İyidir üstat, sen nasılsın? Hoşgeldin. Benim ufaklık 90 bin olmak üzere Artık otomatik birşey alma zamanı geldi. Sadece para kısmını halletmem lazım
quote:
Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
İyidir üstat, sen nasılsın? Hoşgeldin. Benim ufaklık 90 bin olmak üzere Artık otomatik birşey alma zamanı geldi. Sadece para kısmını halletmem lazım
hoşbulduk =) biz daha 43 bindeyiz =) yeni corolla'ya yeni motor beklenir hocam
BMW'den alınacak 1.6 lt diesel motor sanırım Corolla!da değil de Verso'da kullanılacakmış. Bu arada yeni Mazda 3 bana göz kırpmakta
Merhaba, Aracım 2009 Toyota Yaris 60 bini aştı. Bakım için Bosch Car servise (BSC) götürdüm. Filtre takımı, yağ değişimi yapıldı. Fren balata ve ön disk fren değişmesi gerekiyor dediler. Bosch mark varsa değiştirin.dedim. Ama stoklarında yoktu. Tedarik edilmesi 1 hafta 10 günü bulur dediler. Parçaları taktırmadan çıktım.
Başka bir BSC bayisine gittim. Bosch marka balata (90 TL)ellerinde vardı. Ancak disk yoktu. Ertesi gün Bulduk dediler. Gittiğimde çifti 110 tl ye autoparkct marka (yerli üretim) varmış. Bosch marka olmadığı için vazgeçtim.
Toyota servisini aradım.Ön disk fren + balata değişimi işçilik dahil 580 TL istedi.
Toyota servisle piyasa arasında çok fark var. Bosch, TRW, Valeo marka parçalar var. Markalar bana güvenilir geliyor.
İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Tavsiye edeceğiniz yedek parça merkezi ve servis noktası var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, 2009 Model Toyota Yaris Dizel 1.4 D-4D Sol MM sahibiyim. Araç 150,000 km'de ve alalı 3 ay kadar oldu. Bugün araçla biraz dolaştım. Eve gelir gelmez ise, aracı stop edecekken vites N modunda kaldı. Ne ileri, ne de geri vitese takabiliyorum. N modu sürekli yanıp sönüyor. Hiçbir şey yokken neden böyle yaptı anlamadım. Yani şuan arac yerinden oynamıyor, böyle bir olay başına gelen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: pardus37
Merhaba arkadaşlar, 2009 Model Toyota Yaris Dizel 1.4 D-4D Sol MM sahibiyim. Araç 150,000 km'de ve alalı 3 ay kadar oldu. Bugün araçla biraz dolaştım. Eve gelir gelmez ise, aracı stop edecekken vites N modunda kaldı. Ne ileri, ne de geri vitese takabiliyorum. N modu sürekli yanıp sönüyor. Hiçbir şey yokken neden böyle yaptı anlamadım. Yani şuan arac yerinden oynamıyor, böyle bir olay başına gelen var mı?
çok ilginç
noldu sorun düzeldi mi?
vitesi N'den ileri veya geri alırken frene basıyorsunuz değil mi?
Selamlar 2008 model triptonik 1.3 sol yaris 70bin km temiz kullanılmış fiyatı ne kadar eder arkadaşlar.
Arkadaşlar aracımı satıyorum yeni araç alacağim için.
forumdan ilgilenen olursa ayricalik tanirim görümek üzere
Bu hafta sonu Farları temizlettim. Fark şöyle oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnnysn -- 6 Ağustos 2013; 17:37:39 >
quote:
Orijinalden alıntı: cnnysn
Bu hafta sonu Farları temizlettim. Fark şöyle oldu.
Gerçekten çok farketmiş herhalde sanayide yaptırdınız kaça mal oldu?
