Şimdi Ara

YENİ VOLKSWAGEN CC (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
12
Favori
188.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ccüneyt

Bu sene herkesin bildiği gibi değişiklik yapıldı ve artık araçlar 2013 yılından itibaren ruhsata 2013 model olarak işleniyor. Dolayısıyla 31 Aralık 2012 tarihine kadar gelen ve üretilen bütün araçlar ruhsatta 2012 model olarak geçecek.

Bazı arkadaşlarımız Almanya için model yılının farklı olduğunu, şasenin 10. numarası "C" olursa 2012 model, "D" olursa 2013 model olacağını söylüyorlar, bu doğru bir bilgi olsa da eksik bir bilgidir.Biz Almanyada yaşamıyoruz ve Alman kanunlarına tabi değiliz, T.C kanunlarına tabiyiz ve Türkiyede yaşıyoruz, bizim kanunlarımıza göre 31 Aralık 2012 tarihine kadar üretilen bütün araçlar 2012 model olarak kabul ediliyor, dolayısıyla şasenin 10. harfi "D" olsa da bu tarihe kadar gelen bütün araçlar 2012 model oalrak kayıtlara geçecektir. Kimse şasedeki 10. harf "C" imiş, "D" imiş, bakmaz, herkes ruhsatta ne yazıyorsa ona bakar. Ruhsatta 2013 yazıyor mu yazmıyor, o zaman araçlar 2012 model, kimse kendini kandırmasın.

Aracınız hangi renk, opsion olarak ne eklettiniz, net olmasa da aklınızdan geçen rakam nedir?

• quote:

F.Papila, sizin için daha önce yazdığım mesajımı buraya alıntılıyorum.

"Fiyatı konuşmadım, KDV ve ÖTV'li fiyatlar üzerinden o günkü kur ne ise % 2 indirim yapacaklar, ancak ben hem tanıdık vasıtasıyla gittim, hem de kaporamı neredeyse bir ay önce verdim.

Bugünlerde bayiler indirim yapmıyor olabilirler, nitekim Konya Yolundaki Doğuş ile bir arkadaşın CC siparişi için görüştüğümde indirim yapmaycaklarını söylediler, bir ay öncesinde ise % 2 indirimi onlar da yapıyordu.

CC siparişini yeni geçecek arkadaşlar yazarlarsa daha sağlıklı olur."

Fiyatlarda ayarlama olmaz diye düşünüyorum, araçlar 2012 model olarak geliyor ve Bluemotion özelliğine sahip değil, hiç kimse yıl sonunda 2012 model aracı satın almak istemez.

%40 Ötv'nin ve döviz kurunun Ocak 2013 itibariyle değişeceğini düşünüyorum, bence doğru olanı da bu.

Muradi77, sizin icin mesajimi tekrar buraya alintiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Aracın son hali budur : 1.4 TSİ 160 Bg CC Beyaz Renk,Bej Koltuk

Easy Open-Park Asist-Panoramik Cam Tavan-Dinamik Viraj Led Gündüz Farı-Rear Asist-Lane Asist-18' Jant-ACC-Renkli Yol Bilgisayarı-Elektrikli Perde- Anahtarsız Giriş

Bu da aracimdaki opsiyonlari gosteren mesajim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 21 Ekim 2012; 12:47:10 >
  • F papila,

otv % 40 olur 1 Ocak 2013 itibariyle, bu da fiyati aracin opsiyon durumuna gore ortalama 1.5 ila 3 tl arasi artirir, yuvarlak hesap 2 bin tl diyelim, doviz kuru da degisir zannimca, 2.29 tl olabilir tekrar, bu dovizin o gunku durumu ile ilgili.

Bluemotion illaki gelecektir, start stop olur bu araclarda, ayni zamanda fren enerjisi geri kazanimi da eklenir Cc ye.

Ama ne zaman gelecek derseniz bir sey diyemem, Turkiyeye ozel arac uretilirse uzun surmez, yakinda gelir, yok Turkiyeye ozel arac uretilmez, standart araclar uretilmeye devam ederse gelmesi biraz zaman alir, ne kadar surer, bilemem, ama cok uzun surmez, yakinda gelir, bu da bu konudaki sahsi fikrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 21 Ekim 2012; 12:43:27 >
  • dün almanya vw sitesine bakayım dedim ve cc 1.4 tsi listelere girmiş.daha önce 1.8 tsi vardı diye biliyorum.
  • Aracım üretime girmiş, beklemedeyim.

