Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araçta 12 voltluk geleneksel akü var. Bu akü bosalirsa yenisi ile degistiriyorsunuz normal araclardaki gibi.

Marş motoru yok. Onun yerine jeneratör görevi gören MG1 motoru, benzin motorunu çalıştırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korhanozer K kullanıcısına yanıt
    Eğer arka koltuğun altındaki donanımsal akü boşalırsa ne olur? Net bilgi olmamakla birlikte, ilk anda araç benzin motorunu çalıştırarak aküyü doldurmaya başlayabilir. Hedef %20 doluluk olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

yaris hybrid 2015 model cool paket 13 binde hatasız 52.000 tl fiyata buldum.Sizce fiyat nasıl?

eyüpteki mi? Oysa 1 aydır orada iyi pazarlıkla bence fiyatını baya düşer. benimde gözüm vardı ama bütcem el vermedi i20 aldım. diğer fiyatlarla karşılaştırırsan bence fiyatı iyi.

araç istanbulda değil başka şehir açıkçası 2 araç arasında kaldım.Toyota yaris veya 0 km Seat Leon 1.2 benzinli dsg.Yarıs 52.000 Leon 61.000.Çok kararsız kaldım

leon dsg ye 61 vereceğene 52 bine yaris hybird cool al yada 58 bin civarında spirit modelinden al. zaten donanım olarak cool da öyle boş araba değil spiritide kendi segmentinde çok dolu bir araba. birde dsg arıza korkusu yaşamak var. 1.2 de az yakmıyor. şehir içi 8 lt ortalamayı gözden çıkar ki buda ayağını korkak alıştırırsan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaris hybrid 2015 model cool paket 13 binde hatasız 52.000 tl fiyata buldum.Sizce fiyat nasıl?

eyüpteki mi? Oysa 1 aydır orada iyi pazarlıkla bence fiyatını baya düşer. benimde gözüm vardı ama bütcem el vermedi i20 aldım. diğer fiyatlarla karşılaştırırsan bence fiyatı iyi.

araç istanbulda değil başka şehir açıkçası 2 araç arasında kaldım.Toyota yaris veya 0 km Seat Leon 1.2 benzinli dsg.Yarıs 52.000 Leon 61.000.Çok kararsız kaldım

leon dsg ye 61 vereceğene 52 bine yaris hybird cool al yada 58 bin civarında spirit modelinden al. zaten donanım olarak cool da öyle boş araba değil spiritide kendi segmentinde çok dolu bir araba. birde dsg arıza korkusu yaşamak var. 1.2 de az yakmıyor. şehir içi 8 lt ortalamayı gözden çıkar ki buda ayağını korkak alıştırırsan.

yarisin artıları
    şanzıman sorunu yok,yakıt tüketimi düşük(yıllık 10 bin km yapıyorum.
    eksileri
    b segment,bagaj küçük,2.el,

leon artıları
    c sınıfı araç geniş ve ferah,motor 1.2 tsi vergisi düşük ,0 km araç
    eksileri
    dsg şanzıman sorunu,benzinli olması

problem burda tıkanıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yarisin artıları
    şanzıman sorunu yok,yakıt tüketimi düşük(yıllık 10 bin km yapıyorum.
    eksileri
    b segment,bagaj küçük,2.el,

leon artıları
    c sınıfı araç geniş ve ferah,motor 1.2 tsi vergisi düşük ,0 km araç
    eksileri
    dsg şanzıman sorunu,benzinli olması

problem burda tıkanıyor

uzun süre satmayacaksan bana hala yaris daha avantajlı geliyor ama satacaksan yaris alma

• Bizim ülkemizde hibrit araçların teşvik edilmesini bekliye duralım.

Hollanda parlamentosu benzinli ve dizel araçların satışını 2025 yılından itibaren yasaklanması ile ilgili yasayı meclisten geçirerek Senato onayına sundu. Yasa ile akaryakıtla çalışan araçlar yerine halkın elektrikli taşıtlara teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Hollanda'da koalisyon ortağı Hollanda Komünist Partisi'nin verdiği tüm benzinli ve dizel araç satışlarının yasaklanması yönündeki teklif, 2025 yılından sonra sadece fosil yakıtla çalışan araçların satışının yasaklanması olarak kabul gördü.

