşında temiz bir araba arasında yüzde 10-15 arası fiyat varkı fark varken yurt dışında yüzde 30 larda 10 yaşındanbüyük araçlar para bile etmiyor avrupada - bulgaristan - gürcistan da. eniştem hollandada yaşıyor 15 yaşında temiz reno vardı araçı hurdaya satıyorlar düşün artık. İkinci eli bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurjoya -- 20 Mart 2016; 15:28:41 >
  • Araç alırken, yatırım smacıyla alan, zarar eder,
    Hiç bir araç yatırım amaçlı alınmaz,
    Ekonomik ömrü 10 yıl olan bir arabada , senelik %10 amortisman normaldir,
    Şirketlere alınan araçlar bile 5 yılda gider olarak düşülüyor.
    Şimdi 2 yada 3 yaşındaki bir arabayı , 2016 model araçla kıyaslamak işin mantığındaki ters olur,
    Sürekli yeni modellerin üretildiği ve tasarlandığı bir pazarda, araç alan , satarken her zaman zarar eder,
    Elektronik aletlerde ki değişim gibi,
    Ericsoon 337 cep telefonu ilk çıktığında 1000 dolardı ,
    Şimdi ise antika ayarına düştü desek yalan söylememiş oluruz,
    sıfır araç alan kişi, her yıl en az % 10-15 zararı göze almalıdır.

• Arkadaşlar cool modeli kullananlar ön koltuklar biraz rahatsız mı bana mı öyle geldi, şikayetçi olan varmı sırtlık filanda koydum bakalım nasıl olacak. Uzun yolda hiç çekilmiyor.

Çelik jant aldım kormetal mirage serisi takma şansım olmadı daha 6,5*15 nci - 4*100 ebatlarında aldım inşallah uyar lastikçi uyar dedi ama bakalım.
    Kol dayama olayıda 120 tl vaktim olunca onuda takdiracam.
    Aracı satmaya niyetlenmiştim ama vazgeçtim şimdilik haziranda sağlam bir ödeme çıkacak bakalım hepsi üst üste senelik bakım, trafik sigorta, kasko, taşıt vergisi 2 nci taksit.

• fiestamı satılığa çıkardım. inşallah 2. el bir yaris hybird alıcam.
  • 2 haftadır denemek için şirkete alınan Yaris Hybrid (2015 model Spirit) ile yaklaşık 200 km yol yaptım. En uzun mesafe Pendik - Florya. Aracı sürekli şehir içinde ve sürekli yokuşları olan Pendik bölgesinde kullandım. Bana göre en önemli artısı kullanması çok eğlenceli bir araba. Konfor sınıfına göre tatminkar (metro inşaatının olduğu kevgire dönmüş yollara da girdik sık sık). Ses yalıtımı şehir içinde gayet iyi ama hızlandıkça doğru orantıda düşüyor. Yol tutuş gerçekten çok iyi.
    Yakıt tüketimine gelince ben aracı geri teslim ettiğimde 4,2 gösteriyordu.

Kısaca şehir içi için gerçekten ekonomik ve çok kullanışlı bir araba. ah bir de safety sense geleydi :D.
  • oricin kullanıcısına yanıt
    Hocam konu başlığını değiştirsen, sadece Cool donanım gibi algılanıyor. Bence sen hiç donanım belirtme. Herkez gelsin.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.