Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (226. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.583
Cevap
10
Favori
293.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: newerdais

quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

erincar hayırlı teskereler dilerim.Uzun zamandır uğramamıştım daha yeni gördüm. Bu arada kısa bir bilgi vereyim dedim Toyota'nın elektrikli camlar konusunda geri çağırma kapsamında iki gün önce toyota merkezden arayıp bilgi vermişlerdi bugün ise İzmir Borovalıda checkup işlemini yaptırmış bulunuyorum sabah 10.30 da götürdüm öğlen bitti yaptırmayan arkadaşların dikkatine. Birde arka cam sileceğini değiştirttim 26tl tuttu bilginize. Saygılar.

servisi aradım şimdilik birşey yok dediler biz size haber veririz
    tr toyota geri çağırmaz benimbildiğim parayıalır yer

Arkadaşım ben yaptırdım yalnız beni toyota merkezden aradılar servisten randevu almamı istediler öyle gittim. Fakat bütün bayilerin kesinlikle haberi vardır zira ben servisi arayıp bu bilgiyi söyledikten sonra hemen randevu almamı istediler tüm servislerin bilgisi var.

• Selam arkadaşlar
    Benim ufalık 82 bin oldu.
    Önceki bakımı 71 civarı yaptırmıştım.
    Yine biraz aştık bakım zamanını
    Bu konuda tam sentetik mobil 1 esp formula 5w30 yağıma güveniyorum, umarım başım ağrımaz.

Bu arada kontrol ettim yap eksiltme çok az.
    Halen çubuktaki yağ makul seviye içinde duruyor.
  • Far temizliği dahil, antifiriz ve motor yağı hariç 80000 bakımı 570 TRY tuttu.
    Seneye nisan mayıs gibi 100 k olur Allah kaza bela vermezse inşallah.
    İnşallah arabayı değiştirdiğimde yine böyle sorunsuz bir araca denk gelirim
  • Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız günlerde. Bende yakında 50000 yaptırıcam daha önce 40000 çok tutmuştu (420TL filandı galiba) geçenlerde servise gitmiştim sorduğumda 250 civarı tutar dediler. Siz yetkili servistemi yaptırdınız? Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız günlerde. Bende yakında 50000 yaptırıcam daha önce 40000 çok tutmuştu (420TL filandı galiba) geçenlerde servise gitmiştim sorduğumda 250 civarı tutar dediler. Siz yetkili servistemi yaptırdınız? Saygılar.

Teşekkürler, hepimize inşallah.

Orjinallik ve kayıt takıntılı olduğumdan dolayı devamlı yetkili servise gidiyorum.
    40 bin ve katları dediğiniz biraz tuzlu oluyor.
    Bakımlarınız için, en azından yağınızı kendiniz götürüp yine yetkili serviste bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.
    Bazı parçalar için size fiyat verdiklerinde (disk/balata vs gibi) araştırıp, bunları orjinal veya yan sanayi alıp özel servise de yaptırabilirsiniz.
    Benim EGR valfim alarm verdiğinde serviste değil de sanayide temizletmiştim.
    Aynı şekilde fren diskimi orjinal, balatamı yan sanayi alıp sanayide taktırmıştım.

• İskenderundan selam dostlar !

ben araçla ilgilenemiyorum, babamı yormamak adına yağ vs de aldırmadım. dün 40.000 bakımına gitmiş, 490 lira tutmuş =) özledim vallahi ufaklığı. gerçi burada her şeyi özlüyor insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Far temizliği dahil, antifiriz ve motor yağı hariç 80000 bakımı 570 TRY tuttu.
    Seneye nisan mayıs gibi 100 k olur Allah kaza bela vermezse inşallah.
    İnşallah arabayı değiştirdiğimde yine böyle sorunsuz bir araca denk gelirim

selamlar,

Yarin gerçekten sağlam ve sorunsuz bir araba.

Bende 80000 bakımını yaptırcam önümüzdeki ay. Yağı değişimini şimdiden hallettim zaten.

Rica etsem 80000 bakımı için temel kalemleri ve ücretlerini yazabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erincar

İskenderundan selam dostlar !

ben araçla ilgilenemiyorum, babamı yormamak adına yağ vs de aldırmadım. dün 40.000 bakımına gitmiş, 490 lira tutmuş =) özledim vallahi ufaklığı. gerçi burada her şeyi özlüyor insan

Dön artık arabayı unutcaksın
    Yağ olayı benim biraz pimpirikliğimden, chip tuning de yaptırdığımdan en iyisi olsun diyorum
    Hem neredeyse servisin dandik madeni yağ fiyatına tam sentetik alabiliyorum

quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn
    selamlar,

Yarin gerçekten sağlam ve sorunsuz bir araba.

Bende 80000 bakımını yaptırcam önümüzdeki ay. Yağı değişimini şimdiden hallettim zaten.

Rica etsem 80000 bakımı için temel kalemleri ve ücretlerini yazabilir misiniz?

Listemde sadece yağ ve antifiriz eksik
     Yep Yeni Yaris D4D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 7 Mart 2013; 18:57:28 >

• Debriyaj kaç km daha gider acaba?
    Satana kadar gitse iyi
    Satın alana indirim yaparız artık.
  • @AiQUiDiE teşekkürler, zahmet oldu.

Ben bakımları kendim kalem kalem halletmeye çalışıyorum. Yağı yeni değiştirdim (Mobil1 Super 3000 5w-40). Son 2 senedir bu yağı kullandım, memnunum.
    Antifirizi cihazla kontrol ettirdim, antifirizde problem yok. Silecekleri, hava ve polen filtrelerini zaten yılda iki kere değiştiriyorum.

"Şanzıman yağ tapa con." diye bir kalem var. Ama sanırım şanzıman yağı değişmemiş.
    Benim gündemimde şuan Şanzıman yağı ve frenler var. Hem ucuz hem güvenli şekilde nasıl halledebilirim bu konuyu onu araştırıyorum.

Havalar biraz ısınınca farları da kendim temizlerim. Gerekli malzemeler ve yöntem hakkında nette bilgi mevcut.

Servis fiyatları çok yüksek geldi açıkcası.
    Toyota SMS atmış, 31 Mart'a kadar ücretsiz check-up diye. Belki haftaya bir gösteriririm.
  • Ne demek üstat, rica ederim.

Aslında zamanım olsa sanayiye giderim ben de ama böyle daha kolayıma geliyor
    Şanzıman yağı ne zaman değişiyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Ne demek üstat, rica ederim.

Aslında zamanım olsa sanayiye giderim ben de ama böyle daha kolayıma geliyor
    Şanzıman yağı ne zaman değişiyor acaba?

Merhaba,

Şanzuman yağı değişmez, eksilmişse tamamlanır.
  • Teşekkürler, pek özelliğini yitirmeyen bir yağ galiba.
  • Arkadaşlar Merhaba,

2007 yaris terra almak gibi bir niyetim var. Beygiri için araştırmalarda 75 ve 86 bg olarak 2 veri gördüm bu modelde 2 farklı motor tipi olarak mı üretmişler.

ayrıca 6 ileri sanırım vites, doğru mudur ?

teşekkürler
  • Merhaba, araç 90 beygir ve 5 ileri
  • aarkadaşta yaris otomatik dizel var dün araba bağırdı baya ben de sordum ne oluyo diye o da vites geçiremedi dedi daha önceden de olmuş normal midir bu yoksa sıkıntı mı var ona göre arkadaşı yönlendireyim. yardımlar için teşekkürler.
  • Bende manuel var ama pek normal gelmedi açıkçası.
    Bence başına kötü birşey gelmeden servise göstersin.
  • Bugun ücretsiz check-up kampanyasından faydalanıp servise gittim.

genel kontrol yanında şanzuman yağı değiştirildi. 130 TL'ye mal oldu.
    Servisteki çalışanın dediğine göre her 80.000'de değişirmiş şanzuman yağı.

Fren balatası değişimi önerdiler, 570 tl isteyince kalsın dedim şimdilik. Başka türlü halletcez artık onu, 570tl nedir arkadaş.
    Yağı, filtreleri, freni, silecekleri servise değiştirtmiş olsam 1000tl tutacak demekki.

Bu arada serviste 3 saat bekleyince, hiç aklımda yokken yeni auris'i test ettim.
    Araç 1.6 132bg CVT idi. Dışı güzel ama sarmadı beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerli2335

aarkadaşta yaris otomatik dizel var dün araba bağırdı baya ben de sordum ne oluyo diye o da vites geçiremedi dedi daha önceden de olmuş normal midir bu yoksa sıkıntı mı var ona göre arkadaşı yönlendireyim. yardımlar için teşekkürler.

bence anormal bi durum yok.

Tüm otomatik araçlar vites değişimine yolun eğimi, son 1 kaç saniyedeki ivmelenmeye, gaz pedalın durumuna vs vs bir sürü parametreye göre karar veriyorlar.

Bu otomatikleştirilmiş düz vitesli araçlar vites değiştirmesi gerekirken bazen değiştirmeyip devri yükseltip bağırıyor. o esnada ayağını gazdan çekip tekrar basarsan vitesi değiştiriyor.
    MMT biraz alışkanlık ve huyundan anlamayı istiyor maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

quote:

Orijinalden alıntı: fenerli2335

aarkadaşta yaris otomatik dizel var dün araba bağırdı baya ben de sordum ne oluyo diye o da vites geçiremedi dedi daha önceden de olmuş normal midir bu yoksa sıkıntı mı var ona göre arkadaşı yönlendireyim. yardımlar için teşekkürler.

bence anormal bi durum yok.

Tüm otomatik araçlar vites değişimine yolun eğimi, son 1 kaç saniyedeki ivmelenmeye, gaz pedalın durumuna vs vs bir sürü parametreye göre karar veriyorlar.

Bu otomatikleştirilmiş düz vitesli araçlar vites değiştirmesi gerekirken bazen değiştirmeyip devri yükseltip bağırıyor. o esnada ayağını gazdan çekip tekrar basarsan vitesi değiştiriyor.
    MMT biraz alışkanlık ve huyundan anlamayı istiyor maalesef

teşekkürler yorum için

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.