Aynı öneri dünyada ilk olarak Norveç'te sunulmuş ve yina 2025 yılına kadar 1 milyar Euro yatırım ile bisiklet yollarını  genişletilmesi ve elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının çoğaltılması yönünde kanunlaşmıştı.

http://www.arabalar.com.tr/hollanda-akaryakiti-yasakliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1111 -- 30 Nisan 2016; 14:41:22 >

• Arkadaşlar dün itibariyle ben de 2013 yaris hybrid spirit modeli alarak aranıza katıldım. Araca alışma aşamasındayım. Sabah 50 km yol yaptım. Güzergah Merter den Topkapı, Çapa, unkapanı, taksim, Beşiktaş dan bebek. Ve aynı yolun dönüşü. Sanırım en az 15 km si elektrikledir. Tutarlı bir yakıt ölçümü yapamadım. Alıştıkça gerçek verileri paylaşırım.

• Merhaba arkadaşlar. Ocak ayında aldığım cool modelinde 4000 kmyi geçtiğimiz günlerde devirdim, araçtan çok memnunum.Minimum 3.2 ortalamayı gördüm şehir içinde.Şu an ortalamam 3.9 - 4.0 arasında değişiyor.
    Uzun, şehirlerarası yolda (300 km) fabrika değeri olan 3.6'yi tutturdum.Gerçekten şaşırdım bu değeri gördüğümde, daha fazla bekliyordum.
  • Merhabalar
    Bütün sayfaları okumadım(cok uzun:()benzer şeylerden bahsedersem mazur görün. Ben de aranıza katılmak üzereyim. Spirit model alicam inşallah. Takipte olucam forumu.
    Behsedildi mi bikmiyorum ama yakıt tasarrufuna katkı yapmak isterim. (Hybrid spirit başlıklı konuda göremedim.) Arabayı dur kalk trafikte hareket vermek için gaza basmak yerine kendi haline bırakmak minimum enerji harcamasına sebep oluyor. Testte soylemislerdi. Devir saati yerinde bulunan gösterge chg ile econun tam ortasında duruyor bu durumda. Zaten düşündüğümüzde araba her gaza bastığınızda güç üretme ihtiyacı duyuyor. Bu bağlamda gaz vermeden hareket etmesi az bir enerji harcaması anlamına geliyor.
    Allah herkesin seçimini hayırlı eylesin
    Iyi geceler

• Yaris Hybrid Spirit fiyatı 72.800TL'den 66.800TL'ye düştü. Daha önceki mesajlarımı hatırlayanlar olacaktır. Toyota Türkiye'nin bu satış stratejisini hiç beğenmiyorum.

• hakkaten o neymiş yaa öyle... geçen bayiye gittim. 69.000 TL civarı bırakıyordu spiriti.. demek o an almak istesem işe bak.. ya da bundan bir ay önce..
    toyotaya yakışmıyor. ki kalite sistemlerinde bu kadar iyi bir firmayken... 2016 model sıfır alanların yerinde olsam herhalde toyota bayisini yıkardım:). sıfır alan acil satmak istese en az 10000 TL zararla satmak zorunda kalacak. yazık...
  • Bu güncel fiyat 64.400TL'ye inerse şaşırmayın. Bir de pazarlık payı var elbette.

Şimdi 2.el fiyatlarını görün bir de...

Hoş olmayan böyle satış stratejilerini araçların donanım seviyelerinde de yapıyor Toyota Türkiye. Avrupa'da herhangi bir donanım mevcutken, Türkiye'de ya bulunmuyor ya da iki yıl sonra (eskidikten sonra) yeniymiş gibi yüksek fiyata iteleniyor.

Millet olarak böyle şeylere alışkın olduğumuz için bunu hak ediyoruz demek ki. Ağır yazdım, kusura bakmayın.

• aytutanx92 A kullanıcısına yanıt
    2.5 lt/100 km ye kadar düştüm,
    Biraz sabırlı olmak gerekli.
    2.5 in altına inemedim,
    Normal kullanımlarım.:4-5 lt arası geziyordu.

• 2015 spirit 61.800 görünüyor.

• tica T kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden gördünüz ben bulamadım. Fiyat listesinde. Sıfır almak üzereyim. Kurt düşürdün:)

• mitbaer kullanıcısına yanıt
    http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html

Yukarıdaki linkteki sayfaya dikkatlice bakınız. 2015 modeller için fiyat listesi linkini göreceksiniz.

• Sağolun gördüm ancak stoklarda yokmuş:)

• 58750e kar beyaz, 59500e inci beyaz hybrid cool için bugün aldığım fiyatlar. Bende bir inci beyaz siparişi verdim, bikaç güne teslim edecekler. Hayırlısı olsun

• Dostum hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Ben de inci beyaz cool sipariş verdim. Nerdeyse ikinci el alıp zarar ediyorum. Ucuz kurtardık. Yukarıda belirtmiştim.
    Ben Toyota protect koruma eklettim ekstra
    Hayırlı olsun size bana yeni alanlara herkese

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.