Son güncelleme bu şekilde gösteriyor bi önceki nasıldı bakmadım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (133. sayfa)
-
-
-
Bu şekilde yaptılar bende anlamadım güncelleme için yıl başının geçmesini son gelen güncellemenin yapılmasını bekledim yine ağustos Eylül ayında gelen yazılımı yüklüyorlar. Çok pişmanlık konular var sayfalar yazsam yetmez. İşten güçten zorla zaman ayırıp arabayı servise götürüyoruz akşam 19:30 da servisten araba alıyoruz en güncelini atmıyorlar :) ne denilebilir ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Ekim ayında yazılım için servise götürdüğümde laptop ile araca bağlandılar. Aracın şase nosuna veya parça nosuna göre hangi güncelleme geldiyse onu yapıyoruz dediler. Benim araç için mmedya ve frenle ilgili güncelleme görüldü, onu yaptılar. Sizin cihaz ve benim cihaz parça no aynı görünüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet aynı gözüküyor peki güncellemeden sonra arabada olumsuz bi durum yaşandı mı
1 defa kısa süreli 1-2sn asistan hatası aldım.Yolda giderken çukura aniden girince verdi.
2 defada 12v akü zayıf uyarısı.
4 yıl 2020 tiguan kullandım, 1 defa bile 12v akü voltajı uyarısı vermedi, aynı kullanim şartlarında. Elimdeki güncellemede akuyude şarj ettiler. O zamandan bugüne 2 defa daha verdi. Donanimsalmi yazilimsalmi anlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 28 Ocak 2025; 21:32:26 >
Bu sadece multimedya modülünün versiyonunu gösteriyor. Bu sizi yanıltmasın. Güncel multimedya versiyonu 2460 zaten. Araçta bundan başka 30 civarı daha modül var. Serviste Almanya servera bağlanıp, aracınız için en son modül yazılım versiyonu ne ise o indirilip yükleniyor. Servisin elinde hazır bir yazılım yok, her araca özel yazılım indirilip yükleniyor. Uzun sürmesinin sebebi de bu. Obdeleven gibi bir cihaz ve uygulaması ile bakmadan modüllerdeki yazılım sürümlerini göremezsiniz.
Evet ben aracımı geçen hafta Doğuş Oto Ankara'ya teslim ettim (yalnızca yazılım değil başka sıkıntılardan da dolayı) orada araçla ilgilenen arkadaş "Aracın 90PV servis aksiyonu vardır" şeklinde not düşmüş mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trencijackk -- 29 Ocak 2025; 9:27:8 > -
Selam hocam, konfor konusunda memnun musunuz? Özellikle süspansiyon ve ses yalıtımı konularını merak ediyorum, yorumlarınızı bekliyoruz
R line kullanıcısı olarak memnunum, Golf 7 Highline dan geçmiş biri olarak açıkçası beğendim. Camları çift cam olduğu için ses yalıtımı da oldukça iyi. Yine de bayi de test etmenizi tavsiye ederim, sonuçta bahsettiğimiz kavramlar göreceli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dış gürültü konusunda ses yalıtımı oldukça iyi çift camdan dolayı. Şöyle söyliyeyim bazen otoparkçılar park ederken sağ-sol vs diye bağırıyorlar ama cam kapalıysa asla duymuyorum.
Ben yalnızca motor sesini sevmedim belki de diğer sesler çok yalıtıldığı için mi yoksa motor kapağı olmadığı için mi (kaputta yalıtım malzemesi var) bilmiyorum motor sesi çok ama çok içerde.
-
Eski kodiaq sürücüsü olarak konfor açısından dağlar kadar fark var. Kodiaq pamukku gibi araç ,Tiguan (aracım life paket) ise daha serte dönük rijit bir araç. Özellikle soğuk havalarda tümsek geçişlerinde ön konsoldan çatırtamalar geliyor. Life pakette çift cam olmamasına rağmen ses yalıtımı başarılı. Motor bölgesinden gelen motor sesi harici elektronik sesler geliyor sessiz ortamda rahatsız edebiliyor.
-
Uzun kullanım sonucu, memnun musunuz? Süspansiyon konforu ve yalıtım konusunda özellikle
Kodiaq d segmenti değil mi ? Bir de skoda nin volkswagen den daha konforlu olması ilginç geldi
Elma ile armut kıyaslaması gibi olmuş. Kodiaq Dsuv, tiguan Csuv. Skoda Karoq ile kıyaslamak lazım. Ben bir önceki 2020 mk2 highline tiguanı 4 yıl kullandım. Arada her konuda fark var. Donanım, konfor, kalite, yalıtım vs.
Yalıtım ve süspansiyon sönümlemesi çok kritik benim için, uzun yıllardır opel astra j kasa hb kullanıyorum. Yol sesi, rüzgar sesi, takır tukur sert süspansiyondan acayip bıktım. Yol tutuşu, virajlarda yere yapışması efsane o ayrı konu ama çok konforsuz
Hangi aractan geçmeyi düşünüyorsunuz? Yazılım sorunları duzelirse iyi araç.
Yalıtım güzel. Yol tutuşu iyi. Diz mesafesi iyi. Sertlik lastik ve janta göre değişiyor ama konforlu.
Aracın boyutuna ve kilosuna göre yakit iyi.
2.0 alti motorlu araçlarla karşilastirirsak tork,beygir yakit tuketimi, son hız oldukça verimli.
Travel asist iyi.
Serbest sürüşte aracin önüne engel çıkınca motor freniyle yavaşlaması güzel.
İqled çok iyi.
Koltuk isitma ve sogutma, direksiyon isitma iyi.
Dsg ıslak tip kavrama.
Pütürlü otoban yollarında trim sesi gelebiliyor.
Park sensörleri verimsiz çalışıyor.
Arka capraz uyarı sistemi iyi.
Özellikle çevrede yaya varsa anı freni verimsiz çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Uykusuza Masallar
Yalıtım ve süspansiyon sönümlemesi çok kritik benim için, uzun yıllardır opel astra j kasa hb kullanıyorum. Yol sesi, rüzgar sesi, takır tukur sert süspansiyondan acayip bıktım. Yol tutuşu, virajlarda yere yapışması efsane o ayrı konu ama çok konforsuzElegance paket kullanıyorum çift cam var yalıtım olarak çok iyi dışarıdan ses almıyor desem yeridir. Bozuk olmayan asfalt yolda ses yok diyebilirim yağ gibi akıyor. Fakat ne zaman ki bozuk, çukur ve arnavut kaldırım yola girse takır tukur ediyor araç :) Yol tutuşu beklentimin üzerinde çıktı virajlara yüksek hızla girince güven veriyor aracın yapıştığını hissedebiliyorum. Sizin yerinizde olsam test sürüşü yapardım süspansiyon bence sert biraz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X