henüz çok km yapamadık ama kısa zamanda bi trim sesi yok gibi. Araç içi kamera taktıran var mı yetkili servisler yapıyor mu bi işi ? Bir de avrupa yakası için bildiğiniz self oto yıkama yerleri var mı? |
2025 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (176. sayfa)

-
-
Silecekler 6 ay garantili. Süre geçtiyse ücretsiz değişmezler.
Orjinal sileceklerde kauçuk ve grafit ten çok eski yıllara göre azalttılar sanırım, bu da kalite sorunu oluşturuyor. Eğer ki yetkili servisten alırsanız iyi olanı alın, 2 tip kullanıyorlar diye biliyorum. Birisi economic tip diğeri normal kalite. Gendel çevremdekiler dışardan Bosch aerotwin alıyor memnunlarda.
-
2024 tiguan ilk bakım için Ankara servislerden fiyat aldım. Araç 7100km de, yıldan dolayı bakıma girecek. Yağ, yağ filtresi, cam suyu, tapa, conta vs. değişecek.
Doğuş Çankaya, Arca Etimesgut 10700tl Castrol 0w-20 yağ
Eskihisar Pursaklar 10700den indirimli 8500tl Shell 0w-20 yağ
Otomol Çayyolu 10700den indirimli 8000tl+500tl Shell yakıt hediye, Shell 0w-20 yağ
Doğal olarak Otomol dan randevu aldım, 7500e geliyor bakım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 24 Nisan 2025; 14:14:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güncelleme yaptıracaksanız Otomol bu konuda çok zayıf.
-
Nasıl yani, bilmiyorlarmı. Teknik personelmi yok.
Benim araç Taigo, 2 yıl üst üste periyodik bakıma gittim ikisinde de güncelleme yok dediler ama başka yerlerde özellikle multimedya güncellemesi yaptıran çok vardı. Ben halen eski sürümü kullanıyorum, onun için dedim. Şase numarasıyla gitmeden hem Otomol'a hem Doğuş'a veya Arca'ya güncelleme var mı diye sorulabilir.
-
-
Otomol sadece Vw araçlara bakmıyor, onun dışında BMW, Mercedes, Volvo, Nissan ve Audi'ye de bakıyor. Uzmanlaştıkları bir marka yok yani. Ben şahsen bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Verdikleri Shell hediye yakıtı da pompacı bir türlü yükleyemedi.
-
Güzel paylaşım için teşekkürler. Benim Tiguanın yıllık bakımı 15 Haziran civarı. Benim 1. Tercihim Doğuş,2. Sırada da Arca olurdu. Yarın birgün garantilik bir durum olursa eğer o servis bakımlıysa daha ılımlı bir yaklaşım oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: ft19
2024 tiguan ilk bakım için Ankara servislerden fiyat aldım. Araç 7100km de, yıldan dolayı bakıma girecek. Yağ, yağ filtresi, cam suyu, tapa, conta vs. değişecek.
Doğuş Çankaya, Arca Etimesgut 10700tl Castrol 0w-20 yağ
Eskihisar Pursaklar 10700den indirimli 8500tl Shell 0w-20 yağ
Otomol Çayyolu 10700den indirimli 8000tl+500tl Shell yakıt hediye, Shell 0w-20 yağ
Doğal olarak Otomol dan randevu aldım, 7500e geliyor bakım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doğuş ve Arca burunlarından kıl aldırmıyor maalesef. Fiyatta hiç esneme yok. Bugüne kadar 7-8 yıldır bakım vs için sürekli eski Doğuş Etimesgut şimdiki Arca ya gittim. Servis danışmanı yaklaşımı önemli olan. Eski iyi niyet garantisi vs kalmadı artık.
Bakım standart olduğundan en iyi fiyatı veren daha makbul oluyor, garanti olayıda bütün servislerde aynı, ve geçerli. Garanti bitene kadar tabiki. Ondan sonrası ne kadar iyi niyetli olurlar, Allah bilir.
Aracım 2025 ocak ortası çıkışlı teslim aldığımda bu şekilde güncel yazılım ile vermişlerdi. Üzerine başka çıktı mı bilmiyorum.
-
Ekranın kasasında bir tırnak atması, esneme vb. gibi bir durum olmuş olabilir. Bir ara benim ekrandan da bozuk yolda zırıltı gibi ses gelmişti, her tarafından ellerimle biraz sıkarak bastırınca ses kesildi.
