Şimdi Ara

Yeniden pc toplamak mı yoksa ekran kartı almak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce ekran kartı almak mantıklı mı yoksa yeniden bilgisayar toplamak mı mantıklı?

Sistemim
    Ekran kartı : sapphire hd 7850 2gb 250 bit O.C
    İşlemci : intel i5 4570 3.2ghz
    Anakart : asus h87-plus
    Ram : 4x4=16 ram cl9 1600mhz corsair.
    Psu : thermaltake 650w 120plus.

• Ne amacla kullandiginiza bagli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    oyun amaçlı
  • RX 470 al geç. Sistemin oyunlar için hala yeterli.
  • bitane gtx 1080
    bitane Viewsonic VX2475SMHL-4K
    alır takar olayı kapatırım.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı oyunlarda sıkıntı yaratıyor low ayarlara göre.Hele h1z1de ne sen sor ne ben söyliyim
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Almak o kadar kolay olsa bro darboğaz falan sıkıntı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramsteinhj2 R kullanıcısına yanıt
    4k kullanırsın ayarları biraz kıstımı 50-60fps alırsın 60 fps sabitlersin darbogaz işi o çözünürlükte zor. yeni sistem alacagına mantıklı tercih bu.
    Hocam bu 4. nesil işlemciye son nesil kart takmak biraz mantıksız gibi.1070 ile darboğaz düşünüyorlar 1080 zor olsa gerek
  • tamam sen sistem al:D
    sen anlamadın sanırım neyse alıyım madem
  • 4K çözünürlükte darboğaz yapmaz da önemli olan amaç ve bütçe burada. Şuan hâli hazırda 1080p monitöre sahipseniz ve bu size yeterli geliyor ise yapmanız gereken; Rx500 serisinin piyasay çıkmasını beklemek. Ve onlar çıktıktan sonra Rx400 serisinin fiyatları düşecek muhtemelen. Sonra bir Rx 480 alıp 1080p deneyiminde gittiği yere kadar gitmek. Bu arada, arada sırada birikim yapmak ve daha ileride çıkacak olan yeni nesil bir sistem toplama yoluna gitmek. Bu ister Amd olur ister Intel olur. O anki duruma göre değişir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı :D
  • fiyatların ve şartların belli olduğu ülkemizde fazla zorlamaya gerek yok al bi ekran kartı gez dolaş takıl sonra duruma bakarsın en fazla rx 470 al
  • Amac 60 fps almaksa islemciniz bunu yerine getirir. 1080 de alsaniz 1060 da alsaniz fark etmez. 60 fps i alirsiniz. Darbogaza cok takilmayin. Butce varsa 1080 alin. Anti aliasing acarsiniz ekran kartina oyle yuk bindirirsiniz. Darbogaz olmaz. Veya hicbisey yapmayin darbogazda yine 60 fps alirsiniz. Isin guzel yani 3 4 yil sonra hala 60 fps alabiliyor olursunuz. Zaten butce cikinca islemciyi 4790 a yukseltirsiniz birkac yil sonra. 1060 alirsaniz 60 fps i bu yil alirsiniz belki obur yil alirsiniz sonra alamazsiniz. Ha butce yoksa rx 480 8gb alin devam edin. Islemciniz çöp degil kisacasi. Guncel i5 lerden %10-20 arasi modele bagli daha zayif olan bir islemciniz var. Ki bu da hic sorun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Nisan 2017; 8:45:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gtx 1060 taraftarıyım fakat darboğaz olmasını gerçekten sistemimde istemiyorum.1060 darboğaz yapmayacağını biliyorum ama 70 ve 80 konusunda tereddütteyim.
    Bir kere söyleyeyim. Darboğaz hic olmasın istiyorum diyorsanız bunu bir takıntı olarak görüyorum. O zaman üzücü bir haberim var. gtx 1060 da da darboğaz olur. Ben yanlış bildiğinizi tahmin ettiğim bir durumu düzetmek istiyorum. Darboğaz sadece ekran kartının tam performansını göstermesinin işlemci yetersizliğinden ötürü engellenmesidir. Oyununuzda yoksa darboğaz olsun olmasın 60 fps alıyorsanız akıcı oynarsınız. Bir problem değildir yani. Monitörünüz 60hz ise sizin ekran kartı 80 fps verebiliyorken işlemci bunu 75 e düşürdüyse sizin bundan haberiniz bile olmaz. 60 a düşürse bile olmaz. Ki sizin işlemciniz belki de istisnasız her oyunda 60+ fps alabileceğiniz bir işlemci. Ayrıca dediğim gibi 4x/8x anti aliasing açarsanız 1070 i de 1080 i de verimli kullanabilirsiniz oyunlarda. Görüntü de 1060 la anti aliasingsiz olarak göreceğinize göre çok daha güzel olmuş olur. Kısacası bütçe varsa yüksek ekran kartı almaktan çekinmeyin. Hem darboğaz korkulacak bir şey değil hem de darboğazı anti aliasing açarak engelleyebilirsiniz. Ayrıca illa 1060 alacaksanız da rx 480 alın bence.

• İşlemciden korktugum için biraz bu darboğaz tereddütüne değindim.O yüzden de böyle birşey söyleme gereği duydum tabiki darboğaz tek işlemciden olacağı mantığı yok.Ama dediğiniz gibi ilk baş bütçe
    Ben işlemciden olur dedim zaten.
  • Bakalım olacak mı :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.