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır topiğe uğrayamıyordum 15 günlük bir tatil dönüşü sonucunda Akümüz yaşamını yitirdi Bilgi amaçlı yazayım dedim Allahtan park yerinde dün sabah çıkarken oldu yollarda olsaydı rezillik yaşayabilirdik siz siz olun orijinal akünüz 5 yılı devirdiyse muhakkak ölçtürün ve durumunu kontrol ettirin bana en son Mayıs ayında Toyota serviste 40000 Bakım sırasında söylemişlerdi ben değiştirtmedim demekki bir bildikleri varmış. Araba 2008 D4D SOL MM Hemen Yol yardımı çağırıp takviye ile çalıştırdım ve Ata Sanayiye gidip Mutlu Akü taktırdım orjinali Varta idi 65A/H 65'lik Mutlu boyu ufak kalınca tam eskisine uygun 72'lik taktırdım 165TL'ye mal oldu. Saygılar.
akkaynak
kullanıcısına yanıt
evet, ankara şaşmazda yaptırdım.
Aslında kendim yapmayı planlıyordum ama 1 senedir bu işe zaman ayıracak fırsat bulamadım. internette bolca kaynak var nasıl temizleneciğyle ilgili. en sonunda kaç paraysa verip yaptırayım dedim, pazarlık bile etmedim. 70 tl'mi aldılar.
Dostlar merhaba ! bayadır giremedim sayfa baya gerilerde kalmış. 50.000 km yi devirdik, 10 gün önce bakımı yaptırdım. bir de mevsimsel tıkırtıları çözmek adına yalıtım yaptırdım serviste. (yalıtım süngeriyle) bilseydim daha önce yaptırırdım baya işe yaradı çünkü. selamlar !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 8 Kasım 2013; 12:50:08 >
Dostlar fren balatalarının değişmesi gerekiyor dediler, şimdilik kalsın dediğimde 60.000 de disklerle birlikte değiştiririz dediler. sizin balatalar kaç binde değişmişti ?
Merhaba erincar kardeş hoş geldin askerlik bitti galiba geçmiş olsun. Benimkiside 52000'de yalıtımı nerde yaptırdın? ve kaça mal oldu? Hayırlı günler dilerim.
akkaynak
kullanıcısına yanıt
teşekkürler, toyota borovalıda yaptırdım. ek ücret almadılar. çalışan servis danışmanı arkadaşım halletti o işi ama sünger sonuçta, çok birşey tutmaz sanırım. ilk konsolu komple sökecez dediler ben surat ekşittim sonra orta yolu bulduk. önce bir tarafı kaldırıp doldurup kapattılar sonra diğer tarafı. en son da ortayı, gösterge kapağını söküp doldurdular. gayet iyi oldu şu an
bugün disk torna ve balata değişimi işini hallettim. 51.300 km de değişmiş oldu. toplam 268 lira tuttu. Yetkili servis de bosch car servisi ile aynı tutmuş oldu böylelikle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 26 Kasım 2013; 16:05:38 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 6 Aralık 2013; 14:47:24 >
Selam Arkadaşlar, Evet Erincar buralar tenhalaştı sanırım arabalar eskimeye başlayınca ilk hevesler de kaybolmaya başlıyor yavaş yavaş. Disk balata işini iyi halletmişsin hayırlı olsun. Benim 50 bin de bir şey demediler ama sanırım 60 binde benim de değişmesi gerekir. Eğer olursa bende disk torna+balata değişimi yaptıracağım. Benim araba da 2011 d-4d yaris. 53 000 km. Aslında bu sene değiştirir miyim diye kendime soruyordum ama son gelen ötv zamlarından sonra bu arabaya Allah kaza bela vermezse en az daha 3-5 yıl daha binmek durumunda kalacağız gibi görünüyor. Sıfır araba fiyatları çok mantıksız. Arabamdan da çok memnunum. Açıkçası benim arabamdaki aynı motora sahip 2013 model bir corollaya 70 bin+ para vermek hiç akıl karı değil gibi. acaba siz ne dşünyorsunuz dostlar bu konu hakkında? Biraz foru hareketlensin.