1 Aralıktan itibaren teslim edilen araçlarda Bluemotion özelliği ve fren enerjisi geri kazanımı olacak, bu da 49. haftaya tekabül ediyor sanırım, benim aracın teslim tarihi 47.hafta görünüyor, BMT olmayacak.

1-2 hafta ile BMT ve fren enerjisi geri kazanımı özelliğini kaçırdık, kullanırken değil ama satarken olsaydı iyi olurdu dediğim özellik.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Aracın son hali budur : 1.4 TSİ 160 Bg CC Beyaz Renk,Bej Koltuk

Easy Open-Park Asist-Panoramik Cam Tavan-Dinamik Viraj Led Gündüz Farı-Rear Asist-Lane Asist-18' Jant-ACC-Renkli Yol Bilgisayarı-Elektrikli Perde- Anahtarsız Giriş

Bu da aracimdaki opsiyonlari gosteren mesajim.

Tam istediğim gibi Full bir araç. Line asist, rear asist, Acc... Hayırlısıyla gelir inşalalh kazasız günlerde kullanın. Bu donanımlarla diğer markayı almadığın için gözün gözün arkada kalmaz.
    100 bin tl civarı galiba böyle bir araç

• Volvo s80 güzel araç, ama kalite bir aracı satın almak için tek başına yeterli bir neden değil.

Vw CC kararımı yaptığım araştırmalar sonrasında verdim, kriterleri bana en uygun aracı seçtim. Aracın fiyatının ne olacağı konusunu inanın ben de bilmiyorum, bir iki mesajımda da yazdım aracı hangi şartlar altında aldığımı, tekrar fiyat sorulmazsa memnun olurum, teşekkürler.
  • DSG kullanım açısından başarılı, ancak sorunsuzluk açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğimiz bir şanzımandır. DSG'de arızalar olabiliyor, yetkili servisler bunu bildiği için aracın garantisi bitmiş olsa bile müşterilerini iyiniyet garantisinden yararlandırıyorlar. Aslında en güzeli DSG garanti süresinin başka ülkelerde oduğu gibi 10 yıla çıkarılması, bunu daha önce de yazmıştım, böylesi hakkaniyet ve müşteri memnuniyeti açısından isabetli olur.
  • Bu iyi niyet meselesine ben iyi niyetle bakamiyorum. Sonucta servisler de distribitore baglidirlar. Distribitor iyi niyetli olsaydi Turkiyede de garantiyi uzatirdi. Kesinlikle şartlar ve sözleşmeler kağıt üzerinde ve açıkça yazılmalıdır. Yoksa her servis her bir müşteri icin farklı davranabilir. Başka ülkelerde garanti süresi uzatılıyor ama Türkiye de değil. Turkiye de Özel Şirketler de devletin halka baktığı pencereden bakıyorlar. Böyle giderse biz halk olarak daha çok kaybedeceğiz. Bir soz vardır: Her millet layık olduğu kişiler tarafından layık olduğu sekilde yonetilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

DSG kullanım açısından başarılı, ancak sorunsuzluk açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğimiz bir şanzımandır. DSG'de arızalar olabiliyor, yetkili servisler bunu bildiği için aracın garantisi bitmiş olsa bile müşterilerini iyiniyet garantisinden yararlandırıyorlar. Aslında en güzeli DSG garanti süresinin başka ülkelerde oduğu gibi 10 yıla çıkarılması, bunu daha önce de yazmıştım, böylesi hakkaniyet ve müşteri memnuniyeti açısından isabetli olur.

Hocam doğuşun çözmek istediği problem talebi nasıl karşılarım şeklinde.Yani dsg garanti uzatımı umrunda değil.Bu ancak ciddi boyutlarda tüketici tepkisiyle gerçekleşebilir.
  • DSG arızasına garanti uzatımı yapılmasına etki edilmek isteniyorsa birinin bu işin hamballığını yapması gerekir, biz de imza, email yoluyla destek veririz. Yapılacak olanlar şunlar :

1- Vw başlığında konu açılacak.

2- DSG şanzımanlı araç kullanan ya da sipariş edenler imza, email yoluyla destek vereceklerini forumun yeni açılan başlığında paylaşacaklar.

3- Yaşadıkları sıkıntıları, duydukları sesleri, şangırtıları, tıkırtıları, ıslık sesini, titremeleri kati surette yazacaklar (EN ÖNEMLİ MADDE BUDUR, bunlar yazılmazsa rutin ve ezbere cevaplar gelir.)

4- Adres, isim ve araç bilgilerini bu işin öncülüğünü yapan arkadaşa özelden gönderecekler.

5- Yeterli çoğunluk sağlanınca bu isimler düzgün bir şekilde liste haline getirilecek ve şikayetleri listede yer alacak.

6- Distribütöre listenin onaylı örneği gönderilecek ve Almanyaya gönderilecek.

7. Vs vs...

Bir atasözümüzün de dediği gibi ; Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 28 Ekim 2012; 9:43:09 >

• gerçekten güzel araç showroom'a gittim beğendim
  • Forumun öksüz başlığı.
  • 2013 modeller tahminen hangi fiyat aralığında olur? Nisan ya da Mayıs civarı almayı düşünüyorum ben de ama max. 80000 verebileceğim için şimdiden kafamda seçenekleri oturtmaya çalışıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

2013 modeller tahminen hangi fiyat aralığında olur? Nisan ya da Mayıs civarı almayı düşünüyorum ben de ama max. 80000 verebileceğim için şimdiden kafamda seçenekleri oturtmaya çalışıyorum.

Bos versiyonu kuruda hesaba katarsak o fiyatlara zor gibi otv farkiyla....

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia1979

quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

2013 modeller tahminen hangi fiyat aralığında olur? Nisan ya da Mayıs civarı almayı düşünüyorum ben de ama max. 80000 verebileceğim için şimdiden kafamda seçenekleri oturtmaya çalışıyorum.

Bos versiyonu kuruda hesaba katarsak o fiyatlara zor gibi otv farkiyla....

Ah ah, şu anda alabilecek olsam birkaç opsiyonla alabilirdim ama zamanlama fena oldu...

• Bu araç 1 0cak 2013 tarihi itibariyle en az 3.000 TL zam görür TL bazında, ortalama 4.000- 5.000 TL zam geleceğini düşünüyorum,zaten ÖTV artar ve kur 2.09'dan tekrar 2.29 TL düzeyine gelirse otomatik olarak fiyat artıyor, başkaca zam yapmaya gerek kalmıyor, tahminim bu araç 4.000- 5.000 TL zam görecektir.
  • quote:

Bu araç 1 0cak 2013 tarihi itibariyle en az 3.000 TL zam görür TL bazında, ortalama 4.000- 5.000 TL zam geleceğini düşünüyorum,zaten ÖTV artar ve kur 2.09'dan tekrar 2.29 TL düzeyine gelirse otomatik olarak fiyat artıyor, başkaca zam yapmaya gerek kalmıyor, tahminim bu araç 4.000- 5.000 TL zam görecektir.

Ben 4,5 bin zam olacagini dusunmuyorum...mercedes c180 90 95 bin araliginda gezerken 5000 binlik zam cc icin õlūm olur.. 1500 ,2000 gibi oynar benim tahminim.sonucta karsinizda bir marka ve prestij var(ben katilmasamda genel algi bu yonde)..bluemotion motor bile cc deki bu zinciri kiramaz...ben aracimi alirken hem daha guzel bir kasa hemde 10000 tl cebimde kalir mantigindaydim

• %37 Ötv'li aracın şu anki fiyatı 37900 Euro + 834 TL = 80.000 TL

% 40 Ötv'li aracın fiyatı 38730 Euro + 834 TL = 82.000 TL (yaklaşık olarak) Sadece Ötv farkının yansıtılması fiyatı 2.000 TL artırıyor.

Döviz kurunu da değiştirirsek 2,15 TL yaparsak % 40 Ötv'li fiyat 38730 x 2.15 Euro + 834 TL =84.000 TL

Döviz kurunu 2.29 Euro yapmazlar, o zaman fiyat alıp başını gidiyor, 2.09 Euro'da da bırakmazlar, tahminim kur 2.15 Euro gibi bir rakam olacaktır.Yeni yıldan sonra Mercedes ve diğer firmalar ÖTV farkını yansıtacağı için fiyatlarda oransal olarak değişme olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.