-
Bir ara Sileceksepeti'ne sormuştum, önceki kasa için uyumlu olan A639S seti uymaz dediler ama Bosch kendi sitesinde yeni kasa için yine bu modeli uyumlu gösteriyor. Elim değip ölçmedim ama araçtaki silecekler 650 ve 530 mm uzunluklarında ise A639S modeli satın alınabilir.
Edit: Az önce araca geçince ölçtüm. Ön silecekler 650 ve 530 mm, arka silecek 300 mm. Yani önler için yukarıda linkini verdiğim model uyumlu görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 24 Nisan 2025; 17:50:29 >
-
Tercih sizin tabiki. Ancak iyi niyet garantisi konusunda Doğuş Oto Çankaya ‘da sorun yaşamadım(Tiguan Allspace aracımda lazım olmuştu). Doğuş Oto Etimesgut keşke satılmasaydı bana yakındı. Doğuş oto Çankaya’da Halit Karabulut bey var kendisi de Tiguan sahibi. Ankara’da olanlar ona randevu alabilir, ilgili bir temsilci.quote:
Orijinalden alıntı: ft19
Doğuş ve Arca burunlarından kıl aldırmıyor maalesef. Fiyatta hiç esneme yok. Bugüne kadar 7-8 yıldır bakım vs için sürekli eski Doğuş Etimesgut şimdiki Arca ya gittim. Servis danışmanı yaklaşımı önemli olan. Eski iyi niyet garantisi vs kalmadı artık.
Bakım standart olduğundan en iyi fiyatı veren daha makbul oluyor, garanti olayıda bütün servislerde aynı, ve geçerli. Garanti bitene kadar tabiki. Ondan sonrası ne kadar iyi niyetli olurlar, Allah bilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende sileceksepetinde bunu buldum, ama bilemiyorum sormadım henüz siteye. A638S
www.sileceksepeti.com
Volkswagen Tiguan Silecek (2024-2025) Bosch Aerotwin A638Shttps://www.sileceksepeti.com/urun/volkswagen-tiguan-silecek-2024-2025-bosch-aerotwin-a638s
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
A639S ile A638S aynı ölçülerde. Sanırım 639 modeli sağdan direksiyonlu araçlar için. n11'de sattığı 2 ayrı pakette 650 ve 530 mm olarak gönderiliyor, daha önce aldığımda öyle gelmişti. Oradan almak fiyat açısından daha mantıklı gibi.
-
Bu aracın standart ses sitemi nasıldır? Harman kardonlu modeller var mı Türkiye'de? Bir de rüzgar ve yol sesi yalıtımı olarak memnun musunuz araçlarınızdan?
-
Harman kardon yoksa standart ses sistemi vasat. O da sadece ilk 4-5 ayda full opsiyonlu olarak satıldı artık yok. Yalıtım konusuna gelince çok çok iyi. Elegance ve rline ön ve yan camlar çift kat , ses yalitimi mevcut. Eski kasaya göre de hatlar yuvarlatıldığı için sürtünme katsayısı baya düşmüş konfor ve yalıtım çok iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
VW'nin bu kadar üst segmentte konumlandırdığı bir araca özel ses sistemi koymamasını çok ilginç buldum. Benim araç alma kriterimi direkt etkileyen bir durum. İlk 4-5 ay satılan araçlarda bazı yazılım vs. sorunları vardı onlar çözüldü mü acaba? Çözüldüyse HK ses sistemi bulunan 2. el araçlara bakabilirim.
-
Üst segment derken hangi segmenti kastediyorsunuz bilmiyorum ama, tiguan c segment suv, d veya e segment değil yani. Kaldıki d segment farklı marka model araçlarda bile markalı ses sistemleri opsiyonel.
Tiguandaki standart ses sistemi kötü değil bu arada, orta diyelim. Ha illaki Harman kardon olsun derseniz 2.el 2024 extra donanımlı (Harman kardon, elektrikli hafızalı koltuk, iq light hd matrix far) rline lara bakabilirsiniz. Yazılım sorunları bildiğim kadarıyla yeni gelenlerde yok gibi, zaten son güncel yazılımla geliyor. İlk 3-4 içinde gelen bazı araçlarda yazılım sorunları olmuştu, onlarda güncelleme ile çözülüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X