Şimdi Ara

Yeni Zeka Sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24 bilyeden biri ağırdır. Bu ağır bilye en az kaç yolla kesinlikle bulunur? Eşit kollu kefeli terazide yapılacak tartma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadgr212 -- 7 Ekim 2020; 16:40:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam önce 8'erli 3 gruba ayırırım
    1. Tartma: 2 tane 8li grubu tartarım
    a) eğer bunlardan biri daha ağırsa ağır gelen taraftaki 8li grubu 3-3-2 şeklinde ayırırım.
    2. Tartma: 3 lü grupları tekrar tartarım eğer bunlardan biri ağır gelirse ağır taraftaki 3 bilyeden herhangi ikisini alırım
    3. Tartma bu ikiliden biri ağırsa ağır olanı bulmuş olurum değilse tartmadığım ağırdır.

Eğer
    2. Tartmadan sonra 3'erli gruplar eşit ağırlıkta çıkarsa tartmadığım 2li grubu alırım
    3. Tartma ve ağır olanı bulurum

b)şimdiye kadar 1. Tartmada 2 sekizli gruptan biri daha ağırsayı hesaplamıştık. Eğer 1. Tartım sonunda tarttığımız 2 grup bilyede eşit ağırlıkta çıkarsa ağır bilye tartmadığımız 8li gruptadır. Onu da 3 3 2 şeklinde böler ve "a" maddesinin adımlarını tekrar uygularız. Yani cevap 3.
  • En az bir yolla bulursun. Farklı yollar da olabilir ancak en az bir tanesi doğrudur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle diyor hocam ilk deneme de şans eseri bulmuş olabilirsin

• Benim yolum şöyle olurdu: Bilyeleri 12 bilye ve 12 bilye olmak üzere iki eşit gruba ayırırdım. Gruplardan bir tanesi daha hafif gelecektir. Hafif gelen grup ağır bilyenin olmadığı gruptur bu nedenle bu gruptaki bilyelerden birisiyle karşı taraftakileri sırayla yer değiştirirdim. Başta hafif olan grup ağır geldiğinde ağır bilye de ortaya çıkar

• 4 seferde bulursun
    24=>12=>6=>3=>1

• Hocam önce 8'erli 3 gruba ayırırım
    a) eğer bunlardan biri daha ağırsa ağır gelen taraftaki 8li grubu 3-3-2 şeklinde ayırırım.
    2. Tartma: 3 lü grupları tekrar tartarım eğer bunlardan biri ağır gelirse ağır taraftaki 3 bilyeden herhangi ikisini alırım
    3. Tartma bu ikiliden biri ağırsa ağır olanı bulmuş olurum değilse tartmadığım ağırdır.

Eğer
    2. Tartmadan sonra 3'erli gruplar eşit ağırlıkta çıkarsa tartmadığım 2li grubu alırım

b)şimdiye kadar 1. Tartmada 2 sekizli gruptan biri daha ağırsayı hesaplamıştık. Eğer 1. Tartım sonunda tarttığımız 2 grup bilyede eşit ağırlıkta çıkarsa ağır bilye tartmadığımız 8li gruptadır. Onu da 3 3 2 şeklinde böler ve "a" maddesinin adımlarını tekrar uygularız. Yani cevap 3.

• quote:

Orijinalden alıntı: IockedIamora1642

Hocam önce 8'erli 3 gruba ayırırım

Eğer

Tam yazdım atıyordum ki sen atmışsın. Aynen bu şekilde 3 olması lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Gelişim Hakkında Bir Soru ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilim teknik dergisi sorusu ?

• Hocam siz 12 12 ayırarak ilk hatayı yaptınız ve irdan itibaren zincirleme bir şekilde yanlış cevaba ulaştınız. İlk hamle 8erli 3 gruba ayırmak olmalıydı.

• www.hepsiburada.com
    Zeka Oyunları-1 - Emrehan Halıcı Kitabı ve Fiyatı - Hepsiburada
    https://www.hepsiburada.com/zeka-oyunlari-1-emrehan-halici-pm-ktubitak052

Bu tarz sorulara ilginiz varsa bu seriyi alin ucuz zaten
    Edit: bu kitaptaki soru daha zordu gerçi ağır hafif bilmiyordunuz ama 12 top vardi isteyen buna da ugrasabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 7 Ekim 2020; 16:20:13 >
  • Hocam herhangi bir yanlışlık yok. Kesinlikleden kasıt elimi attım 1 tane çektim o da ağır geldi gibi bir ihtimali ortadan kaldırıyor .5 mavi 5 kırmızı bilye olan bir torbadan kesinlikle mavi bilye çekmek için nasıl en az 6 bilye çekilmeli diyorsan bunda da aynı şekilde değerlendirirmelisin. Cevabımın doğruluğuna dair en ufak bir şüphem yok

• 